زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق درباره علی اکبر گلشن آزادی ✏️ + آثار و نمونه اشعار

مقاله جامع و کامل درباره زندگینامه و آثار علی اکبر گلشن آزادی

تحقیق درباره گلشن آزادی : او یکی از روزنامه نگاران معروف در خراسان بود که در این مقاله از بخش تحقیق ماگرتا می‌خواهیم درباره زندگی او مطالبی را ارائه دهیم با ما همراه شوید.

مطلب پیشنهادی: تحقیق در مورد حبیب یغمایی

تحقیق درباره علی اکبر گلشن آزادی

زندگینامه گلشن آزادی

علی اکبر آزادی شاعر و نویسنده ایرانی در سال ۱۲۸۰ در تربت حیدریه استان خراسان به دنیا آمد او به گلشن آزادی مشهور است. پدر او بازرگان بود که در سن ۷ سالگی او درگذشت او تحصیلات ابتدایی خود را نزد احمد سهیلی و احمد بهمنیار آموخت و در سن ۱۸ سالگی عازم مشهد شد و به عضویت حزب دموکرات درآمد.

او در مشهد مدیریت داخلی روزنامه مهر منیر که از ارکان مهم حزب دموکرات بود را برعهده گرفت علاوه بر روزنامه مهر منیر، سردبیری روزنامه شرق ایران نیز به گلشن آزادی واگذار شد. گلشن آزادی روزنامه آزادی را پایه گذاری کرد و به مدت ۵۰ سال آن را منتشر می‌کرد.

او در بین هار‌های مطبوعاتی عضو سندیکای مطبوعات خراسان بود که در سال ۱۳۳۱ به همت ۱۵ نفر از مدیران جدید تاسیس شده بود و پس از رای‌گیری گلشن را به عنوان هیئت رئیسه انتخاب کردند، هدف از تشکیل این نهاد تامین و حفظ حقوق مطبوعات و جلوگیری از اعمال و عواملی که موجب فساد مطبوعات می‌شد همچنین دارای اساسنامه و تشکیلات بود.

گلشن از سن ۱۴ سالگی سرودن شعر را آغاز کرد و دیوان اشعار او حدود ۵ هزار بیت شعر دارد در سال ۱۳۳۲ دیوان اشعارش چاپ شد. علی اکبر آزادی ابتدا به فراگیری عربی و فارسی پرداخت اما به علت فوت پدر نتوانست به تحصیل ادامه بدهد و به تجارت روی آورد و پس از مدتی به دلیل علاقه زیادی که به شعر و ادبیات داشت.

برای یادگیری رموز شعر و ادب به خدمت میرزا محمد حسین سهیلی و احمد بهمنیار رسید و در محضر آن‌ها مطالبی بسیار آموخت. علی اکبر آزادی پس از انتشار روزنامه آزادی در امور خیریه و فرهنگی مانند خدمت در هیئت مدیره شیر و خورشید سرخ مشهد، عضویت انجمن آثار ملی و عضویت شورای عالی فرهنگ خراسان خدمت کرده است.

آثار گلشن آزادی

از آثار مهم گلشن آزادی به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • دیوان اشعار
  • داستان‌ها و دستان ها
  • شاهان وارون تخت: مثنوی
  • گلشن ادب: تذکره، شرح حال و منتخب اشعار شعرای خراسان در دوازده قرن

فوت گلشن آزادی

گلشن آزادی دوستی صمیمی با محمد فرخ خراسانی داشت و آخرین روز زندگی خود را در منزل او گذراند، سرانجام در ۲۹ تیر ۱۳۵۳ در مشهد درگذشت و در باغ خواجه ربیع دفن شد.

نمونه اشعار گلشن آزادی

ز بس که چشم تو مردم فریب و محتال است
هزار چشم چو چشم منش به دنبال است
به غیر وصل توام نیست آرزویی لیک
مرا همیشه فلک برخلاف آمال است
کجا به دامن وصل تو دسترس دارد
کسی که چو من بیچاره تیره اقبال است
ز عزم خویش به جان تو منصرف نشوم
اگر چه در ره عشقت هزار اشکال است
قدم گذار به بازار حُسن خویش و ببین
برای قیمت یک بوسه‌ات چه جنجال است
برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
که در نظام طبیعت ضعیف پامال است
نگر به دفتر کردار مردمان بزرگ
که عز و جاه نصیب رجال فعال است
گذشت دوره سلطان حسین و دلشادم
که روزگار به عکس مرام جهـال است
به درد گلشن بیدل کجا رسی زیرا
زبان ناطقه در شـرح هجر تو لال است

مقالات پیشنهادی:
تحقیق درباره ادیب الممالک فراهانی
و
تحقیق در مورد بهاءالدین خرمشاهی

☑️ به پایان تحقیق درباره علی اکبر گلشن آزادی رسیدیم، اگر دیدگاهی در این رابطه داشتید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 5 =