جواب پودمان ۷ تاسیسات مکانیکی کاروفناوری نهم صفحه ۸۸ تا ۹۹
گام به گام پاسخ و حل تحقیق کنید و پرسش های صفحه 88 ، 90 ، 91 ، 92 ، 95 ، 97 و 99 پودمان کار و فناوری نهم
جواب تحقیق کنید و پرسش های پودمان تاسیسات مکانیکی کاروفناوری نهم ؛ در این مقاله از بخش آموزش و پرورش ماگرتا به پاسخ و جواب سوال های پرسش ، تحقیق کنید ، کار غیر کلاسی و کار کلاسی صفحه ۸۸ ، ۹۰ ، ۹۱ ، ۹۲ ، ۹۵ ، ۹۷ و ۹۹ پودمان تاسیسات مکانیکی کار و فناوری نهم متوسطه اول پرداخته ایم. در ادامه با ما همراه باشید.
پاسخ پودمان بعدی: جواب پودمان ۸ عمران کاروفناوری نهم
جواب کار غیر کلاسی صفحه ۸۸ پودمان تاسیسات مکانیکی کار و فناوری نهم
با توجه به شکل ۱-۷ بررسی کنید در محل سکونت و مدرسهٔ شما، کدام یک از این تأسیسات به کار رفته است؟
پاسخ: در خونه: توی خونه ما لولهکشی آب سرد و گرم داریم که برای حمام و آشپزخونه استفاده میشه. سیستم گرمایشی هم شوفاژه که با گاز کار میکنه. تأسیسات گازکشی هم داریم که برای اجاق گاز و آبگرمکن استفاده میشه. سیستم فاضلاب هم وجود داره که آبهای مصرفی رو به چاه میبره.
در مدرسه: توی مدرسه سیستم گرمایشی بخاری گازی هست. برای آبخوریها، لولهکشی آب سرد وجود داره. سیستم فاضلاب هم برای دستشوییها و آبخوریها استفاده میشه.
مقایسه که کردم دیدم بیشتر تأسیسات خونه و مدرسه شبیه هم هستن، ولی توی خونه امکانات بیشتری مثل آب گرم داریم که توی مدرسه نیست.
جواب کار کلاسی صفحه ۹۰ پودمان ۷ کار و فناوری نهم
تعویض شیر آب: گاهی نیاز است که شیر آب را تعویض کنید. در شکل ۳-۷ روش کلی تعویض یک شیر سرشیلنگی آمده است. شما نیز ابتدا روندنمای مراحل تعویض شیر را ترسیم کنید و سپس زیر نظر دبیر خود آن را انجام دهید. دقت کنید نوار تفلون را در جهت رزوهٔ پیچ، طوری بپیچید که پهنای نوار بهصورت باز روی رزوه قرار گیرد.
پاسخ: برای تعویض شیر آب مراحل زیر را دنبال کنید:
- قطع آب: ابتدا شیر اصلی آب را ببندید تا جریان آب قطع شود.
- آمادهسازی ابزار: ابزارهای مورد نیاز مثل آچار فرانسه، آچار لولهگیر (کلاغی یا شلاقی) و نوار تفلون را آماده کنید.
- باز کردن شیر قدیمی: با استفاده از آچار، شیر قدیمی را بهآرامی باز کنید. اگر اتصالات زنگزده یا سفت هستند، از دو آچار برای باز کردن استفاده کنید.
- تمیز کردن محل: رزوهها و محل اتصال را از هرگونه زنگزدگی یا رسوب تمیز کنید.
- پیچیدن نوار تفلون: نوار تفلون را در جهت رزوههای شیر جدید بپیچید. دقت کنید نوار بهصورت یکنواخت و کامل روی رزوه قرار گیرد.
- نصب شیر جدید: شیر جدید را بهآرامی روی رزوه بچرخانید و با آچار محکم کنید.
- تست آب: شیر اصلی آب را باز کرده و چک کنید که شیر جدید نشتی نداشته باشد.
نکته: حتماً کار را زیر نظر معلم انجام دهید تا مراحل را درست پیش ببرید.
پاسخ پرسش صفحه ۹۰ پودمان تاسیسات مکانیکی کار و فناوری نهم
علت به کارگیری دو آچار در باز و بسته کردن شیر چیست؟
پاسخ: به علت های زیر:
۱) ممکن است پایه شیر آب و لوله متصل به شیر فرسوده و زنگ زده باشد.
۲) ممکن است اتصالات پشت شیر زنگ زده یا فرسوده باشند
۳) ممکن است اتصالات گردان دیگری پشت شیر باشد که به همراه باز کردن شیر به چرخش در آیند.
برای مهار و محکم نگه داشتن آن ها و باز کردن مجزای شیر آب بهتر است از دو آچار برای باز و بستن شیر استفاده کنیم. می توان از دو آچار، فرانسه و آچار لوله گیر (کلاغی یا شلاقی) استفاده نمود.
پاسخ دیگر: احتمال دارد اتصالات پشت شیر زنگزده یا فرسوده شده باشند. در این حالت، برای باز کردن و محکم کردن آنها از دو آچار استفاده میکنیم. همچنین ممکن است اتصالات گردان دیگری پشت شیر وجود داشته باشد. در این موارد میتوان از دو نوع آچار، مانند آچار فرانسه و آچار لولهگیر (کلاغی یا شلاقی)، استفاده کرد.
جواب پرسش صفحه ۹۱ پودمان تاسیسات مکانیکی کاروفناوری نهم
در زمان بستن کلگی شیر، شیر باید در حالت باز باشد. به نظر شما دلیل این کار چیست؟ جنس واشر آب بندی از چه ماده ای است؟ چرا؟
پاسخ: ۱) زیرا هنگام بسته بودن شیر آب مغزی به بیرون پیچیده و طول مغزی زیاد است پس اگر کلگی شیر را روی آن قرار داده و با آچار بپیچیم چون طول زیاد می شود در اثر پیچاندن واشر به انتهای شیر برخورد کرده و باعث خرابی آن می شود. پس هنگام بستن کلگی برای اینکه این اتفاق نیفتد باید پیچ شیر را به صورت باز قرار دهیم تا واشر عقب رفته و هنگام بستن با انتهای شیر برخورد نکرده و خراب نشود و بعد اقدام به بستن سر شیر کنیم.
۲) جنس واشر معمولا از لاستیک نرم ،محکم و قابل انعطاف است تا به خوبی شیر را آب بندی کرده و جلوی چکه کردن را بگیرد و عمر طولانی نیز داشته باشد.
جواب تحقیق کنید صفحه ۹۲ پودمان تاسیسات مکانیکی کار و فناوری نهم
آیا به ساز و کار حرکتی شیرهای برداشت توجه کرده اید؟ در گروه خود با جست و جو در اینترنت، کتاب ها و منابع دیگر، در این خصوص تحقیق کنید و نتایج آن را در کلاس ارائه دهید.
پاسخ: سازوکار به کار رفته در تمام شیرهای چرخان از نوع سازوکار پیچ حرکتی است که در آن با گشتن و چرخش یک پیچ یا فلکه حرکت عمودی در دل شیر ایجاد شده و مجموعه آب بندی را به جلو و عقب می راند و باعث بستن و باز شدن شیر می شود.
نمونه این سازوکار در انواع گیره کارگاهی و جک پیچی نیز وجود دارد. اما شیرهای دیگری نیز هستند که مکانیزم های دیگری دارند و جهت کارهای خاص یا … استفاده می شوند و نحوه آب بندی آنها به صورت مخروطی – کره ای – ساچمه ای – لغزان و … است.
پاسخ پرسش صفحه ۹۵ پودمان تاسیسات مکانیکی کار و فناوری نهم
با توجه به شکل ۱۲-۷-الف، محاسبه کنید چنانچه در یک خانواده چهار نفره، هر نفر در روز دو بار از فلاش تانک استفاده کند در یک ماه چند لیتر آب صرفه جویی می شود؟
پاسخ: فلاش تانک یا مخزن شست و شو دستگاهی است که به منظور شست و شوی کاسه توالت به کار می رود. و دارای حجم های متفاوتی مانند ۶ و ۱۲ و ۱۸ لیتری است. اما امروزه حجم این فلاش تانک ها حدودا ۶ لیتر است.
بدیهی است هرچه حجم فلاش تانک ها کمتر باشد مقدار مصرف و هدر رفت آب کمتر است. اگر در یک خانواده 4 نفره هر نفر در روز ۲ بار از فلاش تانک ۶ لیتری استفاده کند، مقدار حجم آب استفاده شده در روز و ماه و سال برابر با محاسبات زیر خواهد بود.
در یک روز: ۴ ضرب در ۲ ضرب در ۶ برابر است با ۴۸ لیتر
در یک ماه: ۴۸ ضرب در ۳۰ برابر است با ۱۴۴۰ لیتر آب
در یک سال: ۴۸ ضرب در ۳۶۵ برابر است با ۱۷۵۲۰ لیتر آب
جواب تحقیق کنید صفحه ۹۷ پودمان تاسیسات مکانیکی کاروفناوری نهم
آیا تا کنون به تأسیسات ساختمان به عنوان قلب تپنده آن توجه کرده اید؟ در گروه خود با جست و جو در اینترنت، کتاب ها و منابع دیگر، در خصوص شباهت سیستم های تأسیساتی به قلب انسان تحقیق کنید و نتایج آن را در کالس ارائه دهید.
پاسخ: ساختار سیستم های تاسیسات حرارتی و برودتی یک ساختمان به صورت رفت و برگشت است که دقیقا مانند شبکه رگ ها و قلب انسان یا شبکه گردش خون عمل می کند. در سیستم گردش خون انسان، قلب باعث حرکت خون در رگها می شود و شش ها باعث احیاء و زنده شدن خون می گردنند و گردش خون به صورت ممتد و جاری در گردش است و این عمل باعث فعال و زنده نگه داشتن بدن می شود.
عملکرد سیستم تاسیسات یک ساختمان نیز دقیقاَ شبیه سیستم گردش خون انسان است، در این سیستم که می تواند هم برودتی (سرمایی) و هم حرارتی (گرمایی) باشد، شبکه لوله مانند رگ ها آب را در خود جاری می کنند و پمپ های سیستم مانند قلب کار گردش آب را به عهده دارند همچنین وسایل سرمایی و گرمایی مانند شش ها کار احیاء آب را برعهده دارند. سیستم تاسیسات ساختمان می تواند مانند سیستم گردش خون، یک سیستم بسته و پویا باشد.
پاسخ کار غیر کلاسی صفحه ۹۹ پودمان تاسیسات مکانیکی کاروفناوری نهم
با توجه به شکلهای ۱۶-۷ و ۱۷-۷، بررسی کنید در محل سکونت و مدرسهٔ شما، کدامیک از این نکات رعایت شده است؟
پاسخ: وقتی شکلهای ۱۶-۷ و ۱۷-۷ رو دیدم، متوجه شدم که این شکلها نکاتی درباره ایمنی در تأسیسات گاز و برق رو نشون میدن. حالا بررسی کردم که این نکات توی خونه و مدرسه ما رعایت شده یا نه.
- محل سکونت:
- توی خونه ما، لولههای گاز فلزی هستن و زنگزدگی ندارن، که این یکی از نکات مهم شکل 16-7 هست.
- همه اتصالات گاز محکم هستن و برای گاز اجاق و پکیج از شیلنگ مخصوص استفاده شده.
- سیمهای برق توی دیوار نصب شدن و کلید و پریزها سالم هستن، مثل چیزی که توی شکل 17-7 گفته شده.
- جعبه فیوز خونه هم جای مشخصی داره و اگر برق قطع بشه، از اونجا فیوز رو چک میکنیم.
- مدرسه:
- توی مدرسه، بخاریها به گاز شهری وصل هستن و اتصالات شیلنگها به نظر سالم میان.
- سیمهای برق از کانالهای مخصوص عبور داده شدن و جلوی دید نیستن.
- کلید و پریزها در جاهایی نصب شدن که دسترسی مستقیم دانشآموزها بهشون سخت باشه، که این ایمنتره.
- جعبه فیوز هم توی اتاق سرایدار قرار داره، که جای مناسبیه.
نتیجه: بیشتر نکات ایمنی توی خونه و مدرسه ما رعایت شده، ولی بهتره این چیزها همیشه بررسی بشه، چون ایمنی خیلی مهمه.
پاسخ پودمان قبلی: جواب پودمان ۶ برق کاروفناوری نهم
توجه: شما دانش آموز پایه نهم متوسطه اول می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب پودمان هایی کتاب کار و فناوری پایه نهم متوسطه اول ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.
در انتها امیدواریم که مقاله جواب تحقیق کنید و پرسش های پودمان ۷ تاسیسات مکانیکی کاروفناوری نهم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید از آن استفاده و بهره برده باشید.