سبک زندگی

سوالات متن درس ۱۰ دهم جامعه شناسی دهم انسانی با جواب

نمونه سوال های امتحانی تشریحی و جای خالی درس 10 ده کتاب جامعه شناسی 1 پایه دهم انسانی با جواب

نمونه سوالات متن درس ۱۰ دهم «تغییرات هویت اجتماعی» کتاب جامعه شناسی ۱ پایه دهم رشته علوم انسانی متوسطه دوم را می توانید در ادامه این مطلب از بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، مشاهده نمایید.

همچنین بخوانید: سوالات متن درس نهم جامعه شناسی دهم انسانی

سوالات متن درس ۱۰ دهم جامعه شناسی دهم انسانی با جواب
سوالات متن درس ۱۰ دهم جامعه شناسی دهم انسانی با جواب

نمونه سوال های متن امتحانی درس 10 دهم جامعه شناسی دهم

۱) منظور از موقعیت اجتماعی چیست؟

پاسخ: منظور از موقعیت اجتماعی، جایگاهی است که فرد در جامعه یا در یک گروه اجتماعی دارد.

۲) هویت اجتماعی افراد در بدو تولد چگونه است؟ و چگونه هویت جدید خود را به دست می آورند؟

پاسخ: افراد در بدو تولد، هویت اجتماعیِ انتسابی خود را به صورت انفعالی – خودشان در به‌ دست آوردن نقشی ندارند – در محیط خانواده و… می‌پذیرند.

۳) تحرک اجتماعی چیست؟ انواع آن را نام ببرید.

پاسخ: جابه‌جایی افراد از یک موقعیت اجتماعی به موقعیت اجتماعی دیگر را تحرک اجتماعی می‌گویند. تحرک اجتماعی انواعی دارد: صعودی، نزولی و افقی.

۴) با یک مثال تحرک اجتماعی افقی را توضیح دهید.

پاسخ: شخصی شغل خود را تغییر می‌دهد، در صورتی که شغل جدید، موقعیت اجتماعی او را تغییر ندهد، تحرک اجتماعی افقی دارد. مانند کارمندی که از یک بخش اداره به بخش دیگر منتقل می‌شود.

۵) موقعیت اجتماعی افراد به چه عواملی بستگی دارد؟ نام ببرید. (چهار مورد)

پاسخ: موقعیت اجتماعی افراد صرفاً تابع مشاغل آنها نیست؛ بلکه به عوامل دیگری مانند علم، ایمان، تقوا، هنر، احترام و… نیز بستگی دارد.

۶) آیا نحوه‌ی عکس العمل همه‌ی جوامع برای انجام هر نوع رفتاری، یکسان است؟ توضیح دهید.

پاسخ: خیر – در جهان‌های اجتماعی مختلف، فرصت‌های پیش روی افراد برای تحرک اجتماعی و کسب هویت‌های جدید، متفاوت است. هر جامعه‌ای به تناسب عقاید و ارزش‌هایی که دارد، برخی تغییرات هویتی و تحرک‌های اجتماعی را تشویق و برخی دیگر را منع می‌کند.

۷) در هر یک از جوامع زیر، به چه نوع رفتارهایی اجازه‌ی تحرک اجتماعی صعودی داده می شود؟ مثال بزنید.
الف) نژاد پرستی ب) سرمایه داری ج) سکولار د) دینی

پاسخ: الف) مثلاً جامعه‌ای که براساس ارزش‌های نژادی شکل می‌گیرد، صرفا برای یک نژاد خاص، امکان تحرک اجتماعی صعودی را فراهم می‌آورد.
ب) جامعه‌ای که قواعد و روابط آن براساس ارزش‌های اقتصادی است، تحرک اجتماعی صعودی را تنها برای کسانی ممکن می‌سازد که منابع ثروت را در اختیار دارند.
ج) در یک جهان سکولار، هویت دینی و معنوی افراد نمی‌تواند بروز و ظهور اجتماعی داشته باشد. در این جهان فعّالیت‌هایی که هویت دینی افراد را آشکار کند، منع می‌شوند. برای نمونه، می‌توان به جلوگیری از تحصیل دختران محجّبه در برخی جوامع غربی اشاره کرد.
د) در یک جهان دینی و معنوی نیز، هویت‌هایی که ابعاد متعالی و الهی انسان را نفی کنند، به رسمیت شناخته نمی‌شوند.

۸) تعارض فرهنگی چیست؟ علل آن را نام برده و توضیح دهید.

پاسخ: تغییرات هویتی افراد، گاه از مرزهای مورد قبول جهان اجتماعی فراتر می‌رود. اگر تغییرات هویتی بیرون از مرزهای مقبول جهان اجتماعی رخ دهد و شیوه‌هایی از زندگی را که با عقاید و ارزش‌ها در تقابل هستند به دنبال بیاورد، به تعارض فرهنگی منجر می‌شود که اضطراب و نگرانی‌های اجتماعی فراوانی به همراه دارد.

تعارض فرهنگی، گاهی ناشی از علل درونی است و به نوآوری‌ها و فعّالیت‌های اعضای جهان اجتماعی باز می‌گردد و گاه، ناشی از علل بیرونی است و پیامد تأثیرپذیری از جهان‌های اجتماعی دیگر است.

۹) در همه کشورها رده‌بندی مشاغل وجود دارد ولی رده‌‌بندی در کشورهای مختلف ……… نیست.

پاسخ: یکسان

نکته مهم: دانش آموزان عزیز، تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما متن درس را هم به دقت مطالعه کنید.

همچنین بخوانید: جواب درس دهم جامعه شناسی دهم انسانی
و
سوالات متن درس هشتم جامعه شناسی دهم انسانی

توجه: شما دانش آموز پایه دهم رشته علوم انسانی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب جامعه شناسی دهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله نمونه سوالات متن درس ۱۰ دهم کتاب جامعه شناسی پایه دهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش دیدگاه بیان کنید. 🌹

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 2 =