ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل حق کسی را کف دستش گذاشتن + داستان

معنا و مفهوم حکایت «حق کسی را کف دستش گذاشتن» به همراه گسترش و بازآفرینی

معنی ضرب المثل حق کسی را کف دستش گذاشتن ؛ این حکایت دارای دو نوع معنی است که در زمان‌های گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مشاهده در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل دست از سر کچل کسی برداشتن

معنی ضرب المثل حق کسی را کف دستش گذاشتن

مفهوم ضرب المثل حق کسی را کف دستش گذاشتن

نخستین معنای آن این است که کسی را به خاطر اعمال و رفتار نادرستی که داشته به سزای عملش برسانید و در واقع او را تنبیه کنید. برای آشنایی با مطالب کامل‌تری درمورد ضرب‌المثل، در ادامه با بخش ماگرتا همراه باشید. معنای دوم آن نیز به این شکل است به فردی که در حقش ظلم و ستم شده کمک کرده و حق و حقوق او را پس گرفته و در کف دستش بگذارید. ولی باید بدانید که در بیشتر اوقات معنای اول آن درست بوده و به این صورت از ضرب المثل استفاده می‌کنند.

مفهوم این ضرب المثل به صورت کلی به این صورت است که اجازه پایمال کردن حق و حقوق خودمان را به کسی نمی‌دهیم و در واقع افرادی که در حق ما بدی کرده‌اند را به سزای کارهایشان خواهیم رساند. ما با این کار قصد داریم تا از طرف انتقام گرفته و او را به نتایج کارهایش برسانیم.

داستان ضرب المثل حق کسی را کف دستش گذاشتن

روزی مردی برای اینکه بتواند شکم خود و خانواده‌اش را سیر کند، پول بسیاری از فردی قرض می‌گیرد و قرار بر این شد که پس از 1 سال این پول را به صاحبش برگرداند. 1 سال گذشت و فردی که پول قرض گرفته بود پول‌دار شد و زمانی که طلبکار نزد فرد بدهکار رفت و پول را خواست، بدهکار گفت: من تو را نمی‌شناسم و تو به من پولی نداده‌ای. طلبکار که از شنیدن این موضوع عصبانی شده بود گفت: حال که مرا نمی‌شناسی، بدان که روزی مرا خواهی شناخت و حقت را کف دستت خواهم گذاشت و سپس رفت.

چندین مدت گذشت و فرد طلبکار با استفاده از فردی همین بلا را سر بدهکار خود آورد. او با استفاده از یکی از افراد خود توانست علاوه بر برگرداندن پول خود، میزان اضافی نیز صاحب شود. پس از این ماجرا او به نزد فرد بدهکار رفت و گفت: تو گفتی مرا نمی‌شناسی ولی بدان من تو را خوب به یاد دارم. تو بلایی سر من آوردی که پولم را از دست دادم، ولی حال علاوه بر پول خود مقدار اضافی‌تری نیز از تو گرفتم. پس بدان که من حق تو را کف دستت گذاشتم و انتقامم را گرفتم.

از آن پس هر وقت افراد قصد داشتند که در مورد انتقام از کسی صحبت کنند، از ضرب المثل حق کسی را کف دستش گذاشتن استفاده می‌کردند.

گسترش و بازآفرینی حکایت حق کسی را کف دستش گذاشتن

انتقام گرفتن کار بسیار نادرست و غلطی بوده که بهتر است به منظور برخورداری از زندگی موفق از آن دوری کنید. معمولا این نوع ضرب المثل زمانی کاربرد دارد که فردی در حق ما بدی کرده و ما نیز قصد انتقام از او را داریم. در این حالت می‌گوییم: او در حق من بدی کرده، پس حقش را کف دستش می‌گذارم تا دیگر به فکر انجام چنین کاری نیفتد. به این صورت قصد داریم تا فرد خطاکار را از کار نادرستش آگاه کرده و او را به سزای کارهایش برسانیم.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل دسته گل به آب دادن
و
معنی ضرب المثل آشی برایت بپزم که یک وجب روغن رویش باشد

⭕️ به پایان معنی ضرب المثل حق کسی را کف دستش گذاشتن رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − دو =