ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل رطب خورده منع رطب کی کند + داستان و به انگلیسی

مفهوم کامل حکایت رطب خورده منع رطب کی کند به همراه داستان و اصطلاح انگلیسی

معنی ضرب المثل رطب خورده منع رطب کی کند کلاس چهارم؛ برای مشاهده مفهوم، ریشه و داستان این حکایت در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه ما باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل کوری عصا کش کور دگر شود

معنی ضرب المثل رطب خورده منع رطب کی کند

مفهوم حکایت رطب خورده، منع رطب کی کند

این حکایت برای افرادی به کار می رود که خودشان کاری را انجام می دهند که دیگران را از انجام آن کار منع کرده اند. مثل کسانی که مردم را نصیحت می کنند، اما در عین حال آنچه که به دیگران می گویند بد است را خودشان انجام می دهند. در واقع کسی که می خواهد دیگران را در مورد کاری امر به معروف و نهی از منکر کند باید خودش هم به آن اعتقاد داشته باشد.

یکی را گفتند: عالم بی‌عمل به چه ماند؟
گفت: به زنبور بی عسل
زنبور درشت بی مروت را گوی
باری چو عسل نمی دهی نیش مزن

رطب خورده، منع رطب کی کند به انگلیسی
Do As I Say , Not As I Do

این حکایت داستانی شیرین و زیبا دارد و به زمان وجود مبارک حضرت محمد (ص) برمی گردد که در ادامه شما را به خواندن آن دعوت می کنم.

داستان و تاریخچه ضرب المثل رطب خورده منع رطب کی کند

روزی زنی دست پسرش را گرفت و با گریه و اندوه به دیدن پیامبر اکرم (ص) در مسجد رفت. وقتی وارد مسجد شد امام را در حال رکوع می بیند. مدتی منتظر می ماند تا نماز و عبادت ایشان تمام شود. به محض پایان یافتن عبادت ایشان مردم حاضر در مسجد، برای راهنمایی و سوالاتی که داشتند نزد ایشان رفتند.

آن زن نیز با پسرش نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نشستند. و چون نوبت به او رسید، با چشمانی گریان به امام گفت: ای پیامبر خدا، این پسرم که با من است هر روز مرا حرص می دهد و اصلاً به حرف من گوش نمی دهد. من او را به اینجا آوردم تا با او صحبت کنید، بلکه از شما حرف‌شنوی داشته باشد.

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از زن پرسید: «این بچه چه اشتباهی کرده است؟» زن گفت: «پسرم از خوردن خرما بسیار لذت می برد، به همین دلیل خرما زیاد می خورد و چند روزی حالش خوب نیست، اما همچنان زیاد خرما می خورد و من هر چقدر که او را از این کار منع می کنم گوشش بدهکار نیست. لطفا با این پسر صحبت کنید تا از زیاده روی در خرما خورد پرهیز کند.»

حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) به آن زن فرمود: خواهرم؛ لطفاً به خانه برگرد و فردا دوباره پیش من بیا تا فرزندت را نصیحت کنم. زن کمی تعجب کرد و سپس با خود گفت که حتما خواهش پیغمبر حکمتی دارد. سپس به خانه خود بازگشت و منتظر ماند تا فردا دوباره نزد پیامبر صلی الله علیه و آله برود.

روز بعد زن دست پسر را گرفت و نزد حضرت محمد صلی الله علیه و آله رفت. پیامبر (ص) کنارشان نشست و به پسرک گفت: عزیز من سعی کن برای بهبودی مدتی خرما نخوری. شما باید سالم باشید تا بتوانید هر چقدر که می خواهید خرمای خوشمزه بخورید و با دوستان خود بازی کنید.

پسر خیلی از لحن پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) خوشش آمد و گفت که مادرم با تندی صحبت می کرد و هیچ وقت به من توضیح نداد که چرا خرما نخورم. شما چقدر مهربون هستی حرف هایتان مرا تحت تاثیر قرار داد. از امروز سعی می کنم خرما نخورم تا حالم کاملا خوب بشه. مادر پسر به پیامبر گفت: خیلی ممنون که پسرم را راضی کردی خرما نخورد، اما چرا دیروز که خدمتت رسیدیم با او صحبت نکردی؟ من هر چقدر فکر کردم دلیل سخنان شما را متوجه نشدم.

حضرت محمد صلی الله علیه و آله با لبخندی فرمودند: دیروز که این بچه را نزد من آورید من خودم خرما خورده بودم و اگر نصیحتش می کردم هیچ اثری نداشت. نصیحت زمانی تاثیر دارد که خود شخص هم آن کار را انجام ندهد. رطب خورده منع رطب چون کند؟

همچنین بخوانید: معنی ضرب المثل پا در کفش کسی کردن

☑️ شما چه دیدگاهی در مورد معنی ضرب المثل رطب خورده منع رطب کی کند دارید؟ آیا تا حالا از این کنایه استفاده کرده اید؟ حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

‫۴ دیدگاه

  1. سلام لطفا برای این ضرب المثل که رایج هم هست سند و مدرکی بیارید که اثبات کنه به پیامبر اکرم(ص)مرتبط هست.متاسفانه این ضرب المثل اشتباه تو کتاب درسی هم هست انشاالله که رسیدگی بشه.

  2. در مورد ضرب المثل رطب خورده منع رطب نمی کند در هیچ منبع روایی دیده نشده پس نسبت دادن آن به پیامبر اسلام درست نیست گرچه این ضرب المثل رایج است وبه همین شکل داستانی حتی در کتاب چهارم دبستان هم آمده است که امید است تصحیح گردد ویا از کتاب حذف بشه یا اینکه گفته بشه واعظی اینچنین……..

    1. حذف شد الحمدالله
      دوساله این دروغ کثیف که به پیامبر اسلام نسبت میدن حذف شده

      چرا پیامبر آخه میگه برو فردا بیا
      خرماهای خورده شده هضم بشه؟
      ۲۴ ساعت ترک بشه چیزی اثرش میراا؟اومد که اون بچه می مرد!گناهکار و خطاکار از بینن میرفت؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × دو =