الکترونیک و دیجیتالفناوری
موضوعات داغ

نقد و بررسی شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro (ردمی K20 Pro)

نقد و بررسی تخصصی گوشی هوشمند پرچمدار و مقرون به صرفه شیائومی Mi 9T Pro T ، همان ردمی کی 20 پرو - K20 Pro

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9T Pro : شرکت چینی شیائومی پس از عرضه گوشی هوشمند پرچمدار شیائومی می 9 – Mi 9 ، این شرکت مدل متوازن و خوش ساختی را از این خانواده به نام می 9 تی پرو Mi 9T Pro (ردمی K20 Pro) به بازار عرضه کرد.

این گوشی هوشمند قیمت بسیار مناسبی دارد و مشخصات یک پرچمدار در سال 2019 را دارا می باشد که کاربران دنیای تکنولوژی را شیفته خود کرده است.

بررسی شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro (ردمی K20 Pro)
بررسی شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro (ردمی K20 Pro)

شیائومی این اسمارتفون بی نظیر را در دو نسخه رام چین و گلوبال (جهانی) عرضه کرده است که نام آن در نسخه رام چین ردمی K20 Pro و در نسخه رام گلوبال Mi 9T Pro می باشد و در این مقاله از بخش الکترونیک و دیجیتال ماگرتا ، به نقد و بررسی تخصصی نسخه رام گلوبال آن ، یعنی شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro می پردازیم. در ادامه با ماگرتا همراه باشید.

همچنین بخوانید:

بررسی گوشی شیائومی می 9 ، Xiaomi Mi 9 – زیبا و خوش دست

بررسی وان پلاس 7 پرو – دوربین سلفی پاپ آپ و نمایشگر 90 هرتزی!

بررسی سامسونگ گلکسی ای 80 ، Galaxy A80 – بزرگ خاندان


مشخصات کلی شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro (ردمی K20 Pro)

بررسی شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro (ردمی K20 Pro)
بررسی شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro (ردمی K20 Pro)
شبکهGSM / HSPA / LTE
ابعاد156.7 در 74.3 در 8.8 میلی‌متر
وزن160 گرم
جنس بدنهپشت شیشه (گوریلا گلس 5) و فریم فلزی آلومینیومی (سری 7000)
اندازه نمایشگر6.39 اینچ
نوع پنلSuper AMOLED لمسی خازنی
رزولوشن1080 در 2340 پیکسل، 19.5:9
چگالی پیکسلی403 پیکسل در هر اینچ
نسبت نمایشگر به بدنه86.1 درصد
نوع دوربینسه گانه
رزولوشن دوربین48 + 13 + 8 مگاپیکسل
گشودگی دیافراگم دوربینf/2.4 + f/2.4 + f/1.8
رزولوشن دوربین سلفی20 مگاپیکسل
گشودگی دیافراگم دوربین سلفیf/2.2
پردازنده8 هسته‌ای (یک هسته‌ی 2.84 گیگاهرتز Kryo 485 و سه هسته‌ی 2.42 گیگاهرتز Kryo 485 و چهار هسته‌ی 1.8 گیگاهرتز Kryo 485)
چیپستQualcomm SDM855 Snapdragon 855 (هفت نانومتری)
حافظه داخلی256 یا 128 یا 64 گیگابایت
رم8 یا 6 گیگابایت
پردازنده گرافیکیAdreno 640
سیستم عاملاندروید 9.0 پای
رابط کاربریMIUI 10
ظرفیت باتری4000 میلی آمپر ساعت

بررسی طراحی و ظاهر شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

بررسی طراحی و ظاهر شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro
بررسی طراحی و ظاهر شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

یکی از ویژگی های مثبت اصلی گوشی می 9 تی پرو مربوط به ظاهر زیبا و سبک طراحی نسبتا خاص آن می‌شود. اگر از نمای رو به رو به این گوشی نگاه کنید متوجه خواهید شد که تقریبا تمام پنل جلوی آن توسط نمایشگر احاطه می‌شود و حاشیه های صفحه نمایش گوشی به بسیار باریک هستند. طبق آمار صفحه نمایش این گوشی چیزی در حدود 86.1 درصد از کل مساحت پنل جلوی دستگاه را در بر می‌گیرد.

در کنار یک نمایشگر خیره کننده و با کیفیت، K20 Pro تقریبا بدون حاشیه است. حاشیه بالایی فقط 2.1 میلی متر است، حاشیه های راست و چپ هم 1.85 میلی متر است و چانه دستگاه هم فقط 3.8 میلی متر میباشد.

اگر با دقت به پنل جلوی گوشی نگاه کنید متوجه خواهید شد که خبری از لنز دوربین سلفی نیست! شیائومی لنز دوربین سلفی گوشی Mi 9T Pro را با مکانیزم خاصی طراحی کرده که اصطلاحا به آن دوربین سلفی پاپ آپ (Pop-Up) می‌گوییم. بدین سبب دوربین سلفی گوشی می‌تواند از لبه فوقانی و سمت چپ قاب دستگاه به صورت پاپ آپ و با مکانیزم خاصی بیرون آید و بعد از اتمام عکسبرداری توسط کاربر و بستن اپلیکیشن دوربین هم دوباره به جای خود باز گردد.

بررسی طراحی و ظاهر شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

دور تا دور این موتور پاپ آپ یک نور همرنگ با طرح بنه گوشی (مثلا اگر طرح گوشی قرمز باشد ، رنگ نور نیز قرمز می شود) به کار رفته که ظاهر آن را شبیه به vivo X27 کرده است.

همچنین کاربران میتوانند در تنظیمات دستگاه، برای این موتور صدا های مختلفی هم انتخاب کنند. بالای آن هم یک چراغ LED اعلان به کار رفته که هنگام شارژ یا دریافت پیام روشن میشود. البته اگر از این نوار رنگی خوشتان نمی آید، میتوانید در بخش تنظیمات آن را حذف کنید.

درست مثل سایر اسمارت فون هایی که دوربین پاپ آپ دارند، K20 Pro هم امتحانش را پس داده. این موتور پاپ میتواند تا 300 هزار بار به کار بیافتد، روی دوربین جلویی شیشه محافظ به کار رفته و در برابر سقوط میتواند از خود محافظت کند.

بررسی طراحی و ظاهر شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

شاید تصور کنید که دوربین پاپ آپ گوشی ممکن است منجر به تاخیر در اجرای اپلیکیشن دوربین و عکسبرداری سلفی شود یا احتمال گیر کردن آن وجود داشته باشد، اما در بررسی شیائومی Mi 9T Pro مشخص شد که دوربین سلفی گوشی سرعت بسیار خوبی در باز و بسته شدن دارد و تقریبا هیچوقت دچار باگ و گیر کردن نمی‌شود.

گوشی حتی به واسطه دوربین سلفی قابلیت اسکن چهره را هم ارائه می‌کند و امکان قفل گشایی از نمایشگر دستگاه را از طریق دوربین پاپ آپ و سلفی خود فراهم می‌آورد. سرعت انجام این پروسه هم در گوشی می 9 تی پرو شیائومی بالا و کاملا قابل قبول است. در بررسی گوشی مشخص شد که دوربین سلفی آن به خوبی حتی در محیط های کم نور هم چهره کاربر را شناسایی و آنلاک نمایشگر را تکمیل می‌کند.

بررسی طراحی و ظاهر شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

شیائومی Mi 9T Pro از اسکنر انگشت داخل نمایشگر هم بهره می‌برد! اسکنر انگشت این گوشی درست در بخش زیرین صفحه نمایش دستگاه و به طور تلفیق شده با آن تعبیه گشته تا بدین سبب کاربر بتواند با قرار دادن انگشت خود بر روی بخش زیرین صفحه نمایش موبایل نسبت به تایید هویت و آنلاک نمایشگر وارد عمل شود.

در بررسی شیائومی Mi 9T Pro مشخص شد که سرعت و دقت عمل اسکنر انگشت داخل نمایشگر دستگاه خوب و قابل قبول است اما کوچک ترین مسائلی مثل خیس بودن انگشت کاربر، وجود گرد و غبار بر روی آن و سایر عوامل این چنینی می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در عملکرد اسکنر انگشت و آنلاک نشدن نمایشگر دستگاه شود. در اینگونه مواقع می‌توانید از قابلیت تشخیص چهره یا وارد کردن پین برای آنلاک نمایشگر استفاده کنید.

بررسی طراحی و ظاهر شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

در قاب پشتی گوشی نیز یک پوشش گوریلا گلس 5 ساخته شده توسط شرکت Corning به کار رفته که بر خلاف ظاهر جلویی، انتهای این پوشش تا لبه‌ها کشیده شده است. حالا اگرچه این نوع شیوه محافظتی نمی‌تواند زیاد مدرن باشد ولی مطمئناً شکل جذابی به گوشی می‌دهد و آن را باریک می‌کند.

در وسط قاب پشتی، سه دوربین مشاهده می‌شود که لنز بالایی 8 مگاپیکسلی تله فوتو می‌باشد و از دو حسگر دیگر جدا شده و یک حلقه قرمز رنگ دور آن به چشم می‌خورد تا از این نظر شبیه چراغ LED روی دوربین جلوی پاپ‌آپ و دکمه پاور باشد.

در پایین لنز نامبرده، دو سنسور 48 مگاپیکسلی اصلی و 13 مگاپیکسلی اولترا واید قرار گرفته‌اند و در بین آنها هم حسگرهای مربوط به فوکوس خودکار نشسته‌اند. ضمن اینکه خارج از این ماژول سه‌گانه، دو چراغ فلاش LED نصب شده‌اند.

بررسی طراحی و ظاهر شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

لنز تله فوتو 8 مگاپیکسلی که به صورت جداگانه در بالا قرار گرفته، به تنهایی کارایی خاصی ندارد در حالی که دو لنز پایینی آن هم به سختی دیده می‌شوند. به خاطر برآمده نبودن این سنسورها، وقتی گوشی را روی یک سطح صافی می‌گذارید لرزشی نخواهد داشت بنابراین اگر بگوییم پنل پشتی این دستگاه یکی از زیباترین قاب‌هایی است تا کنون توسط تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند ساخته شده، گزاف نگفته‌ایم.

در لبه‌های برآمده رد می کا 20 پرو فریم فلزی مشاهده می‌شود که به رنگ خاکستری تیره می‌باشد و پوشش روی آن درخشان است و اگرچه باعث جذابیت بیشتر دستگاه شده ولی مستعد دریافت آلودگی‌های زیادی است.

در پایین گوشی هم پورت USB-C، محل قرار دادن مموری کارت میکرو SD و سیمکارت و اسپیکر جای‌گیری کرده‌اند و در بالا نیز جک هدفون 3.5 میلی‌متری و چراغ اعلانات LED روی ماژول پاپ‌آپ دوربین سلفی مشاهده می‌شوند.

بررسی طراحی و ظاهر شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

بدنه شیائومی می 9 تی پرو ابعاد 8.8 در 74.3 در 156.7 میلیمتری دارد و وزن آن به چیزی در حدود 191 گرم می‌رسد. گوشی شیائومی Mi 9T Pro در سه رنگ مشکی، قرمز آتشین و آبی روانه بازار شده و دو نسخه آبی و قرمز آن طرح های بسیار جالب و خاصی دارند که ظاهر دستگاه را زیباتر می‌کنند.

این محصول شیائومی را باید گوشی شیشه‌ای بدانیم که ظاهر بسیار جذابی دارد. به علاوه، استفاده از پوشش گوریلا گلس 5 و فریم فلزی در آن باعث استحکام دستگاه شده است. البته با این مواد سازنده، نباید فراموش کنید که دستگاه لغزنده خواهد بود و لبه‌های برآمده آن نیز کمک خاصی نخواهند کرد. در این بین، اگرچه نمی‌توانیم همه نقاط قوت گوشی‌ها را یک‌جا داشته باشیم ولی شما می‌توانید پس از خرید گوشی شیائومی می 9 تی پرو ، آن را در گارد محافظ موجود در جعبه بگذارید.


بررسی صفحه نمایش شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

بررسی صفحه نمایش شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro
بررسی صفحه نمایش شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

صفحه نمایش گوشی می 9 تی پرو از یک پنل سوپر آمولد (Super AMOLED) و 6.39 اینچی تشکیل شده که حاشیه های بسیار باریکی دارد و تقریبا چیزی در حدود 86.1 درصد از کل مساحت پنل جلوی دستگاه را در بر می‌گیرد. این امر سبب شده که با نگاه کردن به پنل جلوی گوشی و صفحه نمایش آن حس خوبی به کاربر منتقل شود و انجام کارهایی مثل وبگردی و تماشای ویدیو در گوشی Mi 9T Pro لذت بخش شود.

وضوح ۱۰۸۰ × ۲۳۴۰ پیکسلی نمایشگر برای پرچم‌دار مقرون‌به‌صرفه‌ای همچون می ۹‌تی پرو کاملا مناسب به‌نظر می‌رسد و تراکم ۴۰۳ پیکسل‌براینچ کوچک‌ترین مشکلی از نظر مشاهده‌ی مرز پیسکل‌ها یا دندانه‌دار نشان‌داده‌شدن محتوای کوچک به‌وجود نمی‌آورد.

همانطور که در بخش قبل اشاره داشتیم روی صفحه نمایش گوشی یک لایه شیشه گوریلاگلس 5 نصب شده اما با این حال برای محافظت از آن حتما از گلس محافظ ال سی دی استفاده کنید.

بررسی صفحه نمایش شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

نمایشگر ۱۹:۵:۹ می ۹‌تی پرو فاقد هرگونه بریدگی و حفره است؛ به همین دلیل تجربه‌ی دیداری بهتری از نظر محتوا به شما ارائه می‌دهد. زاویه‌ی دید نمایشگر عالی و خوانایی آن زیر نور خورشید در حد پرچمداران گران‌قیمت بازار ارزیابی می‌شود. حداقل روشنایی ۲.۹ نیتی نمایشگر نیز با اینکه در بین بهترین‌ها قرار نمی‌گیرد؛ اما هنوز برای استفاده در محیط‌های تاریک مناسب خواهد بود. توجه داشته باشید که می‌ ۹‌تی پرو برخلاف وان‌پلاس ۷‌تی، رقیب هم‌رده‌ی خود، محتوای بصری را به نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی به‌نمایش می‌گذارد.

همچنین صفحه نمایش گوشی از قابلیت HDR هم پشتیبانی به عمل می‌آورد و در بررسی شیائومی Mi 9T Pro مشخص شد که محتوا با کیفیت بسیار خوبی روی صفحه نمایش این گوشی به تصویر کشیده شده و قابل رویت خواهد بود. شادابی، شارپنس و کنتراست مطلوبی توسط نمایشگر شیائومی می 9 تی پرو ارائه شده و این مسئله به وضوح قابل درک است.

بررسی صفحه نمایش شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

مسئله بعدی که در بررسی شیائومی می 9 تی پرو توانستیم متوجه آن شویم مربوط به کیفیت و قدرت خوب نمایشگر دستگاه در تولید روشنایی می‌شود. روشنایی خوب همیشه یکی از اصلی ترین ویژگی های مثبت پنل های نمایشگر سوپر آمولد بوده و خوشبختانه برای گوشی شیائومی می 9 تی پرو هم همین حالت وجود دارد.

بدین سبب شما می‌توانید با تنظیم شدت روشنایی صفحه نمایش دستگاه بر روی 80 درصد به راحتی در محیط های باز و تحت تابش نور از آن استفاده کرد. پس کیفیت خوب صفحه نمایش گوشی Mi 9T Pro شیائومی یکی از نقاط قوت آن خواهد بود.


بررسی دوربین اصلی و سلفی شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

بررسی دوربین اصلی و سلفی شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro
بررسی دوربین اصلی و سلفی شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

دوربین پشتی Mi 9T Pro مانند می ۹‌تی از سه ماژول واید، تله‌فوتو و اولتراواید بهره می‌برد که از بین آن‌ها، ماژول واید با حسگر ۴۸ مگاپیکسلی و ۱/۲ اینچی IMX586 سونی نقش دوربین اصلی را عهده‌دار است که ظاهرا نسبت به حسگر IMX582 به‌کاررفته در می‌ ۹‌تی (تنها تفاوت دوربین دو گوشی)، عملکرد بهتری در فیلم‌برداری 4K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه دارد.

این حسگر از فیلتر Quad Bayer بهره می‌برد و با پیکسل‌های ۰.۸ میکرومتری در پسِ لنز وایدی با فاصله‌ی کانونی معادل ۲۶ میلی‌متری و دیافراگم f/1.75 قرار دارد. ناگفته نماند که هیچ‌یک از ماژول‌های دوربین سه‌گانه از جمله‌ ماژول اصلی، لرزش‌گیر اپتیکال ندارند.

دوربین تله‌فوتوی می ۹تی از حسگر ۸ مگاپیکسلی ۱/۴ اینچی با پیکسل‌های ۱.۱۲ میکرومتری بهره می‌برد که در پسِ لنزی با دیافراگم f/2.4 و فاصله‌ی کانونی ۵۲ میلی‌متری قرار دارد؛ بنابراین توانایی بزرگ‌نمایی دو برابری نسبت به تصویر دوربین اصلی را در اختیار کاربر می‌گذارد.

ماژول اولتراواید می ۹تی با حسگر ۱۳ مگاپیکسلی، اندازه‌ی ۱/۳ اینچی و پیکسل‌های ۱.۱۲ میکرومتری را لنزی با دیافراگم f/2.4 و فاصله‌ی کانونی معادل ۱۲ میلی‌متری همراهی می‌کند، این ماژول می‌تواند زاویه‌ی دید ۱۲۴.۸ درجه‌ای را در اختیار کاربر قرار دهد.

بررسی دوربین اصلی و سلفی شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

رابط کاربری دوربین می ۹تی پرو تفاوتی با برادر میان‌رده‌اش ندارد. کلیه‌ی کلیدهای رابط کاربری در قالب دو نوار در طرفین نمایشگر قرار گرفته‌اند. در یک سمت آیکن‌های فلش، HDR، فیلترها و AI (عکاسی به‌کمک هوش مصنوعی) در کنار منوی همبرگری برای دسترسی به تنظیمات بیشتر دیده می‌شود.

در سمت دیگر می‌توان بین حالت‌های مختلف عکاسی و فیلم‌برداری جابه‌جا شد که شاخص‌ترین موارد آن عکاسی خودکار (Photo)، عکاسی حالت شب (Night)، عکاسی ۴۸ مگاپیکسلی، پرتره، فیلم‌برداری و فیلم‌برداری صحنه‌آهسته هستند. چینی‌ها برای جابه‌جاشدن بین سه ماژول دوربین پشتی کلیدی با سه حالت 0.6X (اولتراواید)، 1X (عکاسی واید یا عادی) و 2X (عکاسی با زوم اپتیکال ۲ برابری) را در نظر گرفته‌اند.

دوربین اصلی می ۹‌تی پرو به‌دلیل بهره‌گیری از فیلتر Quad Bayer در حسگر ۴۸ مگاپیکسلی، با تجمیع اطلاعات پیکسل‌های مجاور، به‌صورت پیش‌فرض عکس‌هایی با وضوح ۱۲ مگاپیکسلی تولید می‌‌کند. در روشنی روز و با کافی‌بودن نور محیطی، سطح جزئیات عکس‌ها بسیار بالا است، رنگ‌ها نزدیک به واقعیت به‌نظر می‌رسند و گستره‌ی دینامیکی در عکس‌هایی با بخش‌های روشن و تاریک نیز بسیار مناسب ارزیابی می‌شود.

چینی‌ها امکان عکاسی با وضوح ۴۸ مگاپیکسلی را نیز فراهم کرده‌اند؛ اما اغلب اوقات به‌لحاظ میزان جزئیات نمی‌توان تفاوتی را بین این عکس‌ها و نمونه‌های ۱۲ مگاپیکسلی مشاهده کرد.

در بررسی شیائومی Mi 9T Pro مشخص شد که دوربین اصلی گوشی در محیط های با نور خوب و باز واقعا کیفیت عالی دارد. عکس های عادی و پرتره در این مواقع واقعا با کیفیت توسط دوربین گوشی ضبط می‌شوند. ضمنا دوربین شیائومی می 9 تی پرو از قابلیت AI هم پشتیبانی می‌کند و با فعالسازی آن می‌توانید به بهبود هوشمند کیفیت تصاویر کمک کنید. تفکیک پذیری سوژه اصلی عکس و پس زمینه هم در عکس های پرتره به خوبی انجام می‌گیرد.

اما در محیط های بسته و کم نور، کیفیت عملکرد دوربین اصلی گوشی کمی افت خواهد کرد اما با این حال عکس های خوبی با آن قابل ضبط هستند. در محیط های تاریک و شب بهتر است از حالت عکسبرداری Night Mode گوشی استفاده کنید چون به بهبود کیفیت عکس های ضبط شده و کاهش نویز تصویر کمک قابل ملاحظه‌ای می‌کند.

دوربین اصلی گوشی به لطف بهره‌مندی از لنز اولتراواید از قابلیت عکسبرداری با زاویه دید گسترده هم پشتیبانی می‌کند. بنابراین در مجموع می‌توان اینطور گفت که دوربین اصلی گوشی شیائومی می 9 تی پرو کیفیت عملکرد بسیار خوبی دارد و با آن می‌توانید به ویژه در محیط های با نور مناسب عکس های بسیار زیبا، شاداب و طبیعی ضبط کنید.

دوربین سلفی شیائومی Mi 9T Pro

در دوربین سلفی پاپ‌آپ شیائومی Mi 9T Pro یک سنسور 20 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 وجود دارد که همیشه تصاویری نمی‌گیرد که جزئیات زیادی داشته باشند ولی در حد خودش شفافیت را به خوبی تنظیم کرده و میزان دقت رنگ‌ها و کنتراست را افزایش می‌دهد.

به خاطر نبود فوکوس خودکار، انجام فرآیند فوکوس کردن روی اشیا به صورت محدود انجام می‌شود ولی باز هم عکس‌هایی به ثبت می‌رسند که در آنها نویز زیادی وجود ندارد. ضمناً، با دوربین سلفی می‌توان تصاویر پرتره هم گرفت و علی‌رغم نبود سنسور تشخیص عمق و کاهش شفافیت و وضوح، تصاویری با کیفیت بالا و پس‌زمینه تار به ثبت می‌رسند.


بررسی سخت افزار و عملکرد شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

بررسی سخت افزار و عملکرد شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro
بررسی سخت افزار و عملکرد شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

گوشی Xiaomi Mi 9T Pro نسبت به مدل پایه که دارای چیپست ۸ نانومتری اسنپدراگون ۷۳۰ است، توانسته پیشرفت قابل قبولی داشته باشد و مجهز به چیپست ۷ نانومتری هشت هسته‌ای اسنپدراگون ۸۵۵ شده که می‌تواند عملکرد بسیار خوبی را مخصوصا در زمینه باتری برای گوشی هوشمند به ارمغان بیاورد.

هر هشت هسته پردازشگر این تراشه از نوع Kyro 485 هستند اما فرکانس های کاری متفاوتی را ارائه می‌کنند. چهار هسته پردازشگر آن فرکانس 1.78 گیگاهرتزی دارند، سه هسته دیگر آن فرکانس 2.42 گیگاهرتزی داشته و یک هسته پردازشگر تراشه هم فرکانس 2.84 گیگاهرتزی را ارائه می‌کند.

بررسی سخت افزار و عملکرد شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

تراشه اسنپدراگون ۸۵۵ می‌تواند تا ۳۰ درصد از فشار موجود بر روی باتری را کم کند. کسانی که قصد خرید این دستگاه را دارند، علی‌الخصوص گیمرها باید بدانند که این دستگاه با داشتن پردازنده گرافیکی Adreno 640 می‌تواند گزینه مناسبی برای اجرای بازی های سنگین به حساب آید؛ این پردازنده گرافیکی می‌تواند از عهده اجرای بدون نقص بسیاری از بازی‌های مهم گوشی هوشمند، برآید.

می ۹ تی پرو در سه‌ نسخه‌ با حافظه‌های ۶۴، ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایتی UFS 2.1 به‌فروش می‌رسد که دو نسخه‌ی ابتدایی از ۶ گیگابایت و نسخه‌ی سوم از ۸ گیگابایت رم بهره می‌برد؛ بنابراین هر سه نسخه روی کاغذ می‌توانند تجربه‌ی چندوظیفگی شایسته‌ای را برای کاربر به‌ارمغان آورند. از آنجا که دستگاه از درگاه کارت microSD برای ارتقاء حافظه‌ی ذخیره‌سازی بهره نمی‌برد؛ بنابراین باید در انتخاب نسخه‌ی مناسب خودتان، نهایت دقت را داشته باشید.

بررسی سخت افزار و عملکرد شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

برای تست عملکرد این گوشی ما سه بازی پابجی موبایل (PUBG Mobile)، اسفالت 9 لجندز (Asphalt 9 Legends) و اینجاستیس (Injustice: Gods Among Us) را در گوشی نصب و هر یک را برای مدت زمان 10 دقیقه به طور پشت سر هم اجرا کردیم و سپس در شرایطی که چیزی در حدود 8 برنامه در بخش Recent Apps فعال بودند، به این قسمت مراجعه کردیم و مابین این برنامه ها جهش هایی داشتیم تا سرعت و کیفیت عملکرد رم گوشی برایمان قابل درک شود.

نتیجه بررسی شیائومی Mi 9T Pro نشان داد که این اسمارتفون واقعا قدرت خوبی در اجرای بازی های HD و سنگین اندرویدی دارد. هر سه بازی نام برده شده بدون مشکل در گوشی اجرا شدند و کوچک ترین لگ و تاخیری هم در عملکرد آن ها مشاهده نشد. جهش مابین اپلیکیشن های اخیر هم بعد از 30 دقیقه اجرای سه بازی مذکور با سرعت مطلوبی قابل انجام بود و فقط در چند ثانیه اول کمی مکث در اجرای هر برنامه مشاهده می‌شد که امری کاملا طبیعی محسوب می‌شود. پس اگر به قدرت عملکرد گوشی اهمیت می‌دهید و اهل بازی کردن و گیمینگ هستید، شیائومی می 9 تی پرو می‌تواند گزینه خرید خوبی برایتان باشد.

بررسی اسپیکر شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro
بررسی اسپیکر شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

در می 9 تی پرو خبری از اسپیکر استریو نیست و صدای خروجی آن از اسپیکر تک کاناله‌ای در لبه‌ی پایینی دستگاه به گوش می‌رسد. شدت و کیفیت صدای اسپیکر رضایت‌بخش ارزیابی می‌شود؛ اما بی‌شک نمی‌توان آن را با نمونه‌های استریو مقایسه کرد. در سال ۲۰۱۹ وجود جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون در یک گوشی هوشمند، جزو نقاط قوت آن به حساب می‌آید؛ بنابراین تصمیم شیائومی برای اضافه کردن این پورت به ردمی ۹‌تی را می‌ستاییم. گوشی خوش ساخت چینی‌ها حین اتصال هدفون با تولید صدایی رسا، شفاف و با نویز کم، تجربه‌ی صوتی بسیار خوبی را به ارمغان می‌آورد.


بررسی نرم افزار و رابط کاربری شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

بررسی نرم افزار و رابط کاربری شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro
بررسی نرم افزار و رابط کاربری شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

شیائومی در رد می 9 تی پرو، لانچر پوکو 2.0 مبتنی بر رابط کاربری MIUI 10.3 و اندروید 9 را قرار داده است. این گوشی از ویژگی صفحه نمایش همیشه روشن (Always-on Display) هم پشتیبانی می‌کند و کاربران می‌توانند در صورت نیاز آن را زمانبندی نمایند و یا همیشه آن را خاموش یا روشن نگه دارند. در کنار این قابلیت، گزینه‌های دیگری هم به چشم می‌خورد که از میان آنها می‌توانید یکی را برگزینید.

امکان بازگشایی قفل صفحه نمایش با استفاده از سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش که اتفاقاً بسیار سریع و با دقت می‌باشد فراهم شده است. علاوه بر سنسور بیومتریکی زیر نمایشگر، فناوری تشخیص چهره نیز وجود دارد که آن هم بسیار سریع می‌باشد هرچند ممکن است همه افراد نتوانند از آن استفاده کنند زیرا در همه کشورها در دسترس نیست.

با خرید شیائومی رد می 9 تی پرو می‌توانید از حالت تیره (Dark Mode) موجود در رابط کاربری هم بهره ببرید و پس‌زمینه گوشی خود را از سفید به مشکی تبدیل کنید و به خاطر مصرف کم انرژی نمایشگرهای AMOLED در این حالت، دوام باتری را نیز افزایش دهید. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که همه اپلیکیشن‌ها از حالت تیره پشتیبانی نمی‌کنند.

بررسی نرم افزار و رابط کاربری شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

یکی از امکانات جالب و در عین حال جذاب رد می 9 تی پرو، تصاویر پس‌زمینه زنده و 24 ساعته است که با توجه به تایم شبانه‌روز تغییر می‌کند. وجود لانچر پوکو یعنی اینکه گزینه‌های شخصی‌سازی شما بیشتر خواهند شد. این پوسته نرم‌افزاری می‌تواند نرم‌افزارها را به صورت اتوماتیک دسته‌بندی کرده و پس‌زمینه‌ها را تغییر داده و میزان شفافیت تصاویر را کم یا زیاد کند. ضمن اینکه این قابلیت را دارد تا شیوه قرارگیری آیکون‌ها و سایز آنها را نیز تغییر دهد.

این را اضافه کنیم که امکان غیرفعالسازی این لانچر فراهم است زیرا خودِ MIUI به عنوان رابط کاربری کفایت می‌کند. اما لانچر پوکو 2.0 یصورت پیش فرض بر روی نسخه رام چین که گوشی نام کی 20 پرو دارد ، نصب می باشد و نسخه رام گلوبال گوشی می 9 تی پرو خبری از این لانچر نیست ولی می توانید این برنامه را از پلی استور به صورت رایگان دانلود کنید.

در هوم اسکرین پیش‌فرض رد می کا 20 پرو، یک ویجت آب و هوا و ساعت وجود دارد. در سمت چپ هم Quick Card به چشم می‌خورد که اطلاعاتی در مورد اپلیکیشن‌های اخیر، قدم‌شمار، یادداشت‌ها، تقویم، رویدادها، آب و هوا و . . . را در اختیارتان قرار خواهد داد. این گزینه را نیز شما می‌توانید شخصی‌سازی کرده و یا اصلاً حذف و غیرفعال کنید.

بررسی نرم افزار و رابط کاربری شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

سوئیچ کننده میان برنامه‌ها ممکن است در ابتدا برای شما ناآشنا باشد ولی به مرور زمان به کار کردن با آن عادت خواهید کرد. اگر انگشت خود را روی دکمه اپلیکیشن‌های اخیر قرار دهید، حالت تقسیم صفحه نمایش اجرا می‌شود (دو نرم‌افزار در دو نیمه نمایشگر دیده خواهند شد). همچنین کشیدن به سمت راست یا چپ نیز برنامه‌ها را خواهد بست. شیائومی رد می کا 20 پرو از تم‌های مختلف پشتیبانی می‌کند ولی این قابلیت بستگی به محل زندگی کاربران دارد.

یک اپلیکیشن امنیتی در رابط کاربری MIUI وجود دارد که باعث آزادسازی فضای رم می‌شود و گوشی را مدام بررسی خواهد کرد تا در آن بدافزار وجود نداشته باشد یا میزان مصرف اینترنت داده‌ای شما بیش از حد معمول نشود. این برنامه همچنین، مجوزهای لازم برای نصب برنامه‌های مختلف را صادر می‌کند و به شما اجازه می‌دهد چگونگی مصرف باتری توسط نرم‌افزارهای مختلف را مشخص کنید.

در پایان اشاره کنیم که در این پوسته نرم‌افزاری اپلیکیشن‌هایی برای مشاهده تصاویر، فیلم و شنیدن موسیقی وجود دارند که به ترتیب Gallery، Video player و Music نامیده شده‌اند. در برخی کشورها هم امکان خرید اشتراک پخش فیلم فراهم بوده و ضمن اینکه نرم‌افزار رادیو FM نیز نصب شده است.


بررسی باتری و شارژدهی شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

بررسی باتری و شارژدهی شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro
بررسی باتری و شارژدهی شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

با خرید شیائومی رد می کا 20 پرو می‌توانید از باتری 4000 میلی‌آمپری و لیتیوم یونی آن بهره‌مند شده و حداقل به مدت 24 ساعت با این دستگاه کار کنید. همچنین این امکان را دارید تا به خاطر پشتیبانی از تکنولوژی شارژ سریع کمپانی چینی به نام Quick Charge گوشی خود را شازژ کنید.

می ۹تی پرو به‌صورت پیش‌فرض با شارژر ۱۸ واتی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد که ظرف ۳۰ دقیقه شارژ باتری را به ۴۵ درصد می‌رساند و برای شارژ کامل آن به حدود ۱۰۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

بررسی باتری و شارژدهی شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro

ناگفته نماند که Mi 9T Pro از شارژرهای ۲۷ واتی نیز پشتیبانی می‌کند. پرچم‌دار اقتصادی شیائومی از قابلیت شارژ بی‌سیم بهره نمی‌برد که با توجه به برچسب قیمتی دستگاه نمی‌توان در این این خصوص به چینی‌ها خرده گرفت.

اگر این گوشی را روی حالت استندبای قرار دهید، به مدت 103 ساعت روشن خواهد ماند. این را هم اضافه کنیم که در صورت وبگردی کردن و تماشای فیلم، محصول شیائومی به ترتیب 13 ساعت و نیم و 20 ساعت دوام خواهد آورد. احتمال می‌رود که دلیل ثبت این امتیازات نسبتاً فوق‌العاده، پردازنده اسنپدراگون 855 باشد چرا که نسبت به پردازنده Mi 9T که اسنپدراگون 730 است، انرژی کمتری مصرف می‌کند.


جمع بندی بررسی شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

جمع بندی بررسی شیائومی می 9 تی پرو - Mi 9T Pro
بررسی شیائومی می 9 تی پرو – Mi 9T Pro

اگر از وزن ۱۹۱ گرمی و نگرانی‌های موجود بر سر دوام و مقاومت مکانیزم موتوری دوربین سلفی گذر کنیم، پرچم‌دار اقتصادی هیچ ایراد یا ضعف بزرگی ندارد. تجربه‌ی بصری فراگیر می ۹‌تی پرو را در کمتر محصولی با برچسب قیمتی همسان می‌توان یافت. دوربین سه‌گانه‌ی این گوشی هوشمند در طول روز عکس‌هایی چشم‌نواز ثبت می‌کند و در طول شب رضایت‌بخش ظاهر می‌شود. اسنپدراگون ۸۵۵ عملکرد می ۹‌تی پرو را همتای پرچم‌داران گران‌قیمت می‌سازد و باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی دستگاه نیز آسودگی‌خاطر را برای کاربر به‌ارمغان می‌آورد.

در کشورهای هند و چین، این گوشی را رد می کا 20 پرو می‌شناسند و در سایر مناطق جهان آن را می 9 تی پرو می‌نامند. تفاوت این دو مدل تنها در یک چیز است و آن اینکه رد می از لانچر پوکو بهره می‌برد در حالی که می چنین چیزی ندارد هرچند کاربران می‌توانند آن را از گوگل پلی استور به صورت رایگان دانلود کنند. بنابراین زیاد فرقی نمی‌کند که شما کدام مدل را در دست دارید چرا که با خرید رد می کا 20 پرو یا می 9 تی پرو صاحب گوشی فوق‌العاده‌ای خواهید شد.

نقاط قوت:

  • نمایشگر AMOLED عاری از بریدگی و روشن
  • دوربین سه‌گانه‌ و سلفی توانمند
  • شارژدهی بسیار خوب
  • جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون
  • قیمت بسیار مناسب و رقابتی

نقاط ضعف:

  • عدم مقاومت در برابر آب و خاک
  • آسیب‌پذیر بودن دوربین سلفی پاپ‌آپ
  • نبود محل قرار دادن مموری کارت

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫3 دیدگاه ها

    1. سلام، نسخه گلوبال این گوشی mi 9t pro در ایران می باشد که رابط کاربری این گوشی منوی برنامه ها را ندارد، ولی شما برای این امر می تونید از تم ها و لانچرها استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 13 =