جواب پرسش صفحه ۲ فیزیک پایه دوازدهم رشته ریاضی و فیزیک از فصل ۱ حرکت بر خط راست قسمت ۱-۱ شناخت حرکت ؛ برای مشاهده گام به گام این بخش در ادامه با آموزش و پرورش ماگرتا همراه باشید.
پاسخ صفحه بعد : جواب فعالیت صفحه ۳ فیزیک پایه دوازدهم ریاضی
جواب پرسش ۱-۱ صفحه ۲ فیزیک پایه دوازدهم ریاضی
۱- شکل الف شخصی را در حال پیاده روی در راستای خط راست و بدون تغییر جهت، از مکان ۱ به مکان ۲ نشان می دهد. مسیر حرکت و بردار جابه جایی شخص را روی شکل بردار مشخص و اندازه جابه جایی را با مسافت مقایسه کنید.
بردار جابهجایی پارهخط جهتداری است که نقطهٔ شروع حرکت را به نقطهٔ پایان حرکت وصل میکند، و از آنجایی که جهت حرکت تغییر نکرده است، بنابراین اندازهٔ بردار جابهجایی و طول مسیر (مسافت) برابر هستند.
۲- شخص پس از رسیدن به مکان ۲، برمی گردد و روی همان مسیر به مکان ۳ میرود (شکل ب). مسیر حرکت و بردار جابه جایی شخص را روی شکل مشخص و اندازه بردار جابه جایی را با مسافت پیموده شده مقایسه کنید.
زیرا نقطهٔ شروع حرکت نقطهٔ ۱ و نقطهٔ پایان حرکت نقطهٔ ۳ است، بردار جابهجایی برابر با شکل میشود. اما مسیر حرکت از نقطهٔ ۱ به ۲ است و سپس بازگشت به نقطهٔ ۳ است، به عبارت دیگر، مسافت طی شده از جابهجایی بیشتر است.
۳- شکل پ مسیر حرکت ماه به دور زمین را نشان میدهد. وقتی ماه در جهت نشان داده شده در شکل، از مکان ۱ به مکان ۲ میرود مسیر حرکت و بردار جابه جایی آن را روی شکل مشخص و اندازهٔ بردار جابه جایی آن را با مسافت پیموده شده مقایسه کنید.
بردار جابهجایی، یک بردار است که به نقطهٔ ۱ وصل شده و به نقطهٔ ۲ منتقل میشود. گرچه مسافت طی شده تا نقطهٔ ۲ کمتر از مسافت طی شده توسط بردار جابهجایی است.
⭕️ تذکر: دانشآموز عزیز، لطفاً توجه کنید که مطالب درسی در این وبسایت صرفاً به منظور کمک و آموزش قرار داده شدهاند و نباید از آن ها بهطور نادرست استفاده کنید. لذا، پیش از مشاهده پاسخها، لطفاً یکبار دیگر خودتان به سوالات پاسخ دهید و در صورت بروز مشکلات، از این پاسخها کمک بگیرید.
پاسخ صفحه بعد تر : جواب پرسش صفحه ۴ فیزیک پایه دوازدهم ریاضی
✅ به پایان جواب پرسش صفحه 2 فیزیک ۳ پایه دوازدهم ریاضی رسیدیم، جهت مشاهده گام به گام سایر کتاب های درسیتان کافیست آن را به همراه عبارت «ماگرتا» در گوگل جست و جو فرمایید. همچنین اگر سوالی داشتید حتما آن را از بخش دیدگاه بپرسید.