طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی و خوشمزه ساده
چگونه یک کوکو سبزی خوشمزه ساده شیک درست کنیم؟ آموزش روش پخت کوکوی سبزی لذیذ
طرز تهیه کوکو سبزی که یکی از غذاهای بسیار بسیار خوش طعم و لذید است و همچنین طرفداران بسیاری در ایران دارد. این غذا را هم میتوان به عنوان یک وعده غذایی کامل شام یا ناهار سرو کرد و هم میتوان به عنوان میان وعده یا پیش غذا میل کنید.
کوکو سبزی را میتوان بدون زرشک و گردو تهیه کرد که معمولیتر است و هم میتوان از تهیه و طبخ آن از زرشک و گردو نیز استفاده کرد که طعم و ظاهر مجلسی تری به خود میگیرد. البته اضافه کردن این دو یعنی زرشک و گردو بستگی به میل و ذائقه شما عزیزان دارد. با بخش دستور پخت ماگرتا همراه باشید.
همچنین بخوانید : طرز تهیه کوکو مرغ مجلسی شمالی
مواد لازم جهت تهیه کوکو سبزی لذیذ
- دو الی سه تخم مرغ
- پانصد گرم سبزی کوکویی
- یک قاشق غذاخوری زرشک (اختیاری)
- دو قاشق غذاخوری گردو (اختیاری)
- به میزان لازم نمک،فلفل سیاه، زردچوبه
- به میزان لازم روغن
سبزی کوکو شامل موارد زیر میشود
گشنیز، تره، جعفری، شوید، پیازچه قسمت بیشتری از سبزی کوکو را “تره” تشکیل میدهد و بعد از آن گشنیز و جعفری و شوید. البته باید توجه نمائید که گشنیز اگر بیش از اندازه لازم در سبزی کوکو باشد ممکن است غذای شما را تلخ کند و از خوش طعمی آن بکاهد.
همچنین بخوانید : آموزش طرز تهیه کوکو سیب زمینی
شیوه تهیه و پخت کوکو سبزی
این غذا نیز همچون دیگر غذاهای ایرانی، در شهرها و اقوام مختلف ایران میتواند دستور پختهای مختلفی داشته باشد که برگرفته از ذائقه و طبیعت آن قوم و منطقه است.
این غذا، کالری خیلی زیادی ندارد، بلکه دارای خاصیت و فواید بسیاری نیز هست و افراد مختلف میتوانند آن را با خیال راحت میل کنند و از طعم بسیار لذیذ آن لذت ببرند. با میزان مواد اولیهای که در این مطلب به شما عرضه میکنیم میتوانید برای ۴ نفر این غذا را تهیه بفرمایید.
- گام اول
در ابتدا برای تهیه کوکو سبزی خوشمزه باید سبزی کوکو را به خوبی بشوئید و آن را به کمک یک چاقوی بزرگ یا ساطور خرد کنید. البته اگر از سبزی خردکنهای کوچک و دم دستی نیز در آشپزخانه خود دارید، میتوانید برای خرد کردن سبزیها از آن کمک بگیرید که کارتان راحتتر شود. - البته نباید اندازه سبزیهای خردشده خیلی ریز باشند و همچنین نیز خیلی درشت باشد و باید یک حد وسط برای آنها در نظر بگیرید.
- گام دوم
مقداری روغن یا کره داخل تابه بریزید و سبزی کوکوی خرد شده را به آن اضافه کنید و به مدت چند دقیقه سبزی را تفت دهید تا کمی سرخ شود. - توجه داشته باشید که سبزی را بیش از حد معمول تفت ندهید، چون هم خاصیت سبزی از بین میرود و هم رنگ آن تیره میشود و جلوه قشنگی به کوکو سبزی شما نمیدهد.
- البته بعضی افراد علاقه دارند که کوکو سبزی آن ها مقداری تیره شود و اگر شما نیز از این دسته افراد هستید برای اینکه کوکوی شما مقداری تیره شود ۲ الی ۳ دقیقه بیشتر سبزی را تفت دهید.
- گام سوم
بعد از اینکه کار سرخ شدن و تفت دادن سبزی کوکو به پایان رسید آن را از تابه خارج کنید و اجازه دهید به مدت چند دقیقه خنک شود.
- گام چهارم
تخم مرغ هارا در ظرف مناسبی بشکنید و نمک و فلفل و زرد چوبه را نیز به آن بیفزائید. - سپس آنها را خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند و بافتشان یکی شود. در صورت تمایل میتوانید مقداری بیکینگ پودر نیز به مواد بیفزائید تا بافت کوکو یکدستتر شود.
- گام پنجم
اگر مایل هستید و به زرشک علاقه دارید، در این مرحله باید زرشکها را اضافه کنید. قبل از استفاده از زرشکها آنها را بخیسانید تا نرم شوند و همچنین مغز گردوها را به صورت دلخواه خرد کنید. - گردوهای خرد شده و زرشک را به ظرفی که تخم مرغها را در آن ریخته بودید، اضافه کنید. مجددا با چنگال و یا همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- گام ششم
سبزی کوکو را که کنار گذاشته بودید تا به دمای محیط برسد را نیز به ظرف حاوی مواد تخم مرغ اضافه کنید و بار دیگر مواد را کاملا باهم مخلوط کنید تا یکدست شوند. توجه نمایید که سبزی کوکو باید حتما خنک شده باشد تا از سفتشدن تخم مرغها جلوگیری شود.
- مرحله هفتم
در این مرحله به اندازه کافی روغن داخل ماهیتابه بریزید و اجازه بدهید تا داغ شود. - میتوانید بنا بر سلیقه خود مواد را یکجا داخل تابه بریزید و یا اینکه مواد را با قالب به اشکال مختلف دربیاورید.
- گام هشتم
اگر مایه کوکو را یکجا داخل ماهیتابه ریختید، بعد از آن سطح مواد را با یک قاشق صاف کنید تا کوکو در همه جای تابه هم سطح شود و با جاهای دیگر کوکو یکسان شود.
- گام نهم
بعد چند دقیقه که قسمت زیری کوکو کاملا سرخ شد، کوکو را به تکههای مساوی تقسیم کنید و آن ها را برمیگردانید تا سمت دیگر آن نیز سرخ شود.
- مرحله دهم
در مرحله آخر، زمانی که کوکوها سرخ شدند، آن ها را در ظرفی مناسب همرا با مخلفاتی همچون خیارشور، گوجه و یا انواع ترشی و… برای عزیزانتان سرو کنید و از میل کردن آن لذت ببرید.
همچنین بخوانید : طرز تهیه آش دوغ محلی خوشمزه
بسیاری از افرادی که برای اولین بار دست به طبخ کوکو سبزی میزنند ممکن است که با مشکل وارفتگی و جداشدن آن روبهرو شوند. برای حل این مشکل در قسمت بعد چند راهکار کاملا کاربردی را برای شما عزیزان عنوان خواهیم کرد.
- اگر احساس کردید که مایه کوکو شما کمی رقیق یا آبکی است، میتوانید از مقدار آرد گندم و یا آرد نخودچی برای سفتتر شدن بافت آن استفاده کنید. البته میزان آردی که به مایه کوکو میزنید، نباید به حدی باشد که مواد را خیلی خشک یا سفت کند.
- اگر شما از سبزی کوکوی تازه، استفاده نمیکنید و از سبزی فریز شده در غذایتان استفاده میکنید. باید بگذارید یخ سبزی کاملا آب شود و سپس آب آن را کاملا بگیرید. بهتر است سبزی را در پارچهای نخی بریزید و بفشارید تا دیگر هیچ آبی نداشته باشند. البته توصیه ما به شما این است که از سبزی تازه معطر استفاده کنید چون باعث خوش طعم تر شدن کوکوی شما خواهد شد.
- روغنی که قرار است کوکو را در آن سرخ کنید، باید بسیار بسیار داغ باشد تا از وارفتن احتمالی کوکو جلوگیری کنید و اطراف آن به محض برخورد با روغن سرخ شود.
کوکو سبزی خوشمزه خودتان را درست کنید
با رعایت دستور طبخ و نکات تکمیلی که در این مقاله دستور آشپزی ماگرتا برای شما عزیزان عنوان کردیم، کوکو سبزی خوشمزه و خانگی خودتان را بپزید و از سرو و میل کردن آن در کنار عزیزان تان لذت ببرید.