فرهنگ و هنر

سوالات متن درس یازدهم تاریخ دهم انسانی با جواب

گام به گام نمونه سوال و جواب متن و پرسش های تشریحی و تعریف کنید و نقطه چین درس 11 یازده آیین کشور داری کتاب تاریخ کلاس دهم رشته انسانی با جواب

سوالات متن درس یازدهم تاریخ دهم انسانی با جواب ؛ در این مقاله پاسخ و جواب نمونه سوال های تشریحی و تعریف کنید و جای خالی مهم امتحانی متن فصل و درس ۱۱ یازدهم آیین کشور داری کتاب تاریخ دهم رشته ادبیات و علوم انسانی متوسطه دوم را قرار داده ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: جواب فعالیت های درس ۱۱ تاریخ دهم انسانی

سوالات متن درس یازدهم تاریخ دهم انسانی با جواب
سوالات متن درس یازدهم تاریخ دهم انسانی با جواب

نمونه سوال های متن 11 یازدهم تاریخ دهم انسانی با جواب

نمونه سوالات متن درس یازدهم تاریخ دهم انسانی :

۱) تشکیلات اداری دوره ماد چگونه بود؟

پاسخ: از نحوه اداره کشور و تشکیلات اداری در دوران ماد به دلیل کمبود اسناد و شواهد مکتوب، بسیار دشوار است. به نظر میرسد که شاهان ماد به تقلید از شاهان پیشین و معاصر خود حکومت می کردند و احتمالا دربار و تشکیلات اداری محدود و کوچکی داشته اند که شامل پادشاه و برخی صاحب منصبان درباری، فرماندهان نظامی و حاکمان محلی می شده است.

۲) تشکیلات دیوانی و تقسیمات کشوری ایران در زمان سلطه سلوکیان چگونه بود؟

پاسخ: آنان بخش عمده ای از این تشکیلات را از هخامنشیان گرفتند، تقسیمات کشوری همانند هخامنشیان بود و قلمرو آنها هم به شهربی ها (ساتراپی ها) تقسیم شده بود، مالیات گیری مانند زمان هخامنشی بود، آنان به سیاست مدارای دینی شاهان هخامنشی ادامه دادند.

۳) نقش شاه در تشکیلات سیاسی هخامنشی را بیان کنید؟

پاسخ: در رأس تشکیلات سیاسی و اداری هخامنشیان، پادشاه قرار داشت که از اختیارات فراوانی در اداره امور کشور برخوردار بود. پادشاه هخامنشی و بویژه داریوش یکم، ادعا می کردند که به خواست اهوره مزدا به مقام پادشاهی دست یافته اند و به یاری او بر کشور فرمان می رانند.

۴) داریوش هخامنشی چه تحولی در تشکیلات استانی ایجاد کرد؟

پاسخ: داریوش تشکیلات استانی یا ساتراپی و شیوه اداره آنها را از نو سامان داد و قواعد تازه ای را برای نظارت و تسلط بیشتر حکومت مرکزی بر ساتراپ ها به وجود آورد.

۵) چرا هخامنشیان نیازمند شیوه های جدید مملکت داری بودند؟

پاسخ: هخامنشیان برای اداره قلمرو پهناور حکومت خود که شامل سرزمین های گوناگون با اقوام، فرهنگ ها و آداب و رسوم متفاوت می شد، نیازمند شیوه های مدیریتی تازه و تشکیلات حکومتی کارآمدی بودند.

۶) در زمان هخامنشیان وظیفه بازرسی و نظارت بر عملکرد مقام ها و مأموران دولتی چگونه صورت می گرفت؟

پاسخ: این وظیفه در پایتخت و شهربی ها (ساتراپی ها) برعهده یکی از خویشاوندان نزدیک شاه و یا یکی از درباریان مورد اعتماد و وفادار به او قرار می گرفت.

۷) داریوش اول برای اداره بهتر کشور، چه اقداماتی کرد؟

پاسخ: این پادشاه هوشمند و لایق برای سامان دادن امور و اداره بهتر قلمرو پهناور تحت فرمان خود، نظام اداری منظم و کارآمدی را پدید آورد. ازین رو، وی به عنوان بنیانگذار و طراح اصلی نظام سیاسی – اداری حکومت هخامنشیان شناخته می شود.

۸) اجزای اصلی تشکیلات اداری مرکزی دوره داریوش هخامنشی را بنویسید؟

پاسخ: خزانه شاهی، انبار شاهی، دیوان شاهی

۹) تشکیلات اداری مرکزی دوره داریوش هخامنشی را توضیح دهید؟

پاسخ: تشکیلات اداری مرکزی در درون دربار هخامنشی در پایتخت، ساماندهی شده بود و اجزای اصلی آن را خزانه شاهی، انبار شاهی و دیوان شاهی تشکیل می دادند. هریک از این اجزا تحت اداره یکی از نجبای بلندپایه مادی و یا پارسی قرار داشت.

۱۰) نظام سیاسی – اداری که داریوش یکم ایجاد کرد به دو بخش تقسیم می شد. آنها را بیان کنید؟

پاسخ: ۱- تشکیلات اداری مرکزی 
۲- تشکیلات استانی یا ساتراپی

۱۱) وظیفه دیوان شاهی در دوره هخامنشی را بیان کنید؟

پاسخ: دیوان شاهی وظیفه مهم نگارش، تنظیم، ثبت و نگهداری نامه ها، اسناد و نوشته های دولتی را بر عهده داشت. در این دیوان تعداد زیادی از دبیران و منشیان کار می کردند که به زبان ها و خط های رایج در سرزمین های تابعه هخامنشیان آشنا بودند.

۱۲) شیوه مدیریتی کورش بزرگ چگونه بود؟

پاسخ: کورش، از تشکیلات و تجربه های اداری حکومت های پیشین، برای اداره امور کشور استفاده کرد و شیوه جدیدی از فرمانروایی خردمندانه را که مبتنی بر احترام به دین و فرهنگ مردم سرزمین های فتح شده و مشارکت آنان در حکومت بود، ارائه نمود. سیاست کورش بزرگ این بود که از طریق مشارکت دادن اقوام و ملت های تابعه در اداره حکومت هخامنشی، وفاداری و پشتیبانی آنان را نسبت به خود جلب کند.

۱۳) در زمان هخامنشیان مسئول بازرسی و مأموران اور چشم و گوش شاه) وظیفه خود را چگونه انجام می دادند؟

پاسخ: آنان بطور منظم به بخش های مختلف قلمرو سرمی کشیدند تا اطمینان پیدا کنند که صاحب منصبان حکومتی وظایف خود را به درستی انجام می دهند و اوضاع کشور به سامان است.

۱۴) در دوره هخامنشی، شاه معمولا با چه کسانی مشورت می کرد؟

پاسخ: یک گروه مشورتی شامل بلندپایگان سیاسی، نظامی ، اداری و احتمالا مذهبی و حقوقی در کنار پادشاه حضور داشتند که وی در باره مسائل مهم حکومتی بویژ جنگ و صلح با آنان مشورت می کرد.

۱۵) نظام سیاسی اداری که داریوش تأسیس کرد، چه نتیجه ای داد؟

پاسخ: موجب وحدت بیشتر قلمرو هخامنشیان شد و حکومتی متمرکز و نیرومند پدید آورد.

۱۶) منابع اطلاعاتی در مورد شیوه کشورداری هخامنشی را نام ببرید؟

پاسخ: سنگ نوشته ها و لوح های گلی هخامنشی و نیز نوشته های مورخان یونانی عهد باستان، حاوی اطلاعات ارزشمندی در خصوص نظام حکومتی و تشکیلات اداری آن دوران هستند.

۱۷) خاندان اشکانی به اتکاء چه کسانی به قدرت رسیدند؟

پاسخ: آنان به اتکاء جنگاوران قبایل صحراگرد شرق ایران به قدرت رسیدند.

۱۸) در زمان هخامنشیان ، مسئول بازرسی و مأموران تحت فرمانش به عنوان چشم و گوش شاه معروف بودند.

نکته مهم: دانش آموزان عزیز، تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما متن درس را هم به دقت مطالعه کنید.

همچنین بخوانید: سوالات متن درس دهم تاریخ دهم انسانی

سوالات متن درس ۱۱ یازدهم کتاب تاریخ دهم انسانی متوسطه دوم با جواب را در این مقاله مشاهده کردید. امیدوارم از آن استفاده کرده باشید و از صفحات دیگر ماگرتا دیدن نمایید. برای بهتر پیدا کردن جواب ها در آخر کلمات جستجو شده داخل گوگل کلمه ماگرتا را قرار دهید. همچنین سوالات خود را در بخش دیدگاه بنویسید. 

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 6 =