مطلب پیشنهادی :
ad
+
سبک زندگیمهارت های زندگی

بررسی مزایا و نتایج شرکت در جلسات مشاوره خانواده

تعریف مشاوره خانواده از دیدگاه روانشناسی و هدف مشاوره خانواده چیست؟

تعریف مشاوره خانواده از دیدگاه روانشناسی : مشاوره خانواده نوعی روان درمانی است که شامل همه اعضای یک خانواده هسته‌‌ای یا خانواده ناتنی و در بعضی موارد اعضای خانواده گسترده (به عنوان مثال پدربزرگ و مادربزرگ) می‌شود. یک درمانگر یا تیمی از درمانگران جلسات متعددی را برای کمک به خانواده‌ها در برخورد با مسائل مهمی که ممکن است در عملکرد خانواده و محیط خانه تداخل داشته باشد، برگزار می‌کنند.

هدف مشاوره خانواده چیست؟

هدف از مشاوره خانواده کمک به اعضای خانواده در بهبود ارتباطات، حل مشکلات خانوادگی، درک و مدیریت موقعیت‌های خاص خانوادگی (به عنوان مثال مرگ، بیماری جدی جسمی یا روانی، یا مسائل مربوط به کودک و نوجوان) و ایجاد محیط صمیمی در خانه است.

برای خانواده‌های که دارای عضوی هستند که از یک بیماری جسمی یا روانی جدی رنج می‌برند، مشاوره خانواده می‌تواند به خانواده‌ها در مورد بیماری آگاهی دهد و مشکلات مربوط به مراقبت از اعضای خانواده را برطرف کند. برای کودکان و نوجوانان، این نوع مشاوره اغلب در مواردی استفاده می‌شود که این گروه از افراد دارای، اضطراب یا اختلال خلقی باشند که باعث ایجاد اختلال در روند عادی خانواده و عملکرد اجتماعی آنها می‌شود.

سلامت خانواده به چه عواملی بستگی دارد؟

مشاوره خانواده نه تنها به نیازهای فردی اعضاء خانواه توجه دارد بلکه به نیازهای خانواده به عنوانی چیزی بیش از مجموع افراد نیز توجه دارد. یک خانواده زمانی کارکرد سالم و رضایت بخشی خواهد داشت که برخی مواقع اهداف شخصی به نفع اهداف جمع کنار گذاشته شوند. در واقع مشکلات با تغییر نگرش نسبت به مفهوم خانواده تا حد زیادی بر طرف می شوند.

در حال حاضر خانواده‌ها می‌توانند در صورت بروز هرگونه واقعه استرس زا که ممکن است روابط خانوادگی مانند مشکلات مالی، طلاق یا مرگ یک دوست عزیز را تحت فشار قرار دهد، از درمان‌های مناسب مشاوره خانواده در تهران بهره‏مند شوند.

علاوه بر این، می‌توانند در درمان نگرانی‌های بهداشت روانی که بر کل خانواده تاثیر می‌گذارد، مانند افسردگی، سوء مصرف مواد، بیماری مزمن و مشکلات غذایی یا نگرانی‌های روزمره مانند مشکلات ارتباطی، درگیری بین فردی یا مشکلات رفتاری در کودکان نیز به مراکز مشاوره خانواده در تهران مراجعه کنند.

جلسات مشاوره خانواده توسط یک تیم درمانی پیش می رود

خطر اصلی در مشاوره خانواده شامل عدم رضایت احتمالی اشخاص در مورد اطلاعات و کمک‌های ارائه شده یا دفاع از روابطی که قبل از شروع مشاوره وجود داشته است، می‌باشد. همچنین مشاوره خانوادگی بیش از حد و شدید ممکن است برای اعضای خانواده با اختلالات روانشناختی تشخیص داده شده، تاثیرات منفی داشته باشد. 

مشاوره خانواده ممکن است به ویژه برای کودکان و نوجوانان دشوار و استرس زا باشد و امکان دارد فعل و انفعالاتی را که در طول مشاوره درمانی رخ می‌دهد، به صورت مناسب و کامل درک نکنند. افزودن درمان فردی به مشاوره خانوادگی برای کودکان و نوجوانان با همان درمانگر (در صورت لزوم) یا درمانگری که از خانواده درمانی آگاهی دارد می‌تواند مفید باشد.

مشاوره گرفتن در خانواده
مشاوره گرفتن در خانواده

نتایج حضور در مشاوره خانواده

بی‌شک افرادی که از خدمات مشاوره خانواده در تهران بهره بردند نتایج طبیعی و مطلوبی را کسب کردند. طبق نظرسنجی که از افراد شرکت کننده در جلسات مشاوره انجام گرفت، ارزیابی‌ها نشان می‌دهند که خانواده‌ها از حضور در جلسات راضی و نتایج را به طور کلی مثبت می‌دانند.

به طور کلی خانواده‌ها مواردی مانند بینش بیشتر، افزایش تمایز افراد خانواده، بهبود ارتباطات در خانواده، سست شدن الگوهای رفتاری قبلی و حل مسئله‌‌ای اصلی که خانواده را به مشاوره مجاب کرده بود را مهم‌ترین نتایج این جلسات مشاوره اذعان کرده اند. مشاوره در شهرههای پر جمعیت و بالطبع پر استرس از اهمیت بیشتری برخوردار است.

مشاوره خانواده در تهران مبتنی بر روش درمانی متمرکز، ارائه راه حل و از نظر زمانی کوتاه مدت است. و به طور متوسط حداقل ده جلسه لازم است تا درمانگران، مشاوره خود را به افراد ارائه دهند. جلسات اغلب یک بار در هفته برگزار می‌شود و به طور معمول کمتر از یک ساعت طول می‌کشد.

تعداد اعضای خانواده که در هر جلسه شرکت می‌کنند بسته به اهداف درمانی ممکن است متفاوت باشد و غالباً یک درمانگر جلسات فردی را برای مکمل جلسات خانواده ارائه می‌دهد.

کاندیداهای اصلی استفاده از خدمات مشاوره خانواده

خانواده‌های ناتنی که شیوع آنها در حال افزایش است، یکی از کاندیداهای استفاده از خدمات مشاوره خانواده هستند. کودکان و نوجوانان در خانواده‌های ناتنی اغلب در وقف دادن خود با شرایط جدید مشکل دارند و شرکت در جلسات مشاوره برای آنان می‌تواند مفید باشد.

خانواده‌های ناتنی، که به طور معمول به آنها “خانواده‌های ترکیبی نیز گفته می‌شود، فشارهای منحصر به فردی را در خانواده جدید تجربه می‌کنند که لازم است حتما به مشاوران خانواده مراجعه کنند.

کودکان و نوجوانان و حتی در بعضی موارد والدین ممکن است تمایلی به شرکت در خانواده درمانی نداشته باشند. مشاوره خانگی چندین سال است توسط مراکز مشاوره خانواده در تهران به عنوان گزینه‌‌ای برای خانواده‌هایی که نوجوانان بسیار آشفته دارند و اعضای خانواده تمایلی به مراجعه به درمانگر ندارند، در دسترس است.

در مشاوره خانگی، یک درمانگر یا تیمی از درمانگران مستقیماً به خانه خانواده‌ها می‌آیند و جلسات درمانی را در آنجا انجام می‌دهند.

جلسات مشاوره از برنامه مشخصی پیروی می کنند

مشاوره خانواده در تهران و یا سایر شهرهای بزرگ جهان به طور کلی توسط یک درمانگر یا تیمی از درمانگرانی که آموزش دیده و باتجربه در خانواده و تکنیک‌های گروه درمانی هستند، انجام می‌شود. درمانگران این مراکز اکثرا روانشناس، روانپزشک، مددکار اجتماعی یا مشاور هستند.

مشاوره خانواده  شامل جلسات درمانی منظمی است که با فواصل زمانی مشخص برگذار می شوند، با دست یابی خانواده ها به ثبات و تعادل فاصله جلسات بیشتر شده ولی تا چند وقت خانواده به طور ماهیانه با مشاور ملاقات می کند.

به طور معمول، خانواده درمانی برای رفع یک مشکل خاص مانند اختلال روانی در نوجوان یا سازگاری با مرگ در خانواده آغاز می‌شود. با این حال، به طور مکرر، جلسات درمانی مشکلات بیشتر و حل نشده در خانواده را نشان می‌دهد، مانند مشکلات ارتباطی و یا هر مشکلی دیگر که خانواده‌ها برای حل آن تلاشی نکرده اند.

در یک جلسه درمانی، مشاوران به طور کلی به دنبال وارسی روند تعامل و ارتباطات خانوادگی هستند و صرفا با اعضای خاص خانواده طرف نیستند. درمانگران در این مراکز به صورت تیمی کار می‌کنند و می‌توانند رفتارهای جدیدی را برای خانواده‌ها از طریق تعاملاتشان با یکدیگر در طول یک جلسه الگو کنند.

جلسات مشاوره خانواده
جلسات مشاوره خانواده

مشاور چگونه با اعضاء خانواده مواجه می شود؟

در مراکز مشاوره خانواده ابتدا، درمانگر شما با همه اعضای خانواده صحبت می‌کند تا به او کمک کند تا بفهمد وضعیت چگونه است. او سوالاتی درباره نحوه نگرش هر فرد به مشکلات، زمان شروع مشکلات و این که آیا خانواده تاکنون در تلاش برای مدیریت امور است، می‌پرسد.

در مرحله بعد، درمانگر یک برنامه درمانی را تهیه می‌کند. هدف بهبود درگیری‌ها در یک خانواده است، نه اینکه کسی را مقصر این مسائل بدانیم.

درمانگر شما در مراکز مشاوره به اعضای خانواده در برقراری ارتباط بهتر، حل مشکلات و یافتن راه‌های جدید برای همکاری کمک خواهد کرد. مشاوره همیشه نمی‌تواند مشکلی را برطرف کند. اما می‌تواند به اعضای خانواده مهارت‌های جدیدی برای گذر از شرایط دشوار به روش‌های سالمتر بدهد.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 4 =