اخبارعلمی

تحقیق درباره انواع اهرم ها ☑️ + مقایسه آن ها

مقاله دانش آموزی در مورد انواع اهرم ها با توضیح کامل و مقایسه آن ها

تحقیق در مورد انواع اهرم ها ؛ ماشین‌ها ابزار مکانیکی هستند که با تغییر اندازه نیرو و جهت آن کار را آسان‌تر انجام می‌دهند. اهرم یکی از همین ماشین‌ها است که برای سهولت کارها استفاده می‌شود، در این نوشته از بخش تحقیق ماگرتا می‌خواهیم به اطلاعاتی درمورد انواع اهرم بپردازیم با ما همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: اهرم چیست

تحقیق درباره انواع اهرم ها

تحقیق درباره اهرم چیست

اهرم از دسته ماشین‌های ساده است که به عنوان تکیه گاه اجسام استفاده می‌شود. اهرم توانایی چرخاندن و بلند کردن اجسام سنگین را دارد، یک نقطه از اهرم مخصوص کشیدن و راندن و به نقطه دوم بار وارد می‌شود و نقطه سوم تکیه گاه می‌باشد در واقع هر اهرم سه نقطه مشخص دارد.

انواع هرم ها

اهرم‌ها با توجه به محل قرار گیری اجزای مختلفی که دارند به سه دسته تقسیم می‌شوند که این سه نوع اهرام در مواردی مانند مکان نیرو وارد شده، مکان تکیه گاه و مکان بار با یکدیگر اختلاف دارند.

هرم نوع اول

هرم نوع اول به عنوان تکیه گاه بین نیروی محرک و نیروی مقاوم است. هر چه تکیه گاه اهرم به محل نیروی مقاوم وارد شده نزدیک‌تر باشد نیروی محرک کمتری صرف حرکت دادن بار می‌شود و اگر تکیه گاه در نزدیکی محل نیروی محرک وارد شده قرار داشته باشد نیروی محرک بیشتری برای حرکت بار نیاز است. این اهرم به وسیله‌ی نیروی محرک کوچک اجسام را بلند می‌کند.

کاربرد اهرم نوع اول در جک ماشین، الاکلنگ و دیلم است. ابزاری های بسیاری مانند قیچی، انبر، اره و چکش از اهرم نوع اول بهره می‌برند.

هرم نوع دوم

در این هرم نیروی مقاوم بین تکیه گاه و نیروی محرک قرار دارد. هر چه نیروی مقاوم به تکیه گاه نزدیکتر باشد نیروی مورد نیاز جهت حرکت دادن و جابجایی بار کمتر است و اگر نیروی مقاوم به نیروی محرک نزدیکتر باشد نیرو جهت حرکت دادن و جابجایی بار بیشتر است.

این نوع هرم در فرغون، پارو و دربازکن پر کاربرد است، از ابزارهایی که از هرم نوع دوم استفاده می‌کنند می‌توانیم به چرخ دستی، پدال ترمز ماشین، فندق شکن، ناخن گیر و دربازکن بطری اشاره کرد.

هرم نوع سوم

در هرم نوع سوم نیروی محرک مابین نیروی مقاوم و تکیه گاه می‌باشد. هر چه فاصله بین محلی که نیروی محرک وارد می‌شود با نیروی مقاوم بیشتر باشد اهرم کارایی مکانیکی بهتر و مناسب تری دارد. به طور کلی این نوع هرم در ابزار های مختلفی مانند مو چین، منگنه، میله‌های ماهیگیری، جارو، تله موش و غیره کاربرد دارد.

مقایسه انواع اهرم ها

  • اگر نیروهای ورودی و خروجی در جهت تکیه گاه باشند اهرم جهت نیروی اعمال شده را تغییر نمی دهد که این حالت فقط توسط اهرم‌های نوع دوم و سوم اتفاق می‌افتد ولی اگر نیروهای ورودی و خروجی در جهت عکس تکیه گاه قرار داشته باشند جهت نیرو تغییر می‌کند و این حالت در اهرم‌های نوع اول اتفاق می‌افتد.
  • اگر نیروی محرک نسبت به نیروی مقاوم به تکیه گاه نزدیکتر باشد نیروی خروجی کمتر از نیروی ورودی است این حالت همیشه در اهرم‌های نوع سوم و گاهی در اهرم‌های نوع اول اتفاق می‌افتد و هنگامی که نیروی محرک در محلی دورتر از تکیه گاه نسبت به نیروی مقاوم باشد نیروی خروجی بیشتر از نیروی ورودی است و این حالت بیشتر در اهرم‌های نوع دوم و گاهی در اهرم‌های نوع اول اتفاق می‌افتد.

مقالات پیشنهادی:
تحقیق درباره انواع عدسی ها
و
تحقیق درباره آهنربا

☑️ به پایان تحقیق درباره انواع هرم ها رسیدیم، اگر دیدگاهی در این زمینه داشتید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + چهار =