سبک زندگی

جواب فعالیت های درس نهم اقتصاد دهم انسانی

پاسخ و حل فعالیت های فردی و گروهی ، تفکر و تمرین و تحلیل کنید درس 9 نهم کتاب اقتصاد پایه دهم

جواب فعالیت های درس نهم اقتصاد دهم انسانی ؛ در این مطلب به پاسخ و جواب سوالات گفت و گو در کلاس ، فعالیت گروهی در کلاس ، فعالیت فردی در کلاس ، برای تفکر و تمرین و تحلیل کنید صفحه ۹۱ ، ۱۰۳ و ۱۰۴ درس ۹ نهم «تورم و کاهش قدرت خرید» کتاب اقتصاد پایه دهم رشته انسانی پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: جواب فعالیت های درس هشتم اقتصاد دهم انسانی

جواب فعالیت های درس نهم اقتصاد دهم انسانی
جواب فعالیت های درس نهم اقتصاد دهم انسانی

جواب گفت و گو در کلاس صفحه ۹۱ درس ۹ اقتصاد دهم

۱- به نظر شما افزایش قیمت‌ها چه تأثیری در کسب و کارها خواهد گذاشت؟

پاسخ: بسته به شرایط اقتصادی جامعه دارد؛ ولی در بیشتر جوامع باعث رکود اقتصادی می شود.

۲- به نظر شما آیا میان تورم، پول و خرید کالاها رابطه‌ای وجود دارد؟

پاسخ: هر چه تورم افزایش یابد، ارزش پول پایین می آید و خرید کالاها دشوارتر می شود.

۳- چرا معمولاً گمان می‌کنیم تورمی که واقعا وجود دارد، بیشتر از آن چیزی است که مسئولان اقتصادی می‌گویند؟

پاسخ: معمولا هر فردی تورم را بر اساس کالاها و خدمات مصرفی شخصی خود که تعداد محدودی است، تخمین می‌زند و معمولا قیمت‌های ثابت مانده و یا کاهش یافته را در محاسبات خود لحاظ نمی‌کند.درحالی که نرخ تورم به معنی افزایش نسبی قیمت تمامی کالاها و خدمات مصرفی در تمام مناطق و همه دهک‌های درآمدی و در واقع کل کشور است، نه رشد قیمت کالا یا خدمت خاص در منطقه‌ای خاص.

پاسخ فعالیت گروهی در کلاس صفحه ۱۰۳ درس نهم اقتصاد دهم

ویژگی‌های مثبت و منفی هر دو روش (افزایش عرضه و افزایش واردات) را بررسی کنید و به کلاس ارائه دهید.

پاسخ: ویژگی مثبت: کاهش قیمت کالا و بالا رفتن تقاضا
ویژگی منفی: اگر بی رویه انجام شود، در نهایت باعث رکود اقتصادی می شود.

با افزایش عرضه و یا افزایش واردات کالا، تعداد کالای بازار افزایش یافته، در نتیجه باعث می شود که رقابتی بین فروشندگان کالا اتفاق بیفتد که به کمترین قیمت ممکن کالای خود را بفروشند. در اینجا به نفع تقاضا کنندگان کالای مورد نظر است و گردش اقتصادی به راه می افتد. اما اگر این رویه بیش از حد لازم انجام بشود و تعداد کالا در بازار بیشتر از تقاضا باشد، دیگر تمایل به خرید کمتر شده و این جاست که رکود اقتصادی اتفاق می افتد.

حل فعالیت فردی در کلاس صفحه ۱۰۴ درس ۹ اقتصاد دهم

گاهی افراد با شنیدن کاهش نرخ تورم به اشتباه انتظار دارند که سطح عمومی قیمت‌ها کاهش یابد و به عبارتی دیگر، کالاها ارزان‌تر شده باشد؛ با توجه به معنای تورم (افزایش سطح عمومی قیمت‌ها)، چرا مردم چنین اشتباهی را مرتکب می‌شوند؟

پاسخ: گاهی افراد با شنیدن کاهش نرخ تورم به اشتباه انتظار دارند که سطح عمومی قیمت ها کاهش باید و به عبارتی دیگر، کالاها ارزانتر شده باشد؛ در حالی که کاهش تورم به معنای کاهش شتاب افزایش قیمت هاست و قیمت ها همچنان با شتابی کمتر از قبل، افزایش خواهد داشت.

جواب برای تفکر و تمرین صفحه ۱۰۴ درس نهم اقتصاد دهم

۱- هرچند تورم در کل، برای اقتصاد کشور زیان‌بار است، اما برای برخی نیز سودرسان است. در هر یک از موارد زیر مشخص کنید که فرد توصیف شده، از تورم زیان می‌بیند یا سود می‌برد؟ دلایل خود را توضیح دهید.

– بازنشسته‌ای با یک حقوق ثابت بازنشستگی در طول دوره تورم.

پاسخ: زیان می بیند، زیرا قدرت خرید برای او که حقوق ثابت دارد کاهش می یابد.

– خریدار یک واحد ساختمانی که آن واحد ساختمانی را یک سال پیش از اتمام و تحویل، خریداری کرده است و بعد از تحویل، به خاطر تورم، افزایش در قیمت ساختمان روی داده است.

پاسخ: سود می بیند، زیرا پول خود را قبل از تورم به کالایی ارزشمند تبدیل کرده که تغییرات قیمت و تورم روی ارزش و قیمت آن تأثیر مستقیم دارد.

– مغازه‌داری که مجبور است قیمت محصولاتش را بعد از تغییرات قیمت، به روزرسانی کند.

پاسخ: زیان می بیند، زیرا قیمت بالاتر برای محصولات باعث کاهش تعداد مشتریان خواهد شد.

۲- فرض کنید تورم امسال معادل ۲۳ درصد بوده است. شرکت تولیدی ایران سبز (شرکتی که آقای محمدی مدیرعامل آن است) نیز همچون سایر شرکت‌ها تحت تأثیر این نرخ تورم قرار گرفته است و هزینه عوامل تولید این شرکت به میزان ۲۳ درصد افزایش یافته است. شرکت تصمیم می‌گیرد برای جلوگیری از ضرر بیشتر، قیمت هر دو محصولش (کود زیستی و سم زیستی) را افزایش دهد. به نظر شما آیا با وجود تورم عمومی و افزایش قیمت این دو محصول، تقاضای آن‌ها کاهش می‌یابد؟ اگر تقاضا هیچ تغییری نکند، درباره سود شرکت چه فکر می‌کنید؟ آیا می‌توان گفت افزایش می‌یابد؟ تحلیل کنید که اگر سود شرکت افزایش یابد، آیا واقعا حال شرکت بهتر می‌شود؟ (یعنی با این فرض آیا قدرت خرید شرکت افزایش می‌یابد) چرا؟

پاسخ: تغییر در میزان تقاضا به عوامل دیگری نیز ارتباط دارد. علاوه بر تورم که تأثیر معکوس روی میزان تقاضا می گذارد، اگر درآمد تقاضا کنندگان همراه با تورم افزایش یابد و افزایش درآمد مانند افزایش قیمت ها باشد، میزان تقاضا تغییری نخواهد کرد.

اگر تقاضا تغییری نکند و مثل قبل باشد و قیمت و هزینه ها بر اساس نرخ تورم 23% محاسبه شوند حتما میزان رقم سود نیز مشمول این نرخ شده و به اندازه 0.23 سود قبل افزایش خواهد داشت. افزایش سود و بزرگ بودن رقم سود دلیلی برای اوضاع خوب شرکت نیست زیرا بزرگ بودن این رقم به خاطر تولید و فروش بیشتر نیست بلکه به خاطر افزایش قیمت ها اتفاق افتاده است.

پاسخ تحلیل کنید صفحه ۱۰۴ درس ۹ اقتصاد دهم

– بر اساس آنچه درباره شیوه محاسبه نرخ تورم آموختید، میان تورم و کاهش قدرت خرید پول چه رابطه‌ای است؟

پاسخ: رابطه معکوس؛ زیرا با افزایش تورم، قدرت خرید پول کاهش می یابد و برعکس با کاهش نرخ تورم، قدرت خرید پول افزایش می یابد.

– چرا معمولاً بین نرخ تورمی که سازمان‌های رسمی اعلام می‌کنند و آنچه ما احساس می‌کنیم، تفاوت وجود دارد؟

پاسخ: احتمالاً تصور ما به این جهت ایجاد شده که به کالاهایی که به صورت روزانه مصرف می کنیم توجه داریم در حالی که تورم یا شاخص کلان و با محاسبه قیمت همه کالاهای مصرفی افراد جامعه به دست می آید. حتی کالاهایی که ممکن است مردم هر چند سال یکبار مصرف کنند.

– اگر به‌ جای دولت بودید، چه راهکارهایی برای مبارزه با تورم، ارائه می‌دادید؟

پاسخ: الف) دولت به دو روش می تواند عرضه را افزایش دهد تا تورم کاهش یابد؛
– افزایش ظرفیت های تولیدی
– افزایش واردات و تنظیم بازار

ب) با کنترل نقدینگی، تورم را مهار کند و با فروش اوراق مشارکت به مردم است که از طریق بانک مرکزی با اعمال سیاست انقباضی پول، ممکن است.

همچنین بخوانید: جواب فعالیت های درس هفتم اقتصاد دهم انسانی

توجه: شما دانش آموز پایه دهم رشته علوم انسانی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب اقتصاد دهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوالات فعالیت های درس ۹ نهم کتاب اقتصاد پایه دهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 💕

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − پنج =