معنی ضرب المثل آفتابه لگن هفت دست شام و ناهار هیچی
گسترش و ریشه حکایت آفتابه لگن هفت دست شام و ناهار هیچی با توضیح کامل
ضرب المثل آفتابه لگن هفت دست، شام و ناهار هیچی را در کنایه به افرادی می گویند که در جور کردن مقدمات کاری افراط می کنند اما خود کار را به درستی انجام نمی هند، یا افرادی که نیازهای اولیه زندگیشان لنگ است ولی درگیر تجملات و ظواهر هستند، مشابه جیب خالی پز عالی. در ادامه ریشه و داستان این ضرب المثل را می خوانیم.
مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل خانه از پای بست ویران است
ریشه و داستان ضرب المثل آفتابه لگن هفت دست، شام و ناهار هیچی
آفتابه و لگن در زمان قدیم وسایلی مرسوم برای شستن دست و صورت بوده است. زمانی که مردم با دست غذا می خوردند، رسم بود پیش از غذا خوردن دست ها را با آفتابه و لگن می شستند.
در میهمانی ها فرد یا افرادی از طرف میزبان، آفتابه و لگن را سر سفره می آوردند، آن را پیش یک یک مهمان ها می بردند و لگن را زیر دست هر یک می گرفتند و با آفتابه آب می ریختند تا مهمان ها دست هایشان را بشویند و با حوله خشک کنند.
از آنجا که آفتابه و لگن از تجملات سفره محسوب می شد، بعضی افراد سعی می کردند سر سفره چند دست آفتابه و لگن بیاورند، که در این صورت برای مهمان ها نشان دهنده این بود که احتمالا غذا و پذیرایی بسیار مفصل خواهد بود!
اما گاهی پیش می آمد که این طور نبود و تجملات و تشریفات سفره بیشتر همین آفتابه و لگن بود تا غذا و خوراکی های زیاد. در چنین مواردی بود که این ضرب المثل «آفتابه لگن هفت دست، شام و ناهار هیچی» استفاده می شد.
اصطلاح انگلیسی ضرب المثل
معادل انگلیسی این ضرب المثل Too many chiefs and not enough Indians می باشد که از آن در شرایطی استفاده می شود که اکثر افراد تمایل دارند کاری را فرمان دهند و از عهده انجام آن برآیند و در عین حال افراد کمی هستند که این دستورات را اجرا کنند.
✅ در این بخش المثل آفتابه لگن هفت دست، شام و ناهار هیچی را بررسی کردیم، شما می توانید از بخش دیدگاه نظرتان را در مورد این حکایت با ما به اشتراک بگذارید.
مثل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل هر گردی گردو نیست
معنی ضرب المثل ایراد بنی اسرائیلی گرفتن
معنی ضرب المثل در ناامیدی بسی امید است