مطلب پیشنهادی :
ad
+
سینما ، تئاتر ، تلویزیونفرهنگ و هنر

مستند در جستجوی فریده به عنوان نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۰

مستند « در جستجوی فریده » نماینده ایران در اسکار 2020 خواهد بود

مستند در جستجوی فریده ساخته خانم آزاده موسوی و آقای کوروش عطایی به‌عنوان نماینده سینمای ایران برای معرفی به اسکار ۲۰۲۰ انتخاب و معرفی شد.

شب گذشته یک خبر نسبتا غافلگیرکننده و تا حدی جنجال‌برانگیز از طرف هیات معرفی نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار منتشر شد و مشخص شد که فیلم مستند «در جستجوی فریده» به عنوان نماینده سینمای ایران به اسکار ۲۰۲۰ معرفی می‌شود.


اسکار ۲۰۲۰
اسکار ۲۰۲۰

انتخاب فیلم مستند در جستجوی فریده در اسکار ۲۰۲۰

براساس آنچه از رائد فریدزاده دبیر و سخنگوی هیات معرفی نقل شده از میان ۷۰ فیلم اکران شده در سال ۲۰۱۹ میلادی ۱۰ فیلم برای بررسی‌های بیشتر برگزیده شدند که شرایط لازم برای شرکت در مراسم اسکار را داشته‌اند.

در مرحله بعد پس از رای‌گیری، فهرستی شامل سه فیلم «قصر شیرین» به کارگردانی رضا میرکریمی، «در جستجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی و «متری شش و نیم» به کارگردانی سعید روستایی از میان ۱۰ فیلم انتخاب شدند.

در این میان فیلم‌های «مغزهای کوچک زنگ زده» به کارگردانی هومن سیدی، «بمب، یک عاشقانه» به کارگردانی پیمان معادی، «سرو زیر آب» به کارگردانی محمدعلی باشه آهنگر، «آشغال‌های دوست داشتنی» به کارگردانی محسن امیریوسفی، «عرق سرد» به کارگردانی سهیل بیرقی، «سرخ پوست» به کارگردانی نیما جاویدی و «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار در میان ۱۰ فیلم اولیه بودند که از مرحله نهایی انتخاب بیرون ماندند.

داستان مستند در جستجوی فریده

فیلم مستند «در جستجوی فریده» درباره زنی به نام فریده است که چهل سال پیش در حرم امام رضا رها شده و پس از انتقال به شیرخوارگاه توسط زوجی هلندی به فرزندی گرفته و به هلند برده می‌شود.

فریده که در این سال‌ها به‌ خاطر ترس از سفر به ایران و تمایل نداشتن خانواده‌اش به وطن بازنگشته، چند سالی است از راه دور جستجویی را برای پیدا کردن خانواده واقعی‌اش شروع کرده و حالا برای اولین بار به ایران سفر می‌کند تا زادگاهش را ببیند و با سه خانواده که مدعی‌اند خانواده واقعی او هستند، ملاقات کند… .

این برای نخستین بار است که در تاریخ سینمای ایران یک فیلم مستند به عنوان نماینده سینمای ایران معرفی می‌شوند و هیچ فیلم سینمایی شایسته معرفی تشخیص داده نمی‌شود و همچنین این برای نخستین بار است که چنین خبر مهمی پس از نشستی محرمانه نیمه شب توسط سازمان سینمایی منتشر می‌شود!

این سلسله اتفاقات عجیب و بی‌سابقه در تاریخ سینمای ایران در حالی رخ داده که به گفته رائد فریدزاده، دبیر و سخنگوی هیأت معرفی فیلم ایرانی به اسکار، رقبای نهایی مستند 88 دقیقه‌ای «در جستجوی فریده»، فیلم‌های «متری شیش و نیم» و «قصرشیرین» بوده‌اند! در واقع از نظر هیأت انتخاب این فیلم مستند، از دو فیلم تحسین شده سال که حضور بین‌المللی موفقی داشته‌اند نیز مهم‌تر است!


مستند در جستجوی فریده
مستند در جستجوی فریده

لیست نامزدهای اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی ۲۰۲۰

با این وجود به نظر می‌رسد از برخی وجوه می‌توان تصمیم هیات انتخاب را درک کرد. از یک سو قرارگرفتن فیلمی مستند در میان فیلم‌های نهایی بخش بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان در سال‌های گذشته امری بی‌سابقه نبوده است. مثلا می‌شود به فیلم مستند «تصویر گم‌شده» (The Missing Picture) اشاره کرد که سال ۲۰۱۳ به عنوان نماینده کامبوج به اسکار فرستاده شد و نهایتا در میان ۵ فیلمی قرار گرفت که به مرحله نهایی راه یافتند.

از سوی دیگر شانس دو فیلم «قصر شیرین» و «متری شش و نیم» نیز آنقدرها بیشتر از در جستجوی فریده نیست اگر کمتر نباشد. متری شش و نیم یک فیلم پلیسی است که بیشتر به سینمای بدنه اصلی تعلق دارد و احتمال راه‌یافتنش به مرحله نهایی بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان بعید به نظر می‌رسد.

انتخاب سال‌های اخیر آکادمی در این بخش بیشتر روی فیلم‌هایی تاکید دارد که تا حد قابل‌توجهی جنبه‌های هنری پررنگ دارند. شاید با این اوصاف قصر شیرین می‌توانست به عنوان نماینده معرفی شود اما احتمالا هیات انتخاب در جستجوی فریده را مستندی با موضوعی بدیع ارزیابی کرده‌اند که شانس بیشتری به نماینده ایران می‌دهد.

مستند در جستجوی فریده که پرافتخارترین مستند سال ۹۷ و پربیننده‌ترین فیلم بخش هنر و تجربه بوده درباره زنی به نام فریده است که چهل سال پیش در حرم امام رضا رها شده و نهایتا توسط زوجی هلندی به فرزندی پذیرفته شده و به کشور هلند برده می‌شود.

فریده پس از سال‌ها ترس و امتناع بالاخره جستجو برای یافتن خانواده واقعی‌اش را آغاز کرده و به ایران سفر می‌کند. این سفر در شرایطی اتفاق می‌افتد که سه خانواده مختلف مدعی‌اند فریده فرزند آن‌ها است.

ارسال آثار از سوی کشورهای مختلف به بخش فیلم‌های غیرانگلیسی‌زبان که امسال با تغییر عنوان به نام بخش بهترین فیلم‌های بین‌المللی نامیده خواهد شد مدتی است که شروع شده و علاوه بر ایران، کشورهای الجزایر، گرجستان و سوییس نمایندگان خود را برای حضور در اسکار ۲۰۲۰ مشخص کرده‌اند.

براساس زمان‌بندی اعلام شده فهرست ۱۰ فیلم منتخب اولیه این بخش مراسم اسکار ماه دسامبر سال ۲۰۱۹، فهرست ۵ فیلم نامزد دریافت جایزه ۱۳ ژانویه سال ۲۰۲۰ و برنده نهایی روز ۹ فوریه سال ۲۰۲۰ هم‌زمان با برگزاری مراسم اسکار مشخص خواهد شد.

نظر شما هواداران همیشگی ماگرتا درباره انتخاب مستند «در جستجوی فریده» برای معرفی به آکادمی اسکار ۲۰۲۰ چیست؟

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 5 =