تحقیق درباره سیل، دلایل ایجاد و پیشگیری از آن : سیل یک پدیده طبیعی است که به معنای طغیان کردن و جریان زیاد آب که پس از بارندگی شدید رخ میدهد در این زمان آب رودخانه افزایش مییابد و منجر به سیلاب میشود.
اطلاع از چگونگی جریان، حجم، شدت، مدت و مکان سیلاب نقش مهمی در طراحی و نگهداری سازههای مهندسی و پیش بینی خطرات و زیانهای احتمالی ناشی از سیل دارد. در ادامه با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: انشا در مورد بلایای طبیعی
انواع سیل
- سیل رودخانه ای: سیل رودخانهای شایعترین سیلاب است که با توجه به بارش زیاد باران ظرفیت رودخانهها پر شده و باعث سرریزی آنها میشود.
- سیل ناگهانی: این نوع سیل بر اثر بارش سنگین اتفاق میافتد هنگامی که زمین نمی تواند آب باران را به خوبی جذب کند و با توجه به عوارض زمین از جمله جنس خاک، شیب زمین به شدت سیلاب را تحت تاثیر قرار میدهد.
- سیل ساحلی: سیل ساحلی اغلب با فشار های شدید تند باد و طوفان، و جز و مد بالا اتفاق میافتد.
دلایل ایجاد سیل
- بارش ناگهانی و سنگین
- شکستن سدها و از بین رفتن سد بندها
- ذوب ناگهانی برف ها
- طوفان و سونامی
- عدم نفوذ پذیری زمین
- از بین رفتن آب راههای فصلی
- شهر سازیها و حذف گیاهان که موجب کاهش مقدار آب نفوذی و افزایش اب سطحی میشود.
- عدم استفاده از سیل بندها در مناطق سیل خیز
- عدم لایروبی کردن رودخانه ها
- مسدود شدن رودخانه به دلیل ریزش کوه ها
- طراحی غیر مناسب مسیر رودخانه و سیلها و عدم گنجایش آن ها
روش های پیشگیری از سیل
۱- ایجاد کردن سد: سد مانعی است که جلوی جریان آب و برای مهار کردن آبهای زیاد ساخته میشود همچنین موجب تغییر مسیر آب در عرض دره یا میان رد کوه یا در مسیر رود میشود.
۲- درختکاری: درختکاری سبب میشود تا ذرات آب به شاخ و برگ درختان برخورد کند و از سرعت زیاد آن کاسته شود.
۳- ایجاد کردن خاک ریز کنار رودخانه: دیواره خاکی بلند برای جلوگیری از طغیان در دو سوی رودخانه میسازند این دیوارهها از جنس خاک و در موازی با راستای رودخانه ساخته میشوند.
۴- ایجاد کردن آبراهه یا کانال: باید مسیری برای عبور اب ایجاد شود که معمولا در مکانهای که غیر قانونی خانهسازی شده ساخته میشود و به آن کانال یا آبراهه میگویند.
۵- تخریب نکردن و بازسازی مسیل: رود مسیل به جریانهای سطحی اب میگویند که در مواقع بارندگی و جاری شدن سیلاب جریان مییابد و در نهایت حفاظت از اکوسیستمهای طبیعی و مدیریت حوضه های رودخانه برای پیشگیری از سیل بسیار مهم می باشد.
نقش جنگل در جلوگیری از بروز سیلاب ها
در هنگام بارش سنگین سیلاب رخ میدهد، ذرات آب با شاخ و برگ درختان جنگل برخورد کرده و تا حدود زیادی از سرعت آن کاسته میشود همچنین خاک جنگل باعث جذب آب میشود و جویبارها را با آب زلال بوجود میآورد.
پیش بینی سیل
پیش بینی سیل با توجه به موارد زیر امکانپذیر است:
- بررسی کردن محل، شیب زمین و حوضه آبریز
- تعیین بزرگی و شدت بارندگی با توجه به دادههای جمع آوری شده
- تعیین ظرفیت ذخیره بستر اصلی رود و دشت سیلابی اطراف آن
- تعیین و بررسی نوع پوشش سطح زمین جهت تخمین نفوذ پذیری تبخیر شدن آب جاری
مقالات پیشنهادی:
انشا در مورد زلزله با مقدمه و نتیجه
و
انشا در مورد وزش شدید باد
☑️ به پایان متن تحقیق درباره سیل رسیدیم، اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.