ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل زخم زبان بدتر از زخم شمشیر است

ریشه و مفهوم کامل حکایت «زخم زبان بدتر از زخم شمشیر است» با توضیح کامل

معنی ضرب المثل زخم زبان بدتر از زخم شمشیر است ؛ اشاره این جمله به این است که هر کاری بخصوص بدی در حق کسی یا ظلم، تا همیشه تاثیر خودش را به جا می گذارد.

زخمی که به دلیل برخورد شمشیر بر روی بدن انسان ایجاد خواهد شد، سرانجام خوب می شود اما زخمی که به دلیل حرفی یا کلامی، دل آدمی را می شکند، به هیچ عنوان فراموش نخواهد شد. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل صحبت حکام ظلمت شب یلداست

معنی ضرب المثل زخم زبان بدتر از زخم شمشیر است

مفهوم ضرب المثل زخم زبان بدتر از زخم شمشیر است

به طور مثال وقتی شخصی نیش و کنایه ای دل شکننده ای بزند و بعد از گفته ی خود پشیمان شود و تصمیم بگیرد از دل فرد مقابلش دربیاورد، فردی که مورد شماتت قرار گرفته است، می‌گوید: (زخم زبان از زخم شمشیر بدتر است). یعنی ممکن است زخم شمشیر، خوب شود اما زخم زبان خوب نمی‌شود.

ریشه و داستان حکایت زخم زبان بدتر از زخم شمشیر می باشد

در روزگاران گذشته حکایتی جالب از این ضرب المثل نقل شده است. روزی مردی به بیابان می‌رود تا هیزم بشکند و با پول فروش هیزم‌ها خرج زن و بچه و زندگی‌اش را درآورد. روزی با یک مرد بیابانی آشنا می‌شود که به او کمک می‌کند تا بهتر و سریع‌تر هیزم جمع کند.

پس از مدتی همسر مرد می‌بیند که شوهرش هیزم‌های بیشتری می‌آورد و از او می‌پرسد که چگونه آنقدر زیادتر از گذشته هیزم جمع آوری می‌کند و مرد قصه رفاقت و کمک کردن بیابانی را برای تعریف می‌کند. زن بعد از شنیدن این موضوع به شوهرش می‌گوید تا آن مرد را فرا به عنوان مهمان به خانه دعوت کند.

روز بعد مرد وقتی که به بیابان می‌رسد و با بیابانی هیزم را جمع می‌کنند؛ پس از اتمام کار از او دعوت می‌کند که به خانه اش بیاید و پس از اصرارهای مجدد بیابانی قبول می‌کند و فردای آن روز به خانه‌ی آنها می‌آید. زن آن مرد بیابانی را از میان پرده می‌بیند و به شوهرش می‌گوید که من فکر دیگری راجع به رفیق تو داشتم و قیافه او به آدمی زاد نمی‌خورد. بیابانی این حرف زن رفیقش را می‌شنود و از خانه آنها می‌رود.

روز بعد مرد باز به بیابان می‌رود بیابانی به او یک تبر می‌دهد و می‌گوید اگر نزنی من به فرق سر تو خواهم زد و مرد بعد بگو و مگو تبر را می‌گیرد و بر سر بیابانی می‌زند و از آن جا می‌رود. چند وقت می‌گذرد؛ یک روز مرد، مرد بیابانی را در بازار می‌بیند و به بیابانی می‌گوید که زخم سرت بهتر شده؟ بیابانی پاسخ می‌دهد زخم سرم خوب شد اما زخم دلم هرگز خوب نمی‌شود و جایش همچنان مانده است.

بازآفرینی و انشا درباره زخم زبان بدتر از زخم شمشیر است

مقدمه: آستانه تحمل پایین، پرخاشگری و غیره دلایلی هستند که منتهی به طعنه و بی احترامی می‌شود. ما باید متوجه باشیم که آزار و رنج دادن هر انسانی کار نادرستی است؛ مخصوصا از طریق کلام. از آن جایی که هر دشنام، ستم و زخم زبان به هر انسانی زده شود درد آور است و می‌تواند دل هر کسی را بشکند، به جای زخم، خوبی و محبت جایگزین شود بهتر است.

بدنه: در زندگی همه ما ممکن است افرادی باشند که بد دهن بوده و با حرف‌هایشان ما را آزار بدهند. بهتر این است که این اشخاص را نادیده گرفت و زندگی را به کام خود شیرین کرد.

نتیجه: گاهی ممکن است ما انسان‌ها قدرت تکلم صحیح را نداشته باشیم و ناخواسته به فردی صدمه بزنیم پس بهتر است روی کلمات خوب و درستمان کار کنیم.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل دیگ به دیگ میگه روت سیاه
و
معنی ضرب المثل دود از کنده بلند میشه

☑️ به پایان مقاله «معنی ضرب المثل زخم زبان بدتر از زخم شمشیر است» رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این حکایت داشتید حتما آن را در بخش نظرات برای ما بنویسید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

‫۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × چهار =