مطلب پیشنهادی :
ad
+
سبک زندگی

طرز تهیه خورش کنگر تهرانی ؛ با این غذا معجزه کدبانویی کنید

خب بچه‌ها، کم کم بوی بهار داره تو کوچه پس کوچه‌ها پیچ می‌خوره و خب، می‌دونید که بهار با یه عالمه عطر و طعم خاص همراهه. یکی از اون طعم‌های به‌یادموندنی که با فصل بهار جون می‌گیره، خورش کنگر تهرانیه. این خورش خوشمزه و مجلسی، یه جورایی امضای سفره‌های تهرونی تو روزهای بهاریه.

حالا شاید بپرسین که اصلاً چرا اسمش شده خورش کنگر تهرانی؟ دلیلش اینه که طرز تهیه خورش کنگر تهرانی با جاهای دیگه ایران کمی فرق داره. تهرونی‌ها این خورش رو با سبزی‌های معطر بهاری و یه فوت و فن‌های خاص درست می‌کنن که باعث می‌شه عطر و طعم بی‌نظیری پیدا کنه. پس دیگه معطل چی‌کاریم؟ بریم سراغ طرز تهیه خورش کنگر تهرانی اصل و نسب‌دار با تمام فوت و فن‌های آشپزی تهرونی‌ها! با ما در طرز تهیه ماگرتا همراه باشید.

طرز تهیه خورش کنگر تهرانی
طرز تهیه خورش کنگر تهرانی

مواد لازم برای تهیه خورش کنگر تهرانی

  • کنگر تازه: خب، معلومه که مهم‌ترین ماده اولیه برای خورش کنگر تهرانی، کنگر تازه و بهاریه. برای ۴ تا ۵ نفر حدود نیم کیلو تا ۷۰۰ گرم کنگر پاک‌شده لازمه.
  • گوشت خورشتی: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم گوشت خورشتی گوسفندی یا گوساله رو که تکه‌های قشنگ و یکدست باشه، تهیه کنید.
  • پیاز: یه دونه پیاز متوسط رو نگینی ریز خرد کنید.
  • سبزیجات معطر: اینجا می‌رسه به امضای تهرونی قضیه! ۲۰۰ گرم جعفری تازه و معطر و ۵۰ گرم نعناع تازه لازمه. البته یادتون باشه که نسبت جعفری به نعناع باید ۳ به ۱ باشه. این ترکیب، عطر و بوی بی‌نظیری به خورش کنگر تهرانی می‌ده.
  • رب گوجه فرنگی: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی برای رنگ و لعاب خورش لازمه.
  • لیموعمانی: ۲ تا ۳ عدد لیموعمانی درسته رو سوراخ کنید تا طعم ترش و ملسی به خورش بده.
  • ادویه‌جات: به اندازه کافی زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و یه قاشق چایخوری زعفران دم‌کرده برای عطر و طعم خورش لازم داریم.
  • روغن: به مقدار کافی برای تفت دادن

طرز تهیه خورش کنگر تهرانی به صورت مرحله به مرحله

حالا که همه مواد لازم رو آماده کردیم، بریم سراغ مراحل پخت خورش کنگر تهرانی:

۱. پاک کردن و آماده‌سازی کنگر:

خب، اول از همه باید سراغ کنگرها بریم. پاک کردن کنگر یه کم حوصله می‌خواد، اما نگران نباشین! خیلی سخت نیست. برگ‌های سفت و دور کنگر رو جدا کنید و برید سراغ قسمت انتهایی ساقه که ترد و قابل خوردنه. اون‌ها رو با احتیاط پوست بکنید و بشورید.

نکته: کنگر رو می‌تونین به دو صورت خرد کنید. یه روش اینه که ساقه‌های کنگر رو خلالی درشت خرد کنید. روش دیگه هم اینه که کنگر رو رنده درشت بزنین. هر کدوم رو که ترجیح می‌دین، انجام بدین.

۲. تفت دادن گوشت:

تو یه قابلمه مناسب، روغن رو روی حرارت متوسط داغ کنین. بعد، گوشت‌های خورشتی رو به همراه کمی زردچوبه تفت بدین تا گوشت‌ها تغییر رنگ بدن و اطرافشون طلایی بشه.

۳. سرخ کردن پیاز و افزودن ادویه:

بعد از اینکه گوشت‌ها رو تفت دادین، اون‌ها رو از قابلمه دربیارین و بذارین کنار. حالا پیاز رو به همون روغن اضافه کنین و اون رو سرخ کنین تا نرم و شفاف بشه. بعد از اینکه پیاز سبک شد، فلفل سیاه رو بهش اضافه کنین و یه تفت کوچولو بدین.

۴. اضافه کردن کنگر و لیموعمانی:

حالا نوبت اضافه کردن کنگرهای خردشده به پیاز داغ و ادویه‌هاست. کنگرها رو به قابلمه اضافه کنین و به همراه ادویه‌ها یه تفت کوچولو بدین تا عطر و طعمشون آزاد بشه. بعد از چند دقیقه، لیموعمانی‌های سوراخ شده رو هم به قابلمه اضافه کنین و یه کم دیگه تفت بدین.

تهیه خورش کنگر تهرانی

۵. افزودن رب گوجه فرنگی و آب:

در این مرحله، رب گوجه فرنگی رو به مواد داخل قابلمه اضافه کنین و به همراه کمی آب، خوب مخلوط کنین. بعد از اینکه رب گوجه فرنگی حل شد، به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنین تا روی مواد رو بپوشونه.

۶. پخت خورش:

حرارت رو کم کنین، در قابلمه رو بذارین و اجازه بدین تا خورش به آرامی جا بیافته و بپزه. حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت زمان لازم داره تا کنگرها و گوشت کاملاً بپزند و خورش جا بیافته.

۷. اضافه کردن سبزی‌های معطر و زعفران:

در نیم ساعت پایانی پخت خورش، سبزی‌های معطر رو که از قبل پاک کرده و ساطوری کردین، به همراه زعفران دم‌کرده به خورش اضافه کنین. خوب هم بزنین تا سبزی‌ها تو خورش پخش بشن.

۸. نمک و فلفل:

در اواخر پخت، نمک و فلفل خورش رو اندازه کنین. احتیاط کنین که خورش زیاد شور نشه.

۹. سرو خورش کنگر تهرانی:

بعد از اینکه خورش جا افتاد و به غلظت دلخواه رسید، شعله رو خاموش کنین و اجازه بدین تا خورش کمی از داغی بیافته. بعد، خورش کنگر تهرانی رو با پلو سفید یا نان و یه بشقاب سبزی تازه سرو کنین و از این غذای بهاری و خوشمزه لذت ببرین.

نکات تکمیلی برای پخت خورش کنگر تهرانی

  • استفاده از لیمو عمانی: لیمو عمانی به خورش کنگر تهرانی طعم ترش و ملسی می‌ده و باعث می‌شه که خورش خوشمزه‌تر بشه.
  • غلظت خورش: غلظت خورش کنگر تهرانی سلیقه‌ای هست. اگه دوست دارین خورش غلیظ‌تری داشته باشین، می‌تونین یه کم آرد نخودچی یا لپه رو تفت بدین و به خورش اضافه کنین.
  • زمان پخت: زمان پخت خورش کنگر تهرانی به نوع کنگر و تازگی اون بستگی داره. اگه کنگرها تازه و جوان باشن، سریع‌تر می‌پزند.
  • اضافه کردن مرغ: شما می‌تونین به جای گوشت خورشتی، از مرغ هم تو این خورش استفاده کنین. در این صورت، مرغ رو به همراه پیاز و ادویه‌ها تفت بدین و بعد بقیه مراحل رو طبق دستور انجام بدین.

سوالات متداول:

۱. از کجا بفهمیم که کنگر تازه و خوبه؟

کنگرهای تازه ساقه‌های ترد و سفتی دارن و برگ‌های سبز و شادابی دارن.

۲. چطوری می‌تونیم تلخی کنگر رو بگیریم؟

برای اینکه تلخی کنگر رو بگیرین، می‌تونین کنگرها رو قبل از پخت به مدت ۳۰ دقیقه تو آب نمک خیس بدین.

۳. چه نوع برنجی برای سرو خورش کنگر تهرانی مناسبه؟

بهترین نوع برنج برای سرو خورش کنگر تهرانی، پلو سفید ساده هست.

نتیجه‌گیری

خورش کنگر تهرانی یه غذای بهاری و خوشمزه هست که با عطر و طعم بی‌نظیرش می‌تونه سفره‌های شما رو بهاری‌تر کنه. با خوندن این مطلب، شما به طور کامل با طرز تهیه این خورش خوشمزه آشنا شدین و می‌تونین اون رو به راحتی در خونه خودتون درست کنین.

امیدوارم از این دستور پخت لذت ببرین و از خوردن این غذای اصیل ایرانی نهایت لذت رو ببرید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 12 =