اخبارعلمی

جواب فعالیت های فصل اول زیست دوازدهم تجربی

پاسخ و حل سوال های فعالیت های گفتار 1 و 2 و 3 فصل درس 1 یک کتاب زیست شناسی 3 پایه دوازدهم تجربی

جواب فعالیت های فصل اول زیست دوازدهم تجربی ؛ در این مطلب به پاسخ و جواب سوالات شکل صفحه ۱۰ ، سوال هی متن کتاب و فعالیت های صفحه ۱۸ ، ۱۹ و ۲۰ گفتار ۱ و ۲ و ۳ فصل درس ۱ اول «مولکول های اطلاعاتی» کتاب زیست شناسی ۳ پایه دوازدهم رشته تجربی پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، همراه ما باشید.

پاسخ فصل بعدی: جواب فصل دوم زیست دوازدهم

جواب فعالیت های فصل اول زیست دوازدهم تجربی

جواب سوال شکل صفحه ۱۰ فصل ۱ زیست شناسی دوازدهم

الف) دِنای باکتری‌های اولیه پس از گریز دادن، یک نوار در انتهای لوله تشکیل دادند چون هر دو رشته دِنای آنها ۱۵N و چگالی سنگینی داشت.
ب) دِنای باکتری‌های حاصل از دور اول همانندسازی در محیط کشت حاوی ۱۴N (بعد از ۲۰ دقیقه) پس از گریز دادن، نواری در میانه لوله تشکیل دادند. پس دِنای آنها چگالی متوسط داشت.
پ) دِنای باکتری‌های حاصل از دور دوم همانندسازی (بعد از ۴۰ دقیقه) پس از گریز دادن دو نوار، یکی در میانه و دیگری در بالای لوله تشکیل دادند. پس نیمی از آنها چگالی متوسط و نیمی چگالی سبک داشتند. چرا؟

جواب سوال شکل صفحه ۱۰ فصل ۱ زیست شناسی دوازدهم

پاسخ: زیرا دناهای این مرحله در ابتدای همانندسازی، همگی چگالی متوسط داشتند (یک رشته سبک دارای ۱۴N یک رشته سنگین دارای ۱۵N) و در محیط حاوی ۱۴N (آماده برای ساخت رشته سبک)د ر مقابل رشته سنگین دنای اولیه یک رشته سبک (چگالی متوسط) و مقابل رشته سبک آن یک رشته سبک (چگالی سبک) ساخته می‌شود . (مطابق شکل بالا)

جواب فعالیت ۱ صفحه ۱۸ فصل اول زیست شناسی دوازدهم

با استفاده از دو یا چند مفتول فلزی ساختار دوم، سوم و چهارم پروتئین‌ها را مدل سازی کنید.

پاسخ: انجام این فعالیت به عهده دانش آموزان است ولی برای راهنمایی می توانید از چند مفتول یا سیم های مسی با پوشش های رنگی استفاده کنید.

ابتدا آن ها را به صورت خطی نشان می دهید. (ساختار اول)
پس به صورت فرم مارپیچ و صفحه ای در می آورید. (ساختار دوم)
مارپیچ ها و صفحات را با هم یا جداگانه در کنار هم قرار می دهید. (ساختار سوم)
تعدادی مارپیچ و صفحه را به رنگ های متفاوت در کنار هم قرار می دهید و ساختارهای متفاوتی را نشان می دهید. (ساختار چهارم)

پاسخ سوال متن صفحه ۱۸ فصل اول زیست شناسی دوازدهم

برخی پروتئین‌ها مثل هموگلوبین گازهای تنفسی را در خون منتقل می‌کنند. پمپ سدیم پتاسیم نیز که با آن آشنا هستید، پروتئینی است که در غشا وجود دارد. این پمپ یون‌های سدیم و پتاسیم را در عرض غشا جابه‌جا می‌کند و فعالیت آنزیمی هم دارد. آیا محل‌های فعالیت و نقش آنزیمی این پمپ را به یاد دارید؟

پاسخ: محل پمپ سدیم – پتاسیم: غشا یاخته‌ها (عصبی) و نقش آنزیمی پمب، جابجایی بون‌های سدیم و پتاسیم دو سمت غشا، در جهت خلاف شیب غلظت آن‌ها بود و آنزیم هستند، چون جایگاهی برای اتصال ATP دارند (جایگاه فعال) و واکنش تجزیه ATP به ADP و P در آن انجام می‌شود (یعنی عمل اختصاصی دارند).

جواب سوال متن صفحه ۱۹ فصل اول زیست شناسی دوازدهم

اگرچه آنزیم‌ها عملی اختصاصی دارند ولی برخی از آنها بیش از یک نوع واکنش را سرعت می‌بخشند. آیا می‌توانید مثالی از این نوع آنزیم‌ها بیاورید؟

پاسخ: آنزیم‌هایی که بیش از یک نوع واکنش را سرعت می‌بخشند، مثل آنزیم دنا پلیمراز که هم واکنش پلیمرازی دارد و پیوندهای فسفودی استر را در رشته دنا ایجاد می کند و هم واکنش نوکلنازی دارد و پیوندهای فسفو دی استر را می‌شکند (و آنزیم روبیسکو صفحه ۸۵ فصل ۶ کتاب درسی).

پاسخ فعالیت ۲ صفحه ۲۰ فصل ۱ زیست شناسی دوازدهم

الف) گفته می‌شود تب بالا خطرناک است، بین این مسئله و فعالیت آنزیم‌ها چه ارتباطی می‌بینید؟

پاسخ: تب بالا (بالاتر از ۴۰ درجه) ممکن است آنزیم ها را غیر فعال کند بنابراین عملکرد آن‌ها در سلول و بدن مختل می‌شود. عمل نکردن آنزیم‌ها ممکن است باعث غیر فعال شدن دستگاه های بدن و حتی مرگ شود.

ب) با توجه به تأثیر متفاوت دمای کم و زیاد روی آنزیم‌ها، از این ویژگی آنزیم‌ها در آزمایشگاه‌ها چگونه می‌توان استفاده کرد؟

پاسخ: برای غیر فعال کردن دائمی آنزیم‌ها از دمای بالا استفاده می‌شود ولی برای غیر فعال کردن موقتی و برگشت پذیر، برای مدتی از دمای پایین استفاده می‌کنند.

پاسخ دیگر: آنزیم‌ها در دما بالاتر ممکن است شکل غیر طبیعی یا برگشت‌ناپذیر پیدا کنند و غیرفعال شوند. آنزیم‌هایی که در دما پایین غیرفعال می‌شوند، با برگشت دما به حالت طبیعی، می‌توانند به حالت طبیعی باز گردند. بنابراین در آزمایشگاه‌ها، برای غیر فعال کردن دائمی آنزیم‌ها از دما بالا استفاده می‌شود و برای غیر فعال کردن موقتی و برگشت‌پذیر برای مدتی، از دما پایین استفاده می‌کنند.

همچنین بخوانید: گام به گام زیست شناسی دوازدهم تجربی

توجه: شما دانش آموز پایه دوازدهم رشته علوم تجربی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب فعالیت ها و سوالات دروس کتاب زیست شناسی دوازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوالات فعالیت های فصل ۱ اول کتاب زیست شناسی ۳ پایه دوازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 🌹

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =