ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست هم می گیری + داستان و به انگلیسی

مفهوم و داستان کامل حکایت سنگ از هر دست بدهی از همان دست هم می گیری به همراه نمونه انگلیسی

معنی ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست هم می گیری ؛ این حکایت درباره تاثیر گذاری و آثار کارهای خوب و بد انسان در زندگی‌اش می باشد که مفاهیم کامل آن را در بخش ضرب المثل ماگرتا می خوانیم.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد

معنی ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست هم می گیری

مفهوم ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست هم میگیری

کاربرد این ضرب المثل برای کسانی است که بدون هیچ ترسی بدی می کنند و می گویند هیچ بلایی سر ما نمی آید اما آن ها از این موضوع غافل اند که اگر خوبی کنیم خوبی می بینیم و اگر بدی کنیم آن بدی به خود ما باز می گردد. به عبارت دیگر نتایجی که ما در زندگی می گیریم آثار رفتارهایی است که داشته ایم و هر کس با اعمالی که داشته است سرنوشتش را رقم می زند.

ما انسان ها باید هر چند وقت یکبار ضرب المثل «از هر دست بدی با همون دست پس می گیری» را به خود یادآور شویم تا فراموش نکنیم که عدالت در این جهان هم وجود دارد و اگر کار ناپسندی انجام دهیم عاقبت بدی در انتظار ما خواهد بود.

معنی ضرب المثل برای صفحه ۱۲۰ کتاب فارسی کلاس پنجم

فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ
پس هر کس به وزن ذره ای نیکی کرده باشد آن را می بیند.
وَ مَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ
هر کس به وزن ذره ای بدی کرده باشد آن را می بیند.
«آیات ۷ و ۸ سوره زلزال»

نتیجه عمل انسان به خودش برمی گردد، چه زشت و ناپسند و چه خوب و پسندیده و صحیح. این داستان شبیه به این است که می گویند زمین گرد است، اگر در نقطه ای برای کسی چاله ای حفر کنی، زمین می چرخد ​​و در نهایت در آن می افتی! اگر به کسی کمک کنی خدا شخص دیگری را برای کمک کردن به تو سر راهت قرار خواهد داد.

از هر دست بدی از همون دست می گیری به انگلیسی
What goes around, comes around

داستان حکایت از هر دست بدهی از همان دست هم می گیری

نقل شده است که یک روز درویشی که بسیار توانگر بود اما اوضاع مالی خوبی نداشت برای تهیه غذا پارچه ای که همسرش دوخته بود را برداشت و به قیمت یک درهم فروخت. در مسیر برگشت به خانه دو نفر را دید که به شدت با هم دعوا می کنند و از آن ها علت این دعوا را پرسید.

آن دو نفر گفتند که بخاطر یک درهم این دعوا به پا شده است. درویش با خود گفت باید این یک درهم را به آن ها بدهم تا دعوایشان تمام شود و همین کار را هم کرد. او که پول فروش پارچه همسرش را به آن دو جوان داده بود با دست خالی به خانه برگشت و ماجرا را برای همسرش تعریف کرد. همسرش نه تنها اعتراضی کرد بلکه از این کار او بسیار خوشحال شد.

زن پس از آن به دنبال چیزی گشت و پارچه ای مستعمل پیدا کرد و برای رفع گرسنگی به شوهرش داد تا بفروشد. درویش هر قدر در بازار به گردش پرداخت، خریداری پیدا نکرد. بالاخره مردی را پیدا کرد که داشت ماهی می گرفت و دنبال خریدار می گشت.

به او گفت: پارچه من و ماهی تو خریداری ندارد اگر موافقی آن ها را با هم مبادله کنیم. مرد ماهی فروش این پیشنهاد را پذیرفت. پس مرد درویش ماهی را گرفت و به منزل آورد تا همسرش آن را بپزد. وقتی که زن شکم ماهی را برید ناگهان مروارید درشتی را در آن دید. مرد درویش و همسرش بسیار خوشحال شدند و مروارید را نزد یکی از دوستان گوهرفروش شان بردند.

دوست آن ها این مروارید را به قیمت بسیار بالایی از آن ها خرید و خدای تعالی در مقابل آن یک درهم که به خاطر او از دست داده بود، مرد درویش را ثروتمند و توانگر ساخت. از این جا بود که این ضرب المثل ساخته شد.

همچنین بخوانید: معنی ضرب المثل سنگ مفت گنجشک مفت

☑️ شما چه دیدگاهی در مورد معنی ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست هم می گیری دارید؟ آیا تا حالا از این کنایه استفاده کرده اید؟ حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − هفت =