تحقیق درباره باکتری و طبقه بندی آن : باکتریها یکی از فراوانترین دسته موجوداتی هستند که در زمین زندگی میکنند. باکتریها از سلول تشکیل شدهاند و گونهای از سلول زیستی پروکاریوت هستند که اگر به شکل فردی باشند، باکترویوم نامگذاری خواهند شد.
باکتری در بسیاری از عوامل بیماریها دیده شده و سبب شده است که مردم بیمار شوند. به همین سبب محققان در حال تحقیق و بررسی راجع به عملکرد آن روی بیماری و مردم هستند.
باکتری میتواند خطرناک بوده و مردم را دچار مشکلاتی کند. پس بهتر است در زندگی خود بهداشت را رعایت کنید تا از این طریق از دست باکتری در امان بمانید. در ادامه با بخش تحقیق ماگرتا برای کسب اطلاعات بیشتر همراه باشید.
باکتری ها چه ویژگی هایی دارند؟
باکتریها نیز همانند سایر موارد دارای نوعهایی مزیت و ویژگی هستند که این مزیتها سبب شدهاند مردم نسبت به آنها شناخت پیدا کنند. در ادامه به معرفی برخی از ویژگیهای باکتریهای موجود میپردازیم.
- گاهی در برخی از گونههای باکتریها، ردی از تولید مثل به صورت جنسی نیز دیده شده است.
- باکتریها به شکلی طراحی شدهاند که میتوانند بدون هیچ مشکلی اطلاعات ژنتیکی خود را به وسیله DNA انتقال دهند.
- یکی از مهمترین و بخصوصترین ویژگی باکتریها، دیواره سلولی آنها بوده که به دو نوع سرد و گرم دسته بندی شده است.
- باکتریها برای اینکه بتوانند همانند سایر موارد قادر به تولید مثل شوند، نیاز دارند که از محیط اطراف انرژی و شادابی بگیرند.
- و…
طبقه بندی باکتری ها
باکتریها نیز دارای گونهها و طبقه بندیهای گوناگونی هستند که هر کدام از آنها یکسری ویژگیهای خاصی دارند. طبقه بندی باکتریها به صورت سه گروه جداگانه و مجزا انجام شده و این سه گروه عبارتنداز:
دسته بندی Classification
در این دسته بندی، موجودات بر اساس ارتباط و شباهتی که با یکدیگر دارند، گروهبندی میشوند.
نامگذاری Nomenclature
این دسته به معنای انتخاب کردن نام موجودات بر اساس خصوصیاتی طبق قانون بین المللی است که البته این نامگذاری به دو صورت گونه و جنس رخ میدهد.
تعیین هویت Identification
این دسته بندی به روشهای موجود جهت طبقه بندی و گروه بندی موجودات به منظور جدا کردن و همچنین مشخص کردن هویت ارگانیسمها و در شرایط بالینی برای جدا کردن عامل یک بیماری اشاره میکند. در تعیین هویت، طبقه بندی کردن گروهها بر اساس تفاوتهایی که با یکدیگر دارند انجام خواهد شد.
طبقه بندی باکتری ها بر اساس شکل ظاهری
این طبقه بندی بر اساس شکل ظاهری باکتریها و روشهایی اعم از رنگ آمیزی گرم انجام میگیرد. از این دسته میتوان به موارد ذیل اشاره کرد.
کوکسی ها
این نوع باکتری با شکل کروی و بیضی مانند شناخته میشود که دارای تک سلول هستند. از انواع آن عبارتنداز:
- دیپلوکوکوس
- مونوکوکوس
- تتراکوکوس
- و…
باسیل ها
باسیلها نیز جزو طبقه بندی دیگر باکتریها بوده که خود دارای دو گروه بنام باسیل و لاکتوباسیل هستند.
طبقه بندی باکتری ها بر اساس نیاز به اکسیژن
این دسته نیز یکی دیگر از طبقه بندیهای باکتریها بوده که به اکسیژن نیاز دارند. انواع آن به شکل ذیل هستند:
- هوازی اجباری
- بی هوازی اختیاری (که به شرایط پیش آمده وابسته است)
- بی هوازی اجباری
- بی هوازی تحمل کننده اکسیژن
طبقه بندی باکتری ها بر اساس تشکیل دادن اسپور
این طبقه بندی نیز به منظور استفاده در شرایط سخت ایجاد شده که باکتریها میتوانند در شرایط سخت از این روش از بقای خود محافظت کنند. انواع آن باکتریهای تشکیل دهنده اسپور و باکتریهای فاقد اسپور هستند که تشکیل دهنده اسپور شامل باکتریهای تشکیل دهنده اندوسپور و اگزوسپور میباشند.
مقالات پیشنهادی: سه مورد از فواید باکتری ها
و
تحقیق درباره گیاهان دارویی و خواص آنها
و
تحقیق درباره قارچ ها و انواع آن ها
☑️ به پایان تحقیق درباره باکتری و طبقه بندی آن رسیدیم؛ اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.