سبک زندگی

جواب فعالیت های صفحه 119 ، 120 ، 121 و 122 تفکر هفتم

پاسخ و جواب سوالات فعالیت ۱ بحث گروهی صفحه ۱۱۸ و ۱۱۹ ، فعالیت ۲ صفحه ۱۲۰ ، فعالیت ۳ صفحه ۱۲۱ ، فعالیت ۴ و فعالیت در خانه صفحه ۱۲۲ درس معیار من در انتخاب دوست چیست تفکر هفتم

جواب فعالیت های صفحه 118 ، 119 ، 120 ، 121 و 122 تفکر هفتم ؛ در این مقاله می توانید جواب و پاسخ سوال های فعالیت 1 بحث گروهی صفحه 118 و 119 ، فعالیت 2 صفحه 120 ، فعالیت 3 صفحه 121 ، فعالیت 4 و فعالیت در خانه صفحه 122 درس معیار من در انتخاب دوست چیست کتاب تفکر و سبک زندگی هفتم را مشاهده نمایید. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: جواب فعالیت صفحه ۸۸ ، ۹۰ و ۹۱ درس اضطراب چیست تفکر هفتم

جواب فعالیت های درس معیار من در انتخاب دوست چیست تفکر هفتم

جواب فعالیت های صفحه 118 ، 119 ، 120 ، 121 و  122 درس معیار من در انتخاب دوست چیست تفکر هفتم
جواب فعالیت های صفحه 118 ، 119 ، 120 ، 121 و 122 درس معیار من در انتخاب دوست چیست تفکر هفتم

جواب فعالیت ۱ بحث گروهی صفحه ۱۱۸ و ۱۱۹ تفکر هفتم

در فعالیت ۱ بحث گروهی صفحه ۱۱۸ و ۱۱۹ درس معیار من در انتخاب دوست چیست تفکر هفتم گفته شده ” احادیث زیر را بخوانید و درباره پاس سوالات صفحه بعد بحث و گفت و گو کنید. ” که در زیر به پاسخ این سوال ها پرداخته ایم.

  • خداوند هر گاه خیر کسی را بخواهد، دوست شایسته ای را روزی او می گرداند. (پیامبر اسلام (ص) بحار الانوار، جلد 7)
  • ناتوان ترین مردم کسی است که از به دست آوردن دوست ناتوان باشد و ناتوان تر از او کسی است که دوستان (خوبی را) که یافته است، از دست بدهد. (حضرت علی (ع) نهج البلاغه)

سوال 1) دوستی یعنی چه و چرا هر انسانی به دوستان خوب نیاز دارد؟

پاسخ: دوستی یعنی رابطه ای محترمانه و صمیمانه و عاقلانه برای معاشرت و گفتگو میان دو فرد است که به نفع هر دو طرف باشد و به ضرر کسی نباشد.

چون دوست خوب همانند یک معلم و مربی می تواند به کسب شایستگی های ما کمک کند و در مشکلات یار و یاور ما باشد، بنابراین داشتن یک دوست خوب بسیار با اهمیت می باشد.

سوال 2) چرا فردی که نمی تواند برای خود دوستان خوبی پیدا کند، فردی ناتوان است؟

پاسخ: امام علی (ع) فرموده است که ناتوان ترین مردم کسی که است که از به دست آوردن دوست ناتوان باشد و ناتوان تر از او کسی است که دوستان (خوبی را) که یافته است، از دست بدهد.

سوال 3) چه رفتارهایی باعث حفظ و ادامه دوستی می شود؟

پاسخ: 1) رفتارهایی مثل حدود و شرایط فردی دوست، 2) فاش نکردن اسرار، 3) عدم انتقاد در حضور دیگران، 4) اعتماد و اطمینان به یکدیگر، 5) تلاش کردن در جهت اهداف مشترک بین دو دوست، 6) هدایت و حمایت از یکدیگر

سوال 4) چه رفتارهایی باعث از دست دادن دوستان می شود؟

پاسخ: 1) عدم اطمینان به یکدیگر، 2) حسود و بخیل بودن در دوستی، 3) عدم راز داری و فاش کردن عیب های دوستان، 4) دروغگویی، 5) انتقاد از دوست در حضور دیگران، 6) خوبی های دوست را از آن خود و بدی هایش را از او بداند و در مشکلات تنهایش بگذارد.

جواب فعالیت ۲ صفحه ۱۲۰ تفکر هفتم

در فعالیت ۱۲۰ صفحه درس معیار من در انتخاب دوست چیست تفکر هفتم گفته شده ” درباره دوستی یا دوست خوب یک جمله تازه و خلاقانه بنویسید. ” که در زیر به پاسخ این سوال پرداخته ایم.

پاسخ: 1) دو چیز هیچ وقت از یاد نمی رود: دوستان خوب و روز های خوب، یک چیز هم هیچ وقت از دل آدم نمی رود: روز های خوبی که با دوستان خوب داریم. 2) ما محبت را به نام دوست ارزانی می کنیم / تا صداقت زنده است ما هم رفاقت می کنیم، 3) دوست آن است که گیرد دست دوست در پریشان حالی و درماندگی، 4) داشتن دوست خوب، بهترین ابزار رسیدن به کمال است.

جواب فعالیت ۳ صفحه ۱۲۱ تفکر هفتم

در فعالیت ۳ صفحه ۱۲۱ درس معیار من در انتخاب دوست چیست تفکر هفتم گفته شده ” معیارهای خود را در انتخاب یک دوست بنویسید. تعدادی از آنها را در کلاس برای دیگران بخوانید. ” که در زیر به پاسخ این سوال پرداخته ایم.

پاسخ: 1) دوست خوب، با ادب و راستگویی باشد. 2) دوست با ایمان و اهل نماز باشد. 3) راز دار باشد. 4) امانت دار باشد. 5) مهربان و خوش اخلاق باشد. 6) برای خواسته های خود تلاش کند. 7) من را در مقابل دیگران با کسی مقایسه نکند. 8) در سختی ها و خوشی ها همیشه همراهم باشد.

جواب فعالیت ۴ صفحه ۱۲۲ تفکر هفتم

در فعالیت ۴ صفحه ۱۲۲ درس معیار من در انتخاب دوست چیست تفکر هفتم که در مورد متن زیر سوالاتی مطرح شده که در ادامه این سوال پرداخته ایم.

« احمد و خانوادهاش چند روزی است که از تهران به زنجان مهاجرت کرده اند. پدر احمد کارمند اداره محیط زیست است. احمد به تازگی در یک مدرسه ثبت نام کرده است. برای او همه چیز جدید است. دوستان او همگی در تهران بوده اند. در این مدرسه او کسی را نمی شناسد و احساس تنهایی می کند. احمد تصمیم گرفته است که برای خود دوستانی انتخاب کند. احمد را در انتخاب دوست راهنمایی کنید. »

سوال 1) چگونه با همکلاسی های جدید ارتباط برقرار کند؟

پاسخ: احمد می تواند در ادامه پرسیدن سوالاتی مثل آیا یک مداد اضافی داری به من قرض بدهی؟ ، قبلا در کدام مدرسه درس می‌خواندی؟ و سوالاتی در حوضه درس هایشان بپرسد تا گفت و گو را با افراد دیگر در کلاس آغاز کند.

با کسی که از او خوشش می آید دوستش شود وقت بیشتری را بگذراند، یا احمد می تواند با کسی که در خودش فرو رفته و تنها می باشد صحبت کند و به دنبال علایق مشترک خود با دوست جدیدش باشد.

سوال 2) در انتخاب دوست چه نکاتی را باید رعایت کند؟

پاسخ: 1) با کسانی حرف بزند که از نظر فهم و دانش جلوتر و هم سطح او هستند، 2) دوستانی با ارزش های مشابه انتخاب کند، 3) دوستانی با اهداف مشترک انتخاب کند، 4) دوستانی انتخاب کند که بتوانند ضعف های او را پوشش دهند. 5) دوستانی با علایق یکسان انتخاب کند، 6) دوستانی انتخاب کند که او را به نهایت توانایی هایش برساند، به او انگیزه دهد و مشوق او باشند. 7) دوستانی انتخاب کند از موفقیت او خوشحال شوند و موارد دیگر.

جواب فعالیت در خانه صفحه ۱۲۲ تفکر هفتم

در فعالیت در خانه صفحه ۱۲۲ درس معیار من در انتخاب دوست چیست تفکر هفتم گفته شده ” یکی از دو فعالیت زیرا انتخاب کنید و آن را انجام دهید. ” که در زیر به پاسخ این سوال پرداخته ایم.

فعالیت 1) نظرات خود را درباره معنای دو بیت زیر بیان کنید.

  • دشمن دانا بلندت می کند / بر زمینت می زند نادان دوست
  • تو اول بگو با کیان زیستی / پس آنگه بگویم که تو کیستی

معنی بیت اول: دشمن دانا بلندت می کند یعنی انسان در دشمنی با انسان های دانا حسی پیدا می کند که خود را از نظر عقلی، توانمندی و.. قوی تر کند تا در مقابل دشمن یا رقیب دانای خود که زیرک و کار بلد است شکست نخورد. پس دشمن و رقیب دانا در زندگی هر شخص فرصتی برای پیشرفت ایجاد می کند و به طور کلی قرار گرفتن در برابر دشمن دانا باعث قدرتمند تر و حتی عاقل تر شدن است.

در مقابل بر زمینت می زند نادان دوست یعنی دوستی با افراد نابخرد برابر با راهنمایی غلط و ضرر رساندن به خیال منفعت و نهایتا اثرگذاری ناخودآگاه و توسعه نادانی در انسان می شود.

معنی بیت دوم: تو اول بگو با چه کسانی دوست می شوی و رفت و آمد داری و زندگی می کنی، تا من هم بگویم که تو چجور آدمی هستی و رفتار و کردار تو چگونه و به چه شکل است.

فعالیت 2) با مراجعه به احادیث پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) احادیثی را درباره دوستی و صفات دوستان خوب جمع آوری کنید و روی دیوار کلاس با خط زیبا نصب کنید.

پاسخ: در زیر به چند مورد از احادیث پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) در مورد دوستی پرداخته ایم:

امام علی (ع): برترین دوست و برادر تو کسی است که در کار خیر سبقت گیرد و تو را هم به سوی خیر بکشاند ، و تو را به نیکی فراخواند و یاری کند. میزان الحکمة جلد 1 صفحه 57 حدیث 267

امام صادق (ع): محبوبترین برادرانم نزد من کسی است که عیب های مرا پیش من هدیه آورد (و آنها را به من گوشزد کند.) اصول کافی جلد 4 صفحه 452

امام علی (ع): بهترین دوست تو کسی است که تو را شیفته آخرت کند، و نسبت به دنیا بی رغبت کند و تو را در فرمانبرداری از خدا کمک کند. غررالحکم جلد 3 صفحه 436

حضرت محمد (ص): همنشین شایسته همانند عطر فروش است، اگر چیزی به تو ندهد بوی عطرش به تو خواهد رسید. کنزالعمال جلد 9 حدیث 24676

امام علی (ع): خیر دنیا و آخرت در راز داری و دوستی با نیکان جمع شده است ، و شر و بدی در افشای راز و دوستی با اشرار گرد آمده است. بحارالانوار جلد 74 صفحه 178

امام صادق (ع): کسی که دوستش را در کار زشتی ببیند و با اینکه توانائی دارد ، او را از آن باز ندارد ، به او خیانت کرده است ، و کسی از دوستی با نادان اجتناب نکند ، ممکن است همانند او گردد. بحارالانوار جلد 75 صفحه 65

همچنین بخوانید: جواب فعالیت درخانه صفحه 92 تفکر هفتم

در انتها امیدواریم که مقاله پاسخ و جواب های سوالات فعالیت 1 بحث گروهی صفحه 118 و 119 ، فعالیت 2 صفحه 120 ، فعالیت 3 صفحه 121 ، فعالیت 4 و فعالیت در خانه صفحه 122 درس معیار من در انتخاب دوست چیست تفکر هفتم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫83 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − چهار =