سبک زندگی

جواب پژوهش کنید صفحه ۶۳ پودمان ۲ الزامات محیط کار دهم فنی حرفه ای

پاسخ پژوهش کنید صفحه 63 پودمان 2 کتاب الزامات محیط کار پایه دهم کلیه رشته‌های فنی حرفه ای و کار و دانش

جواب پژوهش کنید صفحه 63 الزامات محیط کار دهم هنرستان؛ در این بخش پاسخ پژوهش کنید صفحه ۶۳ پودمان دوم «محیط و قوانین کار» از کتاب الزامات محیط کار دهم دوره دوم متوسطه برای کلیه رشته های فنی حرفه ای و کار و دانش را در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا برای شما فراهم کرده‌ایم.

گام به گام فصل دوم: جواب پودمان ۲ الزامات محیط کار دهم فنی حرفه ای

جواب پژوهش کنید صفحه ۶۳ پودمان ۲ الزامات محیط کار دهم فنی حرفه ای

پاسخ پژوهش کنید صفحه ۶۳ پودمان ۲ الزامات محیط کار دهم فنی

مصاحبه با یک کارآفرین یا مدیر موفق
به‌صورت تیمی (یا فردی) به یک کارگاه صنعتی، شرکت مهندسی، یا یک کسب‌وکار موفق در شهر یا محله خود مراجعه کنید. از مدیر یا صاحب کسب‌وکار بخواهید تا ۵ دقیقه وقتشان را در اختیار شما قرار دهند (می‌توانید این مصاحبه را با یکی از اقوام که مدیر یک مجموعه است نیز انجام دهید).

سؤالاتی که باید در مصاحبه بپرسید:

۱. در زمان استخدام یک نیروی جدید، علاوه بر مهارت فنی، چه ویژگی‌های رفتاری و تیمی برای شما مهم است؟

پاسخ: مهارت فنی شرط ورود است، اما شرط ماندگاری نیست. سه ویژگی رفتاری کلیدی مدنظر من است:

۱. مسئولیت‌پذیری و انضباط کاری: وقت‌شناسی، حضور منظم و تعهد به وظیفه محوله.
۲. انتقادپذیری و روحیه یادگیری: وقتی نقصی در کار وجود دارد، جبهه‌گیری نکند و با روی باز آموزش بپذیرد.
۳. سازگاری و اخلاق کار تیمی: توانایی همکاری مسالمت‌آمیز با دیگران، احترام متقابل و دوری از حاشیه‌سازی و تک‌روی در محیط کارگاه.

۲. اگر دو نفر در تیم کاری شما با هم دچار اختلاف شوند، شما چگونه عملکرد آنها را ارزیابی و مشکل را حل می‌کنید؟

پاسخ: ۱. برگزاری جلسه اختصاصی و محرمانه: هیچ‌وقت جلوی سایر کارگران با آن‌ها صحبت نمی‌کنم؛ هر دو را به دفتر دعوت می‌کنم تا موضوع علنی نشود.
۲. شنیدن دو طرف بدون قضاوت شتاب‌زده (گوش دادن فعال): به هر نفر فرصت می‌دهم دلیل اختلاف و موضع خود را کامل توضیح دهد تا ریشه اصلی مشکل مشخص شود.
۳. جداسازی کار از احساسات شخصی: به آن‌ها یادآوری می‌کنم که در محیط کار اولویتْ هدف تیمی و انجام درست سفارش است، نه اثبات حقانیت فردی؛ سپس با مذاکره و متقاعدسازی، حدود وظایف هر کدام را بازتعریف می‌کنم تا اصطکاک کاری برطرف شود.

۳. آیا تا به حال پیش آمده کارمندی تخصص بالایی داشته باشد، اما به‌دلیل عدم توانایی در کار تیمی مجبور به اخراج او شده باشید؟ (لطفاً بدون ذکر نام مثال بزنید).

پاسخ: بله، متأسفانه. یک نیروی تراشکار فوق‌العاده ماهر داشتیم که کارهای ظریف و دقیق را به بهترین شکل انجام می‌داد. اما ایشان به‌شدت مغرور و انتقاد ناپذیر بود؛ به شاگردان و همکاران خود با لحن توهین‌آمیز دستور می‌داد، اشتباهات فنی خود را هرگز نمی‌پذیرفت و حاضر نبود با کسی هماهنگ شود.این رفتار باعث بی‌انگیزگی شدید سایر همکاران، ترک کار دو نفر از کارگران بااخلاق و ایجاد تنش همیشگی در کارگاه شد. در نهایت متوجه شدم آسیب حضور این فرد بیشتر از مهارتش است و عذر او را خواستم؛ چون آرامش روانی و روحیه تیمی کارگاه اولویت اصلی است.

سپس پاسخ‌های مصاحبه را در کلاس برای سایر گروه‌ها ارائه دهید و تفاوت نگاه مدیران دنیای واقعی را با تصورات خودتان مقایسه کنید.

پاسخ: تصور قبلی ما: فکر می‌کردیم در بازار کار فنی و مهندسی، فقط داشتن مدرک، تخصص بالا و دست‌به‌آچار بودن کافی است و مسائل اخلاقی اهمیت درجه دوم دارد.
واقعیت دنیای کار: مدیران تخصص بدون «اخلاق حرفه‌ای و توانایی کار تیمی» را مخرب می‌دانند. مهارت‌های نرم مثل صبر، فن بیان، کنترل خشم، مسئولیت‌پذیری و انعطاف‌پذیری حتی از مهارت فنی هم مهم‌تر هستند؛ زیرا تخصص را می‌توان آموزش داد، اما تغییر رفتارهای ناسازگار فردی در محیط کار بسیار دشوار است.

⚠️ دانش آموز عزیز به این نکته نیز توجه داشته باشید که مطالب درسی قرار گرفته شده در این صفحه فقط جنبه کمک آموزشی دارد لذا قبل از استفاده کردن از آن ها حتما خودتان نیز به سوالات پاسخ دهید تا مفهوم درس را به خوبی متوجه شوید.

پاسخ صفحه بعدی: جواب فعالیت عملی صفحه ۶۶ پودمان ۲ الزامات محیط کار دهم فنی حرفه ای

پاسخ صفحه قبلی: جواب گفت و گو کنید صفحه ۶۱ پودمان ۲ الزامات محیط کار دهم فنی حرفه ای

🔔 در این نوشته پاسخ پژوهش کنید صفحه ۶۳ الزامات محیط کار دهم فنی حرفه‌ای و کار و دانش را مرور کردیم، اگر سوالی دارید از قسمت نظرات بپرسید. همچنین جهت مشاهده گام به گام سایر بخش‌ها شماره صفحه آن را به همراه عبارت «ماگرتا» در گوگل جست و جو کنید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 5 =