مطلب پیشنهادی :
ad
+
سبک زندگی

چگونه حسود نباشیم ؟ راهکاری کنار گذاشتن و غلبه بر حسادت

چیکار کنم حسودی نکنم؟ حس حسادت زنانه

چگونه نسبت به دیگران حسود نباشیم ؟ حسادت از جمله رفتارهای منفی و بدی می باشد که می تواند تاثیرات قابل توجه ای را بر روی یک شخص و کسانی که مورد حسادت اطرافیان آن شخص قرار گرفته اند، بگذارد. حتی دیده شده است که در بعضی شرایط افراد، حسادت خود نسبت به همسرشان را نشانه ای بر شدت علاقه خودشان به او می‌دانند!

در ادامه با بخش روانشناسی ماگرتا همراه باشید.

چگونه حسود نباشیم؟

اثرات منفی حسادت
اثرات منفی حسادت

در این مقاله ۸ نکته مهم برای دوری از حسادت را برای شما دوستان معرفی خواهیم کرد. بیشتر این نکات بحث روانی داشته و شما باید روی خود و پرورش ذهنتان تمرین کنید.

۱. حسادت خود را بپذیرید

یکی از نکات ضروری برای دوری از حسادت باید درجه اول این ویژگی منفی را بپذیرید. برای درمان کردن حس حسادت خود نباید آن را تقصیر دیگران بدانید.

برخی اشخاص به وجود آمدن حسادت خود را ناشی از برخوردهای اطرافیان می دانند! اما موضوع اصلی این است که ویژگی حسادت در افراد از طریق افکارشان بوده و به منزله نوعی ری اکشن به موقعیت‌های دیگران است.

بنابراین با قبول کردن احساس حسادت خود، می توانید آن را بخشی از ضعف وجود خود دانسته و در جهت رفع چنین خصوصیتی به خودتان کمک کنید.

۲. قبول کنید که با دوست داشتن برخی آدم‌ها ممکن است صدمه ببینید

وارد شدن در رابطه عاشقانه تا حدودی احتمال آسیب زایی داشته و در چنین روابطی ممکن است که دچار شکست هایی عاطفی شوید. همینطور بعضی از افراد یکسری اختلالات خود انتقادی از دوران گذشته در زندگی خود به همراه دارند که این موضوع منجر به بیشتر شدن آسیب‌ها در چنین روابطی می شود.

در چنین مواقعی، پس زده شدن از طرف مقابل باعث ایجاد احساس حسادت و ناامنی در افراد را بسیار بالاتر می برد و موجب برانگیخته شدن احساسات قدیمی گذشته در آنان می‌شود.

البته باید دقت کرد که طرد شدن از جانب فرد مقابل هم به احتمال زیادی می تواند صدمات کوتاه مدت به همراه داشته باشد. این در حالی است که خود انتقادی در افراد موجب می شود تا احساس حسادت و سایر احساسات ناخوشایند آنان، از دوران گذشته با شدت بیشتری نشان داده شوند.

۳. خود را بشناسید

چگونه حسود نباشیم ؟ برای رفع حس حسادت نیاز است تا اول خودتان را به خوبی بشناسید. به عبارتی، تنها در این صورت است که می توانید بی ارزش بودن حسادت را در خود و دیگران تشخیص بدهید.

چگونه حسود نباشیم با خودشناسی
خودشناسی

شما بدون خودآگاهی ممکن است تصور کنید که این احساس در وجود شما به صورت موقت بوده یا حتی رفع شده اند! در حالی که چنین چیزی نیست و در صورت برخورد با ویژگی های خوب دیگران به جای متمرکز شدن روی بهبود نقاط ضعف، وقت خود را صرف حسادت و تنفر از دیگران می کنید.

در چنین شرایطی، با مقایسه خودتان با اشخاص دیگر احساس حسادت دارید و به مرور اعتماد به نفس شما هم پایین می آید؛ چرا که فکر می کنید اطرافیانتان از شما بهتر هستند. اما شما با تمرکز بر روی شناختن خودتان می توانید پیشرفت های خودتان را ببینید و به دنبال بهبود بیشتر آنها باشید.

۴. قدر خود را بدانید

قدردانی از دیگران و تمجید آنان خوب است اما به شرطی که تمجید از خود را فراموش نکنید. همانطور که اشاره شد، مقایسه مداوم خود با دیگران موجب می شود تا احساس ناامنی و افسردگی داشته باشید؛ چرا که همواره کسانی هستند که از شما بهتر باشند.
برای مثال، هنگامی که دوست خود را می بینید که در حرفه کاری یا ورزشی خود موفق است، به وی حسادت می کنید. این در حالی است که نیاز است تا در چنین شرایطی نقاط قوت و قدرت خود را به یاد داشته و قدردان مهارت های خودتان باشید.

بنابراین به مهارت های خود افتخار کنید که در این شرایط دوست داشتن خودتان موجب می شود تا احساس بهتری نسبت به سایرین داشته باشید.

۵. گذشته را رها کنید

احتمالا همه ما در زمان گذشته یک سری اتفاقات تلخ را تجربه کرده ایم. که بعضی از این اتفاقات موجب ایجاد حسادت در ما شده است! اما با این حال برای آزادی از حس ناخوشایند حسادت لازم است همه گذشته و احساسات ناخوشایند گذشته را کنار بگذارید.

۶. احساسات منفی خود را با احساساتی متعالی جایگزین کنید

یکی از راه های دیگر دوری از حسادت این است که احساس خود را به منظوررفع منافع شخصی خود به کار بگیرید! مثلا می توانید مشکلات احتمالی را شناسایی کنید، روی نحوه رفع آن ها تمرکز کنید و برای بهتر کردن اوضاع به وجود آمده تلاش کنید.

چگونه حسود نباشیم
احساسات منفی و حسودی

زمانی که به دستاوردهای کسی حسادت می کنید ، به این موضوع فکر کنید که فکر کردن به موفقیت های شخصی دیگر و ناراحتی بخاطر این موضوع نه تنها دستاوردی برایتان ندارد، بلکه امکان تلاش برای پیشرفت شما را هم می گیرد.

۷. به تنهایی خوشحال بودن را یاد بگیرید

داشتن اعتماد به نفس کافی و آگاهی از ارزش های خودتان موجب می شود تا کمتر به دیگران حسادت کنید؛ برای همین سعی کنید تا راه های دوست داشتن خودتان را یاد بگیرید و به نقاط قوتتان فکر کنید. شما به جای حسادت به اطرافیانتان، زمان خود را صرف رفع نقاط ضعف و بهبود نقاط قوت خودتان می کنید. و البته کسانی که به اندازه کافی خودشان را دوست داشته باشند، می‌توانند روابط بهتری به دور از حسادت با دیگران داشته باشند.

جمع بندی نهایی

در این مقاله، به شما دوستان ۷ نکته و روش موثر برای دوری از حسادت را نام بردیم و گفتیم که چگونه شناخت خود و به عبارتی خودآگاهی، و تلاش برای رهایی از احساسات منفی درونی و دوست داشتن خودمان می توانی از رفتارهای حسادت آمیز اجتناب کنیم.

شما با مطالعه و به کارگیری این راهکاری های چگونه حسود نباشیم می توانید از حسادت خود نسبت به دیگران دوری کنید و به دنبال پیشرفت باشید.

💡 گاهی ممکن است حسادتی هم در وجود شما نباشد اما به اشتباه تصور می کنید که چنین مشکلی وجود دارد، به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که تست روانشناسی حسادت را برای خودتان انجام دهید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − هشت =