سبک زندگیسلامت

همه چیز درباره زانوی پرانتزی یا ضربدری!

درباره زانوی پرانتزی چه می دانید؟ آیا با حرکات اصلاحی می توان زانوی پرانتزی را درمان کرد؟

وقتی شخصی که دارای زانو ضربدری یا پرانتزی است با زانوهای در کنار هم بایستد، فاصله قابل توجهی بین مچ پاها وجود دارد که حدود 2 تا 3 اینچ است. به نظر می‌رسد زانوها به سمت یکدیگر فشار می‌آورند. این وضعیت نسبتاً شایع است و بیش از 20 درصد کودکان 3 ساله را درگیر می‌کند. در بیشتر کودکان خردسال، این وضعیت به طور طبیعی خودش را اصلاح می‌کند. تنها 1 درصد از کودکان 7 ساله به این ناهنجاری مبتلا هستند. در موارد نادر، زانوی ضربدری ممکن است تا نوجوانی ادامه یابد. در موارد دیگر، در کودکان بزرگ‌تر ممکن است آن در نتیجه بیماری زمینه‌ای ایجاد شود. در بیشتر مواقع نمی‌توان از بروز آن جلوگیری کرد. با این وجود گزینه‌های درمانی مختلفی وجود دارد که ممکن است به سهولت تشخیص برخی از علائم کمک کند. در صورت مشخص شدن و معالجه علت، از زانوی پرانتزی یا ضربدری که در نتیجه یک بیماری زمینه‌ای ایجاد می‌شود، جلوگیری می‌شود.

زانوی پرانتزی یا ضربدری چیست

درباره زانوی پرانتزی چه می دانید ؟

وجود زانوی پرانتزی یا ضربدری معمولاً در کودکان کوچک‌تر تشخیص داده نمی‌شود، زیرا این بیماری در رشد اولیه شایع است. در کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان، پزشک سعی خواهد کرد تا علت ابتلا به زانوی ضربدری را تشخیص دهد. علت مشخص خواهد کرد که آیا درمانی برای اصلاح بیماری لازم است یا خیر. برای تشخیص ناهنجاری زانوی ضربدری، یک پزشک باید به سابقه فرد مراجعه کند. سؤالات شامل اطلاعاتی در مورد سابقه خانوادگی و سایر شرایط شناخته شده از قبل است که ممکن است باعث زانوی ضربدری شود. اگر درد وجود داشته باشد، پزشک به احتمال زیاد از شخص می‌خواهد تا مشخص کند که درد در کجا احساس شده است، چقدر شدید است و چه زمانی رخ می‌دهد.

زانوی ضربدری یا پرانتزی ، وضعیتی است که زانوها را دچار ناهنجاری می‌کند. این ناهنجاری اغلب در کودکان خردسال دیده می‌شود و ممکن است برای والدینی که ممکن است اطلاعات بسیار کمی در مورد این بیماری داشته باشند بسیار نگران کننده باشد. در بیشتر موارد، کودک با وجود زانوهای ضربدری بزرگ می‌شود و نگرانی کمی وجود دارد. در مواردی که این اتفاق نمی‌افتد، یا زمانی که زانوی ضربدری در زندگی آینده فرد ایجاد می‌شود، ممکن است نیاز به درمان خاص داشته باشد.

درباره زانوی پرانتزی چه می دانید

آیا با حرکات اصلاحی می توان زانوی پرانتزی را درمان کرد؟

وجود وزن بیش از حد در شخص، می‌تواند یک عامل مؤثر در ایجاد زانوی ضربدری باشد. وزن اضافی فشار اضافی را روی پاها و زانوها ایجاد می‌کند که می‌تواند باعث بدتر شدن ناهنجاری زانوها شود. پزشک احتمالاً به شما توصیه می‌کند که فردی که اضافه وزن دارد باید از طریق ترکیبی از رژیم غذایی و ورزش، وزن خود را کاهش دهد.

جراحی به طور معمول اولین روش درمانی برای فرد مبتلا به زانوی ضربدری نیست. جراحی معمولاً برای موارد زیر قابل اجرا است:

زانوی ضربدری شدید

در جایی که ورزش، کشش و کاهش وزن باعث تسکین درد نمی‌شود.

برای کودکان، روشی به نام جراحی رشد هدایت شده اغلب استفاده می‌شود.

جراح قطعه کوچکی از فلز را در زانو وارد می‌کند. این صفحه فلزی به رشد استخوان در جهت صحیح کمک می‌کند. هنگامی که استخوان به درستی تراز شود، عمل جراحی دیگری برای برداشتن صفحه فلزی انجام می‌شود.

در بزرگسالان و نوجوانان بزرگ‌تر ممکن است از استئوتومی استفاده شود. مشابه عمل جراحی رشد هدایت شده، استئوتومی شامل یک جراحی است که یک صفحه فلزی کوچک را در زانو وارد می‌کند. از صفحه به عنوان یک بریس ثابت برای صاف نگه داشتن زانو استفاده می‌شود و برداشته نمی‌شود. در موارد نادر، پزشک ممکن است جایگزینی برای زانو را توصیه کند. در این حالت، زانوی مصنوعی که به طور صحیح با پای فرد هماهنگ شده باشد، ناهنجاری زانوی ضربدری را برطرف می‌کند.

در برخی موارد شدید، ممکن است عمل جراحی ضروری باشد، اما معمولاً راه حل آخر نیست زیرا سایر روش‌های درمانی در درمان زانوی ضربدری مؤثر هستند. درمان زانوی ضربدری در بزرگسالان و نوجوانان از اهمیت برخوردار است. در صورت عدم درمان، می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی بیشتر در زمینه مفاصل و ماهیچه‌ها، از جمله استئوتومی ‌شود.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + هشت =