مطلب پیشنهادی :
ad
+
سبک زندگی

جواب پاسخ دهید های صفحه ۶۹ زمین شناسی یازدهم

پاسخ و حل سوالات پاسخ دهیدهای صفحه 69 فصل 4 چهار کتاب زمین شناسی پایه یازدهم متوسطه دوم

برای آشنایی با پاسخ و جواب سوال های پاسخ دهید های صفحه ۶۹ فصل ۴ چهارم زمین شناسی و سازه‌های مهندسی کتاب زمین شناسی پایه یازدهم رشته های ریاضی فیزیک و علوم تجربی ، با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: جواب گفت و گو کنید صفحه ۶۸ زمین شناسی یازدهم

جواب پاسخ دهید های صفحه ۶۹ زمین شناسی یازدهم
جواب پاسخ دهید های صفحه ۶۹ زمین شناسی یازدهم

پاسخ پاسخ دهید صفحه ۶۹ زمین شناسی یازدهم

به چه دلیل از هستۀ رسی برای ساخت سدهای خاکی استفاده می‌شود؟

پاسخ پاسخ دهید صفحه ۶۹ زمین شناسی یازدهم

پاسخ: لایه های رسی نفوذ نا پذیرند یعنی آب از آن ها عبور نمی‌کند، بنابراین مانند یک دیواره بتنی عمل می‌نمایند و سبب تجمع آب در پشت لایه ها می‌شوند.

پاسخ دیگر: استفاده از هسته رسی برای ساخت سدهای خاکی دارای مزایایی است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. نفوذپذیری کم: هسته رسی به دلیل نفوذپذیری کم، می‌تواند به عنوان یک عایق رطوبتی عمل کند و از نفوذ آب به داخل سد جلوگیری کند.
  2. پایداری: هسته رسی به دلیل ویژگی‌های خاص خود می‌تواند به پایداری سد کمک کند و با تخلیه و آبگیری، پایداری سد را به طور کامل و پیوسته برقرار نگه دارد.
  3. محافظت از هسته رسی: برای محافظت از هسته رسی از بتن عیار بالا استفاده می‌شود تا از آسیب‌های خارجی مانند فشار آب و نفوذ آب جلوگیری شود.
  4. تراکم خاک: تعیین میزان تراکم خاک از جمله موارد مهم در ساخت سدهای خاکی با هسته رسی است. از غلتک‌های مختلفی برای دستیابی به تراکم مطلوب استفاده می‌شود.
  5. مقاومت در برابر نفوذ آب: هسته رسی به دلیل ویژگی‌های خاص خود می‌تواند مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب داشته باشد و از نفوذ آب به داخل سد جلوگیری کند.

این ویژگی‌ها باعث می‌شود که هسته رسی به عنوان یک ماده مناسب برای ساخت سدهای خاکی مورد استفاده قرار گیرد

جواب پاسخ دهید صفحه ۶۹ زمین شناسی یازدهم

در حرکات دامنه‌ای، تفاوت زمین لغزش با ریزش چیست؟

پاسخ: زمین لغزش: گاه گفته می‌شود زمین لغزش حرکت نسبتاً آهسته یک قطعه یا توده سنگ یا خاک در امتداد سطح دامنه است، لغزش‌ها به صورت چرخشی یا صفحه‌ای هستند. اگر قطعات یا توده خاک یا سنگ و یا مخلوط آنها در امتداد یک سطح مشخص کمانی‌شکل بلغزد آن را لغزش چرخشی می‌گویند. اما بیشتر مواقع پایین افتادن یا حرکت یکپارچه و اغلب سریع حجمی از مواد رسوبی در امتداد دامنه‌ها لغزش نامیده می‌شود، سرعت جابه‌جایی و وسعت این پدیده دیدنی است. بیشتر در اراضی دارای سنگ‌های متصل اتفاق می‌افتد. حضور آب در پیدایش آن نقش اصلی را ایفا می‌کند. سطح لغزش مرطوب و لغزنده است. حرکت مواد ریزدانه در امتداد یک سطح لغزنده در اثر نفوذ آب و نیروی ثقل از شرایط مهم آن و وجود یک لایه رسی که بر اثر جذب آب خاصیت کلوئیدی به خود می‌گیرد از عوامل اصلی ایجاد آن است.

ریزش: قطعاتی از سنگ‌ها از دیواره اصلی جدا گشته و بر روی دامنه‌ها سقوط می‌کند، (در اثر شیب تند) و سپس جایی که شیب دامنه کم می‌گردد قطعات روی هم انباشته می‌شود. قطعات درشت‌تر دورتر از دیواره اصلی و دانه‌های ریزتر در نزدیک دیواره تشکیل یک سطح شیب‌دار می‌دهد که آن را تالو یا سنگ‌ریز ممتد می‌گویند. به طور متوسط شیب دامنه این خاکریز برابر 35 درجه است.

پاسخ دیگر: زمین‌لغزش و ریزش دو پدیده متفاوت هستند. زمین‌لغزش به حرکت نسبتاً آهسته یک قطعه یا توده سنگ یا خاک در امتداد سطح دامنه گفته می‌شود. این حرکت ممکن است به صورت چرخشی یا صفحه‌ای باشد. این پدیده معمولاً در اراضی دارای سنگ‌های متصل اتفاق می‌افتد و حضور آب در پیدایش آن نقش اصلی را ایفا می‌کند. از سوی دیگر، ریزش به حرکت سریع و ناگهانی یک توده سنگ یا خاک به سمت پایین گفته می‌شود. این حرکت ممکن است به دلیل شیب تند اتفاق بیفتد و معمولاً در اراضی دارای سنگ‌های منفصل اتفاق می‌افتد. این دو پدیده دارای تأثیرات مختلفی بر زمین‌شناسی و محیط زیست هستند.

مطلب پیشنهادی: جواب باهم بیندیشید و کاوش کنید صفحه ۶۵ زمین شناسی یازدهم

توجه: شما دانش آموز پایه دهم متوسطه دوم می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب پرسش‌های دروس کتاب زمین شناسی یازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوالات پاسخ دهید های صفحه ۶۹ فصل ۴ چهارم زمین شناسی یازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 1 =