اخبارعلمی

جواب فصل ۱۳ علوم هفتم ▶️ صفحه ۱۱۶ تا ۱۲۳

گام به گام فعالیت های فصل 13 علوم هفتم : پاسخ فعالیت صفحه 116 تا 123 درس سفر غذا

پاسخ فعالیت های فصل ۱۳ علوم هفتم سفر غذا ، در این بخش به فعالیت ها، فکر کنید و اطلاعات جمع آوری کنید های صفحه ۱۱۶، ۱۱۸، ۱۱۹، ۱۲۰، ۱۲۱، ۱۲۲، ۱۲۳ درس سفر غذا علوم هفتم پاسخ داده ایم، جهت مشاهده در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه باشید.

همچنین بخوانید : گام به گام فصل ۱۴ علوم هفتم

جواب فعالیت های فصل ۱۳ علوم هفتم

جواب فکر کنید صفحه ۱۱۶ فصل ۱۳ علوم هفتم

فرض کنید از شما خواسته ‌اند یک دستگاه گوارش طراحی کنید. این دستگاه چه قسمت ‌ هایی باید داشته باشد؟
این دستگاه باید شامل دهان جهت خرد و له کردن غذا، مری برای عبور غذا، معده برای گوارش، روده برای هضم غذا و جذاب مواد و در آخر مخرج برای خروج ماده غذایی و گوارش نیافته باشد.

جواب فعالیت ۱ صفحه ۱۱۸ علوم هفتم فصل ۱۳

لولهٔ گوارش در جانوران گوناگون از بخش‌های متفاوتی تشکیل شده است. شکل زیر لولهٔ گوارش پرنده‌ای را نشان می‌دهد. لولهٔ گوارش این پرنده چه تفاوت‌هایی با لولهٔ گوارش ما دارد؟

فعالیت های درس سیزدهم علوم هفتم ، فصل سفر غذا

۱- برخلاف لوله گوارش انسان، لوله گوارش پرنده از چینه دان و سنگدان تشکیل شده است.
۲- پرنده فقط یک روده دارد اما انسان یک روده کوچک و یک روده بزرگ دارد.

پاسخ فعالیت ۲ صفحه ۱۱۸ علوم هفتم

آزمایشی طراحی کنید که بتوان با آن، وجود آنزیم تجزیه کنندهٔ نشاسته را در بزاق نشان داد.

برای این آزمایش ما به یک تکه نان احتیاج داریم. نان را داخل دهانمان می گذاریم و آن را طوری می جویم تا که به طور کامل خیس و نرم شود. همانطور که می دانیم نان حاوی نشاسته می باشد و وقتی که این نشاسته توسط آنزیم بزاق تجزیه می شود ما می توانیم مزه شیرین گلوکز را بر روی زبانمان حس کنیم. در نهایت نتیجه می گیریم در بزاق نوعی آنزیم برای تجزیه نشاسته وجود دارد.

پاسخ فکر کنید صفحه ۱۱۸ علوم هفتم فصل ۱۳

شکل زیر سه نوع دندان پیش، نیش و آسیا را نشان می‌دهد.

پاسخ فکر کنید صفحه ۱۱۲ علوم هفتم فصل سیزده

الف) چه ارتباطی بین شکل و کار هر دندان وجود دارد؟
آسیای بزرگ : چهار الی پنج برجستگی دارد و کار آن آسیاب کردن غذا می باشد.
آسیای کوچک : دو برجستگی دارد. با آن ها غذا را می جویم و آسیاب می کنیم.
دندان نیش : شکل آن نوک تیز است و غذا را خرد و پاره می کند.
دندان پیش : به شکل تیز و مسطح می باشند و غذا را پاره می کنند.

ب) چه تعدادی از هر نوع دندان در دهانتان دارید؟
تعداد دندان‌ های پیش: ۸ تا
تعداد دندان‌ های نیش ۴ تا
تعداد دندان‌ های آسیاب کوچک: ۸ تا
تعداد دندان ‌ های آسیای بزرگ: ۱۲ تا

پاسخ فکر کنید صفحه ۱۱۹ علوم هفتم

آیا برای شما پیش آمده است که غذا در گلویتان بپرد؟ در آن موقع چه حسی داشتید؟ با توجه به شکل بالا بگویید چرا این اتفاق افتاده است؟
بله برای من پیش آمده است، احساس خفه شدن به آدم دست میدهد و مداوم سرفه می کنیم. علت پریدن غذا در گلو این است که غذا به جای اینکه وارد مری شود وارد نای شده و راه تنفس را می بندد.

اطلاعات جمع آوری صفحه ۱۲۰ علوم هفتم

در شیرهٔ گوارشی معده، اسید وجود دارد. این اسید معمولا آسیبی به دیوارهٔ معده نمی‌رساند؛ اما گاهی باعث ایجاد زخم‌هایی در معده می‌شود. تحقیق کنید برای پیشگیری از زخم معده چه مواردی را باید رعایت کنید.

۱- استفاده نکردن از سیگار و سایر دخانیات.
۲- مصرف مواد غذایی فرآوری شده و مضر مانند نوشابه و انواع کیک ها.
۳- مصرف بیش از حد از موادی که می تواند اسید معده را زیاد کند مانند قهوه و شکلات و پیتزا.
۴- عوارض جانبی برخی قرص ها می تواند اسید معده را تحریک کند.
۵- پر خوری کردن می تواند پیش زمینه ای برای زخم معده باشد.
۶- معده نباید مدت زمانی زیادی خالی بماند و باید آن را با وعده های غذایی زیاد اما کوچک پر نگه داشت.
۷- دیر شام خوردن و پر خوری در این وعده می تواند آسیب جدی به معده بزند.
۸- مصرف متناوب و مکرر شیر برای درمان زخم‌های پپتیکی می تواند باعث زخم معده شود.
۹- نوشیدنی هایی که می خوریم نه باید خیلی داغ باشد و نه خیلی سرد.
۱۰- استفاده از فلفل و ادویه جات تندی مانند زنجبیل باید محدود شود.
۱۱- در طول روز به مقدار کافی آب مصرف شود. (۸ لیوان)
۱۲- خوردن نان سنگک یا هر نانی که حجیم بوده و یا غیر برشته است اجتناب کنید.

پاسخ فکر کنید صفحه ۱۲۱ علوم هفتم فصل سفر غذا

سطح داخلی باریک‌روده، چین‌خوردگی‌های فراوانی دارد. اگر همهٔ این چین‌ها باز شوند، سطحی در حدود ۲۰ فرش ۳×۴ را می‌پوشانند. با توجه به کار باریک‌روده این چین خوردگی‌ها چه اهمیتی دارند؟
وجود این چین و پرز های ریز و درشت در مخاط روده باعث می شود که سطح جذب چند برابر افزایش پیدا کند.

گفت‌وگو کنید صفحه ۱۲۲ علوم هفتم

الف) موارد زیر چه ارتباطی با وزن شما دارند؟
ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، بافت چربی، قد، نوع و مقدار غذا، ورزش و فعّالیت‌های بدنی
هنگامی که ماهیچه‌ها بزرگتر شوند، استخوان‌ها قوی‌تر و بافت چربی فراوانتر شود، قد بلندتر شود و مقدار غذای مصرفی بیشتر شود، وزن بدن نیز افزایش خواهد یافت. اما ورزش و فعالیت‌های بدنی می‌توانند وزن را کنترل کرده و از افزایش غیرضروری آن جلوگیری کنند. همچنین، نوع غذایی که مصرف می‌کنیم نیز بر وزن بدن تأثیرگذار است؛ غذاهای پرکالری می‌توانند باعث افزایش وزن بدن شوند.

ب) توضیح دهید کدام یک از موارد گفته شده در اختیار شما قرار دارد.
منبع‌هایی که وزن بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهند شامل بافت چربی، نوع و مقدار غذا و ورزش و فعالیت‌های بدنی هستند. خوشبختانه، ما قادر به کنترل این عوامل هستیم و می‌توانیم بر آن‌ها تسلط پیدا کنیم.

جواب فعالیت صفحه ۱۲۳ فصل سیزدهم علوم هفتم

دیابت بزرگسالی یا بیماری قند در افراد بالای 40 سال دیده می‌شود. پزشکان این بیماری را نوعی بیماری ارثی می‌دانند؛ اما معتقدند که نوع تغذیه و فعّالیت بدنی در بروز آن نقش دارد. تحقیق کنید که چه شیوه‌ای از زندگی در پیشگیری از این بیماری نقش دارد.

۱- حذف شکر و کربوهیدرات ها از رژیم غذایی
۲- کار و فعالیت به طور منظم
۳- نوشیدن آب زیاد و کافی در روز
۴- کم کردن وزن برای افراد چاق
۵- نکشیدن سیگار و هرگونه دخانیات
۶- مصرف ویتامین D کافی و غذاهای فیبر دار
۷- حذف مواد غذایی فرآوری شده و ناسالم
۸- داشتن خواب کافی بین ۶ تا ۸ ساعت
۹- مصرف برخی مواد غذایی مفید و طبیعی مانند دارچین

به چند گروه تقسیم شوید و درباره تغذیه مناسب و کارهایی که در پیشگیری و جلوگیری از ابتلا به موارد زیر نقش دارند، اطلاعاتی جمع‌آوری کنید و به صورت پوستر (لوحه) و یا پرده‌نگار به کلاس ارائه دهید. برای اطمینان از درستی اطلاعات از منابعی مانند کتاب، پایگاه‌های اینترنتی معتبر و مصاحبه با متخصصان تغذیه، پزشکان و کارشناسان بهداشت استفاده کنید.
الف) چربی خون بالا
ب) اضافه وزن
پ) فشار خون بالا
ت) پوکی استخوان

✅ به پایان سوالات فعالیت فصل ۱۳ علوم هفتم رسیدیم، اگر سوال یا پیشنهادی در این رابطه دارید آن را از قسمت نظرات از ما بپرسید. همچنین برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کافیست عبارت موردنظر را به همراه عبارت ماگرتا در گوگل جست و جو کنید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

‫4 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =