سبک زندگی

ترفندهای یادگیری سریع تر و بدون فراموشی دروس حفظی برای امتحانات

با این ترفندهای جالب، مطالب حفظی را تا ابد در ذهن خود نگه دارید

سلام دانش آموزان عزیز! میدونیم که درس خوندن، مخصوصا حفظ کردن مطالب، میتونه یه چالش بزرگ باشه. ساعت ها خوندن و بعد از چند روز همه چیز رو فراموش کردن اصلا حس خوبی نداره. اما نگران نباشین! با به کار بستن چند تا ترفند ساده میتونین یادگیری رو به یه فرآیند لذت بخش و ماندگار تبدیل کنید. با آموزش و پرورش ماگرتا همراه باشید.

تکنیک یادگیری بهتر درس های حفظی

۱. درک مطلب، کلید اصلی یادگیری

اولین قدم برای اینکه بتونین راحت تر و سریع تر مطالب رو حفظ کنین، درک عمیق اون هاست. خیلی از مواقع ما صرفا کلمات رو حفظ می کنیم، بدون اینکه مفهوم و منظور اصلی رو بفهمیم. اینجوری حفظ کردن شبیه حفظ کردن یه شماره تلفنه که بعد از چند بار تکرار فراموش میشه.

پس قبل از اینکه شروع به حفظ کردن کنید، مطمئن بشین که مفهوم کلی رو فهمیدین. کلمات سخت رو معنی کنین، جملات رو تجزیه و تحلیل کنین و سعی کنین با زبون خودتون اون مطلب رو توضیح بدین.

۲. تکنیک نقشه ذهنی

نقشه ذهنی یه روش عالی برای سازماندهی اطلاعات و برقراری ارتباط بین بخش های مختلفه. با استفاده از این تکنیک میتونین یه تصویر کلی از مطلبی که می خواین حفظ کنین به دست بیارین.

برای درست کردن یه نقشه ذهنی، موضوع اصلی رو وسط کاغذ بنویسین. بعد، مهم ترین نکات و زیرمجموعه ها رو به صورت شاخه ای به اون وصل کنین. میتونین از کلمات کلیدی، شکل ها، رنگ ها و تصاویر برای جذاب تر کردن نقشه ذهنی تون استفاده کنین. این کار باعث میشه تا مطالب به صورت شبکه ای در ذهن شما ثبت بشن و راحت تر به خاطر بیارینشون.

تکنیک های جدید و موثر برای یادگیری درس های حفظی برای امتحان

۳. تکنیک لایتنر

تکنیک لایتنر یه روش مرور با فاصله گذاریه که به تقویت حافظه بلند مدت شما کمک میکنه. در این روش، از یه سری باکس با فاصله های زمانی مشخص استفاده میشه. مطالب رو روی کارت هایی می نویسین و بعد از مطالعه اولیه، اون ها رو در باکس شماره ۱ قرار میدین. هر وقت که تونستین یه مطلب رو به درستی مرور کنین، کارت مربوطه رو به باکس بعدی منتقل میکنین که فاصله زمانی بیشتری داره. با این کار، مغز شما مجبور میشه برای به خاطر سپردن مطالب تلاش کنه و به مرور زمان، اون ها رو در حافظه بلند مدتتون ذخیره میکنه.

۴. به جای تکرار بی هدف، بازیابی کنید!

یادتون باشه که تکرار صرفا به معنی خوندن دوباره و دوباره مطلب نیست. یه روش موثرتر، بازیابی اطلاعاته. بعد از اینکه یه بخشی رو مطالعه کردین، سعی کنین بدون نگاه کردن به متن، اون رو به خاطر بیارین. میتونین خودتون رو امتحان بگیرین یا از یه نفر بخواین از شما سوال بپرسه. این کار باعث میشه تا حافظه شما فعال بشه و مطالب رو عمیق تر یاد بگیرین.

۵. یادگیری رو به یه فعالیت لذت بخش تبدیل کنید

وقتی از درس خوندن لذت ببرین، هم راحت تر یاد میگیرین و هم دیرتر فراموش میکنین. پس سعی کنین روش هایی رو پیدا کنین که یادگیری رو برای شما جذاب تر کنن. میتونین با همکلاسی هاتون گروه تشکیل بدین و با هم درس بخونین، از ابزارهای کمک آموزشی مثل فلش کارت و بازی های آموزشی استفاده کنین، مطالب رو به صورت خلاصه و با خط خوش بنویسین، یا حتی اون ها رو به زبان خودتون بازنویسی کنین.

به خاطر سپردن بهتر درس های حفظی

۶. خواب کافی، کلید تقویت حافظه

خواب نقش مهمی در تثبیت اطلاعات در حافظه داره. وقتی به اندازه کافی نمی خوابین، مغز شما فرصت کافی برای پردازش و سازماندهی اطلاعات رو پیدا نمی کنه. پس سعی کنین شب ها حداقل ۷ تا ۸ ساعت خواب با کیفیت داشته باشین.

۷. تغذیه سالم، سوخت مغز

این ضرب المثل رو همه شنیدیم: “عقل سالم در بدن سالم”. مغز شما هم برای اینکه بتونه به درستی کار کنه و اطلاعات رو به خاطر بسپره، به یه رژیم غذایی سالم و متعادل نیاز داره. غذاهای سرشار از امگا ۳، میوه ها، سبزیجات و مغزها رو در برنامه غذایی تون قرار بدین و از مصرف فست فود و نوشابه های قندی خودداری کنید.

۸. تنوع در روش های مطالعه

هیچ روشی برای همه افراد به طور یکسان موثر نیست. پس از روش های مختلف مطالعه استفاده کنین و ببینین کدوم روش برای شما بهتر جواب میده. میتونین از ترکیبی از روش های مختلف مثل مطالعه فعال، مرور، حل تمرین، خلاصه نویسی و … استفاده کنین.

بهترین راه برای یادگیری درس های حفظی

۹. مکان مطالعه مناسب

محیطی که در اون درس می خونین تاثیر زیادی بر تمرکز و یادگیری شما داره. یه مکان آرام و بدون سر و صدا رو برای مطالعه انتخاب کنین. نور کافی، تهویه مناسب و دمای مطلوب از جمله فاکتورهای مهم برای یه مکان مطالعه مناسب هستن.

۱۰. مدیریت زمان

یکی از کلیدهای موفقیت در یادگیری، مدیریت زمانه. یه برنامه ریزی درست میتونه به شما کمک کنه تا از وقتتون به بهترین نحو استفاده کنین و به همه ی درس هاتون برسید. در این برنامه ریزی، زمان مشخصی رو برای مطالعه هر درس در نظر بگیرین و سعی کنین به اون پایبند باشین. همچنین، زمان هایی رو برای استراحت و تفریح در نظر بگیرین تا ذهنتون خسته نشه.

 به خاطر سپردن طولانی درس های حفظی

۱۱. باور به توانایی های خود

یکی از مهم ترین عوامل در یادگیری، ایمان به توانایی های خودتون هستش. وقتی به خودتون و قدرت یادگیریتون ایمان داشته باشین، انگیزه بیشتری برای تلاش و پیشرفت خواهید داشت. به یاد داشته باشین که هیچ کس به طور ذاتی باهوش تر از شما نیست. تنها چیزی که شما رو از بقیه متمایز میکنه، تلاش و پشتکار شماست.

۱۲. از اشتباهات نترسین!

اشتباه کردن یه بخش طبیعی از فرآیند یادگیریه. هیچ کس بدون اشتباه یاد نمیگیره. به جای اینکه از اشتباهاتتون بترسین، از اون ها به عنوان فرصتی برای یادگیری استفاده کنین. هر اشتباهی میتونه به شما کمک کنه تا نقاط ضعف خودتون رو پیدا کنین و اون ها رو برطرف کنین.

جمع بندی

یادگیری دروس حفظی میتونه یه چالش باشه، اما با به کار بستن ترفندهای درست و روش های مطالعه موثر، میتونین این چالش رو به یه فرصت برای یادگیری و پیشرفت تبدیل کنین. به یاد داشته باشین که صبر و پشتکار کلید اصلی موفقیت در یادگیریه. ناامید نشین و به تلاش خودتون ادامه بدین. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشه.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

5 Comments

  1. عاللللللللللللللللللللللللللللیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی بود …..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =