سبک زندگیسلامت

علت بوی بد دهان چیست؟ راه درمان با تغییر چند عادت روزانه

علت بوی بد دهان چیست و چگونه از بین می‌رود؟

بوی بد دهان یا halitosis مشکلی است که در اکثر اوقات باعث خجالت و در برخی موارد حتی باعث اضطراب می شود. ممکن است شما برای حل این مشکل از آدامس های خوشبو کننده ، دهانشویه و سایر محصولات طراحی شده برای مبارزه با بوی بد دهان کمک بگیرید اما بسیاری از این محصولات فقط اقدامات موقت هستند زیرا علت این مشکل را برطرف نمی کنند. برای آگاهی از علت بوی بد دهان بر اساس کتاب درمانهای خانگی مایوکلینیک در ادامه با بخش درمان ماگرتا همراه باشید.

🧾 برای مطالعه بیشتر :

قبل از شروع به خواندن این مقاله خوب است بدانید که برخی غذاها ، شرایط و عادتهای سلامتی از جمله علت های بوی بد دهان می باشند و در بسیاری از موارد ، شما می توانید با بهداشت صحیح و مناسب دندان ، بوی بد دهان را بهبود ببخشید. اگر تکنیک های ساده مراقبت از خود، که در ادامه به آنها می پردازیم، مشکلتان را برطرف نکرد ، به دندانپزشک یا پزشک خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که شرایط جدی تر مانند عفونت لثه ها یا دندان‌ها باعث ایجاد بوی بد دهان شما نمی شود.

علائم بوی بد دهان

علت بوی بد دهان
علت بوی بد دهان

بوی بد دهان بسته به منبع یا علت اصلی آن متفاوت است. برخی افراد حتی اگر بوی دهان کمی داشته باشند زیاد نگران هستند ، در صورتی که برخی دیگر متوجه بوی بد دهان خود نمی شوند پس از آنجا که ارزیابی از چگونگی بوی نفس شما دشوار است ، از یک دوست نزدیک یا خانواده خود بخواهید تا در این مورد به شما کمک کند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

اگر بوی بد دهان دارید ، عادات بهداشت دهان و دندان خود را مرور کنید. سعی کنید تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنید ، مانند مسواک زدن دندان و زبان پس از غذا ، استفاده از نخ دندان و نوشیدن آب زیادی. اگر بوی بد دهان شما بعد از ایجاد چنین تغییراتی ادامه پیدا کرد ، به دندانپزشک خود مراجعه کنید. اگر دندانپزشک شما مشکوک است که وضعیت جدی تری باعث ایجاد بوی بد دهان شما می شود ، ممکن است شما را به پزشک ارجاع دهد تا علت بو را پیدا کند.

علت بوی بد دهان

این مشکل دلایل احتمالی زیادی دارد که شامل موارد زیر هستند:

۱. غذا

قرار گرفتن ذرات مواد غذایی در داخل و اطراف دندان های شما می تواند باکتری ها را افزایش داده و باعث بو شود. خوردن غذاهای خاص مانند پیاز ، سیر و ادویه جات نیز می تواند علت بوی بد دهان باشند زیرا بعد از هضم این غذاها ، آنها وارد جریان خون شما می شوند ، به ریه های شما منتقل می شوند و بر نفس شما تأثیر می گذارند.

۲. محصولات دخانیاتی

دخانیات
دخانیات

سیگار کشیدن باعث بوی نامطبوع دهان می شود. افراد سیگاری و مصرف کنندگان تنباکو به احتمال زیاد به بیماری لثه مبتلا می باشند که از بزرگ ترین علل بوی بد دهان می باشد.

۳. بهداشت ضعیف دندان

اگر روزانه مسواک نزنید و از نخ دندان مناسب استفاده نکنید ، ذرات غذا در دهان شما باقی می ماند و باعث بوی بد دهان می شود که در نتیجه آن روکشی بدون رنگ و چسبنده ای از باکتری ها (پلاک) روی دندان های شما شکل می گیرد. در صورت عدم استفاده از محصولات بهداشتی دندان ، باکتری ها می تواند لثه های شما را تحریک کند و در نهایت بین دندان ها ولثه ها لایه های پر از باکتری و عفونت ایجاد شود. زبان شما همچنین می تواند جایگاه خوبی برای جمع آوری باکتری ها باشد یکی از (اصلی ترین علت های بوی بد دهان)

💡 دندانهای مصنوعی که به طور مرتب تمیز نمی شوند یا به درستی جا زده نمی شوند می توانند جایگاه خوبی برای جمع آوری باکتری و ذرات غذایی باشند.

۴. خشکی دهان

خشکی دهان
خشکی دهان

وضعیتی به نام خشکی دهان یا خشکی زا (zeer-o-STOE-me-uh) می تواند به بوی بد دهان کمک کند زیرا در این وضعیت تولید بزاق کاهش می یابد. بزاق به پاکسازی دهان شما کمک می کند و عواملی که باعث ایجاد بوی بد دهان می شوند را تا حدودی از بین می برد.

خشکی دهان به طور طبیعی در هنگام خواب اتفاق می افتد و اگر با دهان باز می خوابید این امر می تواند بدتر شود. همچنین خشکی مزمن دهان می تواند در اثر مشکل در غدد بزاقی و برخی بیماری ها ایجاد باشد.

۴. داروها

برخی از داروها می توانند بطور غیرمستقیم با کمک به خشکی دهان باعث ایجاد بوی بد دهان شوند.

۵. وجود عفونت در دندان ها و لثه

بوی بد دهان می تواند ناشی از زخم های جراحی بعد از عمل جراحی دهان مانند کشیدن دندان یا در نتیجه پوسیدگی دندان ، بیماری لثه یا زخم های دهان باشد.

گاهی اوقات این بوی نامطلوب ناشی از سنگهای کوچکی است که در لوزه ها تشکیل می شود و با باکتری هایی که بو ایجاد می کنند پوشیده شده است. عفونت ها یا التهاب مزمن در بینی ، سینوس ها یا گلو نیز می تواند باعث بوی بد دهان شود.

۶. علل دیگر

بیماری هایی مانند برخی از سرطان ها و شرایطی مانند اختلالات متابولیک می توانند به واسطه مواد شیمیایی تولید شده ، بو و بوی نفس متمایزی ایجاد کنند. رفلاکس مزمن اسیدهای معده (بیماری ریفلاکس معده دستگاه گوارش یا GERD) می تواند با بوی بد دهان همراه باشد.

⛔ توجه داشته باشید که موارد نوشته تنها توصیه های یک پزشک متخصص در یک کتاب می باشد و شما برای آگاهی از این علت و درمان آن فقط و فقط باید به پزشک متخصص مراجعه کنید و در اینترنت دنبال درمان این مشکل نباشید.

منبع
MayoClinic

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 8 =