سبک زندگی

طرز تهیه چلو گوشت زعفرانی و اصیل ایرانی مجلسی خوشمزه

دستور پخت طرز تهیه چلو گوشت مجلسی شیک زعفرانی

طرز تهیه چلو گوشت که یکی از انواع غذا‌های قدیمی و درباری ایرانی است که از زمان‌های بسیار دور سر سفره ایرانی‌ها سرو  می‌شد. از رو این غذا را می‌توان جزو غذا‌های اصیل ایرانی که بسیار پرطرفدار و محبوب است، به شمار آورد. در ایران قدیم، چلو گوشت را معمولا در مراسم‌های مهم و برای اشخاص خاص و ویژه‌ای، تهیه می‌کردند و این به علت این بود که غذای گرانی محسوب می‌شد و نیز با گوشت گوسفندی تهیه می‌شده است.

در ادامه این بخش طرز تهیه ماگرتا قصد داریم، روش تهیه و طبخ چلوگوشت زعفرانی و مجلسی را به شما عزیزان و دوستداران آشپزی به روشی ساده و کارآمد آموزش دهیم.  البته در آخر نیز نکاتی تکنیکی برای خوش طعم تر شدن و بهتر شدن چلو گوشت برای شما عنوان خواهیم کرد.

همچنین بخوانید : طرز تهیه اکبر جوجه اصل گلوگاه

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی

نحوه پخت چلو گوشت مجلسی

امروزه این غذای اصیل، هم در دورهمی‌های معمولی و خانوادگی سرو می‌شود و هم در مراسمات بزرگی همچون، جشن‌های عروسی و مهمانی‌های بزرگ و رسمی سرو می‌شود. البته روش طبخ آن ممکن است در شهر‌های مختلف ایران با یکدیگر، کمی تا حدودی متفاوت باشد ولی در کل از یک اصل کلی در طبخ و پخت آن پیروی می‌شود که در ادامه به بیان آن می‌پردازیم.

مقدارهای گفته شده در این مقاله برای پخت چلوگوشت برای چهار نفر است و شما می‌توانید با نسبت گیری مقدار مواد مناسب برای افراد کم‌تر یا بیشتر را بدست آورید.

مواد لازم برای چلوگوشت مجلسی

  • یک کیلوگرم گوشت ماهیچه یا گردن گوسفند
  • چهار پیمانه برنج
  • دو عدد پیاز بزرگ و سالم
  • شش قاشق غذاخوری زعفران
  • یک عدد چوب دارچین
  • چهار عدد برگ بو
  • دو عدد سیر
  • دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (اختیاری) 
  • به میزان لازم نمک و فلفل سیاه و زردچوبه
  • به میزان لازم روغن
دستور پخت چلو گوشت زعفرانی خانگی
دستور پخت چلو گوشت زعفرانی خانگی

همچنین بخوانید : طرز تهیه کوکو مرغ مجلسی

طرز تهیه و طبخ چلو گوشت مجلسی

گام اول: تهیه و طبخ گوشت
برای شروع تهیه چلو گوشت، ابتدا پیاز‌ها را می‌شورید و به شکل نگینی و ریز خرد می‌نمایدد. بعد از خرد کردن پیاز ها، مقداری روغن به مقدار لازم داخل تابه می‌ریزید و اجازه می‌دهید تا کاملا داغ شود.

بعد از آن باید پیاز‌های خرد شده را اضافه ‌کنید و تفت دهید تا به رنگ طلایی برسند.

 سپس نیاز است که مقداری فلفل و زرد چوبه به پیاز‌های سرخ شده بزنید و بعد گوشت را به آن اضافه ‌کنید و بعد باید اجازه دهید تا رنگ گوشت شما تغییر پیدا کند‌. در اینجا به این نکته دقت کنید که باید شعله گاز را کم کنید تا پیاز‌ها نسوزند و دوباره اگر مایل بودید، می‌توانید به مقدار دلخواه خود نمک و فلفل به گوشت اضافه نمایید.البته این مورد بستگی به ذائقه‌ شما نیز دارد.

دو الی سه پیمانه آب جوش، داخل قابلمه‌ای که گوشت در آن قرار دارد، بریزید و به همراه آب جوش چند عدد برگ بو و یک عدد چوب دارچین، برای رفع بوی بد گوشت و خوش عطر شدن آن داخل قابلمه بیندازید. سپس حرارت زیر غذا را زیاد ‌کنید تا جوش بیاید و هنگامی که به نقطه جوش رسید، شعله گاز را کم کنید تا گوشت آرام آرام مغز پخت شود.

سپس، بعد از گذشت ۲ ساعت و نیم از پخت گوشت، آن را بچشید و اگر احساس کردید که نیاز به نمک یا ادویه دیگری دارد، آن را اضافه کنیدو  مجددا درب قابلمه را بگذارید.

مقداری زعفران را دم کنید و  بعد از اینکه به خوبی دم شد آن را به قابلمه‌ای که گوشت در آن در حال طبخ است اضافه کنید. آن را خوب به هم بزنید تا مواد داخل آن با یکدیگر مخلوط شوند و زعفران به خورد گوشت برود. در آخرین مرحله باید صبر کنید تا آب گوشت گرفته شود و تقریبا آب آن تمام شود، در این مرحله است که گوشت به خوبی پخته و نرم شده است.

طرز تهیه چلو گوشت تصویری

همچنین بخوانید : آموزش طرز تهیه کوکو سیب زمینی پخته

گام دوم: تهیه برنج یا همان چلو
علاوه بر مهم بودن پخت درست گوشت، پخت صحیح چلو یا برنج نیز بسیار پر اهمیت است‌. برای مثال برخی افراد برنج یا چلو را همراه با ادویه‌های مختلف وخاص درست می‌کنند.

ولی بعضی دیگر برنج ساده را همراه با گوشت سرو می‌کنند و فقط برای تزئین آن از زرشک، زعفران، خلا پسته و… استفاده می‌نمایند که این نکته باید در هنگام پخت چلو در نظر گرفته شود. در هنگام پخت دقت کنید که برنج را باید در حین پخت و آماده کردن گوشت، درست کنید.

برای درست کردن برنج، ابتدا برنج را باید ۲ الی ۳ بار به خوبی شست و شو می‌دهید. سپس باید به ازای هر پیمانه برنج ۲ لیوان آب در قابلمه پخت برنج بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار بدهید تا جوش بیاید.  

مقداری برنج را هم بزنید و اجازه بدهید تا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با حرارت خوب جوش بیاید.  بعد از جوش آمدن برنج، آن را تست کنید تا متوجه پخته‌شدن یا نشدن آن شوید.

اگر برنج کاملا پخته شده بود، می‌توانید آن را آبکش کنید. در مرحله‌ بعد، قابلمه را شسته و روی حرارت گاز قرار می‌دهید. با روغن مقداری ته قابلمه را چرب کنید و اگر تمایل داشتید می‌توانید ته دیگ نان و یا سیب زمینی در آن قرار بدهید.

سپس برنجی که از قبل آبکش کرده بودید را باید روی ته دیگ بریزید و در انتها با قاشق، چند سوراخ ریز برای بهتر و زودتر دم کشدن آن روی سطح برنج به وجود بیاورید. بعد از این مرحله  به مدت کوتاهی حرارت زیر برنج را باید زیاد ‌کنید.

بعد از چند دقیقه آن را کم کنید تا برنج به خوبی دم بکشد و حالت خام یا سفتی نداشته باشد.  و در آخر، بنا بر سلیقه و علاقه خودتان می‌توانید، بعد از دم کشیدن برنج، از کره یا روغن محلی روی برنج بریزید و از آن لذت ببرید.

برنج را در ظرف مناسب ریخته، بنا بر سلیقه خودتان با هر آنچه که به آن علاقه دارید برنجتان را تزئین کنید و همراه آن می‌توانید از مخلفاتی مثل سبزی خوردن، ترشی و… استفاده کنید تا جنبه سنتی و دلنشینی به غذای خوشمزه‌ خود بدهید.

چلو گوشت همراه با رب

معمولا در دستور پخت چلوگوشت اصلی، رب وجود ندارد و در اصل از زعفران استفاده می‌شود. رستوران‌ها نیز از این روش استفاده می‌کنند‌.

اما برخی طبق علاقه و سلیقه خود، در چلوگوشت‌های خانگی دوست دارند که مقداری به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنند، چون معتقد هستند که رب گوجه باعث خوش رنگ‌تر و خوش طعم‌تر شدن چلوگوشت می‌شود.

حال اگر تمایل دارید از رب گوجه فرنگی در طبخ غذایتان استفاده نمایید، کافی است که در هنگام سرخ شدن گوشت همراه با پیاز، وقتی که قصد دارید ادویه هارا اضافه کنید، دو قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی نیز به مواد بیفزایید.

همچنین بخوانید : طرز تهیه کباب تابه ای مجلسی آبدار

چلوگوشت خانگی خودتان را بپزید

در این مقاله سایت ماگرتا به شما آموزش دادیم که چگونه می‌توانید، چلوگوشت ایرانی خوشمزه و لذیذ را درست کنید و از آن در وعده ناهار یا شام استفاده نمایید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 19 =