طرز تهیه حلوای هویج با آرد گندم یا آرد برنج بسیار خوشمزه برای مهمانی
طرز تهیه حلوا هویج خوشمزه با آرد برنج یا گندم مخصوص مجالس شیک
طرز تهیه حلوای هویج : هویج از جمله صیفی جات پر طرفدار است و طعم بسیار خوبی دارد و میتوانید از هویج در خیلی از غذا ها استفاده کنید و حتی با هویج مربا درست کنید و در وعده های صبحانه و عصرانه نوش جان کنید. هویج بسیار برای سلامتی مفید است و خواص زیادی دارد هویج با داشتن مواد مقوی و ویتامین ها منبع مهمی برای درمان بسیاری از بیماری ها میباشد و همچنین برای سلامت پوست و مو و چشم و مفید است.
همچنین میدانید که حلوا جزو معروف ترین شیرینیهای ایرانی میباشد که حلوای هویج جزو حلواهای فوق العاده خوشمزه و آسان و پرطرفدار ایرانی است، معمولا از این حلوا در مراسم مذهبی و عزاداری و یا حتی برای نذریها استفاده میشود. مواد اصلی حلواها معمولا آرد و روغن میباشد که حلوایی که با آرد گندم تهیه میشود، پرکاربردتر از بقیه حلواها است که در این نوشتار دستور پخت ماگرتا به آموزش آن میپردازیم.
طرز تهیه مربا هویج شفاف مجلسی و خوشرنگ خانگی
مواد اولیه لازم برای تهیه حلوای هویج خوشمزه
- پانصد گرم هویج
- سیصد و پنجاه گرم یا دو پیمانه شکر
- صد و پنجاه گرم یا سه چهارم آب
- پنجاه گرم یا یک چهارم پیمانه گلاب
- یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده
- صد و پنجاه گرم آرد سفید قنادی یا آرد برنج
- صد گرم یا یک دوم پیمانه روغن مایع
- پنجاه گرم کره
میتوانید کره را حذف کنید و فقط از سه چهارم پیمانه روغن مایع استفاده کنید و همچنین میتوانید هم از آرد قنادی و هم از آرد برنج به طور همزمان استفاده کنید یا هر دو را باهم و یا جدا جدا استفاده نمایید که این مورد بستگی به خودتان دارد. برای تهیه حلوای هویج از شیر هم میتوانید استفاده کنید و به جای آب شیر را به مواد اضافه کنید که در این صورت حلوا هویج با شیر خواهید داشت.
طرز تهیه کیک هویج با گردو ساده خانگی
طرز تهیه حلوا هویج مرحله به مرحله
همانطور که از اسم این حلوا مشخص است ماده ای که با آرد در این حلوا استفاده “هویج” میباشد. در بین حلواهای که بدر قسمت اول گفته شد، میتوان ذکر کرد که پرطرفدارترین آنها حلوای هویج میباشد و دستورهای مختلفی برای پخت آن وجود دارد و در مناطق مختلف کشور به نوع خاصی تهیه و آماده میشود. البته باید بگوییم که در اصل ماجرا هیچ تفاوتی ایجاد نمیکنند. و تفاوت های ریزی با هم دارند.
این حلوای خوشمزه را میتوانید برای مهمانیها ،میان وعدهها و یا حتی در ماه مبارک رمضان میل کنید. ولی با توجه با سلیقه افراد میتوان مواد دیگری به مواد اصلی حلوا اضافه کرد و حلواهایی با طعم مختلف مانند حلوا ارده،حلوا گردویی ،حلوا با شیره و حلوای هویج داشت.
مرحله ی اول
در مرحله ی اول هویجها را خوب بشورید، پوست کنید، یک قابلمه بردارید و روی حرارت شعله بگذارید. حرارت را روی درجه متوسط رو به کم بگذارید و هویج ها و مقدار ۱ لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را نیم باز قرار دهید. بعد از قرار دادن هویجها درون قابلمه به هویج ها زمان دهید تا کاملا پخته و نرم شود و آب درون قابلمه آنها بخار شود.
مرحله ی دوم
هویج های پخته شده را از روی حرارت بردارید و همان زمان که داغ هستند با گوشتکوب برقی یا دستی یا حتی با استفاده از میکسر هویج ها را پوره کنید. دقت داشته باشید که هویجها باید کاملا له و پوره شوند و اصلا از رنده استفاده نکنید، چون هویج های شما در حلوا کاملا مشخص میشوند. زمانی که هویج ها پوره شدند، آنها را داخل تابه بریزید تا مقداری از آب آنها تبخیر شود.
مرحله ی سوم
در این مرحله باید شربت حلوا را آماده کنید، شکر و آب را داخل قابلمهای بریزید و حرارت را بر روی کم شعله گاز قرار دهید تا ذرات شکر کاملا حل شوند و بهتر است که دو سه مرتبه آنها را به هم بزنید.
بعد از اینکه شکر کاملا حل شد، زعفران و گلاب را اضافه کنید و بعد چند دقیقه که جوش آمد حرارت شعله را خاموش کنید. به این نکته توجه کنید که اگر از طعم هل خوشتان میآید میتوانید از ۱ الی ۲ عدد حل هم به شربت حلوا اضافه کنید.
مرحله ی چهارم
در این مرحله آردها را سه الی چهار بار الک کنید و تفت دهید. حدودا ۲۰ دقیقه زمان برای تفت دادن آرد کافی است. ولی در عین تفت دادن توجه کنید که رنگ آرد اصلا نباید تغییر کند. به دلیل اینکه بوی خامی آرد گرفته شود، باید آن را تفت دهید، هم بزنید.
حرارت شعله را کم کنید تا آرد نسوزد و بعد از تفتدادن برای جلوگیری از گولهشدن حلوا آرد را دو الی سه بار الک کنید.
مرحله ی پنجم
آرد الک شده را درون تابه بریزد و روغن و کره را به آرد اضافه کنید. سپس آنها را به هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند. بعد از یکدست شدن مواد، هویج پوره شده را به مواد قبلی اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد کاملا یکدست گردند، به طوری که حلوا کاملا جمع شود. اگر حلوا شل بود چند دقیقه زمان دهید تا روی حرارت بماند و بعد حلوا را گهواره کنید.
حالا حلوای شما آماده است و میتوانید درون هر ظرفی که میخواهید آن را سرو کنید و هر نوع تزئینی که میخواهید بر روی حلوا پیاده کنید. حتی میتوانید از خلال پسته و بادام برای تزئین استفاده کنید و این موارد بستگی به سلیقه شما دارد .
نکات مهم و فوت و فن پخت حلوای هویج
- اگر روغن حلوا کم بود میتوانید به آن مقداری روغن اضافه کنید.
- اگر دیدید حلوا چسبندگی دارد، کمی زمان بدید تا حلوا خنک شود، چون حلوای سرد چسبندگی کمتری دارد.
- هرچه مقدار هویج به آرد بیشتر باشد حلوا خوشمزهتر خواهد شد.
- حلوای هویج اگر در محیط سرد مانند یخچال نگهداری شود، ماندگاری بیشتری خواهد داشت.
حلوای هویج خودتان را آماده کنید
حلوای هویج یکی از خوشمزهترین حلوا میباشد که شما میتوانید این حلوای ساده را به راحتی در منزل و با استفاده از دستور العمل این مقاله سایت ماگرتا آماده کنید، نوش جان کنید و از طعم بینظیر این حلوا لذت ببرید. در قسمت نظرات به ما بگویید که آیا تا به حال حلوای هویج پختهاید یا خیر؟