زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق کوتاه در مورد زندگینامه میرمصطفی عالی نسب

بهترین مقاله درباره زندگی نامه میرمصطفی عالی نسب برای دانش آموزان کلاسی و تمامی پایه ها

تحقیق در مورد زندگینامه میرمصطفی عالی نسب: میرمصطفی عالی نسب اقتصاددان و صنعتگر ایرانی بود در این تحقیق از بخش تحقیق ماگرتا می‌خواهیم در خصوص زندگی او مطالبی را ارائه بدهیم با ما همراه شوید.

تحقیق پیشنهادی : تحقیق در مورد مهدی اخوان ثالث

تحقیق در مورد میرمصطفی عالی نسب

زندگینامه میرمصطفی عالی نسب

میر مصطفی عالی نسب در سال ۱۲۹۸ در شهر کاظمین بدنیا آمد، او آموزش‌های اولیه در زمینه اقتصاد، حسابداری و بازرگانی را در مرکز وابسته بازرگانی آلمان گذراند.

پس از شهریور سال ۱۳۲۰ وارد کار اقتصاد در تبریز و سپس تهران شد، او فروشنده چراغ والور ساخت انگلیس بود و در سال ۱۳۲۹ به درخواست دکتر محمد مصدق صنایع نفت و گاز عالی نسب را برای استفاده از فراوردهای نفتی در داخل کشور و کاهش وابستگی به صادرات نفت خام تاسیس کرد، اولین سماورها، چراغ‌های خوراک پزی و بخاری‌های نفتی در این دوران ساخته شد.

میرمصطفی در مقام مشاور مصدق ایده انتشار اوراق قرضه ملی را مطرح کرد.

پس ار کودتای ۲۸ مرداد به دلیل همکاری با دولت مصدق زیاد مورد توجه قرار نگرفت اما گاهی از نظرات او در محافل اقتصادی از جمله بانک مرکزی استفاده می‌شد.

عالی نسب رابطه نزدیکی با برخی از مراجع تقلید شیعه از جمله بروجردی و میلانی داشته و بنا بر گفته فرشاد مومنی این دو هیچ گاه بدون مشورت با عالی نصب در مسائل اقتصادی تصمیم‌گیری نمی کردند و حتی یک بار پس از مخالفت عالی نسب در خصوص سرقفلی و سفته آیت الله میلانی فتوای خود را تغییر داد.

عالی نسب پس از انقلاب اسلامی به ساختار قدرت نزدیک شد و پست‌های مهمی را برعهده گرفت از جمله فعالیت‌های او در سال‌های ۱۳۵۸/۱۳۵۹‌ عضویت شورای طرح انقلاب اسلامی، شورای اقتصاد، شورای پول و اعتبار، مشاور اقتصادی نخست وزیر و رئیس جمهور، عضویت در هیئت موسس سازمان صنایع ملی، تاسیس و ریاست شورای صادرات غیر نفتی، راه اندازی مجدد مجتمع مس سرچشمه و مجتمع فولاد اهواز و مدیر عامل کارخانه ایران ناسیونال بود.

عالی نسب در دولت میرحسین موسوی نقش مهمی در تعیین سیاست‌های اقتصادی داشت بنا بر گفته خود موسوی اگر عالی نسب نبود، ایران در زمان جنگ از نظر اقتصادی شکست می‌خورد و سقوط می‌کرد.

میرمصطفی عالی نسب پس از پایان کار دولت موسوی از قدرت کناره‌گیری کرد و مسئولیتی برعهده نداشت. همچنین او از خیرین بزرگ است که چند بیمارستان تامین اجتماعی رو بنا کرده است و سرانجام میرمصطفی در هفت تیر سال ۱۳۸۴درگذشت.

فعالیت‌های میرمصطفی عالی نسب

عالی نسب با سرمایه شخصی خود صنایع نفت سوز و گاز سوز عالی نسب را تاسیس کرد و این کارخانه پایه گذار تولید ملی پس از ملی شدن نفت بود در سال ۱۳۲۹ اولین محصول این صنایع روانه بازار شد، سماور‌های عالی نسب دکتر مصدق را حسابی به ذوق آورد به گونه‌ای که مهمانی برگزار کرد تا در آن چایی با سماور‌های عالی نصب تهیه شود همچنین به واسطه این کار بزرگ او دکتر مصدق دستور دار که دو عدد از سماور‌های عالی نسب را به صورت نمادین در کاخ نخست وزیری نصب شود.

با اینکه در ان زمان برای واردات کالای خارجی محدودیتی نداشت اما کارخانه عالی نسب حدود ۸۰۰ نمایندگی فروش در سر تا سر ایران داشت و محصولاتش را به کشورهای دیگر صادر می‌شد تا سال‌ها در بازار داخلی ایران کارخانه عالی نسب بی رقیب بود و عنوان بزرگترین سازنده انواع سماور و اجاق نفتی را به نام خود ثبت کرده بود.

همچنین مصدق کارخانه کارتن‌سازی مهین را تاسیس کرد که در این کارخانه محصولات بسته بندی می‌شدند.

تحقیقات پیشنهادی : تحقیق درباره محمود پوروهاب
و
تحقیق در مورد اسفندیار معتمدی
و
تحقیق درباره پروین دولت آبادی

سخن پایانی: به پایان این تحقیق از ماگرتا رسیدیم امید است این مطلب برای شما مفید باشد منتظر نظرات و پیشنهادات شما در قسمت دیدگاه هستیم.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 5 =