تحقیق درباره ظروف چینی : به خوبی میدانیم که یکی از سالمترین ظروف برای غذا ظرف چینی است، در واقع ظروف چینی نوعی سرامیک است که از زمان گذشته برای طبخ و سرو غذا استفاده میشود، خاستگاه این ظروف کشور چین است.
در این نوشتار میخواهیم در خصوص ظروف چینی مطالبی را ارائه دهیم، برای کسب اطلاعات بیشتر با بخش تحقیق ماگرتا با ما همراه باشید.
تحقیق پیشنهادی : تحقیق درباره چرخه آب

تحقیق در مورد ظروف چینی
ظروف چینی چیست؟
همانطور که اشاره کردیم ظروف چینی فراورده از صنعت سرامیک است که در پختن و سرو غذا مورد استفاده قرار میگیرد، این ظروف مطابق با نوع فرایند تولیدشان به گروه بندیهای مختلف فرایند حرارتی، دمای پخت، شفافیت، نور گذری و درصد جذب آب تقسیم میشوند.
یک دست ظروف چینی شامل ظروف صبحانه خوری، کاسه سوپ خوری، درب سوپ خوری، فنجان و نعلبکی، بشقاب غذا خوری، بشقاب خورشت خوری، دیس در سایزهای مختلف، قوری، گلدان، نمک و فلفل پاش، شکردان، آبلیمو خوری و…. میشود.
تاریخچه ظروف چینی
زادگاه این ظروف کشور چین است و تاریخچه تولید آن حدود ۱۷۰۰ سال قبل باز میگردد، در قرن نهم میلادی این ظروف کالاهایی برای داد و ستد بودند، همچنین امروزه بسیاری از ظروف چینی قدیمی در موزههای جهان نگهداری میشوند.
انواع ظروف چینی
از مهمترین ظروف چینی میتان به چینی استخوانی، چینی زجاجی، پرسلان نرم و پرسلان سخت اشاره کرد که با توجه به خواص فیزیکی، نحوه پخت و ویژگیها با یکدیگر متفاوت هستند، اما بهترین نوع ظروف چینی پرسلان سخت است؛ زیرا جذب آب در این نوع ظرف بسیار کم است و سفیدی این نوع ظرف حدود ۷۵ درصد میباشد.
خصوصیات ظروف چینی
- این ظروف دارای ترکیب شیشهای و سفید رنگ هستند.
- در صورت اصابت ضربه آرام صدایی مانند صدای زنگ شنیده میشود.
- ظروف چینی غیر قابل نفوذ هستند و با رنگهای مصنوعی تزئین میشوند.
- به علت بالا بودن دمای پخت ظروف چینی و سطوح صاف و صیقلی که شستشوی آن را راحت میباشد، این ظروف از لحاظ بهداشت با کیفیتترین ظروف برای صرف غذا هستند.
- پوشش لعاب ظروف چینی تاثیری بر ترکیب غذا ندارند.
- این ظروف را میتوان هم برای غذاهای سرد هم غذاهای گرم استفاده کرد.
مهمترین ویژگی ظروف چینی مرغوب
- شوک حرارتی
- میزان شفافیت
- میزان تحمل ضربه
- رنگ و سپیدی چینی
- میزان سختی لعاب چینی
- ماندگاری رنگ، لعاب بر اثر شستشوی مداوم
- قابل استفاده بودن در ماشین ظرفشویی و ماکروفر
- جذب اب کمتر
- خراشیده نشدن چینی بر اساس استفاده از مداوم از قاشق و چنگال
بشقاب چینی از چه چیزی ساخته میشود؟
هنگامی که سفال رنگ و لعاب بگیرد به چینی تبدیل میشود. مواد اولیه تشکیل ظروف چینی فلوسپات و خاک کانولن سیلیس است که با فرمول خاصی با یک دیگر ترکیب و تبدیل به خمیری میشود که به ان خمیر کالباس میگویند، خمیر کالباس پس از طی کردن فرایند خاصی به وسیله دستگاههای فرم به ظروف چینی تبدیل میشود.
یک روش دیگر برای ساخت ظروف چینی وجود دارد که در قالب دوغات ریخته شود و به مدت یک روز میماند و پس از تشکیل خمیر و پوشیده شدن از رنگ و لعاب در کوره قرار میگیرد و بعد از اینکه در حرارتی حدود ۱۳۵۰ درجه پخته شد عکس گردان را بر روی ظرف میچسباند و مجددا وارد کوره میشود.
تحقیق های پیشنهادی:
تحقیق در مورد ظروف مسی
و
تحقیق در مورد مدیریت زمان
سخن پایانی
امید است اطلاعاتی که در خصوص ظروف چینی ارائه دادیم برای شما کاربردی باشد منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.