نتایج نهایی انتخابات مجلس یازدهم ۹۸ + جدول قطعی و استان ها
نتایج قطعی انتخابات مجلس یازده ۱۱ و میزان مشارکت در انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی
نتایج انتخابات مجلس یازدهم : یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۲ اسفند ۱۳۹۸ با رای گیری در ۵۵ هزار شعبه اخذ رای در سراسر ایران در ۲۰۸ حوزه انتخابیه برای انتخاب ۲۹۰ نماینده مجلس برگزار شد که تاکنون نتایج شمارش آرای ۱۶۲ حوزه انتخابیه (۱۸۶ کرسی) مشخص شده است. با اخبار سیاسی ماگرتا همراه باشید.
یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۲ اسفند ۱۳۹۸ با رایگیری در ۵۵ هزار شعبه اخذ رای در سراسر ایران در ۲۰۸ حوزه انتخابیه برای انتخاب ۲۹۰ نماینده مجلس با مشارکت ۴۲.۵۷ درصدی ایرانیان برگزار شد.
عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور پس از اتمام شمارش آرای انتخابات دوم اسفند یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در نشست خبری یکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۸ خود با خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور با تشریح فرآیند برگزاری انتخابات، آمار مشارکت در انتخابات را ۲۴ میلیون و ۵۱۲ هزار و ۴۰۴ نفر از ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۱۵۹ واجد شرایط (۴۲.۵۷ درصد) اعلام کرد.
بر اساس نتایج شمارش آرای حوزههای انتخابیه “میانه” استان آذربایجانشرقی، “سمیرم” و “لنجان” استان اصفهان، “کرج، اشتهارد و فردیس” استان البرز، “دهلران، درهشهر، آبدانان و بدره” استان ایلام، “اهواز، باوی، حمیدیه و کارون” استان خوزستان، “زنجان و طارم” استان زنجان، “بیجار” استان کردستان، “کرمانشاه” و “اسلامآباد غرب و دالاهو” استان کرمانشاه و “کردکوی، ترکمن، بندر گز و گمیشان” استان گلستان، کاندیداهای این حوزهها موفق به کسب حد نصاب یکپنجم آرای صحیح نشدهاند و انتخابات در این ۱۱ حوزه به مرحله دوم کشیده شده است.
همچنین در حوزه انتخابیه “تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس” که ۳۰ کرسی در مجلس دارد، نتایج نهایی در ساعت ۱۴:۲۰ امروز (یکشنبه ۴ اسفند) اعلام شد و لیست ائتلاف اصولگرایان با عنوان “ایران سربلند” و به سرلیستی محمدباقر قالیباف هر ۳۰ کرسی این حوزه را به خود اختصاص داد.
جداول زیر به تفکیک استانها و حوزههای انتخابیه، نمایندگان منتخب مجلس یازدهم و یا راهیافته به مرحله دوم را نشان میدهد:
*این جداول بر اساس اعلام رسمی نتایج توسط وزارت کشور، تکمیل میشوند.
*در این جداول حوزههای انتخابیهای که انتخابات در آنها به مرحله دوم کشیده شده است، آراء در کنار نام منتخب آمده است و در مواردی که کاندیدا حائز اکثریت آراء شده تنها به تعداد رای اشاره شده است.
*در حوزههایی که به جای تعداد آراء، از واژه “بدون آمار” استفاده شده تعداد آرای نمایندگان منتخب از سوی وزارت کشور اعلام نشده است.
درصد مشارکت در انتخابات مجلس ۹۸
مشارکت در انتخابات در کل کشور ۴۲ درصد، در تهران ۲۵ درصد بود، با وجود کرونا، حوادث آبان و سقوط هواپیما مشارکت خوب بود.
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست خبری با خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور با تریح فرآیند برگزاری انتخابات دوم اسفند، گفت: ما ۱۱۲۳ هیئت اجرایی تشکیل دادیم که کاری بسیار وقتگیر است و با توجه به روند انتخابات که معرفی و تایید این هیئتها را میطلبید کار وقتگیری بود.
وی افزود: آموزش ۳ هزار نفر از دستاندرکاران امر انتخابات و ۴۵۹۶ هزار نفر از کسانی که در سایر امور فعال بودند انجام شد و از میان ۱۶ هزار نفری که ثبتنام کردند بین ۵۲۳۲ نفر در مجلس و ۲۵ نفر در خبرگان رقابتها را شاهد باشیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه واجدین شرایط ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۱۵۹ نفر هستند، اظهار کرد: ۲ میلیون و ۹۳۱ هزار نفر رای اولی داشتیم که حضورشان در انتخابات بسیار خوب بوده است.
وزیر کشور با بیان اینکه برخی میگفتند میزان مشارکت در اختیار وزارت کشور بود، اما اعلام نکردیم، تصریح کرد: حتما باید کار قانونی پیش رود و با امضای صورت جلسه در هیئت نظارت و هیئتهای اجرایی انجام شود و به تأیید شورای نگهبان برسد و سیستم ما هم بیش از ۹۹ درصد فعال بود.
رحمانی فضلی افزود: ۲۴ میلیون و ۵۱۲ هزار و ۴۰۴ نفر که ۴۸ درصد بانوان و ۵۲ درصد آقایان هستند که مشارکت کردند.
وی با بیان اینکه ۴۲/۵۷ درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند، گفت: این درحالی بود که ما هم ورود بیماری کرونا را داشتیم و هم شرایط سیاسی و مسائلی مثل سقوط هواپیما، حوادث آبان و دی را داشتیم و در این شرایط این میزان حضور و مشارکت مردم کاملا قابل قبول است.
وزیر کشور افزود: امروز کسانی که به امر نتایج رای گیری اعتراض دارند میتوانند شکایت خود را اعلام کنند تا طی هفت روز بررسی شود و نهایتاً صحت آن اعتراض را شورای نگهبان اعلام کند.
رحمانی فضلی ادامه داد: مشکل قطعی برق در روز انتخابات در هیچ نقطه کشور نداشتیم و وزارت ارتباطات یک مانور عظیم مخابراتی در کشور انجام دادند و هیچ مورد قطعی ارتباط نداشتیم و بیش از ۲۵ میلیون نفر استعلام انجام شد که همه اینها بدون مشکل رخ داد.
وی اظهار کرد: ستاد کل نیروهای مسلح هم همراهی بسیار خوبی با ما داشت و وزارت راه هم همه راههای ارتباطی را برای انجام امر انتخابات تامین کرد.
وزیر کشور با تاکید بر تامین امنیت در جریان انتخابات گفت: با توجه به برنامهریزیهای بسیاری که توسط بیگانگان و رسانههایشان انجام شده بود، نیروهای نظامی ما اعم از سپاه و بسیج و ناجا امنیت را به طور کامل فراهم کردند و با مواردی که بود برخورد کردند و اجازه برهم خوردن امنیت انتخابات را ندادند.
رحمانی فضلی با اشاره به درصد مشارکت مردم در تهران اظهارکرد: درصد مشارکت مردم در استان تهران ۲ میلیون ۵۳۹ هزار و ۷۶۳ نفر بود که مساوی با ۲۶/۲ درصد است. در کل شهر تهران و شمیرانات نیز ۱ میلیون ۸۴۱ هزار و ۸۹۱ نفر برابر با ۲۵/۴ درصد مشارکت کردند. وی افزود: در قم مردم بیش از ۴۳ درصد شرکت کردند که لازم است از آنان هم تشکر شود که با توجه به ورود کرونا این مشارکت انجام شد.
وزیر کشور در پاسخ به پرسشی درباره انجام قرنطینه برای مقابله با کرونا گفت: برای قرنطینه باید وزارت بهداشت تصمیم بگیرد و اگر چنین تصمیمی انجام شود وزارت کشور در خدمت است.
رحمانی فضلی با اشاره به درصد بیشترین و کمترین مشارکت در انتخابات در کل کشور اظهار کرد: بیشترین درصد مشارکت در استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۱ درصد بود و کمترین مشارکت هم به استان تهران با ۲۶/۲ درصد مربوط است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی اینکه بر چرا با وجود ورود ویروس کرونا به داخل کشور انتخابات به تعویق نیفتاد، گفت: از روزی که مشخص شد کرونا وارد کشور شده از همان روز هم به مردم اعلام شد. برخی توصیههای شاید دلسوزانه از طرف برخی افراد غیررسمی حتی در این ایام به ما صورت گرفت که حتی بهتر بود ورود کرونا اعلام نمیشد و انتخابات برگزار میشد، اما آقای روحانی از ابتدا تاکید داشت که هر زمان که مشخص شد کرونا وارد شده به مردم اعلام کنید؛ چرا که به جان مردم مربوط است.
وزیر کشور افزود: حتی در مورد شهر قم هم میگفتند که انتخابات را در آن شهر به تعویق بیندازیم، ولی من به عنوان مسئول انتخابات نپذیرفتم چرا که تقویم انتخابات ما به گونهای است که اگر انتخابات انجام نشود تشکیل مجلس بعدی به تعویق میافتاد که به هرحال برخلاف آنچه در مورد کرونا مطرح بود مردم قم مشارکت ۴۳ درصدی داشتند.
بیش از ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ۲ میلیون و ۹۳۱ هزار نفر رای اولی هستند. همچنین انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان نیز همزمان در تهران، خراسانهای شمالی و رضوی، قم و فارس برگزار میشود.
کار شمارش آراء در حوزه های کوچک تر و روستاهای استان های مختلف کشور از ساعاتی پیش آغاز شده و حتی نتایج اولیه و در برخی موارد غیر رسمی هم در رسانه ها و شبکه های اجتماعی از نتیجه آراء مردم اعلام شده است. به همین منظور در این گزارش به صورت لحظه به لحظه نتایج انتخابات در استان های مختلف بروز رسانی و اطلاع رسانی خواهد شد.
نتایج انتخابات در شهرهای مختلف ایران
نتایج انتخابات در استان آذربایجان شرقی:
ردیف
حوزه انتخابیه
نماینده منتخب
تعداد آراء
۱
تبریز، آذرشهر و اسکو
مسعود پزشکیان
۲
تبریز، آذرشهر و اسکو
احمدعلی رضابیگی
۳
تبریز، آذرشهر و اسکو
روحالله متفکر آزاد
۴
تبریز، آذرشهر و اسکو
سید محمدرضا میرتاجالدینی
۵
تبریز، آذرشهر و اسکو
محمدحسین فرهنگی
۶
تبریز، آذرشهر و اسکو
علیرضا منادیسفیدان
۷
بستانآباد
غلامرضا نوریقزلجه
۱۷.۱۲۷
۸
ملکان
سید علی موسوی
۲۰.۱۴۰
۹
شبستر
جعفر راستی
۱۲.۵۹۶
۱۰
سراب
یوسف داوودی
۲۰.۲۰۸
۱۱
میانه
مهدی اسماعیلی
۱۶.۸۶۶
۱۲
میانه
علی شامی (۱۱.۷۰۳) و بهنام صفایی (۱۱.۰۳۴)
دور دوم
۱۳
اهر و هریس
احمد محرمزادهیخفروزان
۲۹.۸۲۶
۱۴
کلیبر، خداآفرین و بخش هوراند
حسین حاتمی
۱۷.۶۲۵
۱۵
هشترود و چاراویماق
سید حمزه امینی
۱۴.۲۷۷
۱۶
بناب
محمد باقری
۲۲.۵۴۴
۱۷
ورزقان
اللهویردی دهقان
۲۲.۸۲۴
۱۸
مرند و جلفا
معصومه پاشاییبهرام
۴۰.۲۹۴
۱۹
مراغه و عجبشیر
علی علیزاده
۴۴.۶۹۱
نتایج غیر رسمی شمارش آرا در حوزه انتخابی تبریز، اسکو و آذرشهر از مجموع ۹۷۰صندوق؛
بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، همچنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.