سبک زندگی

جواب فعالیت های درس ششم دفاعی نهم ⚡️ مردان مبارز و زنان قهرمان

گام به گام پاسخ و حل فعالیت های صفحه 52 ، 54 ، 55 ، 56 ، 57 ، 58 ، 59 ، 62 و 65 درس 6 ششم کتاب آمادگی دفاعی نهم

جواب فعالیت های درس ششم دفاعی نهم ؛ در این نوشته با پاسخ و جواب فعالیت های ۱ ، ۲ ، ۳ ، ۴ ، ۵ ، ۶ ، ۷ و ۸ صفحه ۵۲ ، ۵۴ ، ۵۵ ، ۵۶ ، ۵۷ ، ۵۸ ، ۵۹ ، ۶۲ و ۶۴ درس ۶ ششم مردان مبارز و زنان قهرمان کتاب آمادگی دفاعی نهم متوسطه اول را قرار داده ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: پاسخ فعالیت های درس 5 پنجم آمادگی دفاعی نهم

جواب فعالیت های درس ششم دفاعی نهم
جواب فعالیت های درس ششم دفاعی نهم

پاسخ فعالیت های درس 6 ششم آمادگی دفاعی نهم


جواب فعالیت 1 صفحه 52 درس ششم دفاعی نهم

در زیر اسامی سه نفر از مردان مبارز صدر اسلام و سه نفر از مردان مبارز دوران معاصر ایران آمده است. درباره زمان، شیوه و طرف مبارزه هر کدام دو سطر بنویسید. از دبیر خود، دبیر تاریخ، دبیر دین و زندگی و نیز اعضای خانواده مشورت بگیرید.

دوران صدراسلام:

عمار یاسر : خانواده عمار از اولین خانواده های مسلمان بودند و بسیار هم شکنجه شدند.

سلمان فارسی : سلمان با حضرت محمد (ص) آشنا شد و اسلام ایمان آورد و در جنگ خندق به پیشنهاد او خندق کردند.

مالک اشتر : از یاران با وفای حضرت علی (ع) که جنگ های جمیل و صفین در کنار ایشان بودند و رشادت‌های فراوانی از خود نشان داد.

دوران معاصر ایران (قبل از پیروزی انقلاب اسلامی):

آیت الله شهید مدرس : متولد سال ۶۱ شهر دلوار و جزو مشروطه خواهان بود که بوشهر را از دست محمدعلی قاجار خارج کرد. همچنین در دوره پهلوی در مجلس شورای ملی به مبارزه با ظلم و ستم دولت و استعمار انگلیس پرداخت.

میرزا کوچک‌خان جنگلی : ایشان در سال ۱۲۵۷ در استاد سرای رشت متولد شد و در اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی زندگی می کرد. وی پس از جمع آوری دوستان و یاران خود در شهر رشت به مبارزه با ظلم و ستم حکومت پرداخت.

رئیس‌علی دلواری : وی در سال ۱۲۴۹ در شهر زواره متولد شد. ایشان در زمان محمدعلی شاه قاجار به همراه دیگر مشروطه خواهان به مبارزه با ظلم شاه پرداخت و بوشهر را از حاکمیت شاه خارج کرد.

پاسخ فعالیت 2 صفحه 54 درس ششم دفاعی نهم

کامل کنید.

نام و نام‌خانوادگی: شهید مهدی باکری

زندگی نامه: (سال و محل تولد، سال و محل شهادت): مهدی باکری در تاریخ ۳۰ فروردین ماه ۱۳۳۳ در میاندوآب و در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد. وی در همان آغاز کودکی مادرش را از دست داد. در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۶۳ وی در خلال اجرای عملیات بدر در روستای حریبه، بر اثر اصابت گلوله مستقیم نیروهای عراقی کشته شد، سپس گروهی داوطلب برای بازگرداندن پیکر وی اقدام کردند، که در حال بازگشت، قایق آنها مورد اصابت موشک آر.پی.جی قرار گرفت و پیکر کلیه آنها در اروندرود مفقود گردید.

مسئولیت‌ها: او و دوستانش نقش مهمی در سازماندهی تظاهرات ۱۵ خرداد ۱۳۵۴ و ۱۳۵۵ تبریز داشتند و در همان زمان توسط ساواک شناسایی و چندین بار برای بازجویی و مراقبت آزاد شدند. پس از فارغ التحصیلی وارد دانشگاه تبریز شد و در رشته مهندسی مکانیک مشغول به تحصیل شد. در حین تحصیل از مرگ برادرش علی باکری مطلع شد. بدین ترتیب او دومین عضو خانواده خود را از دست داد.

با پیروزی انقلاب ایران باکری نقش فعالی در سازماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داشت. مدتی هم شهردار ارومیه بود و مدتی هم دادستان دادگاه انقلاب ارومیه شد. او همزمان با فعالیت در سپاه، مسئوولیت شهرداری ارومیه را نیز بر عهده گرفت. با شروع جنگ ایران و عراق ازدواج کرد و بلافاصله پس از ازدواج (روز بعد از ازدواجش) عازم جبهه ها شد.

قسمتی از وصیت‌نامه یا خاطره‌ای از شهید: خدایا چگونه وصیت نامه بنویسم در حالی که سراپا گناه و معصیت و نافرمانی‌ام. گرچه از رحمت و بخشش تو ناامید نیستم ولی ترسم از این است که نیامرزیده از دنیا بروم. می‌ترسم رفتنم خالص نباشد و پذیرفته درگاهت نشوم. یا رب العفو، خدایا نمیرم در حالی از ما راضی نباشی. ای وای که سیه روز خواهم بود.خدایا چقدر دوست داشتنی و پرستیدنی هستی! هیهات که نفهمیدم. یا اباعبدالله شفاعت! آه چقدر لذت بخش است انسان آماده باشد برای دیدار ربش، و چه کنم که تهیدستم، خدایا تو قبولم کن.

سلام بر روح خدا، نجات دهنده ما از عصر حاضر، عصر ظلم وستم، عصر کفر و الحاد،‌عصر مظلومیت اسلام وپیروان واقعی اش. عزیزانم شبانه روز باید شکرگزار خدا باشیم که سرباز راستین صادق این نعمت شویم و باید خطر وسوسه‌های درونی و دنیافریبی را شناخته و بر حذر باشیم که صدق نیت و خلوص در عمل ،تنها چاره ساز است.

ای عاشقان اباعبدالله، بایستی شهادت را در آغوش گرفت،گونه‌ها بایستی از شوقش سرخ شود و ضربان قلب تندتر بزند. بایستی محتوای فرامین امام را درک و عمل کنیم تا بلکه قدری از تکلیف خود را در شکر گزاری بجا آورده باشیم.

وصیت به مادرم و خواهران و برادرانم و اهل فامیل: بدانید اسلام تنها راه نجات و سعادت ماست،همیشه به یاد خدا باشید و فرامین خدا را عمل کنید،‌پشتیبان و از ته قلب مقلد امام باشید،‌اهمیّت زیاد به دعاها و مجالس یاد اباعبدالله و شهدا بدهید که راه سعادت و توشه آخرت است. همواره تربیت حسینی و زینبی بیابید و رسالت آنها را رسالت خود بدانید و فرزندان خود را نیز همانگونه تربیت کنید تا سربازانی با ایمان و عاشق شهادت و علمدارانی صالح وارث حضرت ابولفضل برای اسلام ببار آیند. از همه کسانی که از من رنجیده‌اند و حقی بر گردن من دارند طلب بخشش دارم و امید دارم خداوند مرا با گناهان بسیار بیامرزد.

خصوصیات اخلاقی شهید: مهدی باکری مردی آرام، متین، کم حرف، صبور، متواضع، منضبط، مهربان و نمونه کامل یک بنده صالح خدا بود. او از معدود افرادی بود که آثارش در کل حماسه دوران دفاع مقدس تاثیرگذار بود. برای او در لشکر عاشورا جایگزینی نبود.

جواب فعالیت 3 صفحه 55 درس 6 دفاعی نهم

کامل کنید.

نام و نام‌خانوادگی: شهید عباس بابایی

زندگی نامه: (سال و محل تولد، سال و محل شهادت): عباس بابایی، در سال ۱۳۲۹ در شهرستان قزوین دیده به جهان گشود و و در سال ۱۳۶۶ بر اثر شلیک پدافند خودی سپاه پاسداران کشته شد. وی دوره ابتدایی و متوسطه را در همان شهر به تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۴۸، به دانشکده خلبانی نیروی هوایی راه یافت و پس از گذراندن دوره آموزش مقدماتی برای تکمیل دوره به آمریکا اعزام شد. پس از بازگشت با ورود هواپیماهای پیشرفته اف – ۱۴ به نیروی هوایی، وی که خلبان ماهر شکاری اف – ۵ بود، برای پرواز با هواپیمای اف – ۱۴ انتخاب و به پایگاه هوایی اصفهان منتقل شد.

او با دختردایی خود، ملیحه حکمت، در تاریخ ۴ شهریور ۱۳۵۴ ازدواج کرد. ثمره این ازدواج ۱ دختر به نام سلما و ۲ پسر به نام‌های محمد و حسین است. ملیحه حکمت، در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۹۵ در سن ۵۷ سالگی، پس از چند ماه تحمل درد و رنج ناشی از بیماری کبدی درگذشت.

مسئولیت‌ها: از شهریور سال ۱۳۵۹ با درجه سرگردی با شروع جنگ ایران و عراق فرماندهی اسکادران و انجام عملیات با جنگنده نورثروپ اف-۵ و اف – ۱۴ تام‌کت را انجام می‌داد. در سال ۱۳۶۰ با درجه سرهنگ دومی فرمانده پایگاه هوایی هشتم شکاری بود. از ۹ آذر سال ۱۳۶۲ با درجه سرهنگ تمامی به معاونت عملیات فرماندهی نیروی هوایی منصوب شد. در سال ۱۳۶۶ با درجه سرتیپی در سمت معاونت عملیات فرماندهی نیروی هوایی ابقا شد.

قسمتی از وصیت‌نامه یا خاطره‌ای از شهید: بسم الله الرحمن الرحيم. انا لله و انا اليه راجعون. خدايا، خدايا، تو را به جان مهدی (عج) تا انقلاب مهدی (عج) خمينی را نگهدار. به خدا قسم من از شهدا و خانواده شهدا خجالت می‌کشم وصيت‌نامه بنويسم. حال سخنانم را برای خدا در چند جمله ان شاءالله خلاصه می‌کنم.
خدايا مرگ مرا و فرزندان و همسرم را شهادت قرار بده.
خدايا، همسر و فرزندانم را به تو می‌سپارم.
خدايا، در اين دنيا چيزی ندارم، هرچه هست از آن توست.
پدر و مادر عزيزم، ما خيلی به اين انقلاب بدهکاريم.

خصوصیات اخلاقی شهید: یکی از ویژگی های بارز شهید بابائی، نظم و انضباط وی در فعالیت های شخصی و اجتماعی بود. شهید بابائی نمود واقعی تواضع بود. سرهنگ عطایی، یکی از یاران همرزم شهید بابایی، درباره تواضع و فروتنی او چنین می گوید: شهید بابایی، مسلمانی بسیار متواضع و بدون تکبر بود. زندگی شخصی شهید بابائی سرشار از ساده زیستی و دوری از تجملات بود. شهید بابائی را می توان یک «متخصصِ متعهد» دانست؛ زیرا همواره تلاش داشت بهترین تصمیمات را در فعالیت های خود داشته باشد و اگر متوجه می شد که در تصمیم گیری دچار اشتباه شده است، نظرات دیگران را میپذیرفت. شهید بابائی به جای تاکید بر منافع و مصالح شخصی، توجهش به نیازهای جمعی و منافع ملی بود و همه اقدامات وی در راستای برطرف کردن نیازهای جمعی بود.

پاسخ فعالیت 4 صفحه 56 درس 6 دفاعی نهم

معرفی شهیدی از بستگان یا از شهر، روستا، محله یا کوچه شما

نام و نام‌خانوادگی شهید:
سن شهید هنگام شهادت:
خلاصه‌ای از زندگی‌نامۀ شهید:
بخشی از وصیت‌نامه شهید:
خاطره یا خصوصیات اخلاقی شهید:

پاسخ: ابتدا با پرس و جو کردن و جستجو در اینترنت از شهدای شهر، روستا، محله یا کوچه خودتان مطلع شوید و بعد از آن با جستجوی نام آن شهیدان در اینترنت، درباره زندگی نامه آن شهید بزرگوار تحقیق کنید.

جواب فعالیت 5 صفحه 57 درس ششم آمادگی دفاعی نهم

به این سؤال بدون مشورت گروهی و کمک گرفتن از دیگران، فکر کنید و پاسخ دهید.

در دوران دفاع مقدس بیش از 36 هزار دانش‌آموز از گروه همسالان شما در میدان جنگ، به خاطر دفاع از اسلام، انقلاب، کشور، دین و اعتقاداتمان به شهادت رسیده‌اند و جان خود را ایثار کرده‌اند. هم‌اکنون به کشور ما تهاجم نظامی نشده است؛ امّا دشمنان به تهاجم وسیع فرهنگی با هدف انحراف نوجوانان و جوانان روی آورده‌اند. به‌نظر شما چگونه می‌توان در مقابل این تهاجم دفاع کرد؟

پاسخ: با انجام مواردی همچون: ۱) شناخت اهداف دشمن از تهاجم فرهنگی ۲) تقویت باورهای دینی و سیاسی مردم ۳) افزایش و گسترش امر به معروف و نهی از منکر میان مردم ۴) گسترش و افزایش فعالیت های فرهنگی در سطح کشور.

پاسخ فعالیت 6 صفحه 58 درس ششم آمادگی دفاعی نهم

در زیر اسامی سه نفر از زنان قهرمان و تأثیرگذار صدر اسلام و سه نفر از زنان قهرمان و حماسه‌ساز تاریخ معاصر ایران آمده است. دربارهٔ زندگی و اقدامات برجستهٔ آنان با استفاده از منابع معتبر تحقیق و در کلاس ارائه کنید.

زنان قهرمان و تأثیرگذار صدر اسلامزنان قهرمان و حماسه‌ساز تاریخ معاصر
حضرت خدیجه (س)بانو بی‌بی مریم بختیاری
حضرت فاطمه (س)بانو مرضیه حدیدچی (دباغ)
حضرت زینب (س)بانو فرنگیس حیدرپور (رزمندهٔ دفاع مقدس)

حضرت خدیجه (س) : زمان تولد ۶۸ سال پیش از هجرت پیامبر بوده، لقب ایشان طاهره است و همسر باوفای پیامبر اسلام بود که تمام دارایی و ثروت خود را وقف گسترش اسلام و حمایت از مسلمانان کرد.

حضرت فاطمه (س) : حضرت فاطمه(س) آخرین فرزند پیامبر (ص) و خدیجه است. بر اساس دیدگاه رایج شیعیان، حضرت فاطمه در سال پنجم بعثت متولد شده است. در عین حال شیخ مفید و کفعمی سال دوم بعثت را زمان تولد فاطمه(س) دانسته‌اند. فاطمه(س) خواستگاران متعددی داشت؛ اما در نهایت با امام علی(ع) ازدواج کرد. بعد از رحلت پیامبر، سختی های زیادی کشید ولی دست از حمایت از امام خود برنداشت.

حضرت زینب (س) : در پنجم جمادی الاول سال ۵۶ هجری در شهر مدینه متولد گردیدن. پدر بزرگوارشان امام علی (ع) و مادر بزرگوارشان حضرت فاطمه (س) هستند. وی زندگی پر از رنج و سختی ها را تحمل کرد و بعد از واقعه عاشورا با سخنرانی های تکان دهنده خود چهره واقعی بنی امیه را به مردم نشان داد و اسلام را در بین مردم زنده نگه داشت.

بانو بی بی مریم بختیاری : بی‌بی مریم بختیاری، دختر حسینقلی خان ایلخانی در سال ۱۲۵۳ در منطقه بختیاری زاده شد. او از زنان باسواد و روشنفکر عصر خود بود، که همزمان با وقوع انقلاب مشروطه، به طرفداری از حقوق زنان برخاست. وی فنون اردوکشی نظامی و لشکر داری را از پدر و برادرانش آموخت و آموزه‌ها را در زمان نبردهای انقلاب مشروطه؛ در فتح تهران و نیز فتح اصفهان، همچنین در جنگ جهانی اول به کار بست. وی از سرمایه مادی و معنوی خانواده خود برای تشکیل یک هَنگ از سواران بختیاری، برای مبارزه با اشغال‌گران روس و انگلیس، در جنگ جهانی اول استفاده کرد.

بی‌بی مریم، یکی از مشوقان اصلی سردار اسعد بختیاری برای فتح تهران محسوب می‌شد. وی طی نامه‌ها و تلگراف‌های مختلف بین سران ایل بختیاری و سخنرانی‌های مهیج، افراد ایل را جهت مبارزه با استبداد صغیر در زمان محمدعلی‌شاه قاجار، آماده می‌کرد و همواره به عنوان یکی از شخصیت‌های ضداستعماری و استبدادی عصر قاجار مطرح بود.

بانو مرضیه حدیدچی (دباغ) : طاهره دباغ (زاده ۲۱ خرداد ۱۳۱۸ – درگذشته ۲۷ آبان ۱۳۹۵) با نام اصلی مرضیه حدیدچی که به او لقب مادربزرگ انقلاب را داده‌اند، از شاگردان سید محمدرضا سعیدی بود و با جامعه روحانیت مبارز همکاری داشت. در سال ۱۳۵۳ و پس از دوبار بازداشت توسط ساواک با کمک محمد منتظری و با پاسپورت جعلی از کشور خارج شد.

دباغ ابتدا به لندن رفت و به‌مدت شش ماه در یک هتل، به عنوان نظافتچی در قبال پول و مقداری غذا و جایی برای خواب مشغول به‌کار شد. او در فرانسه و انگلیس در اعتصاب غذاهایی برای آزادی زندانیان سیاسی ایرانی شرکت کرد. در عربستان سعودی به توزیع اعلامیه‌های خمینی در میان زائران می‌پرداخت اما بیشتر فعالیت‌های او در خارج از کشور مربوط به آموزش مبارزات چریکی در سوریه و لبنان زیر نظر محمد منتظری و با حمایت موسی صدر می‌شد.

پس از پیروزی انقلاب مناصبی چون فرماندهی سپاه همدان، و رئیس زندان‌های زنان تهران را بر عهده داشت. وی اولین فرمانده سپاه غرب کشور در بعد از انقلاب بود. همچنین از وی به عنوان نخستین و تنها فرمانده زن سپاه پاسداران یاد می‌شود. وی سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی، مسئول بسیج خواهران کل کشور و استاد مدرسه عالی شهید مطهری بوده‌است و در اواخر عمر از اعضای شورای مرکزی جمعیت زنان انقلاب اسلامی و مدرس واحد معارف اسلامی دانشگاه علم و صنعت و قائم مقام دبیرکل جمعیت زنان جمهوری اسلامی بود.

بانو فرنگیس حیدرپور (رزمندهٔ دفاع مقدس) : فرنگیس حیدرپور در سال ۱۳۴۱ در روستای آوه‌زین گورسفید از توابع شهرستان گیلانغرب در کرمانشاه به دنیا آمد. او در حمله نظامیان عراقی به روستای محل سکونتش با یک تبر از خود در برابر سربازان ارتش بعث عراق دفاع کرد. در سال ۱۳۵۹ پس از حمله عراق به روستای اوازین، مردم به دره های اطراف فرار می کنند.

فرنگیس که در آن زمان هیجده سال داشت شب هنگام همراه برادر و پدرش جهت تهیه غذا به روستا باز می‌گردند. اما در طول راه پدر و برادر فرنگیس ضمن درگیری با عوامل عراقی کشته می شوند و فرنگیس در پی برخورد با دو سرباز عراقی بدون داشتن سلاح گرم، با تبر پدرش با سربازان درگیر شده، یکی را کشته و دیگری را با تمام تجهیزات جنگی اسیر می‌کند و به مقر فرماندهی ارتش ایران تحویل می دهد.

جواب فعالیت 7 صفحه 59 درس 6 آمادگی دفاعی نهم

با مراجعه به کتاب خاطرات مرضیه حدیدچی (دباغ)، بخشی از خاطرات این زن قهرمان ایرانی را در کلاس بازخوانی کنید.

پاسخ: بخشی از خاطرات کتاب ایشان: مرضیه حدیدچی در کتاب خاطرات خود، به افکاری که در دوران کودکی و نوجوانی به سراغش می‌آمد اشاره می‌کند و می‌گوید در آن دوران بازیگوش و کنجکاو بود و پرسش‌های خاصی در ذهنش شکل می‌گرفت. در کتاب خاطرات مرضیه حدیدچی در مورد توانایی دخترها در مقایسه با پسران، این‌گونه می‌خوانیم: «بسیاری از خانواده‌ها، از ‎‏جمله پدرم که با درس خواندن دخترها مخالف بودند، اجازه نمی‌دادند ‎‏دخترها سر کلاس درس بروند. انگلیسی‌ها آمدند و برای جذب دخترها طرحی ریختند و از خانواده‌ها درخواست کردند دخترها را خارج از ساعت درس به مدرسه بفرستند تا خیاطی، گلدوزی، خط و نقاشی ‏بیاموزند. من در آن زمان سن و سالی نداشتم، اما خواهرم اجازه گرفت و ‎‏در کلاس‌ها شرکت کرد.‏ مدتی گذشت و ناگهان پدرم پی برد علاوه بر کلاس‌هایی که در ‏مدرسه برای دخترها گذاشته‌اند، به آن‌ها خواندن و نوشتن هم یاد می‌دهند. پدرم کاغذ و قلم و کتاب را از خواهرم گرفت و رفتن او را به مدرسه قدغن کرد.»

در ادامه‌ی خاطرات مرضیه حدیدچی می‌خوانیم: «‏‏قلب من مملو از شیطنت بود و سرکشی. سرشار بودم از رؤیاهای کودکانه، پر از آرزوهای عجیب و خیالات غریب، ذهن کوچکم همواره در حوادث تلنگر می‌خورد و پرسشی که گاه راه به جایی نمی‌برد، در سرم جان می‌گرفت. مادرم می‌گفت: «تو، هم‌سن و سال دختر شاه هستی، یعنی هر دو شما در یک روز به دنیا آمده‌اید.» و من دائم میان این دو حادثه که یکی در محله فقیرنشین، «چشمه خانم‌دراز» همدان رخ داده بود و دیگری در تهران، دنبال رابطه‌ای بودم که پاره‌ای از اوقات مثل خوره به جانم می‌افتاد. «چرا او باید دختر شاه باشد؟! چرا او باید آن‌جا، در ناز و نعمت غلت بخورد و من این‌جا موقع شستن لباس، دست‌هایم از سرما یخ بزند؟»‏

من بسیار بازیگوش و فعال بودم و بیشتر با پسرهای محله بازی می‌کردم. آن وقت‌ها هم که پدرم از گرد راه می‌رسید و با توپ و تشر مرا از صف بچه‌های محل جدا می‌کرد و به خانه می‌برد با وجود آنکه می‌نشست و با زبان خوش هزار صغری، کبری می‌چید تا به خیال خودش به من بفهماند چون دختر هستم باید ملاحظه کنم و از خط قرمزی که حدود آن را سنت، تعصب، عادت و عرف جامعه تعیین می‌کند پا را فراتر نگذارم، باز هم این سؤال که چه فرقی میان دختر و پسر است؟ چرا پسرها حق دارند هر کجا می‌خواهند سر بکشند؟ یا از صبح تا شب در کوچه بمانند و بازی کنند و وقت نماز، روی پشت بام بروند و با صدای بلند اذان بخوانند و دخترها اجازه ندارند؟، ذهنم را قلقلک می‌داد. کم‌کم میل رسیدن به پاسخ، ناخودآگاه مرا وادار کرد از جلد خودم بیرون بیایم و بی‌اعتنا به حرف‌های پدرم، از همراهی با بچه‌های محل و کارهایی که پسرها می‌کنند غافل نمانم. دیگر نه توپ و تشر کارساز بود و نه تنبیه و تشویق.»

(صفحات ۸ و ۹ و ۱۰ ، کتاب خواهر طاهره (کتاب خاطرات مرضیه حدیدچی)، چاپ و نشر عروج (وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی)، بازنویسی رضا رئیسی)

جواب تصاویر صفحه 62 درس ششم دفاعی نهم

شما در تصاویر زیر چگونگی حضور زنان و دختران در دوران دفاع مقدس را مشاهده می‌کنید. برای هر تصویر شرح مختصری بنویسید.

جواب تصاویر صفحه 62 درس ششم دفاعی نهم
جواب تصاویر صفحه 62 درس ششم دفاعی نهم

پاسخ فعالیت 8 صفحه 65 درس 6 آمادگی دفاعی نهم

درباره قهرمانان دوران معاصر، شهدایی چون محسن حججی (مدافع حرم)، مصطفی احمدی روشن (دانشمند هسته‌ای) و شهید حسن تهرانی مقدم (دانشمند صنعت موشکی) تحقیق و نتیجه را در کلاس ارائه کنید.

پاسخ: محسن حججی (مدافع حرم) : محسن حججی متولد سال ۱۳۷۰ در نجف‌آباد اصفهان بود. محسن حججی دانش آموخته مرکز آموزش علمی کاربردی علویجه در رشتهٔ تکنولوژی کنترل ورودی سال ۱۳۸۷ بود.

در تاریخ دوشنبه ۱۶ مرداد ماه سال ۱۳۹۶، حججی در منطقه تنف، در منطقه مرزی سوریه، عراق و اردن اسیر می‌شود.[۲۱] منطبق بر فیلمی که خبرگزاری داعش آن را منتشر کرده‌است، محسن حججی در پشت سنگری است. اجساد نیمه‌جان تعدادی از هم‌رزمانش در اطراف سنگر او افتاده‌است و در واپسین لحظات در برابر حمله غافلگیرانه داعش از خویش دفاع می‌کنند. صدای تیراندازی پراکنده به گوش می‌رسد. کمی بعد یکی از نیروهای داعش، محسن حججی را اسیر می‌کند و پس از دو روز او به شهادت می رسانند.

مصطفی احمدی روشن (دانشمند هسته‌ای) : مصطفی احمدی روشن در تاریخ ۱۷ شهریور ماه سال ۱۳۵۸ متولد شده. وی دانش‌آموخته مقطع کارشناسی رشته مهندسی شیمی در سال ۱۳۸۱ از دانشگاه صنعتی شریف بود. همچنین او معاون بازرگانی سایت هسته‌ای نطنز بود. ایشان در تاریخ ۲۱ دی ۱۳۹۰ پس از خروج از منزل در ساعت ۸:۳۰ صبح توسط یک موتورسیکلت سوار با چسباندن یک بمب مغناطیسی C4 در خیابان گل نبی تهران (میدان کتابی) ترور شد.

شهید حسن تهرانی مقدم (دانشمند صنعت موشکی) : حسن تهرانی مقدم در تاریخ ۶ آبان ماه سال ۱۳۳۸ در محله سرچشمه تهران متولد شدند. وی در سال ۱۳۵۶ در مقطع فوق دیپلم در مدرسه عالی تکنیکوم پذیرفته شد. حسن تهرانی مقدم در مبارزات سال ۱۳۵۸ حضور یافت و شرکت فعالی داشتند. او در سال ۱۳۵۸ در مقطع لیسانس رشته ی مهندسی صنایع پذیرفته شد. و از سال ۱۳۵۹ به عضویت در سپاه در آمد. وی در تاریخ ۲۱ آبان ۱۳۹۰ در پادگان امیرالمومنین به شهادت رسیدند.

همچنین بخوانید: جواب فعالیت های درس چهارم دفاعی نهم

توجه کنید: شما دانش آموزان عزیز پایه نهم متوسطه اول می توانید برای دسترسی بهتر و سریع تر به جواب سوالات فعالیت های کتاب آمادگی دفاعی نهم ، در انتهای جواب فعالیت درس مورد نظر خود، عبارت « ماگرتا » را نیز به همراه آن در گوگل جستجو کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله جواب فعالیت های درس 6 ششم مردان مبارز و زنان قهرمان کتاب آمادگی دفاعی نهم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 😉

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫20 دیدگاه ها

  1. سلام خداییش دمتون گرم یعنی واقعا اگه شما نبودید نمیدونم چیکار میکردم همین الان که از رو نوشتم یک ساعت طول کشید چه برسه که دیگه برم تحقیق کنم خدا خیرتون بده انشالله همیشه موفق وموید باشید

  2. واقعا عالی بود😍🍒
    کلی سایت دیدم ولی مثل شما کامل توضیح نداده بودن
    من نمره فعالیت های آمادگی دفاعیم رو مدیون شما هستم😁😂🤝

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 2 =