سبک زندگی

طرز تهیه آش دوغ محلی خوشمزه با ساده ترین مواد اولیه

دستور پخت آش دوغ خوشمزه بدون گوشت به سبک رستوران سنتی


طرز تهیه آش دوغ : آش دوغ، نسبت به سایر آش‌ها، یکی از محبوب‌تری و خوشمزه‌ترین آش‌ها است. این آش، معمولا در زمستان سرو میشود و خوردن آن در سرما لذت دوچندانی به شما می‌دهد.در هر شهری، به صورت متفاوت آش دوغ را درست می‌کنند. برای تهیه این آش خوشمزه بهتر است، از دوغ محلی و ترش استفاده کنید.

 اما مزه‌ی اصلی آش دوغ به نوع دوغی است که در آن استفاده می‌نمایید. مثلا دوغ محلی پر چرب که نه شیرین باشد، نه خیلی خیلی ترش، طعم فوق العاده ای به آش شما می‌دهد. همچنین شما می‌توانید این آش را با تغییر در نوع سبزی، از آش‌های محلی متمایز کنید. در این بخش دستور پخت ماگرتا ما برای کمک به شما قصد داریم تا طرز تهیه کامل این آش را توضیح دهیم.

همچنین بخوانید : طرز تهیه کباب تابه ای مجلسی آبدار

طرز تهیه آش دوغ
طرز تهیه آش دوغ

دستور پخت آش دوغ ساده و لذیذ

در این قسمت در مورد دستور پخت کامل آش دوغ لذیذ و خوشمزه صحبت می‌کنیم تا بتوانید، در خانه این آش را به راحتی درست کنید. دستوری پختی که در این مقاله گفته می‌شود، برای چهار نفر مناسب است و شما می‌توانید با نسبت گیری مواد، مقدار مواد لازم برای افراد بیشتر را به راحتی بدست آورید.

مواد لازم برای آش دوغ

  • ·دو لیتر دوغ محلی مرغوب
  • دویست گرم نخود با کیفیت
  • هفتصد و پنجاه گرم برنج مرغوب
  • یک قاشق غذاخوری سیر داغ
  • دو قاشق غذاخوری نعنا داغ
  • دو قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • نیم کیلو سبزی آشی
  • نمک و فلفل به اندازه کافی
مواد لازم برای تهیه آش دوغ

همچنین بخوانید : طرز تهیه اکبر جوجه اصل گلوگاه

مراحل پخت آش دوغ

گام اول: خیساندن نخود

برای تهیه آش دوغ ساده ابتدا نخود ها را از 24 ساعت قبل، خیس کنید، چون این روش باعث گرفته‌شدن، نفخ نخود می‌شود. پس از خیس خوردن نخود‌ها، آن را با آب سرد آبکشی کنید، ده دقیقه قبل از پخت، خرده های برنج را داخل آب جوش به همراه نمک بریزید تا نرم شوند و عطر بهتری داشته باشند.

قابله مناسب  آماده کنید. بهتر است که قابلمه تفلون نباشد، چون آش دوغ نیاز به هم زدن زیاد دارد. سپس قابلمه را تا نصفه  از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید .

گام دوم: اضافه کردن برنج

پس از نیم پخت شدن نخودها، برنج های نرم‌شده را به آن اضافه کنید. می‌توانید برنج را از قبل روی حرارت بگذاریم تا نرم شود. همچنین در هنگام پختن برنج می‌توانید سیر داغ و پیاز داغ را برای مزه بهتر آش اضافه نمایید.

گام سوم: اضافه کردن سبزی آش

اگر دراین مرحله آب آش کم شده بود، باید مقداری به آن اضافه کنید و سبزی آش( تره،جعفری، شوید) را به همراه نمک و فلفل به آن اضافه نمایید.

نباید درب قابلمه را بگذارید، زیرا باعث بد رنگ شدن آش می‌شود. سبزی آش بهتر است تازه باشد و همان لحظه که می‌خواهید از آن استفاده کنید، خرد شود .

این نکته تاثیر مطبوعی برای آش شما دارد و می‌تواند باعث خوشمزه‌تر شدن آن شود.

گام چهارم: اضافه کردن دوغ

پس از 20دقیقه، وقتی که سبزی‌ها پخته شدند، یک سوم دوغ را به مواد اضافه کنید (بهتر است دوغ محلی باشد، درصورت نبودن می‌توانید از دوغ پاکتی بدون گاز استفاده کنید).

مدام طی سه مرحله دوغ را بیافزایید تا جوش بخورد. دوغ را همزمان اضافه نکنید و طی هر مرحله دوغ را خوب هم بزنید تا در اصطلاح نبرد، در هنگام همزدن بهتر است که از قاشق چوبی استفاده کنید.

بعد از اضافه کردن دوغ به مواد، درب آن را نگذارید و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. سپس درب قابلمه بگذارید و به آش اجازه دهید تا جا بیفتد. بعد از چند دقیقه می‌توانید آش را در بشقابی سرو و میل کنید.

طرز تهیه آش دوغ ترکی شمالی تبریزی شیرازی

همچنین بخوانید : طرز تهیه کوکو مرغ مجلسی

نکات تکمیلی پخت آش دوغ

  1. شما می‌توانید ماست پر چرب را به جای دوغ جایگزین کنید، در این صورت باید برای تهیه آن از آب بیشتری استفاده کنید.
  2. اگر بوی سیر برای شما حالت مطبوعی ندارد، می‌توانید ازمواد آش آن را حذف کنید.
  3. برای خوشبو شدن آش بهتر است از خرده برنج‌ها  استفاده کنید و همچنین افزودن برنج ایرانی، می‌تاوند کمک کننده باشد. زیرا هم زود پخته می‌شود و هم بسیار معطر است .
  4. آش دوغ یک وعده غذایی سرد است، برای این که سردی آن را از بین برید، پیشنهاد می‌شود، فلفل آش را بیشتر کنید.
  5. اگر آرد برنج را داخل یک لیوان آب سرد بریزید و به مواد آش اضافه کنید، آش شما غلیظ‌تر می‌شود.

تفاوت آش دوغ در شهرهای مختلف

  • شیراز
    در آش دوغ این شهر لپه یا باقلا را جایگزین نخود خیس‌شده می‌کنند و بعد از تفت با روغن به همراه گوشت به برنج اضافه می‌نمایند.
  • اردبیل
    در یک مرحله از پخت ماست را هم می‌زنند تا یک دست بشود، سپس تخم مرغ را به همراه آرد و برنج به ماست اضافه می‌کنند و با افزودن آب، دوغ آش را تهیه می‌نمایند.
  • قزوین
    در آش دوغ این شهر، حبوبات دیگری به همراه نخود مانند لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، عدس استفاده می‌کنند. نکته دیگر پخت آش دوغ این شهر این است که برنج را بعد از خیس‌خوردن در آب قلم یا آب گوشت می‌پزنند.

همچنین بخوانید : طرز تهیه مربا هویج شفاف مجلسی

آش دوغ خودتان را آماده کنید

در این مقاله در مورد طرز تهیه آش دوغ و تفاوت‌های آن در چند شهر صحبت کردیم تا شما بتوانید به راحتی و با توجه به طبع خودتان، آش مورد نظرتان را آماده نمایید. در قسمت نظرات سایت ماگرتا به ما بگویید که آیا تا به حال آش دوغ درست کرده‌اید یا خیر؟

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 14 =