انشا و گسترش ضرب المثل عالم شدن چه آسان، آدم شدن چه مشکل
انشا و گسترش ضرب المثل عالم شدن چه آسان، آدم شدن چه مشکل
گسترش ضرب المثل عالم شدن چه آسان، آدم شدن چه مشکل نگارش پایه دوازدهم، در ادامه با ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: معنی حکایت عالم شدن چه آسان آدم شدن چه مشکل
انشا درباره ضرب المثل عالم شدن چه آسان، آدم شدن چه مشکل
مقدمه: عالم شدن با کسب تحصیل و دانش بدست خواهد آمد ولی دانشگاهی برای آدم شدن و کسب انسانیت وجود ندارد.
بدنه: در شهر کوچکی دانشمندی زندگی میکرد. او از لحاظ علمی و آگاهی به قوانین طبیعت بسیار باسواد بود. میتوانست مسائل سخت ریاضی را حل کرده و موضوعات فیزیکی را پیش بینی کند. شاگردی داشت که در کنار او فعالیت میکرد. مرد دانشمند اخلاقی ناخوش داشت. بد دهن بود و با شاگردش بدرفتاری میکرد. به دلیل علم بالایی که داشت از شکایات مردم صرف نظر میکرد و با اطرافیانش نامهربان بود.
شاگرد به سختی حضور در کنار دانشمند را تحمل میکرد و بر خلاف استادش از اخلاقی نیکو بهره مند بود. کم کم مراتب علمی را طی کرد و به درجهای بالا ولی کمتر از استادش رسید. مردم دیگر تمایلی به دانشمند نداشتند و سوالات خود را از شاگرد با اخلاقش میپرسیدند. مرد دانشمند متوجه این موضوع شد و از خود میپرسید چرا اینگونه شده است که روزی شاگردش به او گفت عالم شدن چه آسان، آدم شدن چه مشکل.
نتیجه: هر کس با کسب و علم دانش میتواند به درجه از اعتباری علمی و عالم شدن برسد ولی کلاس انسانیت وجود نداشته و این خود فرد هست که باید برای آدم شدن تلاش کند.
انشاء دوم درباره حکایت عالم شدن چه آسان
مقدمه: این ضرب المثل را با این مثال میتوان تفسیر کرد که مثلا یک شخص سالهای سال زحمت کشیده و درس خوانده و پزشک شده که قطعا توقع دارد از این مقام هم به مقام بالایی برسد و هم اینکه مورد احترام قرار گیرد و هم به پول کلانی به دست آورد.
بدنه: همانطور که گفتیم این موضوع فقط درباره افراد تحصیلکرده صدق نمیکند ولی این توقع میرود که افرادی که از علم و دانش بهرهای دارند بیشتر با موضوع انسانیت و آدمیت سنخیت داشته باشند. حال بر فرض مثال اگر روزی یا زمانی اشخاص کم بضاعت به این فرد به عنوان پزشک محتاج شوند و این شخص حاضر به گذشتن از منافع خود نباشد؛ پس این شخص از آدمیت بویی نبرده است.
نتیجه: این نتیجه از این ضرب المثل برداشت خواهد شد که چه بسیار کسانی هستند که سالهای عمرشان را صرف کسب علم و دانش میکنند اما ذرهای از انسانیت و مرام انسانی در وجودشان یافت نمیشود.
گسترش و باز آفرینی ضرب المثل عالم شدن چه آسان
این ضرب المثل به معنی اینکه آدم شدن محال هم به کار میرود؛ اما شاید این موضوع در حالت کلی و تعمیم دهنده اغراق باشد. زیرا هر شخص و فردی که دنبال هر چیزی که برود آن را به دست خواهد آورد؛ هر چند آدم بودن کار سختی است ولی محال نیست.
اگر شما در طلب علم، دانش و یاد گرفتن حرفهای باشید با کمی تلاش، کوشش و پشتکار در مدت زمانی نه چندان زیاد به آن دست خواهید یافت. اما بسیار پیش میآید که افراد نتوانستهاند به مفهوم و درونیت انسانی و آدمیت برسند؛ چون شاید آدم بودن کار مشکلی باشد و یک شخص زحمت این کار را به خود ندهد که بخواهد به مقام آدمیت برسد.
این به این معنی نیست که نبود آدمیت فقط در علماء یا افراد اهل دانش دیده میشود و بسیاری از افراد عادی نیز هستند که نه هیچ علم و معلوماتی دارند و نه اینکه از آدمیت بویی بردهاند؛ پس بنابراین این ضرب المثل در عالم شدن چه آسان آدم شدن چه مشکل بسیار صدق میکند.
همچنین بخوانید:
معنی ضرب المثل ماه پشت ابر نمی ماند
✅ در این بخش ضرب المثل عالم شدن چه آسان آدم شدن چه مشکل را گسترش دادیم، شما می توانید از بخش دیدگاه نظرتان را در مورد این حکایت با ما به اشتراک بگذارید.