ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل شریک دزد و رفیق قافله 🕵️ + تاریخچه

ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «شریک دزد و رفیق قافله» با توضیح کامل

معنی ضرب المثل شریک دزد و رفیق قافله : این اصطلاح معمولا برای افرادی به کار می‌رود که از در دوستی با هر فردی وارد ارتباط می‌شوند و با این کار قصد دارند تا ضرری به آن‌ها برسانند. در واقع این دسته از افراد خود را در نقش دوست جا زده و با هر کسی رفیق می‌شوند. با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل دزد آمد و هیچ نبرد

معنی ضرب المثل شریک دزد و رفیق قافله

مفهوم ضرب المثل شریک دزد و رفیق قافله

سعی کنید به جای استفاده از راه و روش‌های غلط و نادرست، به سمت راه درست رفته و دست به انجام امور درستی بزنید. در صورتی که از راه‌های غلط به منظور جلو بردن امور خود استفاده کنید، در این حالت هیچ دوست و رفیقی نخواهید داشت و در عوض دشمنان بسیاری جمع می‌کنید.

بسیاری از افراد مریض با انجام امور دورویی سعی در جمع کردن افراد بسیاری در دوره خود را دارند. ولی این کار غلط بوده و با انجام آن نه تنها هیچ سودی نصیبتان نمی‌شود، بلکه کلی ضرر خواهید کرد.

تاریخچه ضرب المثل شریک دزد و رفیق قافله

در روزی از روزها چندین تاجر موفق تصمیم به رفتن شهر و فروش اموال و دارایی خود را گرفتند. ولی با این حال آن‌ها از اموال خود نگران بودند، چرا که می‌دانستند راه موجود بسیار خطرناک و پر از راهزن است. به همین سبب کمی فکر کردند و با افکار آماده‌ای به راه افتادند.

آن‌ها پس از طی مسافت بسیاری تصمیم گرفتند که شب را در میان کوه‌ها سپری کرده و برای اینکه اموالشان به غارت برده نشود، آن‌ها را زیر زمین پنهان کنند.چندین تاجر شروع به انجام این کار کرد ولی یکی از آن‌ها که از دزدیده شدن اموالش ترس بسیاری داشت نزد رئیس راهزنان رفت و با او صحبت کرد و قرار گذاشت که در مقابل بیان جای اموال، آن‌ها نیز هیچ کاری به اموال او نداشته و برعکس کمی هم از اموال رفیقانش را به او بدهند، رئیس قبول کرد.

صبح که تاجران با خالی بودن جای اموال خود مواجه شدند ولی دیدند که به جای اموالی که خاک نشده و سر راه بود، اموال پنهان شده آن‌ها به غارت رفته است. تاجران ناراحت شدند و تنها تاجری که اموالش صحیح و سالم نزد خود مانده بود شاد و سرحال بود و رو به آن‌ها گفت: من حوصله ناله‌های شما را ندارم پس خود سریع‌تر به شهر می‌روم.

او از کاروان جدا شد و نزد راهزنان رفت و سهم خود را گرفت و سپس راهی شهر شد. در همین حال یکی از تاجران که برا فروش اندک مال خود به مغازه‌ای رفته بود برخی از وسایل خود را در آن دید و پس از پرس‌وجو پی برد که دزدیده شدن اموالشان کار تاجر جوان بوده است.

پس او نزد سایر تاجران رفت و آن‌ها را از ماجرا آگاه کرد و سپس به منظور شکایت به دادگاه رفتند و پس از انجام روند شکایت، قاضی دستور احضار تاجر جوان را داد. تاجر جوان که از این موضوع نگران بود با آشفتگی راهی دادگاه شد و با ارائه مدارک تاجران، متهم شناخته شد. به همین سبب قاضی او را موظف کرد که تمامی اموال و دارایی خود را بفروشد و حق و حقوق هر تاجران را بدهد. در این حال تاجران رو به او کردند و گفتند: تا تو باشی که دیگر شریک دزد و رفیق قافله نشوی.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل تخم مرغ دزد شترمرغ دزد می شود
و
معنی ضرب المثل پنبه دزد دست به ریشش می کشد

☑️ به پایان معنی ضرب المثل شریک دزد و رفیق قافله رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =