ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل سفر قندهار

معنا و مفهوم حکایت قدیمی به سفر قندهار رفتن به همراه بررسی ریشه و تاریخچه

معنی ضرب المثل سفر قندهار چیست؟ این اصطلاح به معنای سفر دور رفتن بوده و زمانی که فردی قصد داشته باشد به جای دوری برود، افراد از این ضرب المثل استفاده می‌کنند. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه ما باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل حاجی حاجی مکه

معنی ضرب المثل سفر قندهار

مفهوم ضرب المثل سفر قندهار

مفهوم این ضرب المثل به سفر دور و درازی اشاره دارد. در واقع می‌توان گفت که کنایه از سفر قندهار، رفتن به جای دوری است. در زمان‌های قدیم امکانات بسیار کم بوده و ممکن بود تا رفتن به یک سفر چندین ماه حتی چندین سال طول بکشد. به همین منظور زمانی که افراد مدت سفر خود را به زبان می‌آوردند مردم یاد ضرب المثل سفر قندهار افتاده و از فرد سوال می‌کردند که مگر قصد سفر به قندهار را داری که آن قدر مدت سفرت طول خواهد کشید.

برای مثال فرض کنید فردی قصد می‌کند به سفر یک هفته‌ای برود ولی با خود برای یک ماه وسیله می‌برد، در این حالت اطرافیان به او می‌گویند: که آیا قصد داری به سفر قندهار بروی که این همه وسیله با خود می‌بری؟

ریشه و داستان حکایت سفر قندهار

روزی از روزها مردی فقیر که به عالم و آدم بدهکار بود، زمانی که دید هر کدام از طلبکارانش روزانه چندین بار به در منزلش آمده و از این طریق او را نزد خانواده و همسایگان کوچک می‌کنند قصد کرد برای مدتی به سفر برود. او به همسر و اطرافیان خود گفت: قرار است تا برای کار کردن و فرستادن پول طلبکاران به شهر دیگری بروم و پس از جمع کردن حقوق سه الی چهار ماهم آمده و پول آن‌ها را بدهم.

مرد راهی شد و پس از گذشت چندین ساعت به شهر دیگری رسید و به دنبال کار رفت. پس از سعی و تلاش‌های بسیاری توانست تا کاری برای خود پیدا کرده و مشغول شود. همان روز دوباره طلبکاران به دم منزل او آمده و سراغ مرد را گرفتند که همسرش گفت: برای کار کردن به شهر دیگری رفته و قرار است تا طی 3 الی 4 ماه طلب همه شما را بپردازد. آن‌ها نیز قبول کردند و به منظور عدم آزار خانواده او تا 3 الی 4 ماه پیدایشان نشد. پس از اتمام زمان گفته شده تمامی طلبکاران جمع شده و دوباره به دم منزل مرد آمدند و سراغی از او گرفتند ولی مرد هنوز بازنگشته بود.

مدت زیادی گذشت و مرد پس از 1 سال به شهر خود بازگشت و به طلبکارانش اطلاع داد که برای دریافت طلب خود به منزل او بیایند. طلبکاران که از کار او عصبانی و حیرت زده بودند جمع شده و به منزل او رفتند. زمان کمی گذشت و مرد با چمدانی پر از پول آمد و طلبکاران یک صدا گفتند: که ای مرد تا به حال کجا بودی مگر سفر قندهار رفته بودی که انقدر دیر آمدی؟

گسترش و بازآفرینی ضرب المثل سفر قندهار

در زمان‌های قدیم به علت عدم برخورداری از وسیله نقلیه رفت ‌و آمد به شهرهای دیگر بسیار سخت بوده و می‌توانست تا حدود 1 سال طول بکشد. ولی حال با به وجود آمدن وسایل نقلیه دیگر کار افراد راحت شده و می‌توانند تا سفر 1 ساله خود را در 1 ماه انجام دهند. فرض کنید در زمان‌های قدیم وقتی که افراد می‌خواستند به حج بروند، به اطرافیان می‌گفتند که سفر ما حدود 6 ماه الی 1 سال طول خواهد کشید. در این حال اطرافیان نیز از ضرب المثل مگر می‌خواهی به سفر قندهار بروی استفاده می‌کردند.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل در دروازه را میشه بست ولی دهان مردم را نه
و
معنی ضرب المثل به خون کسی تشنه بودن

☑️ به پایان توضیحات معنی ضرب المثل سفر قندهار رسیدیم، اگر دیدگاهی در این رابطه داشتید حتما آن را از بخش نظرات از ما بپرسید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 1 =