مطلب پیشنهادی :
ad
+
سبک زندگی

سوالات متن درس دوازدهم دینی یازدهم انسانی با جواب

نمونه سوال و جواب متن و پرسش های تشریحی و تعریف کنید و نقطه چین درس 12 دوازدهم دین و زندگی پایه یازدهم رشته انسانی

سوالات متن درس دوازدهم دینی یازدهم انسانی با جواب ؛ در این مقاله پاسخ و جواب نمونه سوال های تشریحی و تعریف کنید و جای خالی مهم امتحانی متن درس ۱۲ دوازدهم عصر غیبت امام زمان (ع) کتاب دین و زندگی ۲ یازدهم رشته ادبیات و علوم انسانی متوسطه دوم را قرار داده ایم. در ادامه با بخش دین و زندگی یازدهم انسانی ماگرتا همراه ما باشید.

سوالات درس قبلی: سوالات متن درس یازدهم دینی یازدهم انسانی

سوالات متن درس دوازدهم دینی یازدهم انسانی با جواب
سوالات متن درس دوازدهم دینی یازدهم انسانی با جواب

پاسخ تمرینات این درس: جواب درس دوازدهم دین و زندگی یازدهم انسانی

نمونه سوال های امتحانی متن درس 12 دوازدهم دین و زندگی یازدهم انسانی با جواب

۱) دورهٔ امامت امام زمان (عج) با غیبت ………. شروع شد که ………… به طول انجامید. پس از آن، غیبتی ………. آغاز شد که تاکنون ادامه دارد.

پاسخ: کوتاهی – ۶۹ سال – طولانی

۲) دو مورد از وظایف امام حسن عسکری در قبال فرزندشان حضرت مهدی (عج) را بنویسید.

پاسخ: امام حسن عسکری (ع) در این مدت، ایشان را از گزند حاکمان عباسی که تصمیم بر قتل وی داشتند، حفظ نمود و با آنکه در محاصرهٔ نیروها و جاسوسان حاکمان بود، ایشان را به بعضی از یاران نزدیک و مورد اعتماد خود نشان می‌داد و به عنوان امام بعد از خود معرفی می‌کرد.

۳) امامت امام مهدی (عج) در چه زمانی آغاز شد؟

پاسخ: پس از شهادت امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۶۰ ه.ق

۴) امام مهدی (عج) در دوران غیبت صغری چگونه با پیروان خود در ارتباط بود؟

پاسخ: امام در این دوره، با اینکه زندگی مخفی داشت، اما از طریق چهارنفر از یاران صمیمی و مورد اعتماد، پیوسته با پیروان خود در ارتباط بود و آنان را رهبری می‌کرد. این چهار شخصیت بزرگوار به «نواب اربعه» و «نواب خاص» معروف‌اند.

۵) چرا دوران غیبت کبری را به این نام می نامند؟

پاسخ: شش روز مانده به درگذشت آخرین نایب، امام عصر (ع) برای ایشان نامه‌ای نوشت و فرمود به فرمان خداوند، پس از وی جانشینی نیست و مرحلهٔ دوم غیبت آغاز می‌شود. به دلیل طولانی بودن این دوره از غیبت، آن را «غیبت کبری» می‌نامند.

۶) پیامبر اکرم (ص) چه کسانی را پدران امت معرفی فرموده اند؟

پاسخ: پیامبر اکرم (ص)، خود و امام علی (ع) را پدران امت معرفی فرموده است و روشن است.

۷) عملان اصلی به شهادت رساندن امامان چه کسانی بودند؟ توضیح دهید.

پاسخ: درست است که حاکمان بنی‌امیه و بنی‌عباس، ظالمانه و غاصبانه حکومت را به دست گرفته بودند، و عاملان اصلی به شهادت رساندن امامان بودند، اما بیشتر مردم تسلیم این حاکمان شده بودند و با آنان مبارزه نمی‌کردند و وظیفهٔ امر به معروف و نهی از منکر را انجام نمی‌دادند. اگر مردم آن دوره با این حاکمان ظالم، مبارزه می‌کردند، خلافت در اختیار امامان قرار می‌گرفت و آن بزرگواران، بیش از پیش مردم را به سوی توحید و عدل فرا می‌خواندند و جامعهٔ بشری در مسیر صحیح کمال پیش می‌رفت.

۸) …………. دوازدهمین امام ما، در سپیده دم جمعه، نیمهٔ شعبان سال ۲۵۵ ه.ق، در ………. متولد شد و تا سال ۲۶۰ ه.ق، در کنار پدر بزرگوارش زندگی می‌کرد.

پاسخ: حضرت مهدی (عج) – «سامرا»

۹) حضرت مهدی (عج) از ابتدای امامت خود که تاکنون ادامه دارد، دو غیبت داشته است. اول، غیبتی که تا سال ۳۲۹ ه.ق طول کشید و ………….. نامیده می‌شود.

پاسخ: «غیبت صغری»

۱۰) چرا حاکمان بنی عباس درصدد بودند مهدی موعود (ع) را به محض تولد، به قتل برسانند؟

پاسخ: پیامبر اکرم (ص) دربارهٔ دوازده جانشین خود با مردم سخن گفته بود و امام مهدی (ع) را به عنوان آخرین امام و قیام کنندهٔ علیه ظلم و برپا کنندهٔ عدل در جهان معرفی کرده بود. امیرالمؤمنین علی و سایر امامان نیز از آن حضرت و مأموریتی که از جانب خدا دارد، یاد کرده بودند.

۱۱) چرا خداوند آخرین ذخیره و حجت خود را از نظرها پنهان کرد؟

پاسخ: تا امامت در شکلی جدید و از پس پردهٔ غیبت ادامه یابد و تا فراهم آمدن شرایط برای تشکیل حکومت جهانی از نظرها پنهان باشد.

۱۲) غیبت کبری تا چه زمانی ادامه می یابد؟

پاسخ: این غیبت آن قدر ادامه می‌یابد که نه تنها مسلمانان، بلکه جامعهٔ انسانی شایستگی درک ظهور و بهره‌مندی کامل از وجود آخرین حجت الهی را پیدا کند.

۱۳) طبق سخن امام علی (ع) چرا خداوند مردم را از وجود حجت در میانشان بی بهره می سازد؟

پاسخ: «زمین از حجت خدا (امام) خالی نمی‌ماند. اما خداوند، به علت ستمگری انسان‌ها و زیاده روی شان در گناه، آنان را از وجود حجت در میانشان بی‌بهره می‌سازد.»

۱۴) چرا حضرت مهدی (عج) را غایب نامیده اند؟

پاسخ:  امام را از آن جهت «غایب» نامیده‌اند که ایشان از نظرها «غایب» است، نه اینکه در جامعه حضور ندارد. به عبارت دیگر، ما انسان‌ها هستیم که امام را نمی‌بینیم، نه اینکه ایشان در بین ما نیست و از وضع ما بی‌خبر است.

۱۵) امام علی (ع) درباره حضور حضرت مهدی (عج) در جامعه چه می فرمایند؟

پاسخ: «حجت خداوند در میان مردم حضور دارد، از معابر و خیابان‌ها عبور می‌کند؛ به نقاط مختلف می‌رود، سخن مردم را می‌شنود و بر جماعت مردم سلام می‌کند…؛ تا اینکه زمان ظهور و وعدهٔ الهی و ندای آسمانی فرا می‌رسد. هان! آن روز، روز شادی فرزندان علی و پیروان اوست».

۱۶) چگونگی امامت حضرت مهدی (عج) در دوران غیبت کبری را بنویسید.

پاسخ:  در این دوره، نه امکان حکومت و ولایت ظاهری آن امام هست و نه امکان تشکیل جلسات درس و تعلیم معارف و احکام دین توسط ایشان؛ برا‌ی همین، این بهره‌مندی، منحصر به «ولایت معنوی» می‌شود که نیازمند به ظاهربودن بین مردم نیست. ایشان به اذن خداوند از احوال انسان‌ها آگاه است، افراد مستعد و به ویژه شیعیان و محبان خویش را از کمک‌ها و امدادهای معنوی خویش برخوردار می‌سازد.

۱۷) نمونه هایی از یاری رسانی های حضرت مهدی (عج) به مسلمانان را بنویسید.

پاسخ: هدایت باطنی افراد، حل بعضی از مشکلات علمی علما، خبر دادن از پاره‌ای رویدادها، دستگیری از درماندگان و دعا برای مؤمنان

۱۸) به دلیل غایب بودن حضرت مهدی (ع)، بهره‌مندی از ایشان در عصر غیبت کاهش می‌یابد. از این رو آن حضرت خود را به …………….. تشبیه کرده‌اند.

پاسخ: خورشید پشت ابر

۱۹) آیا دوره غیبت، به معنای عدم امامت امام عصر (عج) است؟ توضیح دهید.

پاسخ: خیر، بلکه رهبری حقیقی مسلمانان هم اکنون نیز به عهدهٔ ایشان است؛ اما این رهبری را انسان‌های عادی حس نمی‌کنند؛ همان‌طور که برخی از انسان‌ها فواید خورشید پشت ابر را درنمی‌یابند و مشاهده نمی‌کنند. اگر شب، عالم را فراگیرد و خورشید هیچ گاه طلوع نکند، آن زمان است که نعمت وجود خورشید پشت ابر نیز بر همگان روشن خواهد شد.

۲۰) دورهٔ غیبت، به معنای عدم امامت ………. نیست.

پاسخ: امام عصر (ع)

۲۱)   امام عصر (عج) دو مسئولیت ……………………… و …………………… خود را به عالمان دین واگذار کرده است.

پاسخ: «تعلیم و تبیین دین (مرجعیت علمی)» – «حکومت و ولایت ظاهری»

۲۲) دورہ امامت امام زمان (عج) با غیبت کوتاهی شروع شد که ۶٩ سال به طول انجاميد.

پاسخ: این جمله صحیح است.

۲۳) غيبتى كه تا سال ٣٢٩ هق طول كشيد «غيبت كبرى» ناميده مى شود.

پاسخ: این جمله غلط است.

۲۴) حاکمان بنی عباس درصدد بودند مهدی موعود را به محض تولد، به قتل برسانند.

پاسخ: این جمله صحیح است.

۲۵) به دلیل غایب بودن حضرت مهدی (عج) بهره مندی از ایشان در عصر غيبت افزايش مى يابد.

پاسخ: این جمله غلط است.

۲۶) حضرت مهدی (عج) دو مسئولیت «تعلیم و تبیین دین (مرجعیت علمی) و «حکومت و ولایت ظاهری» خود را به عالمان دین واگذار کرده است.

پاسخ: این جمله صحیح است.

۲۷) حضرت مهدی (عج) دوازده مین امام ما، در سپیدە دم جمعه، …………… در سامرا متولد شد.

پاسخ: نيمه شعبان سال ۲۵۵ هـ.ق

۲۸) خداوند نعمت هدايت را با ……………….. تمام و کامل گردانیده و راه رسیدن به رستگاری را برای انسان ها هموار ساخته است.

پاسخ: وجود امامان

۲۹) پیامبر اکرم(ص) امام مھدی (عج) را به عنوان اخرین امام و قیام کنندە علیه ظلم و ………………….. معرفی کرده بود.

پاسخ: برپا کننده عدل در جهان

۳۰) تمام امامان از …………………….. بهره مندند و علاوه بر راهنمایی های ظاهری، می توانند به اذن خداوند، از طریق معنوی و غیبی نیز نیازهای مؤمنان را پاسخ دهند.

پاسخ: ولایت معنوی

نکته مهم: دانش آموزان عزیز، تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما متن درس را هم به دقت مطالعه کنید.

سوالات درس بعدی: سوالات متن درس سیزدهم دینی یازدهم انسانی

نمونه سوالات متن درس ۱۲ دوازدهم کتاب دینی یازدهم انسانی متوسطه دوم با جواب را در این مقاله مشاهده کردید. امیدوارم از آن استفاده کرده باشید و از صفحات دیگر ماگرتا دیدن نمایید. برای بهتر پیدا کردن جواب ها در آخر کلمات جستجو شده داخل گوگل کلمه ماگرتا را قرار دهید. همچنین سوالات خود را در بخش دیدگاه بنویسید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =