ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل بار کج به منزل نمی رسد + داستان و انشا

مفهوم و داستان کامل حکایت قدیمی و پرکاربرد بار کج به منزل نمی رسد

معنی ضرب المثل بار کج به منزل نمی رسد؛ این حکایت درباره عدم امکان نتیجه گیری خوب با انجام کارهای بد و رفتن از مسیر بی راهه می باشد که تفاسیر کامل آن را در بخش ضرب المثل ماگرتا می خوانیم.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل باد آورده را باد می برد

معنی ضرب المثل بار کج به منزل نمی رسد + داستان

بار کج به منزل نمی رسد یعنی چه

منظور حکایت این است که از کاری که با سهل انگاری و نسنجیده انجام شود هیچ سود خوبی حاصل نمی شود. با تقلب و حیله نمی شود کاری انجام داد چون نتیجه خوبی نخواهد ندارد. مثلاً پیمانکاری که در ساخت ساختمان از وسایل غیر استاندارد استفاده می کند و بعد از آن در زلزله خانه آسیب می بیند و آن شخص رسوا می شود.

این ضرب المثل برای کارهایی که نیت خوبی هم پشت آن ها هست به کار می رود مثلا انسانی که می خواهد از راه دزدی به فقرا کمک کند. این کار نیز اشتباه است و باید به دنبال روش های بهتری برای کمک به نیازمندان بود. در نتیجه انسان برای رسیدن به هدف خود باید تلاش کند و از عقل و ابزار مناسب استفاده کند.

نتیجه گیری: انجام کار اشتباه هیچ سودی ندارد، زیرا از ابتدا اشتباه است، بنابراین باید همیشه سعی کنیم بهترین و درست ترین کار را انجام دهیم و دیگران را تشویق کنیم که از انتخاب کارهای نادرست خودداری کنند زیرا ما در قبال دیگران نیز مسئول هستیم.

داستان و حکایت بار کج به منزل نمی رسد

رسول خدا (ص) پسری به نام ابراهیم داشت، روزی که ابراهیم از دنیا رفت، مردم آمدند و گفتند: ببین، خورشید در سوگ فرزند پیغمبر است، و به خاطر آن تاریک شده و گرفته شده است. شاید اگر کسی به جز پیامبر (ص) بودند از این فرصت استفاده می کرد و می گفت بله، با این کار می شد افرادی را جذب کرد و به آن گفت که این معجزه من است و به این ترتیب پیروانش می شد.

اما رسول خدا این کار را نکرد، رسول خدا از جهل مردم استفاده نکرد تا به او ایمان آوردند؛ در عوض آنها را با خبر کرد و بیدار کرد و گفت: نه، خورشید و ماه به خاطر مرگ کسی گرفته نمی شود، بلکه اینها حوادث طبیعی و نشانه های خداوند است.

اگر در آن روز پیامبر از جهل مردم برای پیشبرد هدف خود استفاده می کرد، در آینده مردم به حقیقت امر پی می بردند و می گفتند اسلام دینی خرافی است. پیامبر از همان ابتدا نمی خواستند از روش های نادرست به نتیجه برسند، بلکه از همان ابتدا مردم را به تعقل و تفکر دعوت می کردند تا اسلام را از راه درست باور کنند.

ریشه ضرب المثل

این ضرب المثل ریشه در داستان جوانی دارد که پدری درستکار داشت اما خودش کلاهبردار بود و به طرق مختلف از مردم پول قرض می گرفت و قول پس دادن پول را می داد اما قصد برگرداندن آن را داشت.

مردم به پدر مرد جوان اعتماد داشتند و به خاطر صداقتش به پسر او پول قرض می دادند و پدر همیشه پسر را نصیحت می کرد اما متأسفانه مرد جوان به حرف پدرش گوش نمی داد تا اینکه یک روز دزدی به سراغش آمد و پولش را دزدی کرد و او که فریاد می زد پول هایم کو خجالت کشید و همه فهمیدند که او کلاهبردار است و قصد فریب همه را دارد.

این ضرب المثل به ما یادآوری می کند که نتیجه بیراهه رفتن، نابودی خودمان است و اگر انسانی دزد باشد و قصد داشته باشد با پولی که متعلق به او نیست کار کند، در نهایت کسی پیدا می شود که آن را از آن شخص می رباید.

انشا درباره بار کج به منزل نمی رسد

وقتی کلاس پنجم بودم، یکی از همکلاسی هایمان، به اسم سارا، همیشه بدون درس خواندن نمره های خوبی می گرفت. همه ما از این موضوع تعجب کرده بودیم زیرا او اصلا درس نمی خواند. تصمیم گرفتم با او همنشینی کنم و ببینم چگونه بدون مطالعه در همه دروس نمره خوبی می گیرد. بالاخره در پایان سال تحصیلی و در ایام امتحانات با هم صمیمی شدیم و از او پرسیدم چطور بدون درس خواندن همه امتحانات را با نمره خوب گذراندی؟

او به من گفت که سوالات همیشه در یک قفسه مخصوص در اتاق اداری نگهداری می شود و همیشه مخفیانه به آنجا می رود و قبل از امتحان سوالات را پیدا می کند و می خواند. تعجب کردم و گفتم ممکنه متوجه این موضوع بشن یا سوالات رو جای دیگه نگه دارن پس بهتر است درس های خود را بخوانی. اما او توجهی نکرد و در این بین اتفاق بدی افتاد.

در حالی که داشتیم صحبت می کردیم پدر مدرسه صدای ما را شنید و به مدیر گفت. مدیر محل نگهداری سوالات را هم تغییر داد و سارا نتوانست امتحانات را با موفقیت پشت سر بگذارد و من ناخودآگاه به یاد جمله «بار کج به منزل نمی رسد» افتادم.

همچنین بخوانید
معنی ضرب المثل تهی پای رفتن به از کفش تنگ
و
معنی ضرب المثل مو را از ماست کشیدن

☑️ شما چه دیدگاهی در مورد معنی ضرب المثل بار کج به منزل نمی رسد دارید؟ آیا تا حالا از این کنایه استفاده کرده اید؟

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام معنی. این ضرب المثل این هم میشود:«وقتی کاری را از اول اشتباه انجام بدهی تا آخر آن کار بد بخت خواهی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =