ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل جوجه را آخر پاییز می شمارند + داستان و ریشه حکایت

زمان کاربرد و داستان کامل حکایت جوجه را آخر پاییز می شمارند

جوجه را آخر پاییز می شمارند یعنی چه و در چه زمانی استفاده می شود؟ برای مشاهده مفهوم، ریشه و داستان کامل این حکایت در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

معنی ضرب المثل جوجه را آخر پاییز میشمارند

ضرب المثل جوجه را آخر پاییز می شمارند یعنی چه

پیام این حکایت درباره مشخص شدن نتیجه کارها پس از پایان آن می باشد و نباید از ابتدا زیاد دلخوش و امیدوار بود. افراد عاقل کسانی هستند که به موفقیت اولیه در کار خود افتخار نمی کنند و تا آخر تلاش می کنند زیرا راه تا انتها سخت است. در واقع این حکایت تلنگری برای ما است تا همیشه عاقبت اندیشی کنیم و بیش از حد خوش بینی به خرج ندهیم. بنابراین باید یافته ها و فواید را زمانی قطعی و قابل اعتماد دانست که در آزمون ها و رویدادها موفق شوند و پایداری و استقامت خود را نشان دهند.

داستان ضرب المثل جوجه را آخر پاییز می شمارند

در زمان های قدیم، یک کشاورز نهال چناری را کنار جالیز خود کاشت. زندگی کشاورز با کاشت و برداشت سبزیجات و میوه ها ساخته می شد. کشاورز در تمام سال ها در جالیز میوه و سبزی می کاشت و بعد از رشد میوه ها آن ها را می چید و به بازار می برد تا بفروشد اما فقط چنار بود که این همه سال رشد کرد و کشاورز او را تنها نگذاشت.

کشاورز بعد از سال ها تخم کدویی را کنار چنار کاشت، کدو شروع به رشد کرد و هر روز برگ های بیشتری داد و رشد کرد. تخمه کدو که نسبت به بقیه‌ی سبزیجات دیگر آن جالیز بیشتر قد کشیده بود، یک روز به چنار نگاه کرد و گفت: بلندی این درخت چقدر است؟ شاید بتوانم مثل او بزرگ شوم. سپس به دور درخت چنار پیچید و روز به روز بالاتر رفت.

یک روز درخت چنار به او گفت: آفرین خوب رشد می کنی! کدو با افتخار گفت: من دارم از تو بلندتر می شوم. چنار آرام و بدون ناراحتی به کدو تنبل گفت: من پانزده سال است که اینجا هستم و خیلی بزرگ شده ام. شما هم می توانید هر چقدر که می خواهید رشد کنید، اما باید بدانید که دلیل کاشت هر گیاه متفاوت است.

کشاورز مرا کاشت تا از سایه من استفاده کند، شما باید سعی کنید مسئولیت خود را به درستی انجام دهید و به جای اینکه فقط رشد کنید، به فکر محصولت هم باشی تا کدویی بزرگ و شیرین داشته باشی وگرنه کارت را به خوبی انجام ندادی. تخمه کدو از حرف چنار نتیجه خوبی نگرفت و با خود گفت: چنار به جوانی و طراوت من غبطه می خورد و هدف از این حرف ها رسیدن به قد و جثه نیست.

پس به چنار گفت: به من حسودی می کنی؟ شما از من می خواهید که به میوه هایم فکر کنم و انرژی خود را برای رشد هدر ندهم. چنار حرفی نزد و فقط گفت: تا آخر پاییز، قبل از آمدن زمستان، تمام تلاش خود را بکنید. دانه‌ی کدو گفت: خیلی خب، آخر پاییز جوجه ها را می شمارند و نتیجه را خواهیم دید.

از آن روز به بعد، کدو حلوایی تصمیم گرفت برای اینکه پاسخ قاطعی به چنار بدهد به خوبی رشد کند. از آن روز به بعد دانه کدو آنقدر درگیر رشد شاخه هایش بود که متوجه نشد از مسئولیت اصلی خود غافل شده و به ثمر نرسیده است. در یک روز سرد پاییزی، کشاورز وقتی دید که تخمه کدو تنبل بلند است و میوه نمی دهد، کدو را از جا کند و به دور انداخت.

چرا می گویند جوجه را آخر پاییز می شمارند؟

پاییز فصل سختی در زندگی جوجه هاست، جوجه ها در بهار بیرون می آیند و مراحل رشد را به خوبی پشت سر می گذارند، اما با رسیدن فصل پاییز جوجه های زیادی به دلایل مختلف می میرند و تعدادی از آنها باقی می مانند. به همین خاطر می گویند جوجه را آخر پاییز می شمارند.

در گذشته درآمد خانواده ها از طریق نگهداری دام و طیور بود، بنابراین نگهداری از مرغداری برای خانواده ها بسیار مهم بود و تلاش برای زنده ماندن جوجه ها همیشه توسط خانم های خانه دار نظارت می شد. در فصل پاییز و به خصوص در آذرماه، سرمای شدید باعث تلفات طیور شد.

از این رو زنان خانه دار برای زنده ماندن جوجه ها از آن ها به صورت ویژه مراقبت می کردند و به این ترتیب نشان می دادند که به اقتصاد خانه توجه ویژه ای داشته اند. جوجه ها نماد فرهنگی آرزوهای بشر بودند و می گویند هرکسی که به پایان پاییز می رسید به آرزوهایش رسیده است. در اواخر پاییز و قبل از شروع مراسم یلدا، زنان خانواده تا غروب آخرین روز پاییز جوجه ها را یکی یکی می شمردند و نتیجه زحمات ۶ ماهه خود را می دیدند.

مطلب پیشنهادی
معنی ضرب المثل آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم
معنی ضرب المثل پیش غازی و معلق بازی
معنی ضرب المثل رطب خورده منع رطب کی کند
معنی ضرب المثل با گرگ دنبه میخوره با چوپان گریه می کنه

☑️ شما چه دیدگاهی در مورد معنی ضرب المثل جوجه را آخر پاییز می شمارند دارید؟ آیا تا حالا از این کنایه استفاده کرده اید؟ حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 10 =