ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل حاجی حاجی مکه ☑️ داستان و بازآفرینی

اصطلاح «حاجی حاجی مکه» به چه معناست؟ به تاریخچه و ریشه این حکایت

حاجی حاجی مکه کنایه از چیست؟ این ضرب المثل به معنی رفتن یک‌باره و بی‌خبر از کسی است و این مثل را به کسانی می‌گویند که بی‌خبر از دوستان و نزدیکان یک دفعه‌ای می‌روند و بدون خداحافظی از کسی راهشان را سر می‌گیرند. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل شکست پل پیروزی است

معنی ضرب المثل حاجی حاجی مکه

مفهوم ضرب المثل حاجی حاجی مکه

مفهوم این ضرب المثل شامل کسانی است که دیر به دیدار دوستان و آشنایان می‌روند و معمولا دیگران هم بخاطر این موضوع گله و شکایت می‌کنند. این آدم‌ها بیشتر بدقول هستند و فراموش کار، مثلا از کسی پولی را قرض می‌گیرند و یا فراموش می‌کنند که آن را بدهند یا خودشان نمی‌دهند. این افراد ارزش ناراحت کردن را ندارند وقتی کاملا بی احساس اند.

روی این گونه افراد اصلا نمی‌شود حساب باز کرد یا به آن‌ها اعتماد کرد، چون اگر کاری را برایش بسپارید ممکن است نادیده بگیرند یا فراموششان شود. پس باید بیاموزیم که به دیگران زیاد اعتماد نکنیم و توقع بیش از حد نداشته باشیم.

باز آفرینی ضرب المثل حاجی حاجی مکه

این گونه افراد که دیر به ملاقات هم می‌روند شاید اصلا دلتنگ دیگران نمی‌شوند و این افرادی که بی خبر جایی می‌روند نباید اعتماد کرد. اگر به هرکسی اعتماد نکنید همان قدر هم ضربه زیادی را تجربه نمی‌کنید.

شما باید یاد بگیرید چگونه از اول افراد غیر قابل اعتماد را شناسایی کنید و سپس فقط افراد قابل اعتماد را در دایره‌ی ارتباطات خصوصی خود قرار دهید. با انجام این کار شما یک زندگی اجتماعی خوب خواهید داشت و احتمال آنکه دوباره صدمه ببینید، بسیار کم خواهد شد.

یک معنی دیگر این ضرب المثل این است که ممکن است کسی برای شانه خالی کردن از انجام کاری برود و دیگر اصلا پیدایش نشود و در این صورت این ضرب المثل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نشانه‌های افراد غیرقابل اعتماد:
۱. پایمال شدن ارزش‌ها برایشان اهمیتی ندارند.
۲. غیرمستقیم ناراحتتان می‌کنند.
۳. سفره دلشان را هیچ وقت باز نمی‌کنند.
۴. عقده‌های بسیاری از دیگران دارند.
۵. از شکستتان خوشنود می‌شوند.

حکایت ضرب المثل حاجی حاجی مکه

بیشتر حاجیان پس از بازگشت از سفر حج با وجود خطرات بسیار زیاد مانند گردبادهای سخت و سرقت راهزنان با اسب و قاطر و شتر از صحرا های سوزان و بیابان‌های بی‌آب و علف می‌گذرند و سفرشان ۶ تا ۹ ماه طول می‌کشید و شاید در طول عمرشان یک بار به سفر های طولانی می‌رفتند. به دلیل برخی مشکلات حاجیان از مسافرت دوباره به عربستان و زیارت کعبه پرهیز می‌کردند و امکان دیدار دوباره با حاجیان سفر قبلی کاری بسیار کمیاب بود.

بدین ترتیب حاجیان ایرانی که از گوشه و کنار کشور بزرگ و زیبای ایران که در مکه با یکدیگر آشنا می‌شدند، امکان دیدار کردن را در خود ایران نداشتند؛ پس از پایان مراسم حج و هنگامی که آهنگ برگشت به ایران و محل تولد خود را می‌کردند، گاه به شوخی و گاهی جدی به یکدیگر می‌گفتند: حاجی حاجی مکه، یعنی دیگر امکان دیدار میان ما به دست نمی‌آید مگر آنکه دست تقدیر و سرنوشت دوباره ما را راهی سفر حج کند و ما بتوانیم دوباره یکدیگر را در مکه دیدار کنیم.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل فضول را بردند جهنم گفت هیزمش تر است
و
معنی ضرب المثل سگ زرد برادر شغال است

☑️ به پایان معنی ضرب المثل حاجی حاجی مکه رسیده‌ایم، اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 4 =