جواب فعالیت های درس دهم پیام های آسمانی نهم صفحه صفحه ۱۱۱ تا ۱۱۸
گام به گام پاسخ و حل پرسش های فعالیت صفحه 111 ، 115 ، 117 و 118 درس ۱۰ دهم کتاب پیام های آسمانی - دینی نهم
جواب سوالات و فعالیت های درس 10 دهم پیام های آسمانی نهم ؛ در این مقاله به جواب و پاسخ سوال های فعالیت کلاسی صفحه ۱۱۱ ، ۱۱۵ ، ۱۱۷ و ۱۱۸ و سوالات خودت را امتحان کن صفحه ۱۱۸ درس ۱۰ دهم مسئولیت همگانی کتاب پیام های آسمان – دینی پایه نهم متوسطه اول پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.
پاسخ درس بعدی: جواب درس یازدهم پیام های آسمانی نهم
جواب فعالیت کلاسی صفحه ۱۱۱ درس دهم دینی نهم
به نظر شما آیا هر یک از دلایل بالا می تواند برای تذکر ندادن به دیگران قابل پذیرش باشد؟ چرا؟
پاسخ: خیر، به هیچ وجه قابل پذیرش نیست. چرا که این نگرش باعث خواهد شد که مردم نسبت به سرنوشت دیگران بی تفاوت شوند و کارهای نادرست و ناپسند در جامعه رواج می یابد.
پاسخ فعالیت کلاسی صفحه ۱۱۵ درس دهم پیام های آسمان نهم
شخصی را تصور کنید که در جمع دیگران غیبت می کند. در جدول زیر نتایج نهی از منکر کردن و پیامد ترک آن را بنویسید.
اگر نهی از منکر بشود | اگر نهی از منکر نشود |
---|---|
او دیگر این گناه را حداقل در آن جمع انجام نمیدهد. | در این جمع فکر می کند که کار خوبی انجام نمی دهد. |
آبروی غیبت شونده حفظ شده و از بین نمی رود. | آبروی کسی که از او غیبت شده است، درمیان جمع از بین میرود. |
جمع حاضر در محل به سمت گناه هدایت نمی شوند. | او فکر می کند که هر طور که بخواهد می تواند صحبت کند و از گناهان زبان غافل می شود. |
باعث می شود که دیگران نیز در آن جمع غیبت کسی را نکنند. | باعث می شود که دیگران هم شروع به غیبت کردن کنند. |
حل فعالیت کلاسی صفحه ۱۱۷ درس ۱۰ پیام های آسمانی نهم
آیا با این شیوه ها می توان همواره از انجام گناهان جلوگیری کرد؟
مثلا آیا می توانیم با صحبت کردن با کسی که به خرید و فروش مواد مخدر می پردازد و بسیاری را گرفتار اعتیاد می کند، او را از تکرار این گناه بزرگ بازداریم؟ پس در چنین زمان هایی وظیفه ما چیست و باید چگونه عمل کنیم؟
پاسخ: خیر، زیرا با توجه به نوع خطا و گناهی که کسی انجام می دهد، روش برخورد با او متفاوت خواهد بود و تأثیر بر او و ترک آن کار بستگی به انتخاب شیوه مناسب در نهی کردن او دارد.
جواب فعالیت کلاسی صفحه ۱۱۸ درس دهم پیام های آسمانی نهم
یک بار دیگر به منکر های صورت گرفته و معروف های ترک شده در ابتدای درس توجه کنید. به نظر شما راه امر به معروف و نهی از منکر در هریک از این موارد چیست؟
پاسخ: ۱) نخریدن چنین اجناسی و آگاه کردن دیگران به چنین موضوعی باعث رکود تولید چنین اجناسی میشود و در نهایت اطلاع دادن به مراکز مربوطه دولتی برای برخورد با تولید کنندگان این کالاها.
۲) او را از عواقب کار منفی اش آگاه کنیم.
۳) در این مورد با او صحبت کنیم و نسبت به عواقب آن کار، او را آگاه کنیم.
۴) اگر تذکر زبانی را قبول نکرد به ناظم و مدیر مدرسه اطلاع بدهیم.
۵) با تذکر ساده به او بگوییم مشکل خودرو خود را برطرف کن، در غیر این صورت به مقامات بالاتر مثل محیط زیست یا پلیس اطلاع دهیم.
جواب سوالات خودت را امتحان کن صفحه ۱۱۸ درس دهم پیام نهم
۱) چهار مورد از آثار منفی ترک امر به معروف و نهی از منکر را بیان کنید.
پاسخ: ۱) مردم نسبت به سرنوشت دیگران بی تفاوت می شوند.
۲) کارهای نادرست و ناپسند در جامعه رواج می یابد.
۳) زشتی انجام بسیاری از کارها می رود، تا آنجا که جتی برخی از زشتی ها به عنوان کار معروف و خوب شناخته میشود.
۴) تعالیم و دستورات دین در میان مردم فراموش می شود.
۵) کم کم گناه و فساد در جامعه افزایش می یابد و فراوان می شود.
۶) رحمت و برکت خداوند از جامعه برداشته شده و جامعه مستحق عذاب الهی می گردد.
۲) با توجه به سخن حضرت علی (ع) جایگاه امر به معروف و نهی از منکر را در میان اعمال نیک بیان کنید.
پاسخ: همه کارهای نیک و حتی جهاد در راه خدا در مقایسه با امر به معروف و نهی از منکر حتی قطره ای در برابر دریایی پهناور و عمیق است.
۳) چرا مؤمنان مسئولیت بیشتری درباره امر به معروف و نهی از منکر دیگران دارند؟
پاسخ: زیرا مومنان ولی یکدیگرند؛ یعنی همدیگر را دوست دارند و نسبت به سرنوشت یکدیگر احساس مسئولیت می کنند. آنها همانگونه که از سعادت و خوشبختی خود لذت می برند، خوشبختی دیگر انسان ها نیز برایشان شیرین و شادی آور است.
جواب پیشنهاد صفحه ۱۱۸ درس ۱۰ پیام نهم
۱- دربارهٔ ارتباط قیام امام حسین (ع) با امر به معروف و نهی از منکر تحقیق کنید و نتیجهٔ آن را در کلاس برای دوستانتان بخوانید.
پاسخ: قیام امام حسین (ع) در سال ۶۱ هجری قمری یکی از مهمترین و برجستهترین رویدادهای تاریخ اسلام است. این قیام با هدف زنده نگهداشتن اصول دین اسلام و مقابله با انحرافات بزرگی که در جامعه اسلامی پدید آمده بود، انجام شد. یکی از اهداف اصلی امام حسین (ع) در این قیام، اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود.
۱. اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در اسلام
امر به معروف و نهی از منکر از مهمترین وظایف اجتماعی در اسلام است که در قرآن کریم و احادیث پیامبر (ص) به آن تأکید شده است. این فریضه به مسلمانان یادآوری میکند که باید در برابر ظلم و انحرافات اجتماعی بیتفاوت نباشند.
۲. سخنان امام حسین (ع) درباره هدف قیام
امام حسین (ع) در بخشی از سخنان خود هدف قیامشان را اینگونه بیان میکنند:
«من برای اصلاح امت جدم قیام کردم. میخواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سنت پیامبر (ص) و راه علی بن ابیطالب (ع) عمل کنم.»
این سخن نشان میدهد که قیام امام برای بازگرداندن ارزشهای اسلامی و مقابله با فساد در حکومت بنیامیه بود.
۳. وضعیت جامعه در زمان امام حسین (ع)
در زمان حکومت یزید بن معاویه، اصول دین اسلام به شدت تضعیف شده بود. فساد اخلاقی و ظلم در جامعه گسترش یافته و حقوق مردم نادیده گرفته میشد. امام حسین (ع) با قیام خود نشان دادند که در برابر این انحرافات نباید سکوت کرد.
۴. نتیجه قیام امام حسین (ع)
هرچند امام حسین (ع) و یارانشان در کربلا به شهادت رسیدند، اما این قیام توانست تأثیر عمیقی بر تاریخ اسلام بگذارد. این قیام مردم را به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر و ایستادگی در برابر ظلم آگاه کرد.
۲- دربارهٔ زندگی یکی از شهدای امر به معروف و نهی از منکر تحقیق کنید و نتیجهٔ آن را در کلاس برای دوستانتان بخوانید.
پاسخ: تحقیق در مورد شهید علی خلیلی :
شهید علی خلیلی یکی از جوانان شجاعی بود که جان خود را در راه اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر از دست داد. او متولد سال ۱۳۷۱ در تهران بود و از دوران نوجوانی به فعالیتهای فرهنگی و مذهبی علاقهمند بود.
اتفاقی که منجر به شهادت شد
در سال ۱۳۹۰، علی خلیلی زمانی که در حال بازگشت از یک جلسه مذهبی بود، گروهی از افراد را مشاهده کرد که رفتار نامناسبی داشتند. او با شجاعت و آرامش به تذکر دادن مشغول شد تا آنها را به اصلاح رفتارشان تشویق کند. اما متأسفانه با واکنش خشونتآمیز روبرو شد و از سوی یکی از آن افراد به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفت.
پایان زندگی و شهادت
پس از آن حادثه، علی خلیلی چندین عمل جراحی انجام داد و با مشکلات جسمی بسیاری روبرو شد. او سرانجام در سال 1393 بر اثر عوارض ناشی از همان جراحت به شهادت رسید.
پیام شهید
شهید علی خلیلی قبل از شهادتش در مصاحبهای گفت:
«من اگر در این راه بارها هم جان بدهم، باز هم به وظیفهام عمل میکنم. چون ایمان دارم که اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ترک شود، دیگر چیزی از دین باقی نمیماند.»
پاسخ درس قبلی: جواب درس نهم پیام های آسمانی نهم
توجه: شما دانش آموزان عزیز پایه نهم متوسطه اول می توانید برای دسترسی بهتر و سریع تر به جواب فعالیت های کتاب پیام های آسمان نهم ، در انتهای جواب فعالیت درس مورد نظر خود، عبارت « ماگرتا » را نیز به همراه آن در گوگل جستجو کنید.
در انتها امیدواریم که مقاله پاسخ و جواب سوالات و فعالیت های درس 10 دهم کتاب پیام های آسمانی نهم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید.