سوالات متن درس ششم دینی یازدهم انسانی با جواب
نمونه سوال و جواب متن و پرسش های تشریحی و تعریف کنید و نقطه چین درس 6 ششم دین و زندگی پایه یازدهم رشته انسانی
سوالات متن درس ششم دینی یازدهم انسانی با جواب ؛ در این مقاله پاسخ و جواب نمونه سوال های تشریحی و تعریف کنید و جای خالی مهم امتحانی متن درس ۶ ششم پیشوای اسوه کتاب دین و زندگی ۲ یازدهم رشته ادبیات و علوم انسانی متوسطه دوم را قرار داده ایم. در ادامه با بخش دین و زندگی یازدهم انسانی ماگرتا همراه ما باشید.
سوالات درس قبلی: سوالات متن درس پنجم دینی یازدهم انسانی
پاسخ تمرینات این درس: جواب درس ششم دین و زندگی یازدهم انسانی
نمونه سوال های امتحانی متن درس 6 ششم دین و زندگی یازدهم انسانی با جواب
۱) یکی از مسئولیتهای ………… تشکیل حکومت و رهبری مسلمانان بود.
پاسخ: رسول خدا (ص)
۲) پیامبر اکرم (ص) چگونه حکومت اسلامی را بنا نهاد؟
پاسخ: پیامبر اکرم (ص) پس از سیزده سال تلاش برای هدایت مردم مکه با دعوت مردم مدینه، به این شهر هجرت کرد و به فرمان خداوند، حکومت اسلامی را بنا نهاد. این حکومت، به تدریج گسترش یافت و در مدت ده سال، سراسر شبه جزیرهٔ عربستان را فراگرفت.
۳) پیامبر اسلام (ص) در مدت ده سال حکومتی که در مدینه داشت، چگونه زندگی کرد؟
پاسخ: آن حضرت، در مدت این ده سال، به گونهای زندگی کرد که در همهٔ زمینههای فردی و اجتماعی، از جمله در جایگاه رهبری، از سوی خداوند به عنوان الگو و اسوه مؤمنان معرفی شد.
۴) آیه «لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللّٰهِ اُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن کانَ یَرجُوا اللّٰهَ وَ الیَومَ الآخِرَ وَ ذَکَرَ اللّٰهَ کَثیرًا [سورهٔ احزاب / ۲۱]» به چه چیزی اشاره دارد؟
پاسخ: این آیه به الگو و اسوه بودن پیامبر (ص) برای مومنان اشاره دارد.
۵) طبق آیه «لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللّٰهِ اُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن کانَ یَرجُوا اللّٰهَ وَ الیَومَ الآخِرَ وَ ذَکَرَ اللّٰهَ کَثیرًا [سورهٔ احزاب / ۲۱]» پیامبر برای چه کسانی سرمشق نیکویی است؟
پاسخ: برای کسی که به خداوند و روز رستاخیز امید دارد و خدا را بسیار یاد میکند.
۶) پیامبر (ص) کوشید تا چگونه جامعه ای بنا کند؟
پاسخ: یکی از اهداف مهم حکومت الهی رسول خدا (ص) اجرای عدالت بود و ایشان در این مورد با قاطعیت عمل کرد و کوشید تا جامعهٔ عادلانهای بنا کند که در آن از تبعیض خبری نباشد و همه در برابر قانون الهی یکسان باشند.
۷) کوشش پیامبر برای بنا کردن جامعه ای عادلانه در چه شرایطی انجام گرفت؟
پاسخ: این اقدام پیامبر اکرم (ص) در شرایطی انجام میگرفت که در جامعهٔ آن روز حجاز و سایر کشورها، تبعیض و تفاوت طبقاتی، یک قانون پذیرفته شده بود و کسی با آن مخالفت نمیکرد.
۸) پیامبر اسلام بیت المال را چگونه میان مسلمانان تقسیم می کرد؟
پاسخ: آن حضرت، درآمد بیت المال را میان مسلمانان به تساوی تقسیم میکرد و فرقی میان عرب و غیرعرب نمیگذاشت.
۹) پیامبر اسلام در مقابل متجاوزگران به حقوق خود و دیگران، چگونه رفتار می کردند؟
پاسخ: با همهٔ بردباری و ملایمتی که در برابر پایمال حق شخصی خود داشت، در برابر نادیده گرفته شدن حقوق افراد جامعه میایستاد و کوتاه نمیآمد و متجاوزان حقوق مردم را در هر موقعیت و مقامی که بودند، مجازات میکرد.
۱۰) ابعاد رهبری رسول خدا را نام ببرید و هر کدام را توضیح دهید.
پاسخ: ۱- تلاش برای برقراری عدالت و برابری: یکی از اهداف مهم حکومت الهی رسول خدا (ص) اجرای عدالت بود و ایشان در این مورد با قاطعیت عمل کرد و کوشید تا جامعهٔ عادلانهای بنا کند که در آن از تبعیض خبری نباشد و همه در برابر قانون الهی یکسان باشند. این اقدام پیامبر اکرم (ص) در شرایطی انجام میگرفت که در جامعهٔ آن روز حجاز و سایر کشورها، تبعیض و تفاوت طبقاتی، یک قانون پذیرفته شده بود و کسی با آن مخالفت نمیکرد. آن حضرت، درآمد بیت المال را میان مسلمانان به تساوی تقسیم میکرد و فرقی میان عرب و غیرعرب نمیگذاشت. با همهٔ بردباری و ملایمتی که در برابر پایمال حق شخصی خود داشت، در برابر نادیده گرفته شدن حقوق افراد جامعه میایستاد و کوتاه نمیآمد و متجاوزان حقوق مردم را در هر موقعیت و مقامی که بودند، مجازات میکرد.
۲- محبت و مدارا با مردم: رفتار رسول خدا (ص) با مردم به قدری محبت آمیز بود که مردم، ایشان را پدر مهربان خود میدانستند و در سختیها به ایشان پناه میبردند. معمولاً اطرافیان یک رهبر برای اینکه خود را به او نزدیک کنند، عیب دیگران را نزد او بازگو میکنند.
هرکس به خانهٔ آن حضرت میرفت، به او احترام میگذاشت تا آنجا که گاهی ردای خود را زیر پای او پهن میکرد یا بر جای خود مینشاند. هرگز در مقابل یارانش پای خود را دراز نمیکرد و سعی میکرد تا وقتی که آنها نشستهاند، در کنارشان باشد. اگر دربارهٔ آخرت حرف میزدند با آنان همراهی میکرد؛ اگر دربارهٔ خوردنی و آشامیدنی و سایر امور روزمره سخن میگفتند، از روی لطف و مهربانی با آنان هم سخن میشد. گاهی در حضور پیامبر، شعر میخواندند، یا از گذشتهٔ خود میگفتند، در همهٔ این موارد، آنان را منع نمیکرد، مگر این که کار حرامی مانند غیبت کردن از آنان سر میزد؛ در این موارد بود که آنان را از ادامه بحث باز میداشت.
۳- سخت کوشی و دلسوزی در هدایت مردم: پیامبر چنان علاقهمند به نجات مردم از گمراهی بود که سختیها و آزارهای این راه، هرگز سبب دوری او از مردم نگردید و آن قدر برای هدایتشان شبانه روز تلاش کرد.
با همهٔ این دلسوزیها و زحمتها، دشمنی سران قریش با ایشان روز به روز بیشتر میشد. میگفتند او ساحر و جادوگر است، میگفتند دیوانه است، بر سر و رویش خاکستر میپاشیدند، طعنه و نیش زبان به او میزدند. با وجود اینها، آن قدر با مهربانی و صبر و تحمل، به هدایت مردم ادامه میداد، که گاه نزدیک بود از شدت غصه و اندوه فراوان از پا در آید.
آن حضرت، تلاش میکرد حتی کسانی را که با ایشان میجنگیدند هدایت کند و به سوی حق دعوت نماید. متکبران و برخی از بزرگان قبایل که تعالیم اسلام را به ضرر خود میدیدند، جنگهایی را علیه آن حضرت به راه میانداختند. پیامبر (ص) نیز به ناچار مسلمانان را برای مقابله با آنان بسیج میکرد.
۴- مبارزه با فقر و محرومیت: رسول خدا (ص) هم با فقر مبارزه میکرد و به دنبال بنای جامعهای آباد و دور از محرومیت بود و هم با کوچک شمردن فقیران و بینوایان به مخالفت بر میخاست. از این رو، مردم را به کار و فعالیت تشویق میکرد، از بیکاری بدش میآمد و کسانی را که فقط عبادت میکردند و کار نمیکردند، مذمت میکرد.
در عین حال، به فقیران بسیار احترام میگذاشت و اجازه نمیداد که به خاطر فقر مورد بیتوجهی قرار گیرند و فراموش شوند. برخی از آنها دوست صمیمی ایشان به شمار میرفتند. ثروت را ملاک برتری نمیشمرد. به آسانی با فقیرترین و محرومترین مردم مینشست و صمیمانه با آنها گفتوگو میکرد. آنان نیز رسول خدا (ص) را همدل و همراز خود مییافتند.
۵- ایجاد اُخوّت اسلامی: رسول خدا با ارزشهای جاهلی مبارزه کرد. یکی از این ارزشها تعصبهای قومی و نژادی بود. آن حضرت برتری عرب بر غیرعرب را که از سنتهای غلط جاهلی بود، باطل کرد و هرگونه فخر و افتخار به اینگونه مسائل را مذموم شمرد.
رسول خدا (ص) در مدینه، حکومت اسلامی را بنا کرد و به طور طبیعی، افراد پیرامون وی بیشتر از مردم مدینه و مکه بودند. اما اگر افرادی غیرعرب، ایمان میآوردند و در جمع مؤمنان قرار میگرفتند عزت و شرافتی مانند دیگران مییافتند و متناسب با تواناییشان مسئولیت میگرفتند.
در میان صمیمیترین یاران وی، شخصیتهایی چون سلمان از ایران و بلال از حبشه به چشم میخورد که گویای توجه وی به همه انسانها از هر نژادی بوده است.
۱۱) طبق سخن رسول خدا علل اینکه اقوام و ملل پیشین دچار سقوط شدند، چه بود؟
پاسخ: «اقوام و ملل پیشین بدین سبب، دچار سقوط شدند که در اجرای عدالت، تبعیض روا میداشتند؛ اگر شخصی قدرتمند و صاحب نفوذ از ایشان دزدی میکرد رهایش میکردند و اگر فردی ضعیف دزدی میکرد وی را مجازات میکردند».
۱۲) معمولا اطرافیان یک رهبر برای اینکه خود را به او نزدیک کنند، چه کار می کنند؟
پاسخ: عیب دیگران را نزد او بازگو میکنند.
۱۳) اگر شخصی می خواست بدی های دیگری را نزد پیامبر بازگو کند، ایشان چه می فرمودند؟
پاسخ: «بدیهای یکدیگر را پیش من بازگو نکنید؛ زیرا دوست دارم با دلی پاک و خالی از کدورت با شما معاشرت کنم.»
۱۴) چند مورد از رفتار محبت آمیز رسول خدا با مردم را بیان کنید؟
پاسخ: هرکس به خانهٔ آن حضرت میرفت، به او احترام میگذاشت تا آنجا که گاهی ردای خود را زیر پای او پهن میکرد یا بر جای خود مینشاند. هرگز در مقابل یارانش پای خود را دراز نمیکرد و سعی میکرد تا وقتی که آنها نشستهاند، در کنارشان باشد. اگر دربارهٔ آخرت حرف میزدند با آنان همراهی میکرد؛ اگر دربارهٔ خوردنی و آشامیدنی و سایر امور روزمره سخن میگفتند، از روی لطف و مهربانی با آنان هم سخن میشد. گاهی در حضور پیامبر، شعر میخواندند، یا از گذشتهٔ خود میگفتند، در همهٔ این موارد، آنان را منع نمیکرد، مگر این که کار حرامی مانند غیبت کردن از آنان سر میزد؛ در این موارد بود که آنان را از ادامه بحث باز میداشت.
۱۵) خداوند درباره علاقهمندی پیامبر به نجات مردم از گمراهی، خطاب به مسلمانان چه فرموده است؟
پاسخ: «رنج شما برای او سخت و دشوار است و بر [هدایت] شما حریص (به شدت علاقه مند) است»
۱۶) چند مورد از دشمنی های سران قریش با رسول خدا را نام ببرید.
پاسخ: میگفتند او ساحر و جادوگر است، میگفتند دیوانه است، بر سر و رویش خاکستر میپاشیدند، طعنه و نیش زبان به او میزدند.
۱۷) امام علی (ع) درباره سخت کوشی و دلسوزی پیامبر (ص) چه فرموده است؟
پاسخ: «پیامبر طبیبی سیّار بود، [برخلاف سایر طبیبان] او خود به سراغ مردم میرفت، داروها و مرهمهایش را خودش آماده میکرد و ابزارهای طبابت را با خود میبرد تا بر هرجا که نیاز باشد، مرهم بگذارد؛ بر دلهای کور، گوشهای کر، زبانهای گنگ، او با داروهای خویش بیماران غفلت زده سرگشته را درمان میکرد».
۱۸) پیامبر (ص) به ناچار مسلمانان را برای مقابله با چه کسانی بسیج می کرد؟
پاسخ: آن حضرت، تلاش میکرد حتی کسانی را که با ایشان میجنگیدند هدایت کند و به سوی حق دعوت نماید. متکبران و برخی از بزرگان قبایل که تعالیم اسلام را به ضرر خود میدیدند، جنگهایی را علیه آن حضرت به راه میانداختند. پیامبر (ص) نیز به ناچار مسلمانان را برای مقابله با آنان بسیج میکرد.
۱۹) پیامبر (ص) به مسلمانانی که به جنگ با دشمنان اسلام میرفتند، چه سفارش هایی می کردند؟
پاسخ: «اگر کافری در جنگ کشته شد او را مُثْله نکنید، کودکان و پیران و زنان را نکشید، حیوانات حلال گوشت را نکشید مگر اینکه برای تغذیه به آن احتیاج داشته باشید. هرگز آب مشرکان را زهرآلود نکنید و مزارع و نخلستانها را نسوزانید».
۲۰) آیه «لَعَلَّکَ باخِعٌ نَفسَکَ اَلّا یَکونوا مُؤمِنینَ [سورهٔ شعرا / ۳]» به چه چیزی اشاره دارد؟
پاسخ: این آیه به یکی از ابعاد رهبری پیامبر اسلام، یعنی سخت کوشی و دلسوزی در هدایت مردم اشاره دارد.
۲۱) یکی از ابعاد رهبری پیامبر (ص)، مبارزه با فقر و محرومیت است، آن را توضیح دهید.
پاسخ: رسول خدا (ص) هم با فقر مبارزه میکرد و به دنبال بنای جامعهای آباد و دور از محرومیت بود و هم با کوچک شمردن فقیران و بینوایان به مخالفت بر میخاست. از این رو، مردم را به کار و فعالیت تشویق میکرد، از بیکاری بدش میآمد و کسانی را که فقط عبادت میکردند و کار نمیکردند، مذمت میکرد.
۲۲) رسول خدا (ص) نسبت به فقیران چگونه رفتار می کردند؟
پاسخ: به فقیران بسیار احترام میگذاشت و اجازه نمیداد که به خاطر فقر مورد بیتوجهی قرار گیرند و فراموش شوند. برخی از آنها دوست صمیمی ایشان به شمار میرفتند. ثروت را ملاک برتری نمیشمرد. به آسانی با فقیرترین و محرومترین مردم مینشست و صمیمانه با آنها گفتوگو میکرد. آنان نیز رسول خدا (ص) را همدل و همراز خود مییافتند.
۲۳) رسول خدا (ص) در رابطه با همسایگان، به یاران خود چه فرموده است؟
پاسخ: «به من ایمان نیاورده است کسی که شب را با شکم سیر بخوابد و همسایه اش گرسنه باشد».
۲۴) یکی از ابعاد رهبری پیامبر (ص) ایجاد اخوت اسلامی است، آن را توضیح دهید.
پاسخ: رسول خدا با ارزشهای جاهلی مبارزه کرد. یکی از این ارزشها تعصبهای قومی و نژادی بود. آن حضرت برتری عرب بر غیرعرب را که از سنتهای غلط جاهلی بود، باطل کرد و هرگونه فخر و افتخار به اینگونه مسائل را مذموم شمرد. ملاک وی در تقسیمبندی، تقوای انسانها بود.
۲۵) آیه «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثَی وَ جَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَ قَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ [سورهٔ حجرات / ۱۳]» به چه چیزی اشاره دارد و پیام های آن را نیز بنویسید.
پاسخ: این آیه به یکی از ابعاد رهبری پیامبر اسلام یعنی ایجاد اخوت اسلامی اشاره دارد.
پیام های آیه: همه انسان ها چه مرد و زن با هم برابر هستند.
هیچ قبیله ای بر قبیله دیگر برتری ندارد.
گرامی ترین انسان ها نزد خداوند، با تقواترین آنهاست.
۲۶) اگر افرادی غیر عرب به اسلام ایمان می آوردند، چگونه با آنان رفتار می شد؟
پاسخ: اگر افرادی غیرعرب، ایمان میآوردند و در جمع مؤمنان قرار میگرفتند عزت و شرافتی مانند دیگران مییافتند و متناسب با تواناییشان مسئولیت میگرفتند.
۲۷) مهمترین ثمره اخوت مسلمانان با یکدیگر چیست؟ توضیح دهید.
پاسخ: مهمترین ثمرهٔ اخوت مسلمانان با یکدیگر، به وجود آمدن قدرت بزرگی است که زورگویان و مخالفان با اسلام را از تجاوز به حقوق ملتهای مسلمان باز میدارد و فرصت پیشرفت مسلمانان را فراهم میکند.
۲۸) تبدیل همسبتگی مسلمانان به دشمنی توسط دشمنان اسلام چه نتایج زیان باری در پی دارد؟
پاسخ: یکی از نتایج زیانبار این اختلافها، تجزیهٔ کشورهای بزرگ اسلامی به کشورهای کوچک در سدهٔ اخیر بود تا قدرتهای استعمارگر به راحتی بتوانند بر آن ها سلطه پیدا کنند و ذخایر آنان را به تاراج ببرند.
۲۹) امام خمینی (ره) درباره وحدت به مسلمانان چه می فرماید؟
پاسخ: «ای مسلمانان جهان که به حقیقت اسلام ایمان دارید، به پا خیزید و در زیر پرچم توحید و در سایهٔ تعلیمات اسلام مجتمع شوید و دست خیانت ابرقدرتها را از ممالک خود و خزائن سرشار آن کوتاه کنید … دست از اختلافات و هواهای نفسانی بردارید که شما دارای همه چیز هستید. بر فرهنگ اسلامی تکیه کنید و با غرب و غربزدگی مبارزه نمایید و روی پای خودتان بایستید».
۳۰) برای اینکه ما مسلمانان بتوانیم وحدت میان خود را تقویت کنیم، نیازمند اجرای چه برنامه هایی هستیم؟
پاسخ: نیازمند اجرای برنامههای دقیقی هستیم که نقشههای تفرقه افکنانهٔ استعمارگران و عوامل آنان را در سرزمینهای اسلامی خنثی کند و دلهای مسلمانان را به یکدیگر نزدیک کند.
۳۱) اقداماتی که باعث ایجاد وحدت میان مسلمانان می شود را بنویسید.
پاسخ: ۱- خود را از سایر مسلمانان دور ندانیم و برای پیشرفت جهان اسلام و پیروزی و سربلندی مسلمانان، در تمام نقاط جهان تلاش کنیم و به این سخن پیامبر گرامی توجه کامل داشته باشیم که فرمود:
مَن اَصبَحَ وَ لَم یَهتَمَّ بِاُمورِ المُسلِمینَ فَلَیسَ بِمُسلِم
«کسی که صبح کند و در اندیشهٔ رسیدگی به سایر مسلمانان نباشد، مسلمان نیست».
۲- از اهانت و توهین به مقدّسات سایر مسلمانان خودداری کنیم. کسانی که میخواهند مسلمانان را با هم دشمن کنند، با استفاده از همین توهینها، بذر دشمنی را میان مسلمانان میکارند و در موقع مناسب، محصول آن را درو میکنند تا به هدف خود برسند.
۳- از مظلومان در تمام نقاط جهان، با روشهای درست دفاع کنیم و برای رهایی آنان از ظلم بکوشیم، و به این سخن رسول خدا (ص) به خوبی عمل کنیم که فرمود:
«هر کس فریاد دادخواهی مظلومی را که از مسلمانان یاری میطلبد بشنود، اما به یاری آن مظلوم برنخیزد، مسلمان نیست».
۴- اعتقادات خود را با دانش و استدلال، ارتقا ببخشیم تا بتوانیم با دیگر مسلمانان براساس معرفت و استدلال سخن بگوییم و اعتقادات خود را به نحو صحیح و بدون نزاع و ناسزا گویی بیان کنیم. دفاع منطقی از اعتقادات، نه تنها سبب تفرقه و جدایی نمیشود، بلکه دلها را به یکدیگر نزدیک میکند. بنابراین، لازم است برنامهای برای شناخت بیشتر معارف قرآن، سیره و سنت پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت ایشان (ع) تنظیم کنیم.
۵- کسانی را که به ظاهر، خود را مسلمان مینامند، ولی با دشمنان اسلام دوستی میورزند، بشناسیم و فریب برنامههای آنان را نخوریم. روش این گروهها چنین است که دشمنان اسلام مانند صهیونیستها را دوست و برخی مسلمانان را دشمن معرفی میکنند؛ به طوری که مردم عادی به تدریج با دشمنان واقعی اسلام دوستی کنند و با گروهی از مسلمانان، دشمنی بورزند.
۳۲) پیامبر اکرم پس از سیزده سال تلاش برای هدایت مردم مدینه، با دعوت مردم مکه، به این شهر هجرت کرد.
پاسخ: این جمله غلط است.
۳۳) اقوام و ملل پیشین بدین سبب، دچار سقوط شدند که در اجرای عدالت، تبعیض روا می داشتند.
پاسخ: این جمله صحیح است.
۳۴) رسول خدا (ص) کسانی را که فقط به عبادت می پرداختند و به کار توجه نمی کردند، مذمت نمی کرد.
پاسخ: این جمله غلط است.
۳۵) امام خمینی در هر فرصتی، مسلمانان را به «وحدت» دعوت می کرد و از اختلافات بازمى داشت.
پاسخ: این جمله صحیح است.
۳۶) رفتار رسول خدا با مردم به قدری محبت آمیز بود که مردم، ایشان را پدر مهربان خود می دانستند.
پاسخ: این جمله صحیح است.
۳۷) معمولا اطرافيان يک رهبر براى اينكه خود را به او نزديک كنند، ………….. را نزد او بازگو می کنند.
پاسخ: عیب دیگران
۳۸) پیامبر اکرم (ص) ……………….. را که از سنت های غلط جاهلی بود، باطل كرد.
پاسخ: برتری عرب و بر غیرعرب
۳۹) در میان صمیميترین ياران پيامبر اكرم، شخصيت هايى چون …………….. و …………….. به چشم می خورد.
پاسخ: سلمان از ایران – بلال از حبشه
۴۰) مهمترین ثمره اخوت مسلمانان با یکدیگر، به وجود امدن قدرت بزر گی است کە زور گویان و مخالفان با اسلام را از تجاوز به …………….. باز می دارد.
پاسخ: حقوق ملت های مسلمان
۴۱) کسی که صبح کند و در …………….. به سایر مسلمانان نباشد، مسلمان نیست.
پاسخ: اندیشه رسیدگی
نکته مهم: دانش آموزان عزیز، تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما متن درس را هم به دقت مطالعه کنید.
سوالات درس بعدی: سوالات متن درس هفتم دینی یازدهم انسانی
نمونه سوالات متن درس ۶ ششم کتاب دینی یازدهم انسانی متوسطه دوم با جواب را در این مقاله مشاهده کردید. امیدوارم از آن استفاده کرده باشید و از صفحات دیگر ماگرتا دیدن نمایید. برای بهتر پیدا کردن جواب ها در آخر کلمات جستجو شده داخل گوگل کلمه ماگرتا را قرار دهید. همچنین سوالات خود را در بخش دیدگاه بنویسید.