مطلب پیشنهادی :
ad
+
زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق دانش آموزی در مورد مولوی کوتاه به همراه زندگینامه مولانا

بهترین مقاله درباره مولوی برای دانش آموزان کلاسی و تمامی پایه ها

تحقیق درباره مولوی:  مولوی یکی از شاعران بزرگ ایرانی است که شعر های زیادی را به زبان فارسی سروده است در این نوشتار از بخش تحقیق ماگرتا می خواهیم به زندگی این شاعر بزرگ بپردازیم.

تحقیق پیشنهادی : شعر مولانا در مورد دوست خوب

تحقیق درباره مولوی
تحقیق درباره مولوی

زندگینامه مولوی

جلال الدین محمد بلخی در ۱۵ مهر ۵۷۶ شمسی در بلخ بدنیا آمد، نام کامل او محمد بن محمد بن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی بوده است  که در دوران حیاتش به او القابی همچون جلال الدین، خداوندگار، مولانا خداوندگار داده اند.

پدر او محمد بن حسین خطیبی معروف به بهاءالدین ولد و سلطان‌العلما از بزرگان صوفیه و مردی عارف بود.

مولانا در سن ۱۹ سالگی با گوهر  خاتون دختر خواجه لالای سمرقندی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج سه پسر  و یک دختر بود.

پدر مولانا در سال ۶۲۸ قمری درگذشت مولانا در آن زمان ۲۴ سال داشت مریدان پدر او از او خواستند  جای پدرش را پر و راه او را ادامه بدهد.

سید برهان الدین محقق ترمذی، اولین کسی بود که مولانا را به وادی طریقت راهنمایی کرد او به قونیه سفر کرد تا با مرشد خود را که سلطان العلماء بود دیدار کند اما وقتی به آنجا رسید دید او درگذشته است.

سپس نزد مولانا رفت و به او گفت: در باطن من علومی است که از پدرت آموخته ام این معنای را از من بیاموز تا خلف صدق پدرت شوی، مولانا نیز به ریاضت پرداخت  و نه سال همنشین سید برهان الدین محقق شد.

مولانا و شمس تبریزی

در این بخش از تحقیق می خواهیم رابطه مولانا و شمس تبریزی را بیان کنیم، مولانا در سن ۳۷ سالگی عارف بزرگی بود که مریدان زیادی داشت در سال ۶۴۲ قمری شمس تبریزی نزد مولانا رفت و مولانا شیفته او شد.

مریدان مولانا هنگامی که دیدند او شیفته شمس است و به ان ها توجه نمی کند به فتنه جویی روی آوردند، شمس تبریزی از گفتار و رفتار مریدان رنجید و در زمانی که مولانا ۳۹ سال داشت  از قونیه به دمشق کوچ کرد،  هنگامی که مریدان دیدند مولانا از رفتند شمس تبریز ناآرام است و دیگر به آن ها توجه نمی کند از او پوزش خواستند.

درگذشت مولانا

سرانجام مولانا در سال ۶۷۲ پس از مدت ها بیماری درگذشت و در قونیه به خاک سپرده شد.

آثار مولانا

آثار منثور

  • مجالس سبعه: مجموعه سخنرانی های مولانا که به وجه اندرز و تذکیه بیان کرده است در این کتاب جمع آوری شده است، خطبه های او به زبان فارسی ساده بیان شده است اما در ان روایت ها و احادیثی به چشم می خورد که نشان دهنده تبحر او در علوم اسلامی است.
  • مکتوبات: نام های صد و پنجاه گانه مولوی که مخاطب آن شاگردان، اعضای خانواده، دولتمردان و افراد صاحب نفوذ است.
  • فیه ما فیه: این کتاب تقریرات هفتاد و یک گانه مولانا می باشد وه طول سی سال جمع آوری شده است نثر این کتاب درون مایه ای  از مطالب عرفانی دینی و اخلاقی است.

آثار منظوم

  • مثنوی: مهم ترین اثر مولوی مثنوی است که دارای شش جلد و بیست و هفت هزار بیت شعر می باشد در واقع مثنوی و معنوی حاصل پر بار ترین دوران عمر مولانا است.
  • دیوان شمس تبریزی: دیوان شمس تبریزی از جمله آثار محبوب مولانا محسوب می شود بخشی از این غزلیات به زبان های یونانی، عربی و ترکی سروده شده است.
  • رباعیات: رباعیات مولوی بخشی از دیوان او است.

تحقیقات پیشنهادی : تحقیق در مورد شاعر شمس تبریزی
و
تحقیق در مورد سیف فرغانی
و
اشعار طنز عبید زاکانی

کلام آخر:  به پایان تحقیق درباره مولوی رسیدیم چنانچه در این خصوص نظری دارید برای ما در دیدگاه بنویسید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

‫11 دیدگاه ها

  1. ممنون از نویسنده تحقیق اش خیلی عالی بود از نوشته های دیگر ویکی پدیا و – – – خیلی بهتر بود حتا واسه یک دانش آموز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =