جواب درس دوم دین و زندگی یازدهم انسانی صفحه ۱۷ و ۲۳
گام به گام پاسخ و حل فعالیت های صفحه 17 و 23 درس 2 دوم دینی یازدهم علوم انسانی
جواب درس دوم دینی یازدهم انسانی ؛ در این مطلب از بخش آموزش و پرورش ماگرتا با پاسخ و جواب سوالات تدبر در قرآن صفحه ۱۷ و دانش تکمیلی صفحه ۲۳ درس ۲ دوم تداوم هدایت کتاب دین و زندگی ۲ پایه یازدهم ادبیات و علوم انسانی آشنا می شوید. در ادامه با ما همراه باشید.
بعدی: جواب درس سوم دین و زندگی یازدهم انسانی
پاسخ تدبر در قرآن صفحه ۱۷ درس دوم دینی یازدهم انسانی
به ترجمه آیات توجه کنید:
۱- «خداوند از دین همان را برایتان بیان کرد که نوح را بدان سفارش نمود. و آنچه را ما به تو وحی کردیم و به ابراهیم و موسی و عیسی توصیه نمودیم، این بود که دین را به پا دارید، و در آن تفرقه نکنید.» [سورهٔ شوری / ۱۳]
۲- «قطعاً دین نزد خداوند، اسلام است و اهل کتاب در آن، راه مخالفت نپیمودند مگر پس از آنکه به حقانیّت آن آگاه شدند، آن هم به دلیل رشک و حسدی که میان آنان وجود داشت.» [سورهٔ آلعمران/ ۱۹]
۳- «[این دین] آیین پدرتان ابراهیم است و او شما را از پیش مسلمان نامید.» [سورهٔ حج / ۷۸]
۴- «ابراهیم نه یهودی بود و نه مسیحی؛ بلکه یکتاپرست (حق گرا) و مسلمان بود.» [سورهٔ آلعمران/ ۶۷]
اکنون به این سؤالات پاسخ دهید:
الف) خداوند از پیامبران میخواهد تا در چه چیز تفرقه نکنند؟
پاسخ: خداوند از پیامبران میخواهد در تبلیغ دین وحدت داشته و تفرقه نکنند.
ب) دین مورد قبول نزد خداوند کدام است؟
پاسخ: اسلام
ج) اهل کتاب (یهودیان و مسیحیان) با چه چیزی مخالفت کردند؟ علت مخالفت آنها چه بود؟
پاسخ: دربارۀ حقانیت دین اسلام دچار اختلاف شدند. – رشک و حسد
د) حضرت ابراهیم (ع) چه آیینی داشت؟
پاسخ: اسلام
ه) مسیحیان و یهودیان او را پیرو چه آیینی میدانستند؟
پاسخ: مسیحیان او را مسیحی و یهودیان او را یهودی میدانستند.
جواب دانش تکمیلی صفحه ۲۳ درس دوم دینی یازدهم انسانی
با اینکه تورات و انجیلهای امروزی با آنچه خداوند به عنوان کتاب آسمانی فرستاده بود، تفاوتهای بسیاری دارد و سعی شده تا هرجا که به صورت مستقیم بشارتی به آمدن حضرت محمد داده شده است، حذف یا تحریف شود، اما هنوز آثاری از این بشارتها در این دو کتاب باقی است.
پاسخ:
پیامبری از نسل حضرت اسماعیل
در سفر تثنیه عهد عتیق آمده است: «حضرت موسی (ع) به بنیاسرائیل گفت: خداوند به من فرمود که پیامبری مانند تو را از میان برادران ایشان برمیانگیزم و کلام خود را به زبان او میگذارم و هر آنچه به او دستور دهم، به بنیاسرائیل خواهد گفت. هرکس که سخنان او را نشنود، من از او بازخواست خواهم کرد.»
بدون شک، این پیامبر حضرت محمد (ص) است و نه حضرت عیسی (ع)، زیرا تورات حضرت اسماعیل را برادر بنیاسرائیل معرفی کرده و پیامبری که از نسل اسماعیل مبعوث شده، حضرت خاتمالانبیاء (ص) است و نه حضرت عیسی (ع). سایر جانشینان حضرت موسی (ع) نیز از نسل حضرت اسحاق و بنیاسرائیل بودند.
نزول از کوه فاران
«این است برکتی که موسی، مرد خدا، پیش از وفاتش به بنیاسرائیل داد: یهوه از سینا آمد و از سعیر بر ایشان طلوع کرد و از کوه فاران درخشان گردید.» با توجه به این بخش از عهد عتیق که میگوید اسماعیل در منطقه فاران ساکن شد، «و خدا با آن پسر بود و او بزرگ شد و در صحرا زندگی کرد و تیرانداز بزرگی گردید»، مشخص است که حضرت اسماعیل در مکه سکونت داشت. بنابراین، کوه فاران همان کوهی است که غار حرا در آن واقع شده و قرآن در آنجا بر پیامبر اسلام نازل شده است.
خبر داود نبی
در عهد عتیق، سرودههایی از داود که به نام «مزامیر داود» شناخته میشود، توصیفاتی از شخصی را ذکر کرده که در آینده خواهد آمد. اگرچه مسیحیان تلاش میکنند این توصیفات را به حضرت عیسی (ع) نسبت دهند، اما مقایسه این اوصاف با توصیفاتی که درباره حضرت رسول اکرم (ص) آمده نشاندهنده هماهنگی زیادی بین آنهاست. این سازگاری پژوهشگران را به این نتیجه میرساند که گویا حضرت داود خبر از آمدن آخرین پیامبر داده است.
گزارش عهد عتیق چنین است: «دل من به کلام نیکو میجوشد. انشاء خود را درباره پادشاه میگویم. زبان من قلم کاتب ماهر است. تو زیباترینی از بنی آدم و نعمت بر لبهای تو ریخته شده است. بنابراین، خدا تو را تا ابد مبارک ساخته است. ای جبار! شمشیر خود را بر ران خود ببند؛ یعنی جلال کبریایی خویش را، و با کبریایی خود سوار شو تا به حق و عدالت غالب شوی. دست راستت چیزهای ترسناک را به تو خواهد آموخت. با تیرهای تیز خود امتها زیر تو خواهند آمد.»
این گزارش شامل اوصافی مانند نیکوترین افراد بودن، مبارک بودن تا ابد، اهل شمشیر و جهاد بودن، و مورد ستایش اقوام بودن است. برخی از این اوصاف با نبوت و رسالت حضرت عیسی (ع) سازگاری ندارد؛ زیرا مسیحیان ادعا میکنند که شریعت عیسوی هیچ جایگاهی برای شمشیر و جهاد ندارد و او را پیامبر صلح مینامند.
امت بزرگی از نسل اسماعیل
«و ابراهیم به خدا گفت: ای کاش اسماعیل در حضور تو زندگی کند … و درباره اسماعیل دعایت را شنیدم؛ اینک به او برکت دادم و او را بارور کرده دوازده سرور تولید خواهد کرد و او را امت عظیمی خواهم ساخت.»
آمدن شیلوه
«عصای سلطنت از یهودا خواهد آمد تا زمانی که شیلوه بیاید که به او امتها جمع خواهند شد.»
قابل توجه اینکه یکی از معانی شیلوه طبق تصریح مستر هاکس در کتاب قاموس مقدس «فرستادن» است که با کلمه “رسول” یا رسول اللَّه همخوانی دارد.
انجیل
۱- «اگر مرا دوست دارید احکام مرا نگاه دارید. من از پدر خواهم خواست و او ارقلیطای دیگری به شما خواهد داد که تا ابد با شما باشد.»
۲- «چون فارقلیطا بیاید که من از جانب پدر برای شما خواهم فرستاد، روح راستین که از جانب پدر میآید درباره من شهادت خواهد داد.»
۳- «من راست میگویم که برای شما مفید است اگر من نروم فارقلیطا نزد شما نخواهد آمد؛ اما اگر بروم او را نزد شما خواهم فرستاد.» همچنین «او جهان را به پرهیز از گناه ملزم خواهد کرد …»
پارقلیطا معرب کلمه پاریکلتوس است که معانی ستودهای دارد و در عربی به احمد و محمد ترجمه میشود. قبل از اسلام، هیچ اختلافی بین علمای مسیحی درباره اینکه پارقلیطا پیامبر موعود انجیل است وجود نداشت؛ حتی برخی مسیحیان خود را موعود انجیل خواندند. اما پس از اسلام، علمای مسیحی تلاش کردند تا فارقلیطا را به معنای تسلیدهنده ترجمه کنند تا بشارت ظهور محمدی را محو نمایند؛ در حالی که دلایل متعددی وجود دارد که نشان میدهد فارقلیطا روح القدس نیست.
قرآن کریم منشأ اصلی اختلافات دینی را ناشی از رهبران دینی میداند که برای حفظ منافع دنیوی خود (ثروت و قدرت) پیامبر جدید را انکار کردند. این دلیل درباره ادیانی صدق میکند که منشأ الهی دارند. امروزه ادیانی وجود دارند که کاملاً ساخته دست انسانها هستند و جنبه الهی ندارند؛ برخی سازندگان این ادیان خود را به دروغ پیامبر معرفی کردهاند یا آنچه به ذهنشان رسیده در قالب یک دین به مردم عرضه کردهاند.
قبلی: جواب درس اول دین و زندگی یازدهم انسانی
توجه: شما دانش آموزان عزیز پایه یازدهم انسانی متوسطه دوم اگر می خواهید به راحتی به تمام مطالب آموزشی کتاب دین و زندگی (۲) پایه یازدهم رشته علوم انسانی دسترسی داشته باشید، تنها کافیه جواب درس مورد نظرتان را به همراه عبارت « ماگرتا » در گوگل جست و جو کنید.
در انتها امیدواریم که مقاله حل فعالیت های درس دوم کتاب دین و زندگی پایه یازدهم انسانی متوسطه دوم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید