سبک زندگی

طرز تهیه نان فطیر محلی ساده خوشمزه خانگی و اصیل

طرز تهیه نان فطیر خوشمزه و شیرین به روش بازاری

نان فطیر یکی از انواع نان های سنتی ایرانی می باشد، نان فطیر می‌تواند یادآور روستا و کوهستان برای ایرانیان باشد.نان فطیر را میتوانید هم به تنهایی هم در وعده صبحانه و عصرانه نوش جان کنید، هم چنین در ماه مبارک رمضان می‌توانید از این نان خوشمزه استفاده کنید. به همین دلیل در این مقاله سایت ماگرتا طرز تهیه آن را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه نان بربری خانگی سنتی

طرز تهیه نان فطیر
طرز تهیه نان فطیر

مواد لازم برای تهیه فطیر

  • پانصد گرم شکر
  • یک کیلوگرم شیر
  • سه عدد تخم مرغ
  • نصف لیوان روغن مایع
  • یک قاشق غذاخوری مایه خمیر(مخمر)
  • یک قاشق غذاخوری کنجد
  • یک قاشق غذاخوری سیاه دانه
  • یک قاشق مربا‌خوری نمک
  • یک قاشق مرباخوری زردچوبه

طرز تهیه نان فطیر مرحله به مرحله

این نان محلی را درون تنور های محلی که در قدیم استفاده میشد میپذند،  ولی میتوانید نان فطیر را درون تنور های خانگی یا فر هم بپذید.

این نان دستور پخت های مختلفی دارد که مربوط به نقاط متخلف کشور عزیزمان ایران می باشد و در استان های اردبیل، همدان، زنجان، مرکزی، آذربایجان شرقی، خراسان و لرستان تهیه و استفاده می‌شود

مرحله ی اول

ابتدا درون یک قابلمه شکر، شیر، روغن مایع، تخم مرغ را هم بزنید تا مواد کامل یکدست شود، بعد از یکدست شدن مواد قابلمه را روی حرارت شعله بگذارید تا ذرات شکر کاملا حل شود ، دقت کنید که حرارت شعله زیاد نباشد، چون در این مرحله مواد نباید بجوشد.

مرحله ی دوم

بعد از ولرم شدن مواد آرد به علاوه سیاه دانه، کنجد، مایه خمیر، نمک و زردچوبه را به مواد کم کم اضافه کنید (می‌توانید از گردو هم استفاده کنید).

مرحله ی سوم

در این مرحله باید خمیرتان را خوب ورز دهید به طوری که خمیرکاملا نرم و یکدستی داشته باشید و خمیر اصلا به دستتان بچسبد.

در ظرفی آرد را الک کنید و سعی کنید حداقل ۳ الی ۴ بار آرد را الک کنید و مواد را به آرد کم کم اضافه کنید، حالا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خمیر را خوب ورز دهید. اگر هنگام ورز دادن خمیر به دستتان چسبید، می‌توانید کمی آرد و روغن مایع به مواد اضافه کنید تا چسبندگی مواد از بین برود.

(توجه داشته باشید اضافه کردن آرد زیاد به مواد خمیر شما را خشک می‌کند  و خمیر پف نمی‌کند)

بعد از اینکه خمیر را خوب ورز دادید، خمیرآماده شده است. روی خمیر را بپوشانید، در جای گرم بگذارید و حدودا ۲ساعت زمان بدهید تا خمیر حجم بگیرد و پف کند.

طرز تهیه نان شیرمال خانگی

طرز تهیه فطیر ساده خانگی خوشمزه
طرز تهیه فطیر ساده خانگی خوشمزه

مرحله ی سوم

بعد از اجازه دادن به خمیر برای استراحت پف خمیر را با ورز دادن بگیرید، خمیر را به چونه‌های یک اندازه جدا بکنید (به قسمت های مساوی تقسم کنید) اندازه چونه به خودتان بستگی دارد، ولی بهتر است سایز چونه ها متوسط باشد.

 با استفاده از وردنه خمیر هارا پهن کنید، می‌توانید روی سطحی که می‌خواهید خمیر را پهن کنید، آرد یا روغن بپاشید تا خمیر به سطح نچسبد.

مرحله ی چهارم

حالا نوبت به تزئین مواد رسیده است، می‌توانید با استفاده از قاشق یا چنگال روی خمیر طرح بیندازید.

حالا تخم مرغ ، زردچوبه و روغن را مخلوط کنید و با استفاده از دست با هر وسیله ای دیگری که مخصوص این کار است، روی نان را رومال بزنید (می‌توانید برای بهتر‌شدن طعم نان و رنگ روی نان از زعفران، کنجد و یا زنجبیل هم استفاده کنید، بستگی به سلیقه‌ی شما دارد).

مرحله ی پنجم

در این مرحله از طرز تهیه نان فطیر خمیر هارا درون فر باید بگذارید. بهتر است فر را از قبل روشن کنید تا درون فر کاملا به یک دما برسد. کف قالب  یا سینی مورد نظر را چرب کنید و خمیر ها را مرتب روی سینی بچینید.

اگر می‌خواهید که نان نرمی داشته باشید، درون فر یک کاسه آب قرار دهید تا رطوبت آب باعث نرمی فطیر شود.

 فر را روی ۱۸۰ درجه بگذارید، حدود ۲۰ دقیقه  زمان بدهید و توجه کنید که حتما به نان‌ها سر بزنید تا اگر تغییر رنگ دادن و طلایی شدن فر را خاموش کنید. بعد از این کار می‌توانید نان فطیرخوشمزه را از فر دربیارید و نان هارا درون یک پارچه بگذارید تا نرم شوند.

نکات طلایی پخت نان فطیر محلی

  1. در بعضی از مناطق در نان فطیر گردو می‌ریزند و با نان و پنیر و سبزی آن را میل می‌کنند.
  2. در شهر سبزوار فطیر نوعی سوغاتی به حساب می‌آید و ترکیبات نان فطیر سبزوار روغن حیوانی، گردو و پیاز داغ می‌باشد.
  3. در این نان خوشمزه در ملایر شیره انگور یا خرده قند و شیر گاو یا گوسفند  تازه اضافه می‌کنند.

طرز تهیه شیرینی نان پنجره ای مرحله به مرحله

نان فطیر را در خانه خودتان آماده کنید

در مناطقی از کشور عزیزمان هم هست که در جشن ها و عید‌ های مختلف به عنوان نان محلی منطقه از این نان استفاده می‌کنند. در این مقاله ماگرتا به دستور پخت نان سنتی و محلی فطیر پرداختیم تا بتوانید این نان خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کنید و همراه با عزیزان تان نوش جان کنید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 5 =