سبک زندگی

سوالات متن درس چهارم دینی یازدهم انسانی با جواب

نمونه سوال و جواب متن و پرسش های تشریحی و تعریف کنید و نقطه چین درس 4 چهارم دین و زندگی پایه یازدهم رشته انسانی

سوالات متن درس چهارم دینی یازدهم انسانی با جواب ؛ در این مقاله پاسخ و جواب نمونه سوال های تشریحی و تعریف کنید و جای خالی مهم امتحانی متن درس ۴ چهارم معجزهٔ جاودان کتاب دین و زندگی ۲ یازدهم رشته ادبیات و علوم انسانی متوسطه دوم را قرار داده ایم. در ادامه با بخش دین و زندگی یازدهم انسانی ماگرتا همراه ما باشید.

سوالات درس قبلی: سوالات متن درس سوم دینی یازدهم انسانی

سوالات متن درس چهارم دینی یازدهم انسانی با جواب
سوالات متن درس چهارم دینی یازدهم انسانی با جواب

پاسخ تمرینات این درس: جواب درس چهارم دین و زندگی یازدهم انسانی

نمونه سوال های امتحانی متن درس 4 چهارم دین و زندگی یازدهم انسانی با جواب

۱) ابیات زیر به چه چیزی اشاره دارند؟

ستاره‌ای بدرخشید و ماه مجلس شد / دل رمیدهٔ ما را انیس و مونس شد
نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت / به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد

پاسخ: این ابیات به امی یا بی سواد بودن پیامبر اسلام و اینکه ایشان نزد هیچ کس درس نخوانده است، اشاره می کنند.

۲) ………..، آخرین کتاب الهی است که بر خاتم پیامبران نازل شده و گواه و دلیل نبوت ایشان است.

پاسخ: قرآن کریم

۳) پیامبران برای اثبات ماموریت پیامبری خود، چه کاری انجام می دادند؟

پاسخ: هرگاه پیامبری از سوی خداوند مبعوث می‌شد، برای اینکه مردم دریابند که وی با خداوند ارتباط دارد و از طرف او مأمور به پیامبری شده است، کارهای خار‌ق‌العاد‌ه‌ای انجام می‌داد که هیچ کس بدون تأیید و اذن خداوند قادر به انجام آنها نبود.

۴) قرآن کریم و اندیشمندان اسلامی کارهای خارق العاده پیامبران چه می نامیدند؟

پاسخ: قرآن کریم این کارهای خارق العاده را «آیت» یعنی نشانه و علامت نبوت می‌خواند و اندیشمندان اسلامی آن را معجزه می‌نامند.

۵) چرا اندیشمندان اسلامی کارهای خارق العاده پیامبران را معجزه می نامیدند؟

پاسخ: زیرا عجز و ناتوانی سایر افراد در این امور آشکار می‌شود.

۶) در دوران پیامبری حضرت موسی (ع) چه چیزی رواج داشت؟

پاسخ: پیامبری حضرت موسی (ع) در دورانی بود که سحر و جادو رواج داشت. مثلاً ساحران طناب‌هایی را روی زمین می‌انداختند و با روش‌هایی خاص، آنها را به حرکت در می‌آوردند و مردم تصور می‌کردند که به مار تبدیل شده‌اند. مردم ساحران را انسان‌هایی فوق‌العاده می‌دانستند و به آنها احترام می‌گذاشتند.

۷) حضرت موسی (ع) برای اینکه مردم بدانند که ساحران در برابر قدرت خداوند، ناتوان و ضعیف اند باید چه می کرد؟

پاسخ: حضرت موسی (ع) باید عملی انجام می‌داد که فراتر از کار ساحران و جادوگران باشد، تا مردم بدانند که ساحران در برابر قدرت خداوند، ناتوان و ضعیف‌اند.

۸) چرا ساحران به خدای یگانه نیز ایمان آوردند و نبوت حضرت موسی (ع) را تصدیق کردند؟

پاسخ: ساحران با دیدن عصای حضرت موسی و تبدیل شدن آن به اژدهایی عظیم، نه تنها به معجزه بودن آن اعتراف کردند، بلکه به خدای یگانه ایمان نیز آوردند و نبوت حضرت موسی (ع) را تصدیق کردند. گروهی از آنان به همین دلیل، به دستور فرعون به قتل رسیدند.

۹) حضرت عیسی (ع) در چه زمانی مبعوث شد؟ معجزات آن حضرت را نام ببرید.

پاسخ: حضرت عیسی (ع) نیز در زمانی مبعوث شد که برخی شاخه‌های علم، مانند پزشکی پیشرفت زیادی کرده بود و پزشکان، جایگاهی ویژه در جامعه داشتند. معجزهٔ حضرت عیسی (ع) نیز بیشتر در همین راستا قرار گرفت؛ مانند شفادادن به بیماری‌های غیرقابل درمان و زنده کردن مردگان.

۱۰) پیام های آیه «أَنِّی قَدْ جِئْتُکُمْ بِآیَةٍ مِنْ رَبِّکُمْ أَنِّی أَخْلُقُ لَکُمْ مِنَ الطِّینِ کَهَیْئَةِ الطَّیْرِ فَأَنْفُخُ فِیهِ فَیَکُونُ طَیْرًا بِإِذْنِ اللَّهِ وَ أُبْرِئُ الْأَکْمَهَ وَ الْأَبْرَصَ وَ أُحْیِی الْمَوْتَی بِإِذْنِ اللَّهِ  [سورهٔ آل عمران / ۴۹]» را بنویسید.

پاسخ: ۱- حضرت عیسی (ع) فقط با تاکید و اذن خداوند قادر به انجام معجزه بود.
۲- معجزات حضرت عیسی (ع) به اذن خداوند: زنده کردن مردگان، درمان بیماری های غیر درمان مانند بینا کردن نابینا و درمان برص (برص نوعی بیماری پوستی است).

۱۱) معجزه آخرین پیامبر الهی که دینش برای مردم تمامی دوران‌ها تا روز قیامت خواهد بود، چگونه باید باشد؟

پاسخ: ۱- مردم زمان خودش به معجزه بودن آن اعتراف کنند و آن را فوق توان بشری بدانند.
۲- آیندگان هم معجزه بودن آن را تأیید کنند.

۱۲) خداوند به کسانی که در الهی بودن قرآن کریم شک دارند، چه پیشنهاد کرده است؟

پاسخ: خداوند به کسانی که در الهی بودن قرآن کریم شک دارند، پیشنهاد کرده است تا کتابی همانند آن را بیاورند و برای اینکه عجز و ناتوانی آنها را نشان دهد، این پیشنهاد را به ده سوره کاهش داده است و برای اثبات نهایت عجز و ناتوانی آنان، پیشنهاد آوردن حتی یک سوره مانند سوره‌های قرآن را هم به آنها داده است. این دعوت به مبارزه را «تحدّی» می‌گویند و خداوند تأکید می‌کند که هیچ‌گاه، هیچ‌کس نمی‌تواند در این مبارزه پیروز شود و همانند قرآن را بیاورد.

۱۳) اصلاح تحدی را تعریف کنید.

پاسخ: خداوند به کسانی که در الهی بودن قرآن کریم شک دارند، پیشنهاد کرده است تا کتابی همانند آن را بیاورند و برای اینکه عجز و ناتوانی آنها را نشان دهد، این پیشنهاد را به ده سوره کاهش داده است و برای اثبات نهایت عجز و ناتوانی آنان، پیشنهاد آوردن حتی یک سوره مانند سوره‌های قرآن را هم به آنها داده است. این دعوت به مبارزه را «تحدّی» می‌گویند و خداوند تأکید می‌کند که هیچ‌گاه، هیچ‌کس نمی‌تواند در این مبارزه پیروز شود و همانند قرآن را بیاورد.

۱۴) پیام آیه «اَم یَقولونَ افتَراهُ قُل فَأتوا بِسورَةٍ مِثلِه [سوره یونس / ۳۸]» را بنویسید.

پاسخ: اثبات الهی بودن قرآن کریم
این آیه بیانگر تحدی یا مبارزه طلبی قرآن است.

۱۵) پیام های آیه «قُل لَئِنِ اجتَمَعَتِ الاِنسُ وَ الجِنُّ عَلیٰ اَن یَأتوا بِمِثلِ هٰذَا القُرآنِ لا یَأتونَ بِمِثلِه وَ لَو کانَ بَعضُهُم لِبَعضٍ ظَهیرًا.  [سوره اسرا / ۸۸]» را بنویسید.

پاسخ: ناتوانی انسان ها و جن ها در آوردن یک سوره مانند قرآن
این آیه بیانگر تحدی یا مبارزه طلبی قرآن است.

۱۶) ………… معجزه اصلی پیامبر اکرم (ص) را قرآن کریم قرار داد. معجزه‌ای از جنس ………….

پاسخ: خداوند – «کتاب»

۱۷) آسان ترین راه برای غیرالهی نشان دادن اسلام و قرآن کریم چیست؟ توضیح دهید.

پاسخ: از آن روز که قرآن کریم دعوت به مبارزه را اعلام کرده است، بیش از چهارده قرن می‌گذرد و این دعوت همچنان ادامه دارد. مخالفان سرسخت اسلام از همان ابتدای نزول قرآن کریم تاکنون، در این باره تلاش بسیاری کرده‌اند تا عظمت قرآن را زیر سؤال ببرند، اما نتوانسته‌اند سوره‌ای حتی به اندازه سورهٔ «کوثر» بیاورند که اندیشمندان و متخصصان زمان، برابری آن را با سوره‌ای از قرآن بپذیرند؛ در حالی که آسان‌ترین راه برای غیرالهی نشان دادن اسلام و قرآن کریم، آوردن سوره‌ای مشابه یکی از سوره‌های این کتاب الهی است.

۱۸) جنبه های اعجاز قرآن کریم را نام ببرید.

پاسخ: ۱- اعجاز لفظی
۲- اعجاز محتوایی

۱۹) اعجاز لفظی قرآن کریم را توضیح دهید.

پاسخ: خداوند قرآن کریم را با همین حروف و کلماتی که در دسترس بشر است، نازل کرده است. اما چون خداوند بر همه امور داناست، برای بیان معارف ژرف و عمیق قرآن، زیباترین و مناسب‌ترین کلمات و عبارت‌ها را انتخاب کرده است تا به بهترین وجه، معنای مورد نظر را برساند و دل‌های آماده را به سوی حق جذب کند. هر کس با زبان عربی آشنا باشد، به محض خواندن قرآن، در می‌یابد که آیات آن با سایر سخن‌ها کاملاً فرق می‌کند و به شیوه‌ای خاص بیان شده است.

۲۰) هر کتابی از دو جنبه قابل بررسی است: اول از جنبهٔ ……… و دوم از جنبهٔ ………….؛

پاسخ: لفظی – محتوایی

۲۱) چرا سران مشرکان، مردم را از شنیدن قرآن منع می کردند؟

پاسخ: این حقیقت، از همان آغاز نزول مورد توجه همگان و حتی مخالفان قرار گرفته بود. ساختار زیبا و آهنگ موزون و دلنشین کلمه‌ها و جمله‌ها، شیرینی بیان و رسایی تعبیرات با وجود اختصار سبب شده بود که سران مشرکان، مردم را از شنیدن قرآن منع کنند و اگر کسی برای شنیدن قرآن نزد پیامبر می‌رفت، یا از پشت دیوار خانهٔ پیامبر، به قرآن خواندن ایشان گوش فرا می‌داد، او را مجازات می‌کردند.

۲۲) چرا ادیبان و اندیشمندان تحت تاثیر قرآن مسلمان شده اند؟

پاسخ: زیبایی لفظی، سبب نفوذ خارق‌العادهٔ این کتاب آسمانی در افکار و قلوب در طول تاریخ شده است و بسیاری از مردم به خصوص ادیبان و اندیشمندان تحت تأثیر آن مسلمان شده‌اند.

۲۳) اعجاز محتوایی قرآن کریم را توضیح دهید.

پاسخ: گذشته از اعجاز لفظی، قرآن کریم از نظر محتوا و مطالب آن ویژگی‌هایی دارد که نشان می‌دهد از قلم هیچ اندیشمندی تراوش نکرده است، چه رسد به شخصی که قبل از آن، چیزی ننوشته و آموزشی ندیده است. این جنبه از اعجاز برای کسانی که زبان قرآن را نمی‌دانند و فقط از ترجمه‌ها استفاده می‌کنند نیز قابل فهم و ادراک است. 

۲۴) انواع جنبه های اعجاز محتوایی قرآن کریم را نام ببرید.

پاسخ: الف) انسجام درونی در عین نزول تدریجی
ب) تأثیرناپذیری از عقاید دوران جاهلیت
ج) جامعیت و همه جانبه بودن
د) ذکر نکات علمی بی‌سابقه

۲۵) از جنبه های اعجاز محتوایی قرآن، انسجام درونی در عین نزول تدریجی را توضیح دهید.

پاسخ: می‌دانیم که آثار و نوشته‌های اوّلیهٔ دانشمندان و متفکران با آثار دوران پختگی آنها متفاوت است. از این رو، دانشمندان معمولاً در نوشته‌های گذشتهٔ خود تجدیدنظر می‌کنند و اگر بتوانند، کتاب‌های گذشته خود را اصلاح می‌نمایند.

با اینکه بیش از شش هزار آیهٔ قرآن کریم در طول 23 سال به تدریج نازل شده و دربارهٔ موضوعات متنوّع سخن گفته است، نه تنها میان آیات آن، تعارض و ناسازگاری نیست، بلکه آیاتش دقیق‌تر از اعضای یک بدن با یکدیگر هماهنگی دارند و همدیگر را تأیید می‌کنند.

۲۶) فرهنگ چیست؟

پاسخ: در هر دوره‌ای از زمان، مجموعه‌ای از افکار، عقاید و آداب و رسوم که از آن به فرهنگ تعبیر می‌شود، مردم را کم و بیش تحت تأثیر قرار می‌دهد.

۲۷) از جنبه های اعجاز محتوایی قرآن کریم، تاثیرپذیری از عقاید دوران جاهلیت را توضیح دهید.

پاسخ: فرهنگ مردم حجاز آمیزه‌ای از عقاید نادرست و آداب و رسوم خرافی و شرک آلود بود. با وجود این، قرآن کریم نه تنها از این فرهنگ تأثیر نپذیرفت، بلکه به شدّت با آداب جاهلی و رسوم خرافی آن مبارزه کرد و به اصلاح جامعه پرداخت و از موضوع‌هایی همچون عدالت خواهی، علم دوستی، معنویت و حقوق برابر انسان‌ها سخن گفته است.

۲۸) از جنبه های اعجاز محتوایی قرآن کریم، جامعیت و همه جانبه بودن را توضیح دهید.

پاسخ: با وجود اینکه قرآن کریم چهارده قرن پیش نازل شده، اما در مورد همهٔ مسائل مهم و حیاتی که انسان در هدایت به سوی کمال بدان نیاز دارد، سخن گفته و چیزی را فروگذار نکرده است. این کتاب فقط از امور معنوی، یا آخرت و رابطهٔ انسان با خدا سخن نمی‌گوید؛ بلکه از زندگی مادّی و دنیوی انسان، مسئولیت‌های اجتماعی و رابطهٔ وی با انسا‌ن‌های دیگر سخن می‌گوید و برنامه‌ای جامع و همه جانبه را در اختیارش قرار می‌دهد.

۲۹) منظور امام باقر (ع) درباره «خداوند آنچه را که امت تا روز قیامت به آن احتیاج دارد، در کتابش (قرآن) آورده است» چیست؟

پاسخ: منظور از آنچه مورد نیاز است، نیازهای مربوط به برنامهٔ زندگی و هدایت انسان‌هاست؛ یعنی همان نیازهایی که پیامبران به خاطر آنها فرستاده شده‌اند.

۳۰) اشاره قرآن کریم به نکات علمی گویای چه چیزی است؟

پاسخ: اشاره به این قبیل نکات علمی، گویای آن است که قرآن کریم بسیار فراتر از علم آن روز جامعه سخن گفته و ذکر این قبیل نکات علمی فقط از کسی ساخته است که آگاه به همهٔ علوم باشد؛ یعنی خداوند متعال.

۳۱) چرا قرآن کریم حرکت زمین را به ذلول تشبیه کرده است؟

پاسخ: قرآن کریم در آیات خود به حرکت زمین اشاره می‌کند که از آن جمله، تشبیه زمین به ذلول است. ذلول به شتری گفته می‌شود که به گونه‌ای حرکت می‌کند که سوار خود را نمی‌آزارد. تشبیه زمین به «ذول» به خوبی به حرکت هموار و همراه با آرامش زمین اشاره دارد.

۳۲) یکی از مهمترین کشفیات نجومی انسان در قرن بیستم چیست؟ توضیح دهید.

پاسخ: نظریهٔ انبساط جهان، یکی از مهم‌ترین کشفیات نجومی انسان در قرن بیستم است. بر طبق این نظریه، کهکشا‌ن‌ها با سرعت فو‌ق‌العاد‌ه‌ای در حال حرکت و فاصله گرفتن از یکدیگرند که در نتیجهٔ آن، جهان هستی مدام در حال گسترش و انبساط است.

۳۳) آیه «وَ السَّماءَ بَنَیناها بِاَیدٍ وَ اِنّا لَموسِعونَ [سوره ذاریات / ۴۷]» به چه چیزی اشاره می کند؟

پاسخ: این آیه به ذکر نکات علمی بی سابقه در قرآن کریم، انبساط در جهان اشاره دارد.

۳۴)  هر گاه پیامبری از سوی خداوند مبعوث می شد، برای اینکه مردم دریابند که وی با خداوند ارتباط دارد و از طرف او مأمور به پیامبری شده است، چه کاری را انجام می داد؟

پاسخ: کارهای خارق العاده انجام می داد که هیچ کس بدون تأیید و اذن خداوند، قادر به انجام آنها نبود.

۳۵) عبارت قرآنی: «خداوند، آسمان ها را با ستون هایی که برای شما دیدنی [قابل رؤیت] نیستند بر پا داشته است.» جزء کدام یک از ویژگی های محتوایی قرآن کریم و مبین کدام موضوع است؟

پاسخ:  ۱) ذکر نکات علمی بیسابقه – انبساط جهان
۲) ذکر نکات علمی بیسابقه – نیروی جاذبه
۳) جامعیت و همه جانبه بودن – انبساط جهان
۴)‌جامعیت و همه جانبه بودن – نیروی جاذبه

۳۶) دو مورد از نکات علمی بی سابقه، که در قرآن کریم ذکر شده اند را فقط نام ببرید.

پاسخ: ۱) نیروی جاذبه ۲) انبساط جهان

۳۷) منظور از «آنچه مورد نیاز و احتیاج» در حدیث امام باقر (ع) که می‌فرماید: «خداوند آنچه را که امت تا روز قیامت به آن احتیاج دارد، در کتابش [قرآن] آورده است»، چیست؟

پاسخ: نیازها و احتیاج های مربوط به «برنامه زندگی» و « هدایت انسان ها» است. یعنی، همان نیازهایی که پیامبران به خاطر آنها فرستاده شده اند.

۳۸) از ویژگی های اعجاز محتوایی قرآن کریم،«جامعیت و همه جانبه بودن آن» را توضیح دهید.

پاسخ: با وجود اینکه قرآن کریم حدود پانزده قرن پیش نازل شده، در مورد همۀ مسائل مهم و حیاتی که انسان در هدایت به سوی کمال به آن نیاز دارد، سخن گفته و چیزی را فروگذار نکرده است. این کتاب، فقط از امور معنوی، یا آخرت و رابطۀ انسان با خدا سخن نمی گوید؛ بلکه از زندگی مادی و دنیوی انسان، مسئولی های اجتماعی و رابطۀ وی با انسان های دیگر سخن می گوید و برنامه ای «جامع و همه جانبه» را در اختیارش قرار می دهد.

۳۹) چرا دانشمندان معمولاً در نوشته های گذشته خود تجدید نظر می کنند و اگر بتوانند، کتاب های گذشته خود را «اصلاح» می نمایند؟

پاسخ:  به دلیل اینکه آثار و نوشته های اولیۀ آنها با آثار دوران پختگی‌شان «متفاوت» است.

۴۰) چهار مورد از ویژگی های اعجاز محتوایی قرآن کریم را فقط نام ببرید.

پاسخ: الف) انسجام درونی، در عین نزول تدریجی
ب) تأثیر ناپذیری از عقاید دوران جاهلیت
ج) جامعیت و همه جانبه بودن
د) ذکر نکات علمی بی سابقه

۴۱)  کدام جنبه از اعجاز قرآن کریم، برای کسانی که زبان آن را نمیدانند و فقط از ترجمه ها استفاده می کنند نیز قابل فهم و درک است؟

پاسخ: اعجاز محتوایی

۴۲)  از ویژگی های اعجاز محتوایی قرآن کریم، «تأثیر ناپذیری از عقاید دوران جاهلیت است» آن را توضیح دهید.

پاسخ: فرهنگ مردم حجاز، آمیزهای از عقاید نادرست و آداب و رسوم خرافی و شرک آلود بود. با وجود این، قرآن کریم نه تنها از این فرهنگ تأثیر نپذیرفت، بلکه به شدت با آداب جاهلی و رسوم خرافی آن مبارزه کرد و به اصلاح جامعه پرداخت و از موضوع هایی همچون؛ «عدالت خواهی»، «علم دوستی»، «معنویت» و «حقوق برابر انسان ها» سخن گفته است.

۴۳)  آیا مخالفان غیر الهی بودن قرآن کریم، برای اثبات ادعای خود متن هایی ارائه نموده اند؟ توضیح دهید.

پاسخ: «آری»، از گذشته دور تا امروز، مخالفان قرآن کریم متن هایی ارائه کرده اند که برای افراد «غیر متخصص» ممکن است بی عیب جلوه کند، اما تاکنون هیچ یک از این متن ها در مراکز علمی و تخصصی، مورد قبول واقع نشده است و همگی به فراموشی سپرده شده اند.

۴۴) حدیث امام باقر (ع) که در آن می فرماید: «خداوند آنچه را که امت تا روز قیامت به آن احتیاج دارد، در کتابش [قرآن] آورده است.» با کدامیک از ویژگی های اعجاز محتوایی قرآن «ارتباط» دارد؟

پاسخ: جامعیت و همه جانبه بودن قرآن کریم

۴۵) معجزه آخرین پیامبر الهی که می خواهد از جانب خداوند برای همۀ زمان ها پیامبر شود، باید چگونه باشد؟

پاسخ: ۱) مردم زمان خودش به معجزه بودن آن اعتراف کنند و آن را فوق توان بشری بدانند.
۲) آیندگان هم، معجزه بودن آن را تأیید کنند.

۴۶) یکی از مهمترین کشفیات نجومی انسان در قرن بیستم میلادی، کدام نظریه بوده و کدام آیه، بیانگر آن است؟

پاسخ: ۱) نیروی جاذبه – خداوند، آسمان ها را با ستون هایی که برای شما دیدنی نیستند، بر پا داشته است.
۲) نیروی جاذبه – و آسمان را با قدرت خود برافراشتیم و همواره، آن را وسعت می بخشیم.
۳) انبساط جهان – خداوند، آسمان ها را با ستون هایی که برای شما دیدنی نیستند، بر پا داشته است.

۴) انبساط جهان – و آسمان را با قدرت خود برافراشتیم و همواره، آن را وسعت می بخشیم.

۴۷) قرآن کریم، آخرین کتاب الهی است که بر خاتم پیامبران نازل شده و گواه و دلیل نبوت ایشان است.

پاسخ: این جمله صحیح است.

۴۸) قرآن کریم کارهای خارق العاده پیامبران را معجزه می نامد.

پاسخ: این جمله غلط است.

۴۹) معجزات پیامبران گذشته، فقط برای مردم آن زمان قابل مشاهده بود و امروز اثری از آنها باقی نیست.

پاسخ: این جمله صحیح است.

۵۰) هر کتابی از دو جنبه قابل بررسی است: اول از جنبه لفظی و دوم از جنبه محتوایی.

پاسخ: این جمله صحیح است.

۵۱) آثار و نوشته های اولیه دانشمندان و متفکران با آثار دوران پختگی آنها متفاوت نیست.

پاسخ: این جمله غلط است.

۵۲) قرآن کریم فقط از امور معنوی، یا آخرت و رابطه انسان با خدا سخن می گوید.

پاسخ: این جمله غلط است.

۵۳) در هر دوره ای از زمان؛ مجموع های از افکار، عقاید و آداب و رسوم که از آن به ……………… تعبیر می شود، مردم را کم و بیش تحت تأثیر قرار می دهد.

پاسخ: فرهنگ

۵۴) خداوند به کسانی که در ……………… شک دارند، پیشنهاد کرده است تا کتابی همانند آن را بیاوند.

پاسخ: الهی بودن قرآن کریم

۵۵) آسان ترین راه برای ……………… ، آوردن سوره ای مشابه یکی از سوره های این کتاب الهی است.

پاسخ: غیر الهی نشان دادن اسلام و قرآن کریم

۵۶) همین ……………… ، سبب نفوذ خارق العاده ای این کتاب آسمانی در افکار و قلوب در طول تاریخ شده است.

پاسخ: زیبایی لفظی

۵۷) در هر دوره ای از زمان، مجموعه ای از افکار، عقاید و آداب و رسوم که از آن به ……………… تعبیر می شود.

پاسخ: فرهنگ

۵۸) قرآن کریم در آیات خود به حرکت زمین اشاره می کند که از آن جمله، تشبیه زمین به ……………… است.

پاسخ: ذلول

نکته مهم: دانش آموزان عزیز، تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما متن درس را هم به دقت مطالعه کنید.

سوالات درس بعدی: سوالات متن درس پنجم دینی یازدهم انسانی

نمونه سوالات متن درس ۴ چهارم کتاب دینی یازدهم انسانی متوسطه دوم با جواب را در این مقاله مشاهده کردید. امیدوارم از آن استفاده کرده باشید و از صفحات دیگر ماگرتا دیدن نمایید. برای بهتر پیدا کردن جواب ها در آخر کلمات جستجو شده داخل گوگل کلمه ماگرتا را قرار دهید. همچنین سوالات خود را در بخش دیدگاه بنویسید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =