تحقیق کوتاه در مورد عطار نیشابوری و آثارش ؛ عطار نیشابوری یکی از شاعران و عارفان بلند مرتبه ایرانی بوده است که در سده ششم و آغاز سده هفتم زندگی میکرد، در این نوشته از بخش تحقیق ماگرتا میخواهیم به بررسی زندگینامه این عارف بزرگ بپردازیم با ما همراه شوید.
مطلب پیشنهادی: تحقیق درباره علی اکبر دهخدا
زندگینامه عطار نیشابوری
فرید الدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری در سال ۵۴۰ هجری قمری در نیشابور چشم به جهان گشود او به عطار نیشابوری مشهور است. او در سنین نوجوانی داروسازی و داروشناسی را از پدر خود آموخت سپس به کار عطاری و درمان بیماران پرداخت، او علاقهای به خانقاه و مدرسه نداشت و دوست داشت راه عرفان را از داروخانه پیدا کند.
او در زندگی خود به تنظیم اشعار گوناگون پرداخت، آوازه اشعار او در نیشابور و خراسان پیچیده بود حتی و نواحی غربی ایران نیز رسید. بر اساس اسناد جامانده عطار نیشابور حلقههایی از درسهای عرفانی نیز برگزار میکرد و بسیاری از بزرگان عصر در آن حاضر میشدند در دوران معاصر شیعیان معتقدند که با توجه به برخی از شعر هایش او دوستدار اهل بیت بوده است.
عرفان عطار نیشابوری
در خصوص اینکه عطار نیشابوری مرید کسی در عرفان است یا خیر نظرات متفاوتی وجود دارد، برخی بر این معتقدند که او در عرفان مرید شخص خاصی نبوده است، اما برخی بر این باورند که او را جناب شیخ مجد الدین بغدادی تربیت کرده است.
همچنین در منابعی مانند مرصاد العباد اثر نجم الدین رازی و نفحات الانس اثر جامی نسب به تربیت عطار نیشابوری توسط شیخ مجدالدین بغدادی اشارهای شده است.
آثار عطار نیشابوری
در طول تاریخ آثار زیادی را به عطار نیشابوری نسبت داده اند، اما بر اساس پژوهشهای محمدرضا شفیعی کد کنی و عبدالحسین زرینکوب آثار عطار شامل موارد زیر میشود:
الهی نامه
این کتاب عطار شامل داستانهای دلکش کوتاه و بلند است که همگی در یک راستان اصلی گنجانده شده است، این کتاب با ستایش خداوند و نعمت رسول اکرم(ع) و خلفای چهارگانه آغاز شد و در هشت بیت روح انسان را خطاب قرار داده است.
اسرار نامه
از نخستین آثار عطار نیشابوری که در قالب مثنوی سروده شده است اسرار نامه میباشد این اثر شامل ۳۳۰۵ بیت در ۲۲ مقاله است.
منطق الطیر
منطق الطیر شرح سفر مرغان به درگاه سیمرغ است راستان شیخ صنعان طولانیترین داستان است و حدود ۴۰۸ بیت دارد و سرگذشت عشق و دلدادگی پیری زاهد به دختری بیان شده است.
مختار نامه
مختارنامه مجموعه رباعیات عطار است که دارای ۵۰ باب در موضوعات مختلف میباشد.
مصیبت نامه
مصیبت نامه در بیان گرفتار های روحانی سالک است و شامل حکایتهای جذاب و خواندنی میباشد این اثر مهمترین منظومه او پس از منطق الطیر است.
تذکرة الاولیا
این کتاب شرح حال ۹۷ نفر از اولیاء و مشایخ تصوف است.
دیوان اشعار عطار نیشابوری
مجموعه غزلیات و قصیدههای عطار بیشتر عرفانی است و دارای مضمونهای بلند صوفیانه میباشد.
مرگ عطار نیشابوری
عطار نیشابوری در سال ۶۱۸ در نزدیکی دروازه شهر به دست سربازان مغول کشته شد علاوه بر این تمام آثار او نیز سوزانده شد و تنها آثار برجای مانده از عطار نیشابوری آثاری است که پیش از حمله مغول به دیگر شهرها برده شده بودند.
☑️ به پایان تحقیق درباره عطار نیشابوری رسیدیم امید است این مطلب برای شما مفید باشد اگر در این خصوص نظر با پیشنهادی دارید میتوانید در بخش کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
مقالات پیشنهادی:
تحقیق در مورد فردوسی
تحقیق در مورد احمد شاملو
تحقیق درباره سعدی شیرازی
تحقیق درباره پروین اعتصامی
عالی
خیلی قشنگ بود ولی ای کاش به زبان ساده تر می نوشتید
خیلی خوب بود 👌👌