سبک زندگی

جواب درس ششم جامعه شناسی یازدهم انسانی

پاسخ و حل تحقیق کنید ، گفت و گو کنید ، مفاهیم اساسی و خلاصه کنید درس 6 ششم کتاب جامعه شناسی 2 پایه یازدهم انسانی

جواب درس ششم جامعه شناسی یازدهم انسانی ؛ در این مطلب به پاسخ و جواب سوالات تحقیق کنید ، گفت و گو کنید ، مفاهیم اساسی و خلاصه کنید صفحه ۴۹ ، ۵۱ ،‌۵۳ و ۵۴ درس ۶ ششم «چگونگی تکوین فرهنگ معاصر غرب» کتاب جامعه شناسی ۲ پایه یازدهم رشته انسانی پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: جواب درس پنجم جامعه شناسی یازدهم انسانی

جواب درس ششم جامعه شناسی یازدهم انسانی
جواب درس ششم جامعه شناسی یازدهم انسانی

جواب تحقیق کنید صفحه ۴۹ درس ۶ جامعه شناسی یازدهم

مواجهه کلیسا با مسلمانان در طول جنگ‌های صلیبی و فتح قسطنطنیه، چگونه زمینه‌های فرو ریختن اقتدار کلیسا را فراهم ساخت؟

پاسخ: در آن زمان کلیسایی که مملو از خرافات بود و علم را قبول نداشت، در مقابل مسلمانی قرار گرفت که علم و آزاد اندیشی جزو واجبات آنها بود. همین اختلاف باعث ضعف عقیدتی مسیحیان گشت.

پاسخ دیگر: کلیسا بر پایه کتب عهد عتیق و انجیل (که تحریف شده بودند) استوار بود و با علوم جدید مخالفت داشت، در حالی که اسلام به ترویج علم دستور می داد. وقوع جنگ های صلیبی، جایگاه کلیسا را نزد اروپاییان تضعیف کرد و آن ها را با زمینه های فکری مسلمانان (مانند آزاد اندیشی و علم گرایی) آشنا کرد.

پاسخ گفت و گو کنید صفحه ۵۱ درس ششم جامعه شناسی یازدهم

در گذشته با تغییرات سطحی و عمیق در جهان اجتماعی و جهان فرهنگی آشنا شدید و آموختید که وقتی تغییرات از لایه‌های سطحی یک فرهنگ به لایه‌های عمیق و بنیادین آن برسند، هویت آن فرهنگ دچار تغییر می‌شود. (مثلاً یک فرهنگ دینی به یک فرهنگ دنیوی تبدیل می‌شود.)

به کمک این دانسته‌ها درباره نقش فلسفه‌های روشنگری در شکل‌گیری فرهنگ معاصر غرب گفت‌ و گو کنید.

پاسخ: فلسفه های روشنگری در غرب جدید، باعث تغییر رویکرد ها شدند. قبل از آن، رویکرد سکولار دنیوی از طریق هنر و تفاسیر پروتستانی از دین وارد زندگی اجتماعی مردم شده بود. با وجود فلسفه های روشنگری، توانست در عمیق ترین لایه های زندگی مردم نفوذ کند. در نتیجه فرهنگ معاصر غرب، دچار تغییرات شگرف شد.

فیلسوفان روشنگری با انکار ارزش علمی وحی، باعث ارزش بخشیدن به علوم تجربی شدند علومی که مستقل از وحی و صرف نظر کردن از ابعاد متافیزیکی، به تفسیر این جهان می پرداخت. فرانسیس بیکن معتقد بوده ((هدف علم تجربی، افزایش قدرت انسان است)). و هایدگر نیز می گفت ((تکنولوژی، زاییده خاص طبیعت است))

در نتیجه این نگرش ها، در فرهنگ عمومی این باور قوت گرفت که خردمندی و علم با ایمان دینی منافات دارد. سکولاریسم و دنیوی گرایی در حوزه های علم، هنر، اقتصاد و سیاست مطرح شد. و فرهنگ خاص هر یک از این حوزه ها، دنیوی شد. اما با این همه، فرهنگ عمومی جامعه غرب، آن هم در محدوده زندگی خصوصی، هم چنان دینی باقی ماند.

فلسفه های روشنگری باعث شد تا ابتدا، تغییراتی در سطح رفتارها، هنجارهای زندگی مردم اتفاق افتد. سپس به تدریج، فلسفه های روشنگری توانستند در الیه های عمیق فرهنگ غرب نفوذ کنند. در نتیجه، باورهای عمیق و بنیادین اومانیسم و سکولاریسم از سطح هنجارها شروع و در فکر مردم نیز نفوذ و جایگزین فرهنگ مسیحیت دوران قرون وسطی شد.

حل گفت و گو کنید صفحه ۵۳ درس ۶ جامعه شناسی یازدهم

تحولات فرهنگی – اجتماعی غرب در زمینه‌های دینی، فلسفی، صنعتی، سیاسی و ترتیب تاریخی آنها را بیان کنید.

پاسخ: دینی: گذر کردن از تقدس کلیسا و تمرکز دینی که در آن بود به سمت عدم تمرکز بر کلیسا،
فلسفی: توجه مردم به تنوع عقاید،
صنعتی: اختراع ماشین بخار و رونق صنعت چاپ به دلیل ابزاری شدن دانش،
سیاسی: کم رنگ شدن تابعیت پادشاه از کلیسا.

لایه های بیرونی فرهنگ اصالت و جهت حرکت آن فرهنگ را نشان نمی دهد و اگر بخواهیم مسیر و شکل نظام فرهنگی حاکم را بررسی کنیم، می بایست ارزش ها و باورهای بنیادین آن را بررسی نماییم.

جواب مفاهیم اساسی صفحه ۵۴ درس ششم جامعه شناسی یازدهم

پروتستانتیسم، …..

پاسخ: رنسانس، فرهنگ غرب، فرهنگ اساطیری، فرهنگ دینی مسیحیت، فرهنگ توحیدی، فلسفه‌‌های روشنگری، حرکت‌های پروتستانتیسم، عرصه‌‌های اجتماعی فرهنگ غرب، فناوری، صنعت و اقتصاد سرمایه‌‌داری، ارزش‌های سکولاریسم، لیبرالیسم و …

پاسخ خلاصه کنید صفحه ۵۴ درس ۶ جامعه شناسی یازدهم

– فرهنگ جدید غرب از طریق تفاسیر پروتستانی از دین در سطح فرهنگ عمومی بسط پیدا کرد.

پاسخ: – رنسانس به معنای تجدید حیات و تولد دوباره است.
– فرهنگ معاصر غرب در گذشتهٔ تاریخی آن ریشه دارد.
– تاریخ فرهنگ غرب به چهار دوره تقسیم می‌شود: یونان و روم باستان، قرون وسطی، رنسانس و غرب جدید
– هنرمندان دوران رنسانس با بازگشت به هنر یونان، به ابعاد جسمانی و دنیوی انسان اهمیت دادند.
– در فرهنگ اساطیری یونان و روم باستان با غفلت از نگاه توحیدی به علام، خداوندگاران متکثر پرستیده می‌‌شدند.
– فرهنگ جدید غرب، با پیدایش فلسفه‌های روشنگری آغاز می‌شود.
– آثار فرهنگ جدید غرب به تدریج در زندگی اجتماعی مردم، نمودار گردید.
– عقاید و ارزش‌های بنیادین غرب آثار خود را از طریق هنر، دین و فلسفه‌های جدید به تدریج در عرصه‌های علم و فناوری، اقتصاد، حقوق و سیاست آشکار کرد.

همچنین بخوانید: جواب درس چهارم جامعه شناسی یازدهم انسانی

توجه: شما دانش آموز پایه یازدهم رشته علوم انسانی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب جامعه شناسی یازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوالات درس ۶ ششم کتاب جامعه شناسی پایه یازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 💖

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 9 =